Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sallassa susien yli moottorikelkalla ajaneen henkilöllisyys ei selvinnyt – tutkinta keskeytettiin

Moottorikelkalla liikkunut henkilö ajoi yhden suden päälle, toisen Lapin rajavartiosto joutui lopettamaan. Jälkien perusteella henkilö oli jahdannut kolmattakin sutta. Tapaukseen liittyviä vihjeitä voi edelleen ilmoittaa Lapin rajavartiostolle.

Kaksi Sri Lankan kansalaista yritti maahan laittomilla papereilla Vaalimaalla – kaksikko tunnusti esitutkinnassa

Rikosepäily paljastui Vaalimaan rajanylityspaikalla syyskuun lopulla, kun kaksi srilankalaista henkilöä saapui Venäjältä Suomeen linja-auton kyydissä.

Poliisi: Ukrainalaisia marjanpoimijoita tuotiin kesällä Kainuuseen tekaistuilla papereilla

Poliisi epäilee Pohjois-Suomessa toimivan marjayrityksen kiertäneen koronan vuoksi asetettuja maahantulorajoituksia väärennettyjen kausityösopimusten avulla.

Kadonneen veneilijän etsinnät jatkuvat edelleen Pedersöressä

Lähialueen huvila-asukkaat ovat myös omilla viistokaikuluotaimillaan osallistuneet etsintöihin.

Metsästyskoirat ovat ylittäneet Venäjän rajan hirvenpyynnin aikana – Venäjältä palanneista koirista on ilmoitettava eläinlääkärille

Lapin rajavartiosto muistuttaa, että Suomen ja Venäjän välisen rajajärjestyssopimuksen mukaan kotieläinten valtakunnanrajan ylitykset on pyrittävä estämään molemmin puolin.

Vainikkalan rajanylityspaikka avautuu matkustajille itärajalla – rajavartiosto: junia tuskin heti

Vainikkalan rajanylityspaikka avautuu henkilöliikenteelle maanantaina 18. lokakuuta.

Kotipihastaan kadonnut 14-vuotias poika on kateissa jo kolmatta päivää – Poliisi mittavasta operaatiosta: Etsintöjä jatketaan ihan tosissaan

Vantaan Askistosta tiistaina kadonneeksi ilmoitettua 14-vuotiasta poikaa on etsitty laajalla viranomaisten ja vapaaehtoisten yhteistyöllä.

Veneilijä edelleen kateissa Pedersöressä – poliisi epäilee miehen hukkuneen

Lähirannat on Södön sataman alueella etsitty jo tarkkaan.

Kahdeksan metsästyskoiraa on eksynyt Venäjän puolelle tänä syksynä Kainuusta ja Koillismaalta

Tällä hetkellä Venäjän puolella on vielä yksi koira, kerrotaan Kainuun Rajavartioston esikunnasta. Koirien harhautuminen valtakunnanrajan yli pitäisi saada estettyä, mutta jos vahinko käy, pitää karkulaisesta ilmoittaa heti rajavartiostolle.

Salossa etsitään kadonnutta vanhusta

83-vuotias nainen katosi tiistaina illalla. Poliisin mukaan hän ei pärjää yksinään.

Helikopteriharjoitukset aiheuttavat melua Lappeenrannan länsiosissa ja Imatran Immolan ja Vuoksen ympäristössä

Kaakkois-Suomen rajavartioston ja Utin jääkärirykmentin helikopteriharjoitukset aiheuttavat melua Lappeenrannassa ja Imatralla tänään ja huomenna.

Kuhmon Vartiuksessa tarkastettiin 69 raskasta ajoneuvoa – kokonaisuutena kalusto hyvässä kunnossa, mutta yhdessä lähes kaikki oli pielessä

Ulkomaalainen kalusto oli parempikuntoista kuin kotimainen. Ulkomaalaisesta kalustosta löytyi lähinnä vain pieniä jarruvikoja. Raskaan liikenteen tehovalvonta jatkuu Vartiuksessa ja muuallakin Kainuussa vielä tämän syksyn aikana.

Vapaa kulku pohjoisen raja-alueilla on alkusoittoa kohti normaalia – lähiviikot näyttävät, päättyykö koronakontrolli viimeinkin

Ruotsin rajakuntien pääsy Suomen "vihreälle listalle" on vapauttanut kulkemista naapuriin. Torniossa rajan testauspisteessä koronatestien määrä on romahtanut noin sataan päivässä. Jos kaikki sujuu hyvin, viimeisetkin maahantulorajoitukset poistuvat lokakuun puolivälissä.

Kaakkoisrajalla on varauduttu henkilöliikenteen lisääntymiseen, kun koronaviruspandemia helpottaa

Henkilöliikenne Suomesta Venäjälle lisääntyy kuitenkin vasta siinä vaiheessa, kun valtioneuvosto arvioi uudelleen terveysturvallisuuden ulkorajoilla ja tekee siitä päätöksen.

Marjastajat työllistivät rajavartiostoa itärajalla elokuussa

Lapin rajavartiosto havaitsi elokuussa luvattomasti rajavyöhykkeellä liikkuvia Sallassa. Kyseessä olivat seurueina liikkuvat ulkomaiset marjanpoimijat.

Tieto Ruotsin rajakuntien vapaasta matkustuksesta yllätti Suomen terveysviranomaiset ja rajavartijat – ministeriöstä ei herunut mitään ennakkotietoa

Tornion johtavan lääkärin Jukka Ronkaisen mukaan ministeriö ei kertonut etukäteen suunnitelmistaan vapauttaa Ruotsin rajakunnista tulevia koronatodistus- ja testivaatimuksista. Myös tarkennuksia asetuksen sisältöön on ollut vaikea ministeriöstä saada.

Mies tuli luvatta Venäjältä Suomeen – tavoitettiin läheltä rajaa Lappeenrannan Vainikkalassa

Rajavartioston partio otti ulkomaalaisen miehen kiinni noin kilometrin päässä valtakunnanrajasta.

Imatran Immolan esikuntarakennus on valmistunut – uudet tilat otetaan käyttöön lokakuussa

Imatran Immolan remontoitavista tiloista on nyt valmiina uusi esikuntarakennus. Koko saneerauksen on tarkoitus valmistua parin vuoden kuluttua.

Rajavartiolaitos kippasi rekallisen popcornia Suomenlahteen – naposteltavat leviävät kuin öljy aalloilla, ja se harjoituksessa haluttiin nähdä

Vilkkaasti liikennöity Itämeri on Suomelle elintärkeä, mutta monimutkainen toimintaympäristö sisältää myös vaaranpaikkoja. Torstaina on vietetty Itämeripäivää.

Raja-Joosepin rajanylityspaikan toiminta muutti uusiin tiloihin

Uudet tilat sijaitsevat noin 800 metriä länteen entiseltä rajanylityspaikalta.

Tornion Krannikatu pysyy suljettuna lokakuun puoliväliin saakka

Kadun avaamisesta kokonaan tehtiin valtuustoaloite, jossa katsottiin, että kadun sulkeminen on ristiriidassa muun muassa Schengen-rajasäännöstön kanssa. Kaupunki tarkistutti asian Rajavartiolaitoksen oikeudelliselta osastolta, jonka mukaan ristiriitaa ei ole.

Rajavartijat poistuvat Ylitornion ja Pellon maahantulopisteiltä

Koska maahantulijoita ei näillä raja-asemilla enää tarkasteta eikä ohjata testiin, ei rajavartijoiden apuakaan tarvita.

Itäisellä Suomenlahdella alkaa tänään kansainvälinen jättiharjoitus – kuvitteellisessa tilanteessa mereen pääsee vaarallista kemikaalia ja öljyä

Rajavartiolaitoksen johtamaan harjoitukseen osallistuu joukkoja Kymenlaakson ja Helsingin pelastuslaitoksilta, WWF:stä, Merivoimista, Suomen Punaisesta Rististä ja muita toimijoita Itämeren rannikkovaltioista.

Poliisi: 66-vuotias mies on kadoksissa Rautavaaralla – ei palannut eilen illalla kotiinsa kansallispuistoretkeltä

Ilmoitus kadonneesta miehestä tuli eilen illalla. Miehen käyttämä auto löytyi kansallispuiston läheisyydestä, mutta mieheen ei ole saatu yhteyttä puhelimitse. Hän ei palannut kotiinsa eilen. Poliisi olettaa miehen olevan välittömän avun tarpeessa.

Vesiskootterin selästä pudonnut löytyi menehtyneenä merestä

Vesiskootteri kaatui Helsingin edustalla torstain vastaisena yönä. Toinen kyydissä ollut saatiin pelastettua, toinen menehtyi.

Hailuodosta pohjoiseen lähteneet veneilijät joutuivat merihätään ukkosen vuoksi myöhään sunnuntai-iltana – seuruetta etsittiin tunteja

Hailuodosta lähtenyttä veneseuruetta etsittiin usean yksikön voimin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Perämereltä. Alukseen pääsi vettä ukkosrintaman alla ja sijaintiedot katosivat. Pelastetut olivat olosuhteisiin nähden hyvässä kunnossa.

Pohjois-Karjalan rajavartiosto tutkii epäiltyä luvatonta rajanylitystä Ilomantsissa

Rajavartioston mukaan rajapartio otti eilen kiinni kolme Ilomantsin Rajakoskella liikkunutta ulkomaalaista ihmistä. Heidän epäillään ylittäneen Suomen ja Venäjän välisen rajan jalan.

Kalajoella 300 hehtaariin laajentunut maastopalon rajaus on pitänyt 250 pelastajan voimin – sammutustyöt kestävät pitkään

Kalajoella tehdään sammutustöitä edelleen täydellä teholla. Puuskittainen tuuli aiheuttaa merkittävän riskin palon leviämiselle Kalajoella. Pelastuslaitoksen mukaan palo ei tällä hetkellä välittömästi uhkaa asutusta. 

Rajanylitysliikenne kasvoi Lapin rajavartioston alueella

Liikenne kasvoi edelliseen viikkoon verrattuna niin pohjois- kuin länsirajallakin.

Katso, miltä Kalajoen maastopalo näyttää yläilmoista – palo on hallinnassa, mutta sammutus jatkuu yhä

Kalajoella syttyi suuri maastopalo maanantaina illalla, jota sammuttaa edelleen 40 ihmistä. Alue on kivikkoista metsämaastoa, jota pelastuslaitoksen päivystävän päällikön mukaan on hankala sammuttaa.

Suomen sisärajat aukesivat, mutta ruuhkat on toistaiseksi vältetty – Vantaan sote-johtaja Aronkytö: "Virus ei leviä lentokentän kautta"

Suomen sisärajojen matkustusrajoitukset on nyt lopetettu. Täydellä rokotesarjalla pääsee maahan Schengen- ja EU-alueilta ilman tarkistuksia.

Kaksi tuuliajolle joutunutta veneilijää on pelastettu Hiidenvedestä

Veneestä olivat airot unohtuneet eikä pelastusliivejäkään löytynyt.

Matkustus Suomeen vapautuu maanantaina etenkin EU-maista, kun sisärajavalvonta poistuu – lue tästä, mitä se tarkoittaa matkustajalle

Ensi viikolla matalan riskin maista voi saapua Suomeen ilman koronatodistuksia. Muualta tulevilta vaaditaan edelleen testejä ja rokote- tai sairaustodistuksia. Tarkastuksesta kieltäytyminen voi johtaa sakkorangaistukseen.

Rajanylitysten määrä kasvussa Norjan vastaisella rajalla

Maahan saapuvien määrä kasvoi viime viikolla lomamatkailun myötä peräti 28 prosenttia edelliseen viikkoon verrattuna.

Ikaalisissa on sammutettu 10 hehtaarin maastopaloa

Kulo lienee tämän kesän toistaiseksi laajin Pirkanmaalla. Tuli syttyi vaikeapääsyisellä alueella Parkanon rajan lähellä.

Maastopalot ja Venäjältä kulkeutuva savu pitivät Lapin pelastuslaitoksen kiireisenä viikonloppuna

Rajan takana liikkuu kaksi parin kilometrin levyistä maastopaloa, joiden tilannetta pelastuslaitos seuraa yhdessä Rajavartiolaitoksen kanssa.

Sisärajavalvonta päättyy kahden viikon päästä, mutta rajavartijat eivät häivy länsirajalta mihinkään – virka-apua tarvitaan testeihin ja tarkastuksiin

Sisärajatarkastukset jatkuvat vielä reilut kaksi viikkoa. Rajavartiosto ei kuitenkaan poistu kokonaan sisärajoilta. Osa henkilökunnasta jää auttamaan terveysviranomaisia, jotta koronaa sairastavia ei pääse Suomeen.

Rajanylitysliikenne kasvoi Lapin rajavartioston valvomilla ylityspaikoilla – Norjan suuntaan muodostunut jonoja

Rajavartiosto kertoo, että liikenne Norjasta Suomeen sujuu edelleen normaalisti.

Venäjän puolella savuavaa maastopaloa etsittiin Lieksassa

Lieksan Inarin korkeudella havaittu maastopalo paikaennttiin noin viisi kilometriä Venäjän puolelle. Palosta ei ole tällä hetkellä leviämisvaaraa, mutta savut voivat näkyä kauas Suomen maaperälle.

Rajavartiolaitos lähettää kaksi partiota Latviaan ja Liettuaan – taustalla Valko-Venäjältä laittomasti tulevien siirtolaisten suuri määrä

Liettuassa julistettiin viime viikolla hätätila siirtolaisten suuren määrän vuoksi. Liettualaispoliitikkojen mukaan taustalla on Valko-Venäjän hallinnon järjestelmällinen operaatio.

Oikeus hylkäsi 21-vuotiaan miehen syytteen Rajavartiolaitoksen vuokra-auton räjäytyksestä Torniossa

Oikeuden mukaan räjähde oli koko ajan toisen syytetyn hallussa. Toinen räjäytyksestä syytetty mies kuitenkin kuoli ennen oikeudenkäyntiä, joten oikeus ei antanut asiassa tuomiota hänen osaltaan.

Uudet varusmiehet astuvat palvelukseen Lapissa

Jääkäriprikaatissa palveluksensa aloittaa maanantaina noin 1 130 varusmiestä.

Rajanylitysmäärät putosivat Kaakkois-Suomessa yli 90 prosenttia kahden vuoden takaiseen verrattuna

Kaakkois-Suomen rajavartioston valvomilla rajanylityspaikoilla kirjattiin tammi-kesäkuun aikana 291 000 rajanylitystä. Kaksi vuotta sitten rajaylityksiä oli samaan aikaan yli 3,5 miljoonaa.

Kangaslamilla Varkaudessa viime yönä syttynyt kahden hehtaarin maastopalo työllisti pelastuslaitosta aamuun asti

Paloalue sijaitsi vaikeakulkuisessa maastossa ja tiettömällä alueella, joten myös Rajavartiolaitoksen helikopteri tarvittiin sammutustöihin.

Rajavartiolaitoksen tuore tviitti paljastaa sinilevän kukinnan olevan ovella – "Jokakesäinen leväinvaasio alkamassa"

Valvontalento havaitsi kukkivaa sinilevää pohjoisella Itämerellä ja Suomenlahden suulla.

Torniossa Rajavartiolaitoksen vuokra-auton alle laitetusta räjähteestä vaaditaan kahdelle miehelle ehdotonta vankeutta

Syytettyjen tarkoituksena oli kohdistaa teko lainvalvontaviranomaiseen, syyttäjä katsoo. Haastehakemuksen mukaan he ovat valinneet teon kohteeksi ajoneuvon, jonka he ovat tienneet olevan Rajavartiolaitoksen käytössä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle