Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lääkärihelikopterin sijoituspaikasta on väännetty Kaakkois-Suomessa jo vuosia – Kouvola puolustaa tukikohdan rakentamista Uttiin, vaikka se onkin viivästynyt

Kouvolan kaupungin mielestä lääkärihelikopterin tukikohdan perustamisessa Uttiin ei ole mitään epäselvää. Valmistelutyö on kuitenkin vienyt luultua enemmän aikaa, eikä tukikohta valmistu vielä ensi vuonna. Sen vuoksi Etelä-Karjalassa on yhä elätelty toiveita kopterin sijoituspaikan vaihtumisesta Lappeenrantaan.

Sähkökatkoja ja muutama puunraivaustehtävä – varoitus voimakkaasta tuulesta jatkuu Etelä-Karjalassa

Etelä-Karjalaan luvataan tiistaiksikin kovaa tuulta. Toistaiseksi tuuli on aiheuttanut sähkökatkoja ja pelastuslaitokselle muutaman puunraivaustehtävän.

Perhe muutti maalle asuntoon, jonka 660 euron vuokran se maksaa kunnalle sometuksena – nyt rahaa kuluu autoiluun: "Se on ehkä vähän yllättänyt"

Luumäen kunta tarjosi Sami Sivosen ja Laura Kiretin perheelle ilmaisen asunnon vuodeksi vastineeksi siitä, että perhe markkinoi kuntaa sosiaalisessa mediassa. Työrupeama on nyt puolivälissä.

Kouvolan ja Lappeenrannan välinen häiriö korjattu, junat myöhästelevät lauantaiaamuna

Kouvolan ja Lappeenrannan välisellä rataosalla oli lauantaiaamuna häiriö, joka on nyt korjattu.

Katalysaattorivarkaudet jatkuvat Etelä-Karjalassa – kahdeksasta autosta varastettu katalysaattorit tällä viikolla

Kaakkois-Suomen poliisi toivoo, että jokaisesta katalysaattorivarkaudesta tehtäisiin rikosilmoitus.

12–15-vuotiaiden koronarokotukset Etelä-Karjalan kouluissa alkavat ensi viikolla

Koululaiset ja heidän huoltajansa saavat toimintaohjeet Wilman kautta.

Etelä-Karjalassa varmistui viikonlopun aikana 37 uutta koronatartuntaa

Tartuntojen jäljittäminen on hankaloitumassa, koska tiedossa oleviin ketjuihin kuulumattomat tartunnat ovat lisääntyneet.

Naamioitunut kolmikko varastaa bensa-asemien maksuautomaatteja – iskuja tehty jo neljälle asemalle

Hämeessä ja Kaakkois-Suomessa on tällä viikolla isketty yhteensä neljälle bensa-asemalle. Kahdella asemalla varkaat saivat varastettua tankkausaseman maksuautomaatin mukaansa.

Salaman epäillään sytyttäneen kaksi maastopaloa Etelä-Karjalassa – palot syttyivät Luumäellä ja Parikkalassa

Etelä-Karjalan pelastuslaitos urakoi maastopalojen sammutustöissä Luumäellä ja Parikkalassa.

Autojen katalysaattorit kiinnostavat varkaita – Kaakkois-Suomessa tänä vuonna noin 30 varkaustapausta, joista viisi heinäkuussa

Viime viikolla Kouvolassa varastettiin katalysaattoreita Tykkimäen huvipuiston parkkipaikalta ja Sairaalanmäeltä. Myös Luumäellä varastettiin katalysaattori. Varkaat myyvät katalysaattoreita eteen päin.

Poliisilla vilkas viikonloppu Etelä-Karjalassa – rattijuopumuksia, ylinopeuksia ja ajoneuvoihin kohdistuneita vahingontekoja

Etelä-Karjalassa poliisia pitivät viikonloppuna kiireisenä esimerkiksi ajoneuvoihin kohdistuneet vahingonteot, kuten renkaiden puhkominen.

Riikka-myrsky ohitti Etelä-Karjalan ilman suuria tuhoja – pelastuslaitoksella yhdeksän tehtävää

Pelastuslaitos hoiti sunnuntai-iltapäivän ja -illan aikana yhdeksän salamointiin, sateeseen ja tuuleen liittyvää tehtävää. Henkilövahingoilta säästyttiin.

Delta-variantti hallitsee nyt myös Etelä-Karjalassa – "Rokottamattomat sairastuneet ylläpitävät epidemiaa", muistuttaa lääkäri

Koronavariantit ovat vaihtuneet Etelä-Karjalassakin tiuhaan. Iso kysymys on, seuraako deltaa vielä tarttuvampi muunnos vai onko virus saavuttanut huippunsa.

Nuoret suunnittelivat pakopelin 1700-luvun historialliseen linnoitukseen: "Olisi harmi, jos näin hienolle paikalle ei olisi mitään käyttöä"

Venäläisen sotapäällikön elämään pohjautuva pakopeli rakentuu parhaillaan Etelä-Karjalaan. Nuorten suunnittelemaa peliä päässee pelaamaan syksyllä.

Helle näkyy keskussairaalan päivystyksessä – nyt pitäisi muistaa syödä ja juoda, muistuttaa Eksote

Helle pahentaa monen sairauden oireita, mutta vaivoja voi myös välttää riittävällä nesteytyksellä ja ruoalla.

Järvet ovat nyt tavanomaista lämpimämpiä – Saimaan lämpötila on yli viisi astetta tavanomaista korkeampi

Etelä-Karjalassa järvien pintalämpötila on nyt kolmesta kuuteen astetta pitkänajan keskiarvoa korkeampi.

Etelä-Karjalassa 11 uutta koronatartuntaa – tilanne toistaiseksi rauhallinen

Viimeaikaiset tartunnat ovat Eksoten mukaan liittyneet rajaliikenteeseen. Muutama viikko sitten otetuista näytteistä on löytynyt koronaviruksen herkemmin tarttuvaa deltavarianttia.

Eksote: koronarokotukset edenneet hyvin, mutta laumasuojaan vielä matkaa

Rokotuskattavuus on maakunnassa 67 prosenttia. Tavoitteena on 80 prosentin kattavuus.

Venäjän metsäpalot savuttavat Etelä-Karjalassa – ilmanlaatu on hyvä suurimmassa osassa maakuntaa

Etelä-Karjalan pelastuslaitos seuraa Venäjän metsäpalojen tilannetta.

Luumäen Kaitjärvellä ilmaan nouseva savu johtuu kulotuksesta

Suomen metsäkeskuksen ja UPM:n kulotustapahtuma alkaa kello 15 ja jatkuu iltayhdeksään saakka.

Luumäellä taposta epäilty mies vangittu – syyte nostettava viimeistään syyskuussa

Henkirikos tapahtui kesäkuun puolivälissä Luumäellä.

Saimaan Rastiviikolla suunnistetaan kunnon vuoksi – ratoja suunniteltu metsiin eri puolilla maakuntaa

Ratojen pituudet ja vaikeusasteet vaihtelevat, joten jokainen suunnistaja voi valita itselleen sopivimman haasteen.

Väestökato syö maakuntavaltuuston paikkamäärää Etelä-Karjalassa – Parikkalan ja Ruokolahden edustajamäärä putoaa kahdesta yhteen

Uudessa maakuntavaltuustossa Lappeenrannalla on 15 edustajaa, Imatralla kuusi ja muilla kunnilla kullakin yksi.

Iäkäs uimari hukkui Luumäellä

Onnettomuus sattui yksityisellä rannalla Nevainlammella.

Poliisi tutkii Luumäellä epäiltyä henkirikosta tappona

Poliisi on aloittanut esitutkinnan Luumäellä tapahtuneesta henkirikoksesta. Epäilty on otettu kiinni.

Vanhemmat voivat saada sakot, jos alaikäinen lopettaa lukion tai ammattikoulun kesken – selvitimme, mitä seurauksia koulun pakoilulla on

Uudistettu laki velvoittaa nuoret opiskelemaan 18-vuotiaaksi saakka. Ylen soittokierroksen perusteella kunnissa on vielä epäselvää, miten valvonta järjestetään ja miten alaikäiset onnistutaan pitämään koulussa.

"Itsekkyys on este yhteisessä päätöksenteossa" – Lappeenrannan nuoret valtuutetut lähtevät tekemään yhteistyötä yli puoluerajojen

Etelä-Karjalan kuntien valtuustot vahvistuivat kymmenellä alle 30-vuotiaalla. Maakuntakeskus Lappeenrannan lisäksi nuoria valtuutettuja saatiin myös pieniin kuntiin.

Keskusta kärsi vaalitappion Etelä-Karjalassa, mutta kansanedustaja Ari Torniainen ei tunnusta pettyneensä: "Pelkäsin pahempaa"

Keskustan lappeenrantalainen kansanedustaja Ari Torniainen näkee useita syitä sille, miksi keskusta menetti kuntavaaleissa ääniä Etelä-Karjalassa. Torniainen pitää vaalitulosta ennakoitua parempana.

Kaupunkilaiset äänestivät laiskasti Etelä-Karjalassa – aktiivisimpia olivat savitaipalelaiset ja taipalsaarelaiset

Valtakunnan äänestysprosenttiakin matalammaksi äänestysprosentti jäi Etelä-Karjalassa Lappeenrannassa, Imatralla ja Ruokolahdella. Muut Etelä-Karjalan kunnat äänestivät aktiivisemmin kuin koko Suomessa.

Keskusta ja kokoomus jatkavat Luumäen suurimpina puolueina – perussuomalaisten kannatus nousi eniten

Luumäellä perussuomalaiset nosti eniten kannatustaan. Puolue voitti kaksi lisäpaikkaa valtuustossa viime vaaleihin verrattuna. Keskusta ja kokoomus olivat suurimmat laskijat yhdellä menetetyllä valtuustopaikalla.

Kuka voittaa, kuka häviää? Kuntavaalien tulos selviää tänään – näin seuraat Etelä-Karjalan vaali-iltaa

Seuraamme ääntenlaskutilannetta ja puoluiden tunnelmia Yle Radio Suomen taajuuksilla, Yle Areenassa sekä verkkosivuillamme.

Jasmin Pyykön, 25, kasvoja on rakennettu pikkutytöstä asti – nyt ne ovat vihdoin valmiit: "Ulkonäkö ei ole ikinä ollut syy leikkauksiin"

Harvinainen kehityshäiriö on pakottanut Jasmin Pyykön lukuisiin leikkauksiin. Hän valmistautuu niihin riimittelemällä räppisanoituksia. Ihmisten katseet eivät haittaa, sillä erilaisuus on hänelle voimavara. Nyt leikkauksia ei ole enää suunnitteilla.

Turun Katedralskolan jälleen lukiovertailun kärjessä, Etelä-Karjalan Taavetin lukio paras pienistä – katso lista Suomen parhaista lukioista

Lukiovertailussa verrataan ylioppilaskirjoitusten pakollisten aineiden arvosanoja lukionsa kolme vuotta sitten aloittaneiden peruskoulun päättötodistusten keskiarvoihin. Vertailun perusteella Suomen lukiot ovat varsin tasalaatuisia.

Kulotus nostaa ilmaan savua Luumäen Kannuskoskella – runsaimmin savua nousee iltapäivän ja illan mittaan

Metsäkeskus kulottaa metsää yhdessä metsäyhtiö Tornatorin kanssa Luumäen Kannuskoskella. Savua tupruaa ilmoille eniten iltapäivän ja illan mittaan.

Luumäen uuden kunnanjohtajan sopimus on valtuuston hyväksymistä vaille valmis – Risto Alaheikan palkka on 7 200 euroa

Luumäen uuden kunnanjohtajan Risto Alaheikan johtajasopimuksessa on puolen vuoden koeaika ja puolen vuoden palkkaa vastaava erokorvaus. Alaheikan kuukausipalkka olisi 7 200 euroa.

Ravintolarajoitukset kevenevät Etelä-Karjalassa perjantaina: anniskelu päättyy kello 24, auki saa olla yhteen asti yöllä

Asiakaspaikkojen määrää rajoitetaan sisätiloissa edelleen. Terassillakin kaikille asiakkaille pitää löytyä istumapaikka.

Koronarokotuksia aletaan antaa 30 vuotta täyttäneille Etelä-Karjalassa

Eksote kannustaa varaamaan ajan nopeasti, kun oma vuoro tulee. Kesällä rokotuksissa keskitytään tehosterokotteisiin, ja ensimmäisiä rokoteannoksia on tarjolla vähemmän.

Ennakkoäänestys etenee Etelä-Karjalassa hiukan koko maata ripeämmin – vain Lemillä ja Taipalsaarella on äänestetty vähemmän

Koko maan ennakkoäänestysprosentti on tällä hetkellä 14,4. Savitaipaleella ja Ruokolahdella noin 17,5 prosenttia äänioikeutetuista on äänestänyt ennakkoon.

Kokoontumisrajoitukset poistuvat Etelä-Karjalassa keskiviikkona – ravintolat odottavat vielä päätöksiä aukioloajoista

Kokoontumisrajoitukset poistuvat Etelä-Karjalassa keskiviikkona kesäkuun 2. päivänä. Ravintolatoiminnan koronarajoituksista päättää valtioneuvosto.

Luumäki ennakkoäänestää nyt – lapsiperheiden houkuttelu jatkuu

Tämän luettuasi tiedät, mikä Luumäellä on kiinnostavaa kuntavaaleissa ja miksi yhdelläkin äänellä on merkitystä.

Etelä-Karjala palaa koronaepidemian perustasolle

Alueellinen tilannekuvaryhmä esittää aluehallintovirastolle kokoontumisrajoitusten purkamista.

Eteläkarjalaisista aktiivisimmin äänestivät ensimmäisenä kuntavaalien ennakkoäänestyspäivänä rautjärveläiset, ruokolahtelaiset ja imatralaiset

Eteläkarjalaisista vilkkaiten ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä äänestivät rautjärveläiset, joista yli neljä prosenttia on antanut äänensä kuntavaalissa. Seuraavaksi aktiivisimpia ovat olleet ruokolahtelaiset ja imatralaiset.

Ennakkoäänestys alkaa tänään turvavälien ja kasvomaskien kanssa – äänestää voi esimerkiksi kunnataloilla, kirjastoissa ja kauppakeskuksissa

Eteläkarjalaisia kehotetaan ennakkoäänestykseen seuraavien kahden viikon aikana, jotta äänestyspaikat eivät ruuhkaudu varsinaisena vaalipäivänä 13. kesäkuuta.

Käräjäoikeus ei antanut rangaistuksia Luumäellä kahden ihmisen hengen vaatineesta onnettomuudesta – hylkäsi syytteet kuolemantuottamuksista

Rekka törmäsi osittain tielle pysäköityyn henkilöautoon ja autosta tielle nousseisiin ihmisiin heinäkuussa 2019. Käräjäoikeus katsoi onnettomuudessa osallisena olleiden syyllistyneen lievempiin rikoksiin, mutta ei tuominnut heitä rangaistuksiin.

Etsivään nuorisotyöhön lähes 300 000 euroa – etsivää nuorisotyötä tehdään kaikissa Etelä-Karjalan kunnissa

Etsivä nuorisotyö on alle 29-vuotiaille suunnattua erityisnuorisotyötä, joka perustuu nuoren puolelta vapaaehtoisuuteen.

Lemin kuntavaaliehdokkaat eivät halua kuntaliitosneuvotteluja Taipalsaaren, Savitaipaleen ja Luumäen kanssa

Ylen vaalikoneessa kaikki Lemin kuntavaaliehdokkaat suhtautuvat joko täysin tai jokseenkin kielteisesti ajatukseen, että kunta aloittaisi kuntaliitosneuvottelut Taipalsaaren, Savitaipaleen ja Luumäen kanssa.

Ukkosmyrsky ohitti Etelä-Karjalan nopeasti – pelastuslaitos sammutti kaksi keskisuurta rakennuspaloa ja raivasi yksittäisiä puita

Salamoiva ukkosmyrsky oli yhteydessä sekä Luumäellä että Lappeenrannassa syttyneeseen rakennuspaloon. Myös puita kaatui eri puolilla Etelä-Karjalaa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle