Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

"Katsojat menevät tunteella, erotuomarilla on järki mukana"

Tamperelaisen jääkiekkotuomarin Pekka Marjamäen mielestä suomalaiset ovat kovatasoisia tuomareita tiukan koulutuksen ansiosta. Huolena kuitenkin on, että erotuomaritoiminta katoaa tulevaisuudessa kokonaan pieniltä paikkakunnilta.

Kiekkoilijat tummien sävyjen kisastudiossa

Pekka Marjamäki ja Reijo Laksola sekä Suomi–BRD-ottelu 1976.

Ammattilaisjäiltä leikkauspöydälle – Mitä tapahtuu, kun ura katkeaa?

Jääkiekkoilija Pasi Petriläisen ammattiura katkesi kuin seinään, kun Petriläinen joutui kaukalosta leikkauspöydälle. Mies ei jäänyt kuitenkaan "tuleen makaamaan".

Katso Urheilugaalan palkintoehdokkaat

Vuoden urheilijan, joukkueen ja valmentajan lisäksi Urheilugaalassa palkitaan suomalaisurheilijoita ja urheiluvaikuttajia monessa kategoriassa.

Kolmas kerta toden sanoi - paluumuuttaja Tapparan piinana

Jukka Voutilainen teki ensimmäiset maalinsa SM-liigassa yli kuuteen vuoteen. Jari Laukkanen sai ensimmäisen voittonsa päävalmentajana.

Tappara kunnioitti Pekka Marjamäen muistoa

Tappara-KalPa-ottelu on Pekka Marjamäen muisto-ottelu. Tappara-legenda menehtyi toukokuussa.

Ville Nieminen paimentaa teinitähtiä - "Siitä minä nautin"

Henrik Haapalalla ja Aleksander Barkov juniorilla on ikää yhteensä yhtä paljon kuin Ville Niemisellä. Nieminen nauttii ketjukavereidensa kanssa toimimisesta suunnattomasti.

"Pelaaks Selänne?"

Kun on tarpeeksi isot korvat niihin tarttuu vaikka mitä. Kuten nyt esimerkiksi tuo lausahdus yllä. Joka on peruja Kisatorilta noin parisen tuntia ennen Suomi-Ranska ottelua.

Jalonen tyytyväinen asenteeseen - "Tekemisen meininkiä"

Jukka Jalonen iloitsi Ranska-ottelun jälkeen joukkueensa taisteluilmeestä. Varsinkin toisen erän tehokkuus sai Leijona-luotsilta kehuja.

Pekka Marjamäki on kuollut

Puolustajalegenda ei toipunut kauppareissulla saamastaan sydänkohtauksesta.

IL: Pekka Marjamäki saanut sydänkohtauksen

Puolustajalegendan sydän pysähtyi kauppareissulla. Marjamäki on edelleen tehohoidossa.

Kalevi Numminen IIHF:n Hall of Fameen

Kansainvälinen jääkiekkoliitto on tänään julkistanut listansa ensi vuonna IIHF:n Hall of Fameen nimettävistä pelaajista ja kiekkovaikuttajista. Suomalaisnimenä listalla on Kalevi Numminen, jota kiitetään moderniksi kiekkovalmentajaksi, joka oli omalta osaltaan pohjustamassa Suomi-kiekon nousua huipulle 80- ja 90-luvuilla.

Historian kovin Leijonajoukkue nimetty

Suomen kaikkien aikojen jääkiekon maajoukkue on koottu yksiin kansiin. Tero Laaksonen ja Turkka Talonen keräsivät Kaikkien aikojen Leijonajoukkue -kirjaansa Suomen kovimmat kiekkoilijat viimeisen 50 vuoden ajalta.

Tappara-ikoni Ojasen numero kattoon tänään

Jääkiekon SM-liigaa pelataan lauantai-iltana kolmella paikkakunnalla. Suurin huomio kiinnittyy Tampereelle, kun Tappara-legenda Janne Ojasen pelinumero 8 jäädytetään. Ennestään Hakametsän hallin katossa komeilevat Kalevi Nummisen, Pekka Marjamäen, Timo Jutilan ja Timo Suden numerot.

Tappara jäädyttää Ojasen "kasin"

Jääkiekon SM-liigaseura Tampereen Tappara jäädyttää peliuransa keväällä päättäneen Janne Ojasen käyttämän pelinumeron 8. Tapparan pitkäaikainen kapteeni pelasi seurassa kaikkiaan 20 kauden ajan.

Nieminen-Välilä jääkiekon Hall of Fameen

Riikka Nieminen-Välilä, 36, on valittu kautta aikojen neljäntenä naisjääkiekkoilijana IIHF:n Hall of Fameen. Nieminen-Välilä on 13. suomalainen ja ensimmäinen eurooppalainen nainen, joka saa tämän kunnianosoituksen.

Pepé tuo jääkiekon legendat Kankaanpäähän

Casatinon järjestämän Pepé-cupin, juniorijääkiekkoturnausten lopputurnaus pelataan 27. helmikuuta Kankaanpään jäähallissa. Turnauksen jälkeen jäällä nähdään hyväntekeväisyysottelu. Jäällä nähdään muun muassa Esa Keskinen ja Veli-Pekka Ketola.

Mailat tanassa Innsbruckiin

Kiekkoleijonat kohti arvokisoja vuonna 1976.

Bluesin kausi päättyi jatkoaikatappioon

Jääkiekon SM-liigan runkosarjassa 11. sijalle sijoittunut Espoon Blues päätti kautensa jatkoaikatappiolla keskiviikkona Tampereella. Tapparan nuori Teemu Nurmi nosti jatkoajan neljännellä minuutilla kiekon pienestä kulmasta Bluesin maalin ylänurkkaan ja isännät kuittasivat kaksi pistettä maalein 4-3 (1-0, 2-2, 0-1, 1-0).

Matalamäki Tapparan käskyttäjäksi

SM-liigassa kymmenentenä oleva Tappara palkkasi loppukaudeksi Kaj Matalamäen päävalmentajaksi. Nykyinen valmentaja Mikko Saarinen jatkaa tehtävässään.