Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mökkipalolla alkavaa Ivalo-sarjan kakkoskautta kuvataan juuri nyt Lapissa – korona-aika toi pohjoiseen liudan tv-tuotantoja

Ivalo-sarjan tuottajan Jarkko Hentulan mukaan jopa käsikirjoitus on paikoin joustanut, että Lapin tarjoamat kuvausmahdollisuudet on saatu hyödynnettyä.

Kuolema ei ole turvapaikka - uusi kauhu-mysteerisarja Hiljaisten palvelijat nyt Areenassa

Pääosissa Pietu Wikström, Jari Virman ja Mikko Nousiainen.

Saattokeikka – lämminhenkinen draamakomedia rajoja rikkovasta ystävyydestä

Kamal ja Veikko päätyvät yhteiselle matkalle Keski-Suomeen.

Mikko Nousiainen kasvoi näyttelijäksi kriisin kautta: "Yhtäkkiä tajusin, että olen tosi huono ja arka enkä osaa mitään"

Nyt Nousiainen näyttelee ensimmäisen kerran poikansa Niila Nousiaisen, 12, kanssa.

Tuukka Temonen teki elokuvan Jari Sarasvuon epäonnistumisista: "Mulle on tavallaan se ja sama, mitä ihmiset Valmentajasta ajattelevat"

Omapäisenä tunnettu ohjaaja mainostaa tehneensä vuoden miehekkäimmän elokuvan, jossa paahdetaan juppitukka putkella menestystä kohti. Valmentaja-elokuvan markkinointi on kovasti päähenkilönsä näköistä.

Juoksuhaudantie – elokuva suomalaisesta unelmasta ja pakkomielteen riivaamasta miehestä

Tarina unelmasta ja pakkomielteen riivaamasta miehestä.

"Jokainen on haaveillut ulkomailla rakastumisesta" – 2 yötä aamuun on vahvan naisen elokuva

2 yötä aamuun on eurooppalaistyylinen romanttinen draama Suomesta. Elokuvan pääosanesittäjä Marie-Josée Croze kehuu elokuvan ohjaajaa sen vahvasta naiskuvasta. Maailmalla palkittu elokuva saa Suomen ensi-iltansa ensi viikolla.

229 000 kävijää vuodessa – takomo ja verhoiluliike lähtevät silti käsityöläiskorttelista

Kaksi yritystä jättää Joensuun käsityöläiskorttelin. Molemmista sanotaan, että kauppa ei käy tarpeeksi hyvin. Taitokortteli itse on laskenut, että kävijöitä on viime vuonna ollut jopa ennätyksellisen paljon.

Mannerheim-fiasko vei Mikko Nousiaiselta vuosien työt: "Selvisin hengissä"

2 yötä aamuun -elokuvan ohjaaja Mikko Kuparinen voitti parhaan ohjaajan palkinnon tällä viikolla Montrealin elokuvajuhlilla. Elokuvan pääosanesittäjälle Mikko Nousiaiselle kansainvälistä nostetta saanut elokuva merkitsee nousua Mannerheim-katastrofista.

Ritva Oksaselle Hämeenlinnan Teatterikerhon Aku-patsas

Järjestyksessään 62. Aku-patsas luovutettiin torstaina näyttelijä Ritva Oksaselle Hämeenlinnan Teatterin päänäyttämöllä Tie Mekkaan -esityksen jälkeen. Patsaan luovutti Hämeenlinnan Teatterikerhon puheenjohtaja Aarne Kauranen. 

Osa yrittäjistä jättämässä Joensuun Taitokorttelin: "Koko käsityökulttuurin ylläpitäminen on turhaa, sillä meitä arvostetaan vain juhlapuheissa"

Osa Joensuun Taitokorttelin käsityöyrittäjistä pohtii lopettamista. Yrittäjien mukaan heitä käytetään apuna matkailumarkkinoinnissa, mutta oikea arvostus ja teot puuttuvat. Yrittäjät kritisoivat erityisesti Joensuun kaupunkia ja isompia yrityksiä.

15.9. Teeman Elävä arkisto: Aapeli 100 vuotta

Mollbergin hullu komedia Rummukaisen veljeksistä.

Keisarikunta – elokuva musiikista ja rakkaudesta 50-luvun Kotkassa

Kertomus kaveriporukan intohimosta musiikkiin.

Joensuulaissepät innostuivat polkupyörästä

Joensuun Taitokorttelissa seppien tekemä polkupyöräteos hämmästyttää ohikulkijoita. Pyörä on korkeudeltaan yli kaksi metriä ja se on osittain kierrätetty vanhasta heinäkoneesta. Teos päätynee Taitokortteliin rakennuksen seinäkoristeeksi.

Rakkauden rasvaprosentti villitsee Sonkajärvellä

Eukonkantokilpailuja aiheena sivuavaa elokuvaa kuvataan yli tuhannen avustajan voimin. Vapaaehtoisia on ilmoittautunut jopa enemmän kuin on tarvis.

Mestarisepät kiinni arvostetussa palkinnossa

Taidetakomo Tulikiilan seppämestarit Sami Hyvärinen ja Mikko Nousiainen ovat ehdolla valtakunnallisen Taito-palkinnon saajiksi. Arvostettu palkinto jaetaan joka toinen vuosi.

Huippunäyttelijät vievät vuoteen -85

Timo Koivusalon tuottamasta Vuonna 85 -manserock-elokuvasta ei tehdä musikaalia, vaan rouhea komedia. Elokuvan kuvaukset alkavat Tampereella 20. helmikuuta. Elokuvaa kuvataan myös muun muassa Villilän studioilla Nakkilassa. Tarinan päänelikkoa esittävät Reino Nordin, Malla Malmivaara, Mikko Nousiainen ja Miina Maasola.

Viiden päivän sodan päähenkilöt jäävät ohuiksi

Ohjaus: Renny Harlin Alkuperäinen nimi: 5 Days of War Alkuperämaa: Yhdysvallat 2011 Pääosissa: Rupert Friend, Richard Coyle, Emmanuelle Chriqui, Andy Garcia, Val Kilmer, Mikko Nousiainen K-16

Isoimmat Emma-rohmut kantavat kotiin sylyllisen pystejä

Artisteilta ehtyvät pyörityksessä usein kiitossanat.

Ex-teatterinjohtaja Mikko Nousiainen on kuollut

Teatterinjohtaja, ohjaaja ja näyttelijä Mikko Nousiainen on kuollut. Hän menehtyi keskiviikkona Tampereella lyhyen sairauden jälkeen. Nousiainen oli kuollessaan 72-vuotias.

Kyläjuhla keskellä kaupunkia

Tampereen Kalevassa ilakoitiin keskiviikkona kaikille avoimessa ulkoilmatapahtumassa. Viidettä kertaa järjestetty Kalevan kyläjuhla kokosi Kiovanpuistoon ja sen ympäristöön runsaasti mm. koulujen ja päiväkotien väkeä.

Mannerheim-elokuva lykkääntyy edelleen

Mannerheim-elokuvan aloitus siirtyy edelleen. Kuvausten piti alkaa kahden viikon päästä, mutta kameroita ei voidakaan käynnistää rahoitusongelmien vuoksi. Jotain lykkääntymisen kestosta kertoo se, että ohjaaja Renny Harlin ja nimirooliin palkattu Mikko Nousiainen alkavat tässä välissä tehdä toista elokuvaa.

Mannerheim lykkääntyy edelleen – ohjaaja ja päätähti toisen elokuvan pariin

Mannerheim-elokuvan aloitus siirtyy edelleen. Kuvausten piti alkaa kahden viikon päästä, mutta kameroita ei voidakaan käynnistää rahoitusongelmien vuoksi. Jotain lykkääntymisen kestosta kertoo se, että ohjaaja Renny Harlin ja nimirooliin palkattu Mikko Nousiainen alkavat tässä välissä tehdä toista elokuvaa.

Seireenin suudelma tuo uutta teatterin lavalle

Hämeenlinnan Kaupungin Teatteri yhdistää poikkitaiteellisesti teatterin lavalla sekä tanssia että elokuvaa.

Siunattu hulluus – Aapelin hiljaisen hykerryttävä komedia ihmisestä

Elokuva Rummukaisen matkasta hullujenhuoneelle ja takaisin.

Manillaköysi kiertyi myös mieleenpainuvaksi tv-elokuvaksi

Veijo Meren hukkareissutarina kuvaa sotaa absurdisti.

Levottomien kuvauksissa

Aku Louhimiehen esikoiselokuva herätti kohua.

Mikko Nousiainen on elokuvan Mannerheim

Pitkään valmistellun Mannerheim-elokuvan nimiroolia esittää Mikko Nousiainen (s. 1975). Asia kerrottiin maanantaina lehdistötilaisuudessa Helsingissä. Nousiainen on tuttu muun muassa Levottomat-elokuvan pääosasta.