Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kommentti: Lähtöasetelma taitoluistelukauteen on herkullinen

Paikka EM-kisojen kuumassa ryhmässä tällä vuosikymmenellä on Suomen naisluistelijoille taas realismia, kirjoittaa Jere Nurminen.

Päivä, joka muutti Laura Lepistön elämän - ”Missään en ole kokenut vastaavaa”

Huutomyrsky täyttää Helsingin Areenan hyvän tovin ennen ohjelman päättymistä. Kuin ennakoiden tulevaa. Laura Lepistö kruunataan pian Euroopan mestariksi. Kisojen alla olo on ollut hiukan flunssainen ja vapaaohjelmassa selkäänkin tulee joku vamma. Adrenaliinihumala täyttää Lepistön pään – vastaavaa tunnetta hän ei ole kokenut koskaan missään. Eikä tule kokemaan.

Kiira Korpi mukaan Ylen taitoluistelulähetyksiin

Kilpauransa viime kauteen lopettanut Kiira Korpi vahvistaa Ylen taitoluistelulähetyksiä. Korpi toimii asiantuntijana jo viikonvaihteen Ranskan GP-kisojen lähetyksissä.

Kommentti: Kiira Korven jättämä aukko ei olekaan niin syvä

Yle Urheilun Riikka Smolander yllättyi viikonlopun taitoluistelun Finlandia Trophyssa. Kilpailu osoitti, että suomalaisen naistaitoluistelun tila ei olekaan odotetun heikko.

"Kiiran poisjäänti rokotti aika paljon suomalaista taitoluistelua"

Yle Urheilun asiantuntijan Anuliisa Uotilan mielestä suomalaisten taitoluisteluvalmentajien pitäisi saada panostaa huippuvalmentamiseen entistä enemmän.

Oulu Skate tuo taitoluistelijat Linnanmaalle

Yli viisikymmentä oululaista taitoluistelijaa on mukana viikonlopun Oulu Skate -taitoluistelukilpailussa. Viidessätoista sarjassa kilpailee yhteensä 175 luistelijaa.

Alisa Mikonsaari tähtää huipulle

Lappeenrantalainen Alisa Mikonsaari taistelee taitoluistelun EM-kisapaikasta tällä kaudella haastavissa merkeissä. Luistelijan vapaaohjelma meni uusiksi viime metreillä. Aikaa uuden ohjelman oppimiseen on niukalti, koska kauden alku häämöttää jo edessä.

Jenni Vähämaa lopetti uransa

Taitoluistelija Jenni Vähämaa, 18, kertoi nettisivuillaan lopettavansa uransa pitkän harkinnan jälkeen ja keskittyvänsä opiskeluun. Vähämaa ilmoitti syksyllä ottavansa aikalisän harjoittelussaan motivaatio-ongelmien vuoksi. Nyt hän on päättänyt, että ura ei enää jatku.

Vielä kerran: Susanna Pöykiö

Susanna Pöykiö valmistautuu 300 muun luistelijan mukana Oulun Luistelukerhon huipentumaan –viikonvaihteen Liisa Ihmemaassa jääbalettiin. Esitys on tällä erää myös kauden viimeinen uransa äskettäin lopettaneelta oululaisluistelijalta.

Kauden viimeiset SM-mitalit jaetaan Kontiolahdella

Kontiolahdella hiihdetään SM-mitaleista naisten 30 ja miesten 50 kilometrillä, tyyli on perinteinen. Virpi Kuitunen nähdään aamupäivällä toistaiseksi viimeistä kertaa kilpaladulla. Päivän hiihtotarjonnan täydentää dokumenttiohjelma Finlandia-hiihdosta.

Susanna Pöykiö lopettaa kilpauransa

Taitoluistelija Susanna Pöykiö lopettaa kisauransa. Pöykiö on kärsinyt pitkään selkäongelmista ja päätti vaikean kauden jälkeen vetäytyä kisajäiltä. 28-vuotias oululainen jäi ulos Suomen joukkueesta Vancouverin olympiakisoissa.

Oulu palkitsi urheilijoita

Oulun kaupungin perinteisessä menestyneiden urheilijoiden palkitsemistilaisuudessa kaupunki muisti torstai-iltana viime vuonna menestyneitä oululaisurheilijoita. Kannustuspalkinto myönnettiin kansainvälisestä menestyksestä.

Kostner EM-ykkönen, Lepistö hienosti hopealle

Italian Carolina Kostner on voittanut naisten taitoluistelun Euroopan mestaruuden yhteispistein 173,46. Kolmantena lyhytohjelman jälkeen ollut Laura Lepistö nousi hienosti hopealle. Suomalaistunnelmia laski kuitenkin hieman Kiira Korven putoaminen toiselta sijalta neljänneksi.

Susanna Pöykiö vetäytyy EM-kisoista

Susanna Pöykiö ei luistele tänään taitoluistelun EM-kisojen vapaaohjelmaa. Eilen lyhytohjelmassaan epäonnistunut Pöykiö kärsii alaselkävammasta ja on saanut kisajärjestäjiltä luvan jättää kisa kesken. Pöykiön vetäytyminen käytännössä varmistaa Kiira Korven ja Laura Lepistön olympiavalinnat.

Finland Takes Silver in European Figure Skating Championships

Italy's Carolina Kostner won her third European figure skating gold in Tallinn on Saturday with a total of 173.46 points. Finland's defending champion, Laura Lepistö, who placed third in the short programme on Friday, skated into second place in the long freeskating finale.

Uotila: Pöykiö aivan kuin luovutti

Taitoluistelun Tallinnan EM-kisojen naisten lyhytohjelmasta muodostui erittäin kovatasoinen. Italialainen Carolina Kostner luisteli parhaat pisteet, mutta hänen kannoillaan ennen lauantain vapaaohjelmaa ovat Kiira Korpi ja Laura Lepistö. Susanna Pöykiön suoritus oli sen sijaan pettymys.

Taitoluistelun upeat kaunottaret

Taitoluistelun EM-kilpailuissa Tallinnassa luisteltiin perjantaina naisten lyhytohjelma. Suomalaisista mukana olivat Kiira Korpi, Laura Lepistö ja Susanna Pöykiö.

Korpi lyhytohjelman toinen, Lepistö kolmas

Ennätyspisteensä 64,26 luistellut Kiira Korpi on lyhytohjelman jälkeen toisena taitoluistelun EM-kilpailuissa Tallinnassa. Laura Lepistö on kolmantena pistein 62,96. Kilpailun kärjessä on italialainen Carolina Kostner pistein 65,80. Susanna Pöykiön ohjelma sisälsi virheitä, ja hänen pisteensä olivat 44,68.

Lepistön, Korven ja Pöykiön olympiajahti alkaa

Kilpailu taitoluistelun naisten EM-mitaleista alkaa tänään lyhytohjelmalla. Suomella on kisassa kolme kovaa luistelijaa, jotka tällä kertaa kuitenkin kamppailevat mitaleita tärkeämmästä asiasta - olympiaedustuksesta.

Pöykiö EM-jäälle

Taitoluistelun EM-kilpailut luistellaan parasta aikaa Tallinnassa. Jaossa on EM-mitalien lisäksi paikka olympiajoukkueessa.

Lepistöllä ja Pöykiöllä luistinhuolia, Korpi nuhaisena

Suomen naistaitoluistelijoiden valmistautuminen EM-kisoihin ei ole sujunut ongelmitta. Laura Lepistöllä ja Susanna Pöykiöllä on ollut ongelmia luistinten kanssa. Kiira Korpi saapui puolestaan Tallinnaan nuhaisena.

Uotila pitää Lepistöä vahvana voittajasuosikkina

Taitoluistelun EM-kilpailut alkavat tiistaina Tallinnassa. Suomea koitoksessa edustaa sama iskukykyinen joukkue kuin vuosi sitten Helsingin EM-kilpailuissa eli Kiira Korpi, Laura Lepistö, Susanna Pöykiö, Ari-Pekka Nurmenkari sekä jäätanssijat Oksana Klimova – Sasha Palomäki. YLE Urheilun monivuotinen taitoluisteluasiantuntija Anuliisa Uotila on tehnyt tarkat analyysit Suomen yksilöluistelijoista. Uotila pitää Laura Lepistöä kisojen voittajasuosikkina.

Lepistö, Korpi ja Pöykiö Tallinnan EM-jäälle

Laura Lepistö, Kiira Korpi ja Susanna Pöykiö ovat Suomen edustajat tammikuun lopun EM-kilpailuissa Tallinnassa. Lepistö, Korpi ja Pöykiö varmistivat EM-kisapaikkansa viime viikonvaihteen SM-kilpailuissa Jyväskylässä.

SM -mitaleita viikonloppuna Ouluun

Oulun Tarmon luistelijat Niko Räsänen ja Samuli Ollanketo nousivat molemmat mitaleille Seinäjoella viikonloppuna. Yleisluistelun Suomen mestaruuden nappasi Niko Räsänen ja pronssin Samuli Ollanketo. Oulun Luistelukerhon Susanna Pöykiö haki Jyväskylästä taitoluistelun SM -pronssia.

Lepistö luisteli SM-kultaa, Korpi toinen

Taitoluistelija Laura Lepistö voitti Jyväskylässä uransa toisen SM-kullan pistein 167,79, vaikka ei yltänytkään vapaaohjelmassaan omalle tasolleen. Lyhytohjelmassa hankittu etumatka riitti kuitenkin mestaruuteen ennen Kiira Korpea, joka oli vapaaohjelman paras. Pronssia otti Susanna Pöykiö.

Laura Lepistö ylivoimainen lyhytohjelmassa

Naisten taitoluistelun hallitseva Euroopan mestari Laura Lepistö hallitsi Jyväskylän SM-kisojen avauspäivää. Hän luisteli lähes täydellisen lyhytohjelman ja johtaa kilpailua ennen Kiira Korpea ja Susanna Pöykiötä.

Pöykiö SM-mitalijahdissa Jyväskylässä

Oulun Luistelukerhon Susanna Pöykiö kamppailee taitoluistelun Suomen mestaruudesta lauantaina ja sunnuntaina Jyväskylässä. Mestaruusmitalien lisäksi kilpailussa jaetaan Suomen paikat tammikuussa luisteltaviin EM-kilpailuihin.

Laura Lepistö: Kyllä niitä paineita on

Taitoluistelun hallitseva Euroopan mestari Laura Lepistö myöntää, että kilpailu suomalaisnaisten kahdesta olympiapaikasta on erittäin kova. Hän kävi kertomassa kuulumisiaan TV2:n Urheilusunnuntai-lähetyksessä.

Laura Lepistö: Kyllä niitä paineita on

Taitoluistelun hallitseva Euroopan mestari Laura Lepistö myöntää, että kilpailu suomalaisnaisten kahdesta olympiapaikasta on erittäin kova. Hän kävi kertomassa kuulumisiaan TV2:n Urheilusunnuntai-lähetyksessä.

Anssi Koivuranta Pohjois-Pohjanmaan paras urheilija

Oulun Seudun Urheilutoimittajat äänestivät Pohjois-Pohjanmaan parhaaksi urheilijaksi Anssi Koivurannan. Tiukan kisan jälkeen toiseksi tuli Riitta-Liisa Roponen. Palkinnot jaettiin Pohjois-Pohjanmaan Liikunnan palkitsemisgaalassa lauantaina.

Selkävaivainen Pöykiö ylitti henkisen kynnyksen Yhdysvalloissa

Taitoluistelija Susanna Pöykiö putosi lyhytohjelman yhdeksänneltä sijalta yhdenneksitoista Lake Placidissa. Selkäkivuista kärsinyt Pöykiö keräsi pistesaldon 124,22 ja oli hyvillä mielin vaisusta sijoituksesta huolimatta. Kilpailun voitti ylivoimaisesti Korean Yu-Na Kim pistein 187,98.

Pöykiö yhdeksäntenä Skate Americassa

Susanna Pöykiö on lyhytohjelman jälkeen yhdeksäntenä taitoluistelun Skate America GP-kilpailuissa Lake Placidissa. Oululainen keräsi lyhytohjelmasta pisteet 46,72. Kilpailua johtaa uusin maailmanennätyspistein 76,28 viime kevään maailmanmestari Korean Yu-Na Kim.

Susanna Pöykiö jättää väliin GP-kilpailun

Taitoluistelija Susanna Pöykiö ei osallistu Moskovan GP-kilpailuun. 22.-25.10 luisteltava kisa jää väliin, sillä Pöykiöllä on kipuja oikeassa sääressä.

Kuvagalleria: Korpi, Lepistö ja Pöykiö vapaaohjelmassa

Taitoluisteluhuiput kokoontuivat viikonloppuna Finlandia Trophy -kilpailuun Vantaalle. Naisten koitoksessa Suomea edustivat upeat Kiira Korpi, Laura Lepistö ja Susanna Pöykiö, mutta voiton vei venäläinen Alena Leonova.

Lepistö luisteli toiseksi, Korpi kolmanneksi

Taitoluistelun Finlandia Trophyn naisten kilpailun voitto meni Venäjän Alena Leonovalle pistein 162,17. Euroopan mestari Laura Lepistö oli toinen pistein 154,33 ja Kiira Korpi kolmas pistein 152,84. Susanna Pöykiö jäi kymmenenneksi.

Kiira Korpi: Taistelua loppuun asti

Suomen taitoluistelun naistrio on hyvissä asemissa Finlandia Trophy -kisassa. Kiira Korpi on toisena ja muillakin Suomen edustajilla kisa sujuu mallikkaasti.

Kiira Korpi toisena lyhytohjelman jälkeen

Kiira Korpi on toisella sijalla Venäjän Alena Leonovan perässä taitoluistelun Finlandia Trophy -kisassa. Susanna Pöykiö lähtee vapaaohjelmakilpailuun kolmannelta ja Euroopan mestari Laura Lepistö kuudennelta sijalta.

Pöykiö hakee lisävirtaa olympiatalveen uusilla koreografeilla

Neljän vuoden takainen taitoluistelun EM-hopeamitalisti Susanna Pöykiö lähtee alkavaan kauteen uusin kujein. Pitkään harkinnassa ollut yhteistyö uusien koreografien Maikki Uotila-Kraatzin ja Viktor Kraatzin kanssa on viimein toteutunut.

Korvella hieno kauden avaus Oberstdorfissa

Kiira Korpi luisteli toiseksi Oberstdorfissa päättyneessä Nebelhorn Trophyssa. Tamperelainen onnistui kilpailussa etenkin lyhytohjelmassaan sijoittuen siinä toiseksi, vapaaohjelmassa Korpi sijoittui neljänneksi ja keräsi yhteispisteet 150,01.

Taitoluistelun EM-kilpailuista miljoonatuotto

Tammikuussa 2009 Helsingissä pidetyt taitoluistelun EM-kilpailut onnistuivat taloudellisesti yli odotusten Laura Lepistön ja Susanna Pöykiön mitalien kruunaamina.

Team Unique luisteli MM-hopeaa

Team Unique voitti muodostelmaluistelun MM-hopeaa Zagrebissa huippupistein 220,28. Helsinkiläisjoukkue voitti lyhytohjelman, mutta sijoittui vapaaohjelmassa toiseksi.

Lepistö parhaana eurooppalaisena MM-kisojen kuudes

Laura Lepistö oli paras eurooppalainen naisten taitoluistelussa Los Angelesin MM-kisoissa. Ylivoimaiseen voittoon luisteli jo lyhytohjelman jälkeen kärjessä ollut Korean Yu-Na Kim. Susanna Pöykiö haparoi omassa vapaaohjelman suorituksessaan ja putosi sijalle 13.

Lepistö parhaana eurooppalaisena kuudes MM-kisoissa

Laura Lepistö sijoittui kuudenneksi taitoluistelun MM-kisoissa Los Angelesissa varhain sunnuntaiaamuna Suomen aikaa. Hän oli kisan paras eurooppalainen ja luisteli ennätyspisteensä (110,41) kaatumisesta ja pienistä virheistä huolimatta.

Pöykiö jatkoon MM-taitoluistelussa

Pöykiö oli 12. ja pääsi jatkoon. Laura Lepistö oli kuudes ja pääsi hänkin jatkamaan ensi yönä luisteltavassa vapaaohjelmassa.

Laura Lepistö kuudentena lyhytohjelman jälkeen

Laura Lepistö sijoittui kuudenneksi taitoluistelun MM-kisojen lyhytohjelmassa Los Angelesissa lauantain vastaisena yönä. Lepistö kasasi ohjelmastaan ennätyspisteet 59,66.

Lepistö ja Pöykiö lyhytohjelman kärkitusinassa MM-kisoissa

Laura Lepistö ja Susanna Pöykiö luistelivat naisten lyhytohjelmassa kahdentoista parhaan joukkoon taitoluistelun MM-kisoissa Los Angelesissa varhain lauantaiaamuna Suomen aikaa. Molemmat tekivät kauden ennätyspisteensä.

Pöykiö ja Lepistö valmiina tositoimiin

Naisten vapaaohjelmassa perjantai-iltana MM-urakkansa aloittava taitoluistelija Susanna Pöykiö ei ollut täysin tyytyväinen torstain harjoitustensa jälkeen.

Pöykiö valmiina haasteeseen

Neljän vuoden takainen EM-hopeamitalisti Susanna Pöykiö on onnistunut kahdesti sijoittumaan MM-kilpailuissa kahdeksanneksi. Los Angelesissa käytävissä MM-kisoissa oululaisen tavoitteena onkin kivuta vielä muutama askel lähemmäksi mitalisijoja.

YLE Urheilu tiiviisti mukana MM-taitoluistelussa

Taitoluistelun MM-kilpailut käydään maaliskuun lopulla Los Angelesissa. Suomalaisista kisoissa nähdään Laura Lepistö, Susanna Pöykiö sekä Ari-Pekka Nurmenkari. YLE Urheilu tarjoaa runsaasti MM-kisojen tapahtumia eri kanavillaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle