Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kaupat voivat nyt kieltäytyä myymästä leivinjauhetta nuorille – pullopommien räjäyttely lähti käsistä: "Päädyimme yksissä tuumin myyntikieltoon"

Lapset ja nuoret rakentavat kotitekoisia räjähteitä ympäri Suomea, ja se huolestuttaa poliiseja. Osa kaupoista kieltäytyy jo myymästä pommin tarvikkeita alaikäisille.

Tulli: Mies valmisti dopingaineita keittiössään ja keksi niille tuotemerkin – kahta epäillään laajasta dopingkaupasta Tor-verkossa

Tullin mukaan aineita on myyty ainakin 94 000 euron edestä Tor-verkossa vuosina 2019–2021. Raaka-aineet tilattiin Kiinasta. Kaksi miestä on ollut vangittuna esitutkinnan aikana epäiltynä törkeästä dopingainerikoksesta.

Keiteleen palvelutalo Pehtoorista tehty epäkohtailmoitus

Keiteleen perusturvalautakunta tekee arvion siitä, tehdäänkö Pehtoorista tarkempi selvitys. Epäkohtailmoitus koskee henkilökunnan ja välineiden riittävyyttä sekä tilojen asianmukaisuutta.

Itä-Suomen poliisi varoittaa vaarallisesta sometrendistä – räjähdys voi aiheuttaa vammoja silmiin, iholle ja korviin

Somevideoita matkimalla on rakennettu yksinkertaisia, mutta vaarallisia pullopommeja. Pommin valmistamisessa käytetään muun muassa tavallista viemärinavausainetta.

Mikkelin Pankalammelle kaivataan rakentajaa – tarjouskilpailu auki jo toiseen kertaan

Pankalammelle on kaavailtu yhteisöasumista, mutta ensimmäisestä tarjouskilapilusta ei saatu yhtään tarjousta.

Uuden Viitostien hanke etenee Etelä-Savossa – Vehmaan eritasoliittymä avataan torstaina

Uuden Viitostien viimeinen pätkä Nuutilanmäeltä Juvalle avataan lokakuussa.

Karhunveistokisat jatkuvat Ilomantsissa

Maaseudun Sivistysliitto on päättänyt, että vuoden 2022 elokuussa tapahtuma järjestetään teemalla "Karhun syli".

Varkaus ei ota tänä vuonna kiintiöpakolaisia

Varkauden kaupungille on ehdotettu kolmen syyrialaisen lapsiperheen vastaanottamista. Kaupunki perustelee kielteistä päätöstä hyvinvointialueen valmistelun keskeneräisyydellä sekä perhe- ja sosiaalipalveluiden resurssipulalla.

Työttömyys vähentyi Pohjois-Savossa – seutukunnittain tilanne koheni eniten Varkaudessa ja Sisä-Savossa

Pohjois-Savon työttömyysprosentti on nyt kymmenen, työttömiä työnhakijoita oli elokuun lopussa vajaat 11 300. Pitkäaikaistyöttömien määrä on laskenut hieman heinäkuusta, mutta pitkäaikaistyöttömiä oli silti 4 700.

Keiteleen kunnanjohtajahaussa aloitetaan uusi kierros

Keiteleen kunta jatkaa kunnanjohtajan hakuaikaa. Ensimmäisessä haussa tuli viisi hakemusta.

Kissa puusta, koira kielekkeeltä ja lehmät lietekourusta – Etelä-Savon pelastuslaitos pelastaa myös eläimiä

Pelastuslaitokselle tulee lähes viikottain soittoja pinteeseen joutuneista eläimistä. Eläintä lähdetään kyllä pelastamaan, mikäli se vaan resurssien puitteissa on mahdollista.

Katso videolta, miten täpärästi hälytysajossa ollut poliisiauto välttää hirvikolarin – poliisi muistuttaa, että sarvipäät ovat nyt liikkeellä

Itä-Suomen poliisin partio oli hälytysajossa, kun tien laidassa näkyi hirvi. Kuljettaja onnistui nipin napin pujahtamaan kahden tielle pyrkineen hirven välistä. Poliisi jakoi videon Facebookissa muistutuksena siitä, että vaaratilanne voi syksyllä tulla eteen kirjamellisesti puskista.

Pieksämäen kaupunginhallitus hyväksyi Itärata-hankeyhtiöön liittymisen jo toiseen kertaan

Pieksämäellä ei ole vielä tehnyt lopullista päätöstä Itärata-hankeyhtiöön liittymisestä. Valtuusto päättää asiasta viikon päästä.

Parikkalan rajanylityspaikan avaamisella Etelä-Savoon työvoimaa, elinvoimaa ja miljoonia? – paikalliset toimijat uskovat raja-aseman avautuvan vielä tällä hallituskaudella

Parikkalan raja-aseman avaaminen kansainväliselle liikenteelle on ollut valmisteilla jo vuosia ja se kuuluu myös nykyiseen hallitusohjelmaan. Etelä-Savossa odotetaan rajanylityspaikan avaamista monista syistä.

Tahkolla alueen historian vilkkain matkailukesä

Tahkon matkailualueen majoitusmäärät nousivat kesä-elokuussa yli 20 prosenttia edellisvuodesta. Matkailutuloa kertyi 6,4 miljoonaa euroa.

Kimmelin laajennus on valmis: Joensuuhun Itä-Suomen suurin konferenssihotelli, jonka sisään voi ajaa autolla

Kimmelin 19 miljoonan euron remontti valmistui muutaman kuukauden etuajassa. Seuraavaksi on vuorossa hotellin saunaosaston remontti, joka avautuu ampumahiihdon maailmancupiin mennessä.

Tapahtuma-ala heräilee koronakriisin jäljiltä Etelä-Savossakin – katsojamäärät laahaavat rajoitusten poistumisesta huolimatta

Koronarajoitukset ovat vapautuneet pahimman kriisin jäljiltä, mutta yleisö ei ole vielä rynnännyt konsertteihin. Taphatumajärjestäjiä tilanne hieman jännittää.

Auto suistui tieltä ja törmäsi puuhun Savonlinnassa

Kuljettaja loukkaantui onnettomuudessa lievästi.

Ulkomaisten retkeilijöiden puuttuminen näkyy kansallispuistojen kävijämäärissä

Etelä-Savossa Linnansaaren ja Koloveden kävijämäärät kasvoivat, samoin Punkaharjun luonnonsuojelualue ja tutkimuspuisto kasvattivat kävijämääriään. Repoveden kansallispuistossa kävijämäärä laski etenkin helteiden aikana. Kävijämäärä on kuitenkin edelleen tosi iso.

Kouluterveyskysely: Varsinkin tyttöjen ahdistus on noussut merkittävästi Etelä-Savossa

THL:n kouluterveyskyselyn mukaan yläasteelaiset, lukiolaiset ja ammattiopisto-opiskelijat kärsivät aiempaa enemmän ahdistuksesta. varsinkin tytöillä ahdistus on noussut merkittävästi ja nykyään jo yli neljännes nuorista tytöistä kokee ahdistusta.

Siilinjärven maamerkki kultainen kauris on joutunut ilkivallan kohteeksi

Kaurista valaisseet valot on rikottu, joten pimeällä ilkivallan vaikutukset näkyvät. Kaurista oli myös hieman naarmutettu. Korjaus on tilattu ja valot on tarkoitus saada päälle mahdollisimman pian.

Kelan korvaamien taksimatkojen palveluntuottajat vaihtuvat Itä-Suomessa – haussa yli 300 taksiyrittäjää

Kelan korvaamia taksimatkoja ensi vuoden alusta lähtien hoitava Joensuun Taksi Oy rakentaa palvelua kuntoon vauhdilla. Yhtiö on valittu Kela kyytien palveluntuottajaksi Pohjois-Karjalaan ja Pohjois-Savoon.

Kela-kyydeille kaksi uutta palveluntarjoajaa Pohjois-Karjalassa

Ensi vuoden alusta lähtien taksimatkoja välittävät Joensuun Taksi ja helsinkiläinen Menevä. Asiakas voi valita, kummalta palveluntuottajalta taksi tilataan. Valitut palveluntuottajat tekevät Kela-kyydeistä sopimukset paikallisten taksiyrittäjien kanssa. 

Taksien Kela-kuljetuksia välittävä yritys vaihtuu Pohjois-Savossa

Kela on kilpailuttanut kelataksien välityksen. Kilpailutuksen tuloksena on valittu kaksi yhtiötä, jotka alkavat välittää Kelan korvaamia taksikyytejä vuoden 2022 alusta.

Kuopio etsii lisää vapaaehtoisia lasten ja nuorten tukihenkilöiksi

Tukihenkilöiksi sopivat lähes kaikki 18 vuotta täyttäneet, joilla on aikaa olla lapsen tai nuoren tukena. Erityisosaamista ei tarvita, mutta aikaa tehtävään pitää olla muutaman kerran kuukaudessa.

Kerimäelle Huosioon kaavailtu luonnonsuojelualue toteutumassa – perustamispäätös saa lainvoiman lähiaikoina

33 hehtaarin luonnonsuojelualue on saamassa lainvoiman syyskuun lopulla, ellei perustamispäätöksestä valiteta.

Kuopio oli edelläkävijä sähköisissä kaupunkipyörissä, mutta nyt niiden menestystarina uhkaa tyssätä – syynä liian innokkaat pyöräilijät

Sähköavusteisilla kaupunkipyörillä on Kuopiossa jo reippaasti yli 30 000 käyttäjää, mikä on hurja määrä 120 000 asukkaan kaupungissa. Kuopio valitsi ensimmäisenä suomalaisena kaupunkina sähköpyöriin perustuvan kaupunkipyöräjärjestelmän.

Pohjois-Savon ensimmäiseen aluevaltuustoon valitaan 69 valtuutettua

Aluevaltuuston paikkaluku perustuu maakunnan asukaslukuun elokuun lopussa. Pohjois-Savossa oli elokuun lopussa vajaat 249 000 asukasta.

Itä-Suomen hallinto-oikeus hylkäsi valotaiteilija Kari Kolan valitukset tapahtumarajoituksista – aikoo valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen

Hallinto-oikeus pitää aluehallintoviraston viime syksynä tekemiä tapahtumarajoituksia välttämättöminä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Kola voi hakea valitusoikeutta korkeimpaan hallinto-oikeuteen ja sen hän aikoo myös tehdä.

Syysmyräkkä katkoi sähköjä ja puita Etelä-Savossa – pahimmillaan 1 700 taloutta ilman sähköjä

Pelastulaitos ja Järvi-Suomen Energia ovat korjailleet puita teiltä ja sähkölinjoilta, mutta suuremmilta ongelmilta on Etelä-Savossa vältytty. Myräkkä heikkenee tiistai-iltapäivään mennessä.

Raivotaudin syöttirokotteiden lentolevitykset käynnistyvät Pohjois-Karjalasta

Rokotteet levitetään noin 40 kilometrin levyiselle vyöhykkeelle, joka ulottuu Ilomantsista Virolahdelle, sekä 20 kilometrin levyiselle vyöhykkeelle, joka kulkee etelärannikkoa pitkin itärajalta Pyhtäälle.

Kova tuuli aiheutti sähkökatkoja

Kovimmat puuskat ja samalla pahimmat katkoalueet olivat Kuopiosta länteen päin Koillis-Savoon ja Pohjois-Karjalaan ulottuvalla alueella.

Kova tuuli on kaatanut puita sähkölinjoille ja teille – Liperin Tuiskavanluodolla tuulen nopeus puuskissa yli 22 m/s

Pohjois-Karjalan Sähkön verkkoalueella oli tiistaina aamuyöllä enimmillään noin 4 000 sähkötöntä asiakasta.

Karjalan lomakeskus jäämässä Kiteen kontolle – vuokralainen katosi konkurssin myötä

Karjalan lomakeskus on toiminut Kesälahdella, Puruveden rannalla kaupungin vuokramaalla. Viimeisimmän lomakeskuksen yrittäjän konkurssi on jättämässä Kiteen kaupungille nipun huonokuntoisia rakennuksia.

Itä-Suomen aluehallintovirasto tarkasti jälleen miten ravintoloissa noudatetaan koronaohjeistuksia – tarkastuksilla ei havaittu vakavia rikkomuksia

Avi tarkasti ravintoloita toimialueellaan elo–syyskuun vaihteessa. Puutteita havaittiin lähinnä koronasuunnitelmissa, niiden tiivistelmien laatimisessa ja päivittämisessä.

Onko sinulla itsetuhoisia ajatuksia? Kysymys ei aja ketään itsemurhaan, vaan auttaa avun äärelle, kertoo asiantuntija

Tänään perjantaina on itsemurhien ehkäisypäivä. Noin 800 suomalaista kuolee joka vuosi itsemurhaan. Yleisimpiä ne ovat Etelä-Savossa. Korkeita lukuja selittävät päihteiden suuri kulutus, mielenterveyden häiriöiden yleisyys ja fyysinen sairastaminen.

Kalojen laaja elohopeatutkimus on käynnistynyt Pohjois-Karjalassa ahvenista

Tutkittavana on noin 30 järveä ja jokea eri puolilla maakuntaa muun muassa Ilomantsissa, Joensuussa, Liperissä, Juuassa, Nurmeksessa ja Rääkkylässä.

Kanalintujahti alkaa toiveikkain saalisodotuksin

Metsähallitukselta on hankittu yli 100 000 vuorokausilupaa, mikä on kymmenen prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Joensuu on myymässä Pärnävaaran urheilukeskuksen Liperille

Kauppahinta on 510 000 euroa. Maiden pinta-ala on yhteensä 44 hehtaaria.

Huiput tuovat hurjan lajin Juvan raitille – Ratamestari: “Rastivälit mennään Topi Raitasen vauhteja”

Lähes 2 000 kilpailijaa ratkoo suunnistuksen SM-mitaleiden kohtalot viikonloppuna Etelä-Savon maisemissa. Lauantaina sprinttisuunnistuksessa laji tuodaan keskelle Juvan kirkonkylän hulinaa.

Savolaiset metallialan yritykset eivät olisi kasvaneet ilman ulkomaista työvoimaa – osaajista kilpaillaan, valtteja ovat palkka ja työolot

Hallitus on asettanut ensimmäistä kertaa määrälliset tavoitteet työperäiselle maahanmuutolle. Vuoteen 2030 mennessä ulkomaisia työntekijöitä pitäisi olla 50 0000 enemmän kuin nyt.

Nuorisopassin käyttö laajenee Iisalmessa

Nuorisopassia tarjotaan tänä syksynä kaikille iisalmelaisille yläkoululaisille sekä viides- ja kuudesluokkalaisille.

Kontiolahti avartaa maisemiaan harvennushakkuilla

Hakkuita tehdään syksyn aikana kirkonkylän läheisyydessä Saposen-Syvänimen alueella sekä Paiholanpellon ja Kuurnan Rantatien ympäristössä.

Sosterin hallitus haluaa kuntayhtymän johtoon Saara Tavin

Rekrytoinnin viimeiseen vaiheeseen etenivät Tavin lisäksi Hailuodon kunnanjohtaja Aki Heiskanen. Tehtävää kymmenen vuotta hoitanut Panu Peitsaro irtisanoutui viime joulukuussa.

Kuopiossa alkaa päiväkotirakentamisen aikakausi – pula väistötiloista on johtanut myös erikoisempiin ratkaisuihin

Kuopiossa korjataan ja rakennetaan päiväkoteja ahkerasti lähivuosina. Monet kaupungin päiväkodeista ovat tulossa peruskorjausikään. Väistötilojen järjestäminen on hankalaa tai kallista.

Etelä-Savon maakuntajohtajalla paljon odotuksia valtion budjetille – rahaa kaivataan tiestöön, nettiyhteyksiin ja Parikkalan rajalle

Etelä-Savon maakuntajohtaja Pentti Mäkinen kaipaa budjettiin enemmän rahoitusta, joka on korvamerkitty Etelä-Savon alueen kehittämiseen.

Tulipalo teki vahinkoja Binderholzin Lieksan sahan höyläämössä

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos sai hälytyksen Kevätniementiellä sijaitsevalle sahalle puolen yön jälkeen. Tuli oli irti höyläämön päädyssä ja yläpohjarakenteissa.

Veturitallien kohtalo puhututtaa Mikkelissä – maankäyttöjohtaja: "Mikkelin historiaa, joka tulee säilyttää"

Uuden marketin, varsinaisen sataman ja veturitallin alueessa on paljon potentiaalia ja kehittämiseen liittyy myös liikennejärjestelyitä.

Kaisanet lakkauttaa lankapuhelimet Iisalmessa

Kaisanet lopettaa perinteiset lankapuhelinliittymät Iisalmessa marraskuun lopussa. Syynä on niiden vähäinen käyttö ja tekniikan vanheneminen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle