Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Poliisi ei epäile rikosta keskustan kansanedustaja Juha Pylvään kohua herättäneessä puheessa

Perusteluiden mukaan puheessa käytetty ilmaus ”sosiaaliturvalla loisivista elintasosurffareista” ei ole sellainen lausuma, joka täyttäisi kiihottaminen kansanryhmää vastaan tunnusmerkistön.

Tapahtumien turvaväleistä päästäneen eroon ensi viikolla – asia eteni eduskunnassa torstaina

Sosiaali- ja terveysvaliokunta muutti hallituksen esitystä niin, että lähikontaktin määrittelystä luovutaan kokonaan. Kiistelty pykälä 58d pysyy silti osana lakia, vaikka oppositio on vaatinut sen hylkäämistä.

Vaasalainen Aleksi Sandroos haluaa keskustanuorten puheenjohtajaksi

Aleksi Sandroos toimii tällä hetkellä Suomen ylioppilaskuntien liiton SYL:n varapuheenjohtajana. Keskustanuorten puheenjohtaja valitaan Torniossa lokakuun lopulla järjestettävässä liittokokouksessa.

Kyselyn mukaan lähes kaikki alle kolmekymppiset hoitajat harkinneet alanvaihtoa – Tehyn puheenjohtaja: "Potilasturvallisuus on vaarantunut munasolusta mummoon"

Etenkin nuorten hoitajien jaksaminen on koetuksella, selviää Tehyn tänään julkaisemasta kyselystä. Tehyn puheenjohtajan mukaan hoitajapula on jo vaarantanut potilasturvallisuuden.

GTK:lle rakennetaan uusi laboratorio Outokumpuun

Valtiolta on luvassa rakennusurakkaan 11 miljoonaa euroa. Geologian tutkimuskeskus investoi laboratoroiden tutkimuslaitteistoihin neljä miljoonaa euroa.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen TV1:n Ykkösaamussa: Mitä haluat kysyä?

Mitä puolustuspoliittinen selonteko muuttaa Suomen puolustuksessa? TV1:n Ykkösaamun vieraana on puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.).

Poliisi selvittää keskustan Juha Pylvään puhetta kesäkokouksessa

Keskustan kansanedustaja ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Juha Pylväs puhui ”sosiaaliturvalla loisivista elintasosurffareista" eduskuntaryhmän kesäkokouksessa elokuussa.

Ex-pääministeri, kansanedustaja Juha Sipilän kimppuun käynyt mies tuomittiin sakkoihin

Pahoinpitely tapahtui tammikuun alussa Eduskuntatalon lähistöllä. Sipilä oli ylittämässä tietä Arkadiankadulla, kun vastaantulija hyökkäsi hänen kimppuunsa yllättäen.

Ex-pääministerin pahoinpitelijälle ankara sakkorangaistus käräjäoikeudessa – Juha Sipilä: lyöjä sanoi, että "nyt tulee oikein kunnolla turpiin"

Entinen pääministeri Juha Sipilä (kesk.) joutui hyökkäyksen kohteeksi eduskuntatalon lähellä tammikuussa. Oikeus katsoo, että hyökkäyksen motiivi oli Sipilän yhteiskunnallinen asema eikä tällaiselle toiminnalle ole sijaa Suomessa.

Ylen kysely kansanedustajille: Enemmistö vastanneista kannattaa hoitajille parempaa palkankorotusta kuin muille työntekijöille

Muista puolueista poiketen kokoomuksessa ja keskustassa emmitään hoitajien kohtelua muita paremmin. Sen sijaan vasemmistoliiton entinen ministeri Aino-Kaisa Pekonen harkitsisi hoitajien palkankorotukselle jopa erillisrahoitusta valtion budjettiin.

Hallituksen budjettiriihestä ei odoteta kevään kaltaista draamaa, mutta maatalouden päästöt hiertävät – seuraa ainakin näitä asioita

Hallitus kokoontuu aamupäivällä budjettiriiheen. Neuvotteluihin on varattu kaksi päivää, mutta keväinen, yli viikon mittaiseksi venynyt kehysriihi on vielä tuoreessa muistissa.

Juha Pylväs aiheutti kohun puheella "elintasosurffareista" – nyt hän kertoo matkasta, joka muutti hänen mielipiteensä turvapaikanhakijoista

Keskustan Juha Pylväs ei puhunut turvapaikanhakijoista elintasosurffareina ensimmäistä kertaa. Kovien sanavalintojen takana on viisi vuotta sitten eduskunnan hallintovaliokunnan kanssa tehty matka Italiaan ja Maltalle.

Kansanedustajien kuntavaalibudjeteissa suuria eroja

Ehdokkaiden vaalibudjeteista suurin osa kului lehtimainontaan. Toiseksi eniten käytettiin vaalilehtien, esitteiden ja muun painetun materiaalin hankintaan.

Hallituksen koronaneuvottelut päättyneet – pääministeri Marin: Rajoituksista saatetaan päästä laajemmin eroon lokakuussa

Hallitus keskusteli muun muassa Suomen avaamisesta. Pääministeri Sanna Marin sanoo ymmärtävänsä lääkäreiden vetoomuksen tartunnanjäljityksen ongelmista. Hän valaisi myös, miten esimerkiksi yritykset voisivat hyödyntää koronapassia.

Vihreät ilmastopäätöksistä: Jos meidän esityksemme eivät kelpaa, muutkin puolueet voivat niitä tehdä

Vihreiden eduskuntaryhmä on ollut koolla Evon retkeilyalueella Hämeenlinnassa. Puolueen puheenjohtajan Maria Ohisalon mukaan loput ilmastopäätökset on tehtävä syksyn budjettiriihessä tai niitä ei ehditä saada aikaan tällä hallituskaudella.

Katri Kulmunista on tulossa Lapin liiton uusi puheenjohtaja: "Edessä on paljon hommia"

Keskustan torniolainen kansanedustaja Katri Kulmuni korostaa elinkeinojen yhteensovittamisen ja edunvalvonnan merkitystä tulevassa roolissaan maakuntaliiton puheenjohtajana.

Minna Niemi on Laihian kunnanhallituksen uusi puheenjohtaja –myös valtuuston johdossa uusia nimiä

Laihian kunnanhallituksen uusi puheenjohtaja on kunnallisvaalien Keskustan ääniharava Minna Niemi. Kaiken kaikkiaan valtuustossa vaihtui yhdeksän valtuutettua. Naisten osuus valtuutetuista Laihialla on tällä kertaa ainoastaan noin neljännes.

Kyläkauppatukea voi jälleen hakea – tukialue laajeni nyt koskemaan kaikkia maaseutualueita

Kyläkauppatuen ajatuksena on turvata kyläkauppojen toiminta tulevaisuudessakin. Tuen hakuaika alkaa syyskuun 1. ja se jatkuu lokakuun loppuun asti.

Ylitorniolla ykköspuheenjohtajuudet keskustalle, varapuheenjohtajat Ylitornion parhaaksi -ryhmästä ja vasemmistoliitosta

Keskustan Tanja Joona on uuden valtuuston puheenjohtaja. Kunnanhallituksen puheenjohtajuuden jakavat saman puolueen Jouni Ollikkala ja Regina Savolainen.

Saarikko ennakoi budjettiriiheen vaikeita neuvotteluja, keskusta nostaisi tilapäisesti opintotuen tulorajaa – "Kaikki kivet käännettävä"

Valtiovarainministeriön mukaan tulorajan nostolla olisi positiivisia työllisyysvaikutuksia, sanoo puheenjohtaja Annika Saarikko.

Keskustan Juha Pylväs pahoittelee sanavalintaansa "elintasosurffareista", Saarikko komppaa: "Pitää olla rehellinen"

Pylväs pahoittelee provosoinutta sanavalintaansa torstaina omalla Facebook-sivullaan.

Kittilässä kunnanvaltuusto ja kunnanhallitus järjestäytyivät

Kunnanvaltuuston puheenjohtajisto istuu Kittilässä koko nelivuotiskauden, kunnanhallitus kaksi vuotta.

Ministeriö ohjeistaa: kahden metrin turvaväleistä voi luopua pienen riskin yleisötilaisuuksissa

Sosiaali- ja terveysministeriön tänään julkaistun ohjauskirjeen mukaan rajoitustoimenpiteitä ei enää kohdenneta sellaisiin yleisötilaisuuksiin, joiden ei arvioida muodostavan suurta riskiä koronan leviämiselle. Turvavälit voitaisiin poistaa muun muassa teattereista.

Mikko Savolalle tulossa maakuntavaltuuston nuija – keskustan listalla maakunnalliset luottamuspaikat jakautuvat tasan naisille ja miehille

Keskustan riveistä maakuntavaltuuston ja -hallituksen puheenjohtajistoihin ovat nousemassa myös Paula Sihto ja Marja-Leena Laakso. Muut puolueet päättävät omista henkilöesityksistään lähipäivinä.

Oulun kaupunginvaltuustolla on edessään isoja ja kiperiäkin päätöksiä: talous, mahdolliset veronkorotukset, hyvinvointialueet, investoinnit..

Oululla on edessään isoja päätöksiä. Talous pitäisi saada kuntoon ja vahvistaa kaupungin vetovoimaa. Soteuudistus tuo mukanaan uudet hyvinvointialueet vuonna 2023. Oulussa ns. porvaripuolueilla on enemmistö.

Kaikkonen: Suomalaisten ja suomalaisille työskennelleiden afgaanien turvallisuus on lähihetkien ykkösasia – ei vielä vahvista tietoja evakuoinnista

Kaikkosen mukaan Afganistanin tilanteen heikkeneminen oli nopeampaa kuin osattiin arvioida. Kaikkosen mukaan suomalaissotilaita ulkomaille lähetettäessä on oltava tulevaisuudessa selvä käsitys, mitä kriisinhallinnalla voidaan saavuttaa.

Torniossa Olli Rainiosta on tulossa kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Markku Ponkala jatkamassa valtuuston puheenjohtajana

Tornion luottamuspaikkoja jaettessa valtuustoryhmät jakautuivat kahteen tekniseen vaaliliittoon. Keskusta ja SDP saavat haltuunsa neljän merkittävimmän lautakunnan puheenjohtajuudet.

Katri Kulmunin entinen erityisavustaja saa syytteet petoksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta

Tapaus liittyy Kulmunin viestintäkoulutusten laskutusepäselvyyksiin. Syytteen mukaan erityisavustaja sai valtiovarainministeriön maksamaan valmennuksesta perusteettomasti noin 13 700 euroa.

Mikko Kärnä vaatii joutsenten metsästykseen lupia

Kärnä viittaa esityksessään valkoposkihanhien metsästyksen sallimiseen poikkeusluvilla.

Muusikko Mikko Alatalo juuristaan Oulun seudulla: "kaiken inspiraation lähde"

Oulun alueelle juontavat juuret ovat Alatalon mukaan olleet suuri innoittaja laulujen synnyssä uran varrella. Torstaina hän viihdyttää yleisöä yhdessä Oulu Sinfonian kanssa konsertissa Oulun Hupisaarilla.

Tupakan vero nousee taas, mutta mitä muuta Annika Saarikko ehdottaa ensimmäiseen budjettiinsa? Seuraa näitä seitsemää asiaa

Kesän alussa valtiovarainministerinä aloittanut Annika Saarikko viimeistelee keskiviikkona ja torstaina valtiovarainministeriön pohjaehdotuksen valtion tulo- ja menoarviosta. Työllisyys- ja ilmastopäätöksiä odotetaan syyskuussa koko hallituksen budjettiriihestä.

Keskustalle maakuntavaltuuston ja kokoomukselle hallituksen nuija Etelä-Pohjanmaalla

Eteläpohjalaiset puolueet ovat saaneet maanantain ja tiistain aikana neuvoteltua maakunnan luottamuspaikkajaon: maakuntaliiton valtuustoa johtaa keskusta ja hallitusta luotsaa kokoomus.

Kittilässä päästiin sopuun valtuustopaikoista: Aki Nevalainen valittiin valtuuston ja Pekka Rajala hallituksen puheenjohtajaksi 

Kittilässä saatiin jaettua kunnanvaltuuston luottamustehtävät. Valtuustoryhmien neuvottelijoiden mukaan luottamuspaikat voitiin jakaa yksimielisin päätöksin.

Rovaniemen kaupunginvaltuuston luottamuspaikat jaettiin – Autto ja Junttila jatkavat odotetusti puheenjohtajina

Rovaniemen uusi kaupunginvaltuusto jakoi eilen maanantaina luottamuspaikat kaudelle 2021–2025. Kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajuuksien lisäksi valittiin myös kuuden lautakunnan puheenjohtajat ja jäsenet.

Susanna Junttila jatkanee Rovaniemen kaupunginhallituksen puheenjohtajana

Susanna Junttila toimi kaupunginhallituksen puheenjohtajana jo viime valtuustokauden lopussa, koska Liisa Ansala siirtyi Lapin Kauppakamarin toimitusjohtajaksi kesken kauden. Junttila sai 2. eniten ääniä keskustalaisista Rovaniemellä kuntavaaleissa.

Keskustan Saarikko korvaisi valtion maankäyttö-, asumis- ja liikennesopimukset ilmastosopimuksilla, joiden varat sidottaisiin päästövähennyksiin

Keskusta haluaa nykyisten MAL-sopimusten tilalle kansallisia ilmastosopimuksia, joiden rahat sidottaisiin päästötoimiin. Näin kaikki kunnat ja kaupungit voisivat ottaa osaa päästönvähennystalkoisiin eivät vain kaupunkiseudut.

Valtiovarainministeri Annika Saarikko kiirehtii työllisyystoimia Ylen haastattelussa: ”Talouskasvu ei saa pysähtyä työvoimapulaan”

Hallitus kokoontuu syyskuun alkupuolella budjettiriiheen. Valtiovarainministerin saappaisiin toukokuussa astunut Annika Saarikko sanoo Ylelle, että riihessä on keskusteltava myös ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan tehtävistä muutoksista.

Puolustusministeri Kaikkonen: Hävittäjistä päätös jouluksi – ehdokkaat kampanjoivat koneitaan kiinnostuneille Helsingissä

Lähes 10 miljardin euron hävittäjähankinta lähestyy ratkaisun hetkiä, kun puolustusvoimat on laittamassa hävittäehdokkaita paremmuusjärjestykseen syksyn aikana. Hallituksen on määrä päättää Hornet-seuraajasta todennäköisesti ennen joulua.

Keskustan Pirkkalainen: Notkahduksesta huolimatta trendi on parempaan päin – Näin puoluesihteerit kommentoivat tuoretta puoluekannatusmittausta

Keskusta menetti eniten kannatustaan Ylen tuoreessa puoluekannatusmittauksessa. Kolmen kärki on ennallaan ja ykkösenä jatkaa kokoomus. Puoluesihteeri Kristiina Kokko arvioi, että kokoomuksen suosiota selittää puolueen talouslinja.

Maakunnalliset luottamuspaikat vielä neuvottelun alla Etelä-Pohjanmaalla

Neuvottelut käydään keskustan vetämänä. Paikkoja jaetaan vaalimenestyksen ja kuntien koon perusteella.

Kemijärvelle laaja tekninen vaaliliitto

Keskusta, kokoomus, vasemmistoliitto ja SDP perustivat teknisen vaaliliiton, jolla on 2/3 valtuustopaikoista.

Kuntapolitiikan ensikertalainen, entinen pääministeri Anneli Jäätteenmäki valittiin Lapuan kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi

Europarlamentaarikkona, oikeus- ja pääministerinä sekä kansanedustajana työskennellyt Anneli Jäätteenmäki oli kesäkuussa ensimmäistä kertaa ehdokkaana kuntavaaleissa.

Kansanedustajat: hanhilupien käsittely pikaisesti Varsinais-Suomesta Pohjois-Karjalaan

Pohjoiskarjalaiset kansanedustajat vaativat, että valkoposkihanhien ampumislupien käsittely on saatava vahinkomaakuntaan.

Keskustan Aleksi Eskelisestä Kuopion ensimmäinen kokopäiväinen kaupunginhallituksen puheenjohtaja

Kuopion keskusta teki luottamuspaikkavalintoja keskiviikkoiltana.

Tekniset vaaliliitot ovat mutkistaneet Äänekosken luottamushenkilöneuvotteluja – kaupungin ykköspaikkojen jako kuitenkin selvillä

Äänekoskella kaupunginhallituksen johdossa jatkaa valtuuston suurin puolue SDP, valtuuston johtoon asettuu toiseksi eniten ääniä kerännyt keskusta. Puolueet jatkavat neuvotteluja tämän viikon keskiviikkona.

Miksi niin moni poliittinen vaikuttaja päätyy Milttoniin? Selvitimme, uhkaako viestintätoimistojen nousu demokratiaa

Poliittinen osaaminen on nykyään kauppatavaraa, mutta kukaan ei oikein tiedä, ketkä sitä ostavat. Tässä jutussa viestinnän konsultit kertovat, mihin heidän neuvojaan tarvitaan ja millaista yhteiskunnallista valtaa heillä on.

Jämsän kaupunginvaltuuston johtoon nousee Matti Similä – Jorma Poti pitää edelleen nuijaa kaupunginhallituksessa

Jämsän luottamuspaikkojen valinnat on saatu puolueiden yhteisissä neuvotteluissa päätökseen. Kaupunginhallituksen puheenjohtajana jatkaa edelleen Jorma Poti (sd.). Kaupunginvaltuuston johtoon puolestaan nousee yllätysnimi Matti Similä (kesk).

Kuinka paljon Suomi voi hyötyä ilmastopaketista? Kaikki riippuu yritysten osaamisesta, ja kilpailu EU-miljardeista alkaa nyt

Elinkeinoministeri Mika Lintilän mielestä ilmastopaketti käynnistää jättimäiset investoinnit, joista suomalaisyrityksetkin voivat saada osansa. Vaarana on Lintilän mukaan ylimitoitettu sääntely, joka voi pahimmassa tapauksessa hidastaa ilmastotoimia.

Analyysi: EU:n ilmastopaketista pitäisi nyt löytää kansallinen yksituumaisuus, mutta keskiviikon ministeri-info paljasti edessä olevan kivisen tien

Hallituspuolueet vakuuttivat uskovansa yhteisymmärryksen löytymiseen, mutta painotuserot kuulostivat tutuilta, kirjoittaa politiikan toimittaja Jyrki Hara.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle