Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Juoksijoita metsässä

Mynämäen Lukkari-Jukolan järjestelyt etenevät aikataulussa – ilmoittautuminen tarkoitus avata joulukuussa

Suunnistuksen suurtapahtumaa jouduttiin siirtämään vuodella eteenpäin, kun Rovaniemen Napapiiri-Jukola siirtyi koronaviruksen vuoksi.

Juvan Urheilijoiden Topi Huttunen testijuoksee Juvan SM-sprinttien reittiä Juvan keskustassa.

Huiput tuovat hurjan lajin Juvan raitille – Ratamestari: “Rastivälit mennään Topi Raitasen vauhteja”

Lähes 2 000 kilpailijaa ratkoo suunnistuksen SM-mitaleiden kohtalot viikonloppuna Etelä-Savon maisemissa. Lauantaina sprinttisuunnistuksessa laji tuodaan keskelle Juvan kirkonkylän hulinaa.

Suunnistus, Jukolan viesti 2014, Kuopio, Jukolan viestin voittajat, Kalevan Rasti 1, Thierry Gueorgiou

Moninkertainen maailmanmestari Thierry Gueorgiou on Suomen suunnistusmaajoukkueen uusi päävalmentaja – "Tavoitteena olla paras suunnistusmaa vuonna 2025"

Suomen suunnistusmaajoukkue saa päävalmentajakseen moninkertaisen maailmanmestarin, ranskalaisen Thierry Gueorgioun. Gueorgiou on tehnyt Suomen suunnistusliiton kanssa sopimuksen, joka kestää vuoden 2025 Kuopiossa käytäviin MM-kisoihin saakka. 

Jukolan lähtö

Kymmeniä tuhansia osallistujia, kaksi massatapahtumaa, nolla tartuntaa – 3 syytä, miksi Rovaniemen superviikonlopusta ei tullut koronalinkoa

Pahenevassa koronatilanteessa järjestettävä musiikkifestivaali ja suunnistustapahtuma herättivät pelkoa koronatartuntojen leviämisestä. Rovaniemen superviikonlopun tartuntasaldo oli kuitenkin pyöreä nolla.

Otsalamput valaisevat Jukolan viestissä

Napapiiri–Jukola ja Simerock: tartuntoja nolla

Tapahtumista on kulunut nyt reilu viikko. Lapin sairaanhoitopiirin mukaan tapahtumiin ei voida edelleenkään liittää yhtäkään koronatartuntatapausta. Kaikkiaan tapahtumaviikonloppu houkutteli Rovaniemelle yli 30 000 henkeä.

Yleisö katsoo, kun iso määrä suunnistajia lähtee juoksemaan

Napapiiri–Jukolan tartuntaepäily osoittautui vääräksi – tartunnat Lapin sairaanhoitopiirissä laskusuunnassa

Varmistustesteissä selvisi, että henkilöllä ei ollut koronavirustartuntaa. Napapiiri–Jukolasta tai Simerockista ei ole edelleenkään ilmennyt yhtään koronavirustartuntaa.

Otsalamput valaisevat Jukolan viestissä

Yhden uuden Rovaniemellä todetun koronatartunnan jäljet johtavat Jukolan viestiin

Toisen uuden tartunnan epäillään olevan peräisin Saariselällä järjestetystä Jänkhällä jytisee -moottoripyörätapahtumasta.

Hoitaja työskenteli Messukeskuksen drive-in-koronatestauspisteellä 2. heinäkuuta.

Kymmenen uutta tartuntaa Lapin sairaanhoitopiirissä tiistain jälkeen – suurin osa oli jo karanteenissa

Simerockin yleisössä olleen ja alkuviikosta positiivisen testituloksen antaneen henkilön varmistustestit osoittivat, että hänellä ei ole koronavirustartuntaa.

Koronatestiin meneviä ihmisiä jonossa, taustalla autoja.

Simerockin positiivinen koronatapaus olikin varmistustesteissä negatiivinen – superviikonlopun tapahtumista ei ole ilmennyt tartuntoja

Varmistustesti tehtiin henkilölle kahteen otteeseen, molemmat tulokset olivat negatiivisia.

Kyltti, joka opastaa koronatestiin.

Ruuhkat jatkuivat Rovaniemen koronatestauspaikoilla keskiviikkoaamuna

Rovaniemen koronatestipisteillä on syytä keskiviikkona varautua jopa parin tunnin jonotukseen. Esimerkiksi Mehiläisen drive in -testipisteellä Sairaalakadulla on jo aamulla ollut pitkät jonot.

Roskat vain jäljellä rockfestivaalista

Rovaniemen superviikonloppu sujui odotettua paremmin – festivaalikansa työllisti poliisia

Pelättyjä liikkenneruuhkia ei syntynyt. Varmistettuja koronatartuntoja toistaiseksi vain yksi.

Maailmanpyörä Simerock-festivaalialueella

Rovaniemen Simerockissa yksi koronatartunta, altistuneiden määrää selvitetään – Napapiiri-Jukolassa ei todettuja tartuntoja

Kaikkiaan kolmipäiväisessä Simerockissa kävi arviolta 17 500 katsojaa. Tähän mennessä kävijöiden joukosta on todettu yksi positiivinen koronatartunta. Napapiiri-Jukolasta ei ole kerrottu positiivisia tartuntalukuja, vaikka kävijöitä oli noin 15 000.

Otsalamput valaisevat Jukolan viestissä

Otsalamput kellistivät pimeyden Napapiirin Jukolassa – Näin kisaajat, yleisö ja talkoolaiset nauttivat suunnistuksen juhlayöstä

Seurasimme hämärästä aamunkoittoon, kuinka pimeys antoi Rovaniemen suunnistustapahtumalle ikimuistoiset kehykset. Tapahtumaa ei oltu aiemmin järjestetty syyspimeillä.

Jukola.

Stora Tuna on voittanut Napapiiri-Jukolan – Helsingin Suunnistajat ylsi kolmanneksi

Stora Tuna OK juhlii Rovaniemellä suunnistetun Napapiiri-Jukolan voittoa. Suomalaisjoukkueista Helsingin Suunnistajat sijoittui kolmanneksi.

Alfta Ösa OK voitti Venlojen viestin

Venlojen Viestin voitto Ruotsiin – Tampereen Pyrintö neljäs

Alfta ÖSA Ok voitti Venlojen Viestin Rovaniemellä. Ruotsalaisseurat ottivat kilpailussa kolmoisvoiton.

Kuvassa näkyy Jukolassa olevaa yleisöä. Suurimmalla osalla on kasvomaskit.

Koronatestaaja yllättyi laiskasta testi-innosta Jukolassa – osallistuja pitää koronaturvallisuutta hyvänä

Parin päivän aikana Jukolan tapahtuma-alueella olevassa testauspisteessä on käynyt viitisenkymmentä ihmistä. Lauantai-iltapäivänä ei ollut tiedossa olevia koronatartuntoja

Venlojen viesti

Katso tallenne: Venlojen viesti Rovaniemellä – voitto meni Ruotsiin

Napapiiri-Jukolassa on lauantai-iltapäivänä ohjelmassa Venlojen viesti. Katso poikkeuksellisesti elokuussa käytävää kilpailua kuvaa klikkaamalla!

Rap-artisti Yeboyah tunsi heti olonsa kotoisaksi Simerockissa: "On tosi tärkeää päästä bailaamaan ihmisten kanssa"

Raptähti Yeboyah: "Ei voi kuvata, miten tärkeä on päästä bailaamaan" – Koronatappioista huolimatta Jukolassa ja Simerockissa "pidetään kovat bileet"

Tapahtumien superviikonloppu kokoaa Rovaniemelle Simerockiin festariväkeä ja Jukolan viestiin suunnistajia kymmenin tuhansin. Järjestäjien tavoitteet olivat vieläkin suuremmat, mutta sen ei anneta lannistaa, sillä tapahtumia on odotettu pitkään ja hartaasti.

Bussipysäkin kyltti, joka on tarkoitettu Jukolaan menijöille

Liikennejärjestelyt muuttuvat Rovaniemellä Napapiiri-Jukolan ajaksi – jatkuva bussikuljetus on paras konsti päästä tapahtumapaikalle

Tapahtumapaikan lähelle ei voi pysäköidä. Autolla tapahtumaan tulijat ohjataan maksullisille pysäköintialueille.

Vaaran perhe juoksee suunnnistusvarusteissa lehtimetsässä, kuvassa näkyy myös rastin merkki.

Suunnistavalle Vaaran perheelle Jukolan viesti on vuoden kohokohta: lähes koko perhe starttaa kisaan ja jää vielä sen jälkeen talkoilemaan

Sodankyläläinen Vaaran perhe on hulluna suunnistukseen. Äiti Annika, isä Keijo ja tytär Iina osallistuvat Napapiiri-Jukolaan, nuorimmaisen ikä ei vielä riitä. Vanhemmilla on takana jo parikymmentä Jukolan ja Venlojen viestiä.

Joensuu-Jukola

Maailman ykkösnainen joutuu jättämään Venlojen viestin väliin koronan jälkioireiden vuoksi – voittotaistelu aukeaa jopa suomalaisjoukkueelle

Perinteinen Jukolan viesti -suunnistustapahtuma käydään tulevana viikonloppuna Rovaniemellä. Venlojen yksi vahva ennakkosuosikki, ruotsalainen Stora Tuna saapuu viestiin ilman vahvinta lenkkiään, Tove Alexanderssonia.

Venlojen viestin yhteislähtö Hollolassa vuonna 2018.

Jukolan viestin koronaturvallisuus kuumentaa tunteita suunnistuspiireissä – "Häpeän aika paljon, jos pitäisi ilmoittaa työnantajalle"

Koronaviruspandemia on karsinut Napapiiri-Jukolasta lähes 5 000 osallistujaa. Erityistä huolta herättää päätös järjestää viestien massalähdöt porrastamattomina.

Drooni ilmassa Lapualla.

Poliisi kieltää drone-kuvauksen Napapiiri-Jukolassa

Mäntyvaara-Vennivaara-alue on viikonloppuna kiellettyä lentoaluetta, sillä tapahtumajärjestäjillä on silloin ilmassa omia kuvauslaitteitaan.

Juoksijoita metsässä

Rovaniemellä järjestetään yli 14 000 ihmisen massatapahtuma pahenevassa koronatilanteessa – Jukolan viestin koronaohjeiden noudattamista ei aiota valvoa

Vaikka Rovaniemen kaupunki on tällä hetkellä epidemian kiihtymisvaiheessa, kokoontumismääriin liittyviä rajoituksia ei ole. Viranomaisten mukaan ulkona kilpailtava Jukolan viesti voidaan järjestää turvallisesti.

Hostel Cafe Kodin vastaanoton kyltti.

Rovaniemen keskustan hotellit lähes täynnä Jukola-viikonloppuna

Moni rovaniemeläishotelli on täynnä kaupungin superviikonloppuna, kun Rovaniemellä järjestetään samaan aikaan sekä Jukolan viesti että Simerock. Yksittäisiä huoneita löytyy vielä.

Napapiiri-Jukolan perusta, yötön yö jää toteutumatta

Maailman suurin suunnistustapahtuma kärsii vapaaehtoispulasta – Jukolan viestiin Rovaniemelle kaivataan lisää talkooväkeä

Napapiiri-Jukolan kaltaisten suurtapahtumien järjestäminen korona-aikana on haasteellista: yllä leijuu koko ajan pelko uusista rajoituksista ja talkooporukan saaminen on hankalaa. Osallistujamäärän lasku vaikuttaa myös suoraan tapahtuman talouteen.

Ennakkotestaaminen turvaisi elokuun tapahtumat?

Ennakkotestit puhuttavat suurtapahtumien alla, mutta kuka ne maksaa? THL: kotipaikkakunnalla otetuilla ennakkotesteillä olisi ratkaiseva merkitys

Elokuun suurtapahtumiin kokoontuu kymmeniä tuhansia ihmisiä ja ennakkotestiä ei osallistujilta vaadita. Koronapassista ei ole odotettavissa helpotusta pitkään aikaan, jos koskaan.

Suunnistajia Jukolan viestissä 2016.

Jukolan viestiin osallistumassa 7 000 suunnistajaa vähemmän kuin viimeksi

Tapahtuman siirtäminen elokuulle on aiheuttanut perumisia, sillä tavallisesti loma-aikaan järjestettävän tapahtuman suunnistajat saapuvat Lappiin Etelä-Suomesta.

Jukolan viestin lähtökuvaa

Rovaniemen Jukolan viestin siirto ei vaikuta järjestelyihin Mynämäellä

Rovaniemen Napapiiri-Jukolaa päätettiin siirtää parilla kuukaudella tämän vuoden kesäkuusta elokuuhun.

Juoksijoita metsässä

Napapiirin Jukola siirtyi elokuulle – kesäyön auringon sijaan rasteja etsitään täysikuun valossa

Maailman suurin viestisuunnistustapahtuma juostaan elokuussa Rovaniemellä, jos pandemiatilanne suo.

Suunnistuskuvaa

Jukolan viesti siirtyy koronatilanteen takia – suunnistuksen perinteinen suurtapahtuma järjestetään vasta elokuussa

Suunnistuksen Napapiiri-Jukola 2021 järjestetään Rovaniemellä poikkeuksellisesti vasta elokuussa, mikäli koronatilanne sen sallii.

Lähdössä riittää säpinää.

Kotka sai Jukolan viestin vuodelle 2026 – tapahtuma järjestetään kaupungissa ensimmäistä kertaa

Jukolan viestin tapahtumapaikkakunnat ovat nyt tiedossa kuudeksi vuodeksi eteenpäin.

Jukolan lähtö

Jukolan viesti Mikkeliin vuonna 2025 – seuraavana vuonna kilpaillaan Kotkassa

Mikkelissä suunnistustapahtuman järjestää suunnistuksen erikoisseura Navi.

Kuvassa Nuorten Jukolan tapahtumaa järjestävät Niina Liukkonen ja Juhani Sihvonen sekä ratavalvoja Heikki Peltola

Tuhatpäinen joukko nuoria suunnistajia kisaa viikonloppuna Nuorten Jukolassa Mikkelissä

Kilpailuun osallistuu 143 joukkuetta, joiden suunnistajat ovat iältään 10-18-vuotiaita.

Jukolam lähtö

Jukolan viestiä haetaan Mikkeliin vuodelle 2025 – kilpailun järjestäminen on järjestävälle seuralle iso kokonaisuus

Navi ry on jo jättänyt hakemuksen kilpailun järjestämisestä. Päätöstä odotellaan loppuvuodesta.

Joukkue tuulettaa.

Kaipuuta Jukolan viestiin lääkittiin 25 vuotta vanhoilla reiteillä: "Olisi ollut kurjaa, jos olisi pitänyt nukkua tämä viikonloppu normaalisti"

Vaikka Jukolan viestiä siirrettiin koronaepidemian takia vuodella eteenpäin, eivät suunnistajat jääneet toimettomaksi. Viikonlopun ajan Jukolan eri vaihtoehtoversioita on kisattu monellakin eri paikkakunnalla ympäri Suomea. Yksi sellainen oli vuoden 1995 uusintakisa Sipoossa.

Lähes 2000 juoksijaa säntäsi metsään.

Jukolan taika ei jää väliin tänäkään vuonna – TV2:ssa muistellaan tänään suurviestin helmiä vuosien varrelta

Tiukat loppukirikamppailut, hurjat kaksintaistelut, rajut pummaamiset pettymyksiinen. Tätä kaikkea ja paljon muuta on ollut suunnistuksen Jukolan viestin historia täynnä.

Kaukametsäläiset ry:n puheenjohtaja Juhani Sihvonen Juvan Jukolan maastossa 30 vuotta kilpailun jälkeen.

Koronan jalkoihin jäävää Jukolan viestiä muistellaan pikkutapahtumissa Juvalla sekä eri puolilla Suomea

Ruotsissa olisi oltu halukkaita järjestämään vuodesta 1949 yhtäjaksoisesti juostu Jukolan viesti.

Sodankylän raitti on hiljainen ilman elokuvajuhlia.

Sodankylän elokuvajuhlien ja Jukolan piti tuoda Lappiin kymmeniä tuhansia matkailijoita, nyt ei tule ketään – järjestäjille ja yrittäjille menetys on miljoonaluokkaa

Koko Suomessa tapahtumajärjestäjille koituu koronakriisistä miljoonien tappiot. Kerrannaiset vaikutukset ovat ainakin kymmeniä miljoonia euroja.

Suunnistajia Jukolan viestissä 2016.

Jukolan viesti Rovaniemellä siirtyy vuodella

Jukolan viesti piti kilpailla alunperin Rovaniemellä kesäkuun puolivälissä.

Suunnistajat pinkoivat otsalamput vilkkuen Jukolan yöhön Kangasalla.

Rovaniemen Jukolan viesti on siirretty vuodella eteenpäin – Suunnistusliitolle satojen tuhansien eurojen tappiot

Napapiiri-Jukolassa kilpaillaan koronaviruspandemian vuoksi vasta kesällä 2021.

Suunnistajia Jukolan viestissä 2016.

Napapiiri-Jukolan järjestelyt jatkuvat toistaiseksi koronavirusepidemiasta huolimatta

Jukolan järjestäjät tekevät päätöksen tapahtuman järjestämisestä viimeistään 17. huhtikuuta.

Lähdössä riittää säpinää.

Rovaniemen Jukolan järjestämiseen haetaan talkoolaisia – töitä vielä tuhannelle

Töitä on tarjolla muun muassa sähkö- ja lvi-alan ihmisille sekä keittiöalan ammattilaisille.

Suunnistajia Jukolan viestissä 2016.

Kotkan kaupunki varautuu Jukolan viestiin 100 000 eurolla – vuosien 2024 ja 2025 isäntäkaupungit ratkeavat ensi kesänä

Jukolan viesti järjestettäisiin Kymin lentokentän ja moottoriurheilukeskuksen maastossa.

Suunnistajat yörastilla.

Asikkala haluaa Jukolan viestin kisaisännäksi – tapahtumapaikkana olisi Vesivehmaa

Asikkalan kunnanhallitus käsittelee ensi viikolla 50 000 euron avustusta viestihankkeelle.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle