Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pertsa ja Kilu – uudet seikkailut, nuoret sankarit rosvojen jäljillä

Väinö Riikkilän nuoret sankarit uusissa seikkailuissa.

Pertsa ja Kilu -elokuvan kuvaukset alkoivat, ensi-ilta edessä marraskuussa

Pidempi kuvausjakso alkaa juhannuksen jälkeen.

Pertsan ja Kilun näyttelijät valittu – kuvaukset alkavat ensi vuonna

Kotkaan sijoittuvan seikkailuelokuvan päärooleihin haki lähes 100 nuorta poikaa.

Pertsa, Kilu ja ne kadonneet kesät, joina elämä oli yhtä seikkailua

Salakuljettajat uhkaavat nuorten seikkailun päähenkilöitä

Pertsa ja Kilu -elokuvan kuvaukset lykkääntyvät vuodella

Väinö Riikkilän kirjasarjaan perustuvan elokuvan kuvaukset piti aloittaa tänä kesänä, mutta rahoitus ei ole vielä kasassa. Kuvauspaikan valintaan vaikuttavat sekä alueelta saatava rahoitus että paikallinen ammattiosaaminen.

Kotka myönsi Laivakello-palkinnon Jyri Paretskoille

Raadin mukaan Paretskoin mopopojista kertovassa kirjassa on yritteliäisyyttä, toverillisuutta ja reippautta, samoja arvoja kuin Pertsan ja Kilun tarinoissa.

Satamakaupungin seikkailijat ottivat Vellamon haltuun: "Kivointa oli majan rakentaminen"

Kotkalaiset koululaiset pääsivät tutustumaan ilmaisullisiin työpajoihin Pertsan ja Kilun hengessä. Väinö Riikkilän kirjoista oli poimittu teemoiksi muun muassa yrittämistä ja toveruutta. Kotka ottaa seikkailukirjojen kaksikosta paljon irti tänä vuonna.

Pertsa ja Kilu tuovat 50-luvun näyttämölle – "Ihmiset eivät valittaneet pienestä ja leipä on ollut kovassa"

Perinteikäs kertomus kahdesta kotkalaispojasta, Pertsasta ja Kilusta, on sovitettu teatterinäytelmäksi. Näytelmässä esiintyy sekä Kotkan kaupunginteatterin että nuorisoteatterin näyttelijöitä. Ohjaaja Pia Lunkan mukaan kotkalaiset ovat tarkkoja kansallisaarteestaan.

Pertsan ja Kilun vetovoima kestää: "Ystävyys ja seikkailu toimivat aina"

Ohjaaja, käsikirjoittaja Taavi Vartia on tekemässä elokuvaa 1950-luvulla syntyneestä nuortenkirjasarjasta Pertsa ja Kilu. Elokuvateattereissa sen on tarkoitus olla vuonna 2017.

Pertsa ja Kilu valkokankaalle – sopivaa kuvauspaikkaa etsitään

Pertsa ja Kilu -nuortenkirjojen pohjalta on syntymässä elokuva. Tuottaja Mika Ritalahti sanoo, että yksi mahdollinen elokuvan kuvauspaikka on Rauma, mutta paljon on kiinni siitä, mistä elokuva saa rahoitusta.

Sari Peltoniemen kirjoissa arki nyrjähti Laivakello-palkinnon arvoisesti

Nuortenkirjailijalle vuosittain myönnettävän Laivakello-palkinnon saa kirjailija Sari Peltoniemi, joka kirjoittaa usein arjen ja fantasian viistolla rajalla. Hän ammentaa kirjoihinsa aineksia suomalaisesta kansanperinteestä ja mytologiasta.

Nuorisokirjallisuuspalkinto Annika Lutherille

Pekkas-akatemian valitsema toimikunta luovutti tiistaina Laivakello-palkinnon Kotkan pääkirjastolla. Palkinto myönnetään nuortenkirjailijalle tunnustuksena joko ansiokkaasta urasta tai yksittäisestä teoksesta.

Viimeiset kaanit Arpinaaman jäljillä

Pertsa ja Kilu ensimmäisessä tv-seikkailussa.

Usva toi Seita Parkkolalle Pertsa ja Kilu -palkinnon

Seita Parkkola palkittiin koko tuotannostaan vuoden 2010 Laivakellolla. Palkintoraati kiitti Parkkolaa erityisesti uusimmasta kirjasta Usvasta.

Pertsa ja Kilu saavat nimikseen Petros ja Kyle

Pertsan ja Kilun seikkailuista tehdään suomalais-kreikkalainen elokuva. Taavi Vartian ohjaama Petros and Kyle pohjautuu ohjaajan tv-sarjaan, joka on nähty TV2:lla vuosina 2001 ja 2007.