Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pikajuoksija Samuli Samuelsson ajatuksissaan.

Kommentti: Pikajuoksun Suomen ennätykset voi ministeriön apurahapäätösten perusteella heittää romukoppaan

OKM:n urheilija-apurahalistalta loistivat poissaolollaan viime kesänä kovia tuloksia takoneet juoksijat. Pikamatkat eivät tunnu olevan nykyvalitsijoiden suosiossa, kirjoittaa Petri Hänninen.

Saga Vanninen kuvassa.

Saga Vanninen otteli ruotsalaislegenda Carolina Klüftin rinnalle – asiantuntijan mukaan ME-tulos on liian kova tavoite

Tulevat vuodet ovat tilastojen mukaan tärkeitä Saga Vannisen matkalla seitsenottelun menestyjäksi. Yle Urheilun asiantuntijan Jaakko Ojaniemen mukaan Vannisen täytyy ottaa harppaus tulostasossaan.

Saga Vanninen kuvassa.

Saga Vanninen voitti jälleen seitsenottelun kultaa nuorten MM-kisoissa

Kolumbiassa reilulla piste-erolla irronnut maailmanmestaruus on Saga Vanniselle alle 20-vuotiaiden ikäluokassa jo toinen perättäinen. Vanninen oli tyytyväinen ennätyksiinsä, mutta suomalaisen mukaan parannettavaakin jäi.

Oliver Helander.

Kommentti: Jan Zelezny kiteytti Oliver Helanderin MM-finaalin täydellisesti – Suomen ainoa realistinen mitalitoivo oli Oregonissa opintomatkalla

Oliver Helanderilta löytyy tarvittavat tehot, mutta ei rutiinia. Keihäsmiehestä kertovat uutisotsikot voivat hyvin olla kuukauden päästä paljon suurempia, kirjoittaa Atte Husu Hayward Fieldiltä.

Yhdysvaltain Katie Nageotte seiväshyppypaikalla Hayward Fieldin stadionilla Eugenessa.

MM-kisapaikka Eugene on syrjäinen pikkukaupunki, jolla on tukenaan mahtava yleisurheilumenneisyys ja jättifirma Nike

Joku on saattanut ihmetellä, miksi yleisurheilun MM-kisat järjestetään Oulua pienemmässä Eugenessa. Niken syntypaikka on amerikkalaiselle yleisurheilulle samaa kuin Wimbledon on tennikselle.

Urheilupsykologi: Olisi hullua olla valmistautumatta psyykkisesti

Entinen Suomen nopein nainen löysi uuden roolin – tuplamaisteri Hanna-Maari Päkkillä on tärkeä tehtävä yleisurheilun MM-joukkueessa

Suomen yleisurheilujoukkueen psyykkinen valmentaja Hanna-Maari Päkk tietää, mitä huippu-urheilijan mielessä liikkuu tärkeän kilpailun lähestyessä. Päkkin mukaan olisi hullua olla valmistautumatta kilpailuun psyykkisesti.

Saksalainen juoksija Konstanze Klosterhalfen pettyi 5000 metrillä.

Nolla mitalia! Saksan mahti yleisurheilussa on mennyttä – päävalmentaja esitti kriitikoille terävän vastakysymyksen

Pituushyppääjä Malaika Mihambo ja keihäänheittäjä Julian Weber taistelevat viikonloppuna Oregonissa koko maan yleisurheilumaineen puolesta. Vielä kolme vuotta sitten Saksa saavutti Dohan MM-kisoista kuusi mitalia, mutta nyt saalis on jäämässä olemattomaksi.

Korkeushyppääjä Maria Lasitskenella ei ollut asiaa Eugenen MM-kisoihin Venäjän Ukrainassa aloittaman sodan vuoksi.

Kommentti: Korkeushyppytähti Maria Lasitskene on osoitus, millaista vahinkoa Venäjän käymä sota on tehnyt – vuosien toveruudesta jäi vain häpeää ja vihaa

Maria Lasitskene menetti Venäjän aloittaman sodan myötä paljon enemmän kuin potentiaalisen uran neljännen MM-tittelin, kirjoittaa Jelena Leppänen.

Kolmiloikan mitalistit saivat nopeasti mitalit kaulaan

"Tämä mitali on feikki. Vai oikea?" MM-kisoissa jaettava "pikamitali" hämmensi tähtiurheilijan – Valentin Kononen latasi suorat sanat uudistuksesta

Kansainvälinen yleisurheiluliitto lanseerasi Oregonin MM-kisoihin uudistuksen, joka ei ole kaikkien mieleen.

Kuvaaja keskellä rataa

Mitä ihmettä tv-kuvaaja teki keskellä juoksurataa? Katso hämmentävä vaaratilanne kesken MM-finaalin

Miesten 3 000 metrin estejuoksussa nähtiin hämmentävä tilanne, kun tv-kuvaaja eksyi juoksuradalle. Juoksijat joutuivat väistelemään kuvaajaa, mutta kukaan ei kaatunut.

Devon Allenille näytetään punaista korttia 110 metrin aitafinaalissa.

Suomalaistuomari ihmettelee tähtiaiturin hylkäyksen taustoja – tilanne olisi voitu välttää yksinkertaisella keinolla: "Tässähän on kyse ihan fysiikasta"

Lähetyskaiuttimien sijainti saattoi yleisurheilutuomari Pasi Oksasen mukaan koitua Devon Allenin kohtaloksi miesten pika-aidoissa.

Kristiina Mäkelä.

Mitalijahti jatkuu ensi yönä Kristiina Mäkelän loikkafinaalilla, katso tästä neljännen kisapäivän suomalaiset ja karsintarajat

Yleisurheilun MM-kisojen neljäs kisapäivä käynnistyy naisten maratonilla. Tiistaiyönä jännitetään Kristiina Mäkelän kolmiloikkafinaalia.

Wilma Murto.

Nyt on lupa odottaa! Murto, Kosonen ja Tervo mitalijahtiin, katso tästä kolmannen kisapäivän aikataulu

Yleisurheilun MM-kisojen kolmas päivä tarkoittaa myös kisojen ensimmäisiä kenttälajien suomalaisfinalisteja.

Kristiina Mäkelä i sanden.

Kristiina Mäkelä paljasti ennätyspäivänsä hurjat käänteet, Senni Salminen hävisi taas senttipelin – pettynyt Ella Junnila liikuttui kyyneliin

Kristiina Mäkelä loikki ennätyksensä ja eteni MM-finaaliin mitali mielessään. Senni Salminen jäi jälleen senttipelissä finaalista. Korkeuskarsintaan jäänyt Ella Junnila antoi kyyneleiden tulla haastattelussa.

Wilma Murto ylittää riman Oregonin MM-kisojen seiväskarsinnassa.

Lauantai 16.7.2022

Kokoomus on edelleen suosituin puolue. Biden arvosteli Saudi-Arabiaa toimittaja Khashoggin murhasta. Metsäpalot riehuvat Espanjassa, Portugalissa ja Ranskassa. Yleisurheilun MM-kisat alkoivat. Sää on sateinen.

Senni Salminen hyppää kolmiloikkaa Tokion olympialaisissa 2021.

Senni Salminen ja Kristiina Mäkelä lähtevät MM-finaalijahtiin – toisena kisapäivänä mukana kuusi suomalaista, katso aikataulu

Yleisurheilun Oregonin MM-kisojen toinen kilpailupäivä käynnistyy Suomen aikaa lauantai-iltana. Toisen kisapäivän suomalaissuoritukset nähdään jo lauantain puolella.

Mediakatsomosta on suora näkyvyys hotelliin, jossa Suomen joukkue majoittuu. Hotelli on rakennus stadionin tornin takana.

Kommentti: Stadionilta avautui täysin poikkeuksellinen näkymä – yleisurheilun MM-kisat löysi kotiinsa, joka on täydellinen vastakohta mielikuvalle Yhdysvalloista

Puitteet tukevat ajatusta, että Oregonin MM-kisoista on tulossa yleisurheiluhistorian kovatasoisimmat. Seuraavaksi pallo lähtee yhdysvaltalaisille kuluttajille, kirjoittaa toimittaja Atte Husu Hayward Fieldin stadionilta.

Ella Junnila mystisenä terveystilanteestaan: "Onko pakko vastata"

"Onko pakko vastata?" Ella Junnilalta mystinen kommentti – joutuuko SE-nainen hyppäämään vamman kanssa MM-kisoissa?

Korkeushyppääjä Ella Junnila antoi haastattelussa ymmärtää, että terveystilanne ennen MM-kisoja ei ole optimaalinen. Junnilan korkeuskarsinta on lauantaina illalla Suomen aikaa.

Mikko Paavola harjoittelemassa seiväshyppyä Botniahallissa

Etelä-Pohjanmaalta kaksi urheilijaa yleisurheilun MM-kisoissa Yhdysvalloissa

Paikan päällä ovat seiväshyppääjä Mikko Paavola ja moukarinheittäjä Suvi Koskinen. Toni Kuusela on kotona lajinsa varamiehenä.

Hillary Bor ponnistaa vesiesteeltä Yhdysvaltain yleisurheilumestaruuskisoissa.

Selvitimme USA:n myyttisen yleisurheilukaupungin salaisuutta, johon liittyy myös Lasse Virén – paikan päällä odotti hämmentävä kokemus juuri ennen MM-kisoja

Yleisurheilun MM-kilpailut alkavat tänään Oregonissa. Kisat järjestetään ensimmäistä kertaa Yhdysvalloissa, mutta Eugenen ikonisen stadionin täyttyminen kymmenpäiväiseen tapahtumaan on vielä kysymysmerkki.

Ferdinand Omanyala kilpailuissa Saksan Dessaussa toukokuussa 2022.

Afrikan nopein mies uhoaa Usain Boltin ME-ajalla, mutta ehtiikö hän MM-kisojen lähtöviivalle? Ferdinand Omanyala ehti jo luopua toivosta

Maailman tämän kauden tilastojen kolmosajan 100 metrillä kellottanut Ferdinand Omanyala lähti sittenkin matkaan kohti Oregonin MM-kisoja, vaikka oli jo ilmoittanut, että kisat jäävät väliin.

Topi Raitanen kuvassa

Hurja startti MM-yleisurheiluun! Tässä ovat avauspäivän 13 suomalaista ja karsintarajat, Raitanen sai oivan lähtöpaikan

Yleisurheilun MM-kisat alkavat Suomen aikaa perjantai-iltana Oregonissa, Yhdysvalloissa. 13 suomalaista kilpailee heti kisojen ensimmäisenä päivänä.

Turkkilaisjuoksijat Gamze Bulut ja Asli Cakir Alptekin juhlivat kaksoisvoittoa Lontoon olympiafinaalissa vuonna 2012. Samana kesänä he juhlivat kaksoisvoittoa Helsingin EM-finaalissa. Mitalit mitätöitiin molempien käryttyä dopinginäytteiden uusinta-analyysissä.

Helsingissä käytiin yksi yleisurheilun likaisimmista kisoista, jonka tulokset mullistuivat täysin – uudelleen jaetut mitalit herättävät kuitenkin kiusallisia kysymyksiä

Viime vuosikymmen jäi yleisurheiluhistoriaan satojen dopingpaljastusten ja mitalien uusjaon aikakautena. Mitalien uudelleen jakaminen herättää voimakkaita tunteita, koska takeita kaikkien uusien mitalistien puhtaudesta ei ole.

Senni Salminen huilaa harjoituksissa.

Senni Salminen tuli kaapista ja nousi rakettimaisesti maailman eliittiin – kertoo nyt, mitä Tokiossa oikein tapahtui: "Peli oli sillä sekunnilla menetetty"

Korkeita huippuja ja syviä laaksoja. Suomalaisen yleisurheilun tähdeksi noussut kolmiloikkaaja Senni Salminen sai ensimmäisenä kautenaan parrasvaloissa kokea enemmän kuin pää kesti. 

Aitajuoksijoita radalla aurinkoisena päivänä Ratinan stadionilla.

Aikuisurheilijoiden MM-kisat keräävät Tampereelle yli 4 600 urheilijaa – katso millaista on kisoissa, joiden alaikäraja on 35 vuotta

Ratinan yleisurheilukentällä järjestettävät aikuisurheilijoiden yleisurheilun MM-kilpailut ovat yksi Suomen suurimmista urheilutapahtumista tänä vuonna.

Saga Andersson.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto tarjosi lisäpaikkoja – Suomen MM-joukkue kasvoi neljällä urheilijalla

Suomen yleisurheilujoukkue MM-kilpailuihin on kasvanut torstaina 36 urheilijaan.

Yulimar Rojas.

Yulimar Rojas ei saa kilpailla MM-pituushypyssä – rikkoi tulosrajan vääränlaisilla kengillä

Kolmiloikan ME-nainen Yulimar Rojas ei kilpaile kahdessa lajissa Eugenessa. SULin kilpailupäällikkö Mika Muukka uskoo, että yleisurheilun kenkäsäännöt ovat tähtihyppääjillä tiedossa.

Mike Powell myönteisenä kysyttäessä ajatuksesta valmentaa Suomessa

Suomessa viihtyvä pituushyppylegenda Mike Powell väläytti vihreää valoa: "Olisi mahtavaa valmentaa täällä"

Suomessa usein vieraileva pituushyppääjä Mike Powell kilpaili tänään Tampereen yleisurheilun aikuissarjojen MM-kisoissa.

Johannes Vetter kilpaili viime kaudella 17 kilpailua, joista hän voitti 15 ja oli kerran toinen. Olympiafinaalissa hän jäi kuitenkin yhdeksänneksi.

Yksi Helanderin kovimmista kilpakumppaneista jättää MM-kisat väliin – olkapääongelma vesitti Vetterin kisahaaveet

Johannes Vetter ei ole tarvittavassa kunnossa ensi viikolla alkavia MM-kisoja varten.

Kristiina Mäkelän tyylinäyte Paavo Nurmen kisoista 14. kesäkuuta 2022.

Kristiina Mäkelä loikki komean ennätyksensä – "Jos sattuisi tällainen hullu päivä, niin sillä kilpaillaan jo mitaleista"

Kristiina Mäkelä oli lupaavassa vireessä Lempäälän kolmiloikkakarnevaaleilla. Hän paransi ennätystään kuudella sentillä sallituissa tuulioloissa.

Alisa Vainio.

Ensimmäiset kuusi suomalaista valittu yleisurheilun EM-kisoihin

Yleisurheilun superkesään kuuluvat heinäkuiset Eugenen MM-kisat ja elokuun EM-kisat Münchenissä. Ensimmäiset suomalaiset EM-kisoihin nimettiin perjantaina.

Topi Raitanen löper hinder.

Suomen joukkue yleisurheilun MM-kisoihin julkistettu – Eugeneen lähtee peräti 32 urheilijaa

Suomen joukkue yleisurheilun MM-kisoihin on julkistettu. MM-kisat alkavat 15. heinäkuuta Eugenessa, Yhdysvalloissa.

Keihäänheittäjä Oliver Helander tuulettaa heittoaan.

Katso tästä yleisurheilun MM-kisojen ohjelma ja lähetysajat

Yle Urheilu seuraa tiiviisti yleisurheilun Eugenen MM-kisoja, jotka alkavat 15. heinäkuuta. Yle Areenassa on kisojen aikana tarjolla useita erillisiä, selostamattomia lähetyksiä.

Viivi Lehikonen springer.

Lehikoinen ja Helander valittiin MM-joukkueeseen

Kansainvälisen yleisurheiluliiton rankingin kautta joukkueeseen tulevat urheilijat nimetään 1. heinäkuuta.

Eveliina Määttänen juoksee.

Suomen yleisurheilun MM-joukkueeseen on tyrkyllä todellisia yllätysnimiä – kisapaikkojen jahtaaminen huipentuu Oulun rankingkisoihin

Monella suomalaisyleisurheilijalla on vielä hyvät mahdollisuudet Eugenen MM-kisoihin. Kisapaikasta taistelevat Eveliina Määttänen ja Heta Tuuri eivät ole kilpailleet koskaan aikuisten arvokisoissa.

Sara Kuivisto står på knä i målområdet.

Suomen ennätysnainen Sara Kuivisto sivuun yleisurheilun MM-kisoista: "Vähän erilainen kausi tästä tuli"

Terveysmurheista pitkin kevättä kärsinyt juoksija keskittyy nyt peruskunnon kohottamiseen ja tähtää elokuussa käytäviin EM-kisoihin.

Viivi Lehikoinen.

Hurjan ennätysparannuksen tehnyt Viivi Lehikoinen ei mieti vielä EM-finaalia – MM-kisojen tavoite on sen sijaan selvillä

Viivi Lehikoinen kertoo Yle Urheilulle, että 400 metrin aitojen MM-rajan rikkoutuminen helpottaa valmistautumista Eugeneen.

Annimari Korte saapuu maaliin

Annimari Kortteelta kysymyksiä herättävä lausunto – onko MM-haaveet jo kuopattu? Valmentaja: "Tilanne ei ole yhtä hyvä kuin olisimme toivoneet"

Pika-aiturin valmentajan mukaan Kortteen jalkaa vaivaavan kiputilan syytä selvitetään. Korte saattaa keskittyä kilpailemaan vasta elokuussa.

Anderson Peters håller upp Grenadas flagga bakom sig.

Keihäänheiton MM-voittajan huima kaari hätkähdytti – Tero Pitkämäki ja Petteri Piironen kertovat olosuhteiden suuresta merkityksestä

Muutama esimerkki antaa osviittaa siitä, millainen vaikutus olosuhteilla saattoi olla Dohan Timanttiliigan tuloksiin.

Keihäänheittäjä Lassi Etelätalo kuvassa.

Sydänkohtauksesta toipunut keihäsguru esitti kovan arvion Lassi Etelätalosta – arvokisakonkari luottaa näkemykseen: "Ei pelkkää Leksan kuvitelmaa"

Viime kesä oli Lassi Etelätalon uran paras, mutta ennätys ei mennyt rikki. Nyt se on mahdollista, kiitos loukkaantumisen vuoksi muuttuneen harjoittelun. Etelätalo uskoo, että kaikki Suomen kärkiheittäjät ovat valmiita superkesään.

Saga Vanninen nuorten EM-kisoissa 2021.

Yleisurheilun MM-kilpailut nähdään Ylen kanavilla vuoteen 2029 saakka

Vuosien 2025, 2027 ja 2029 MM-kisat nähdään Ylen kanavilla. Ylellä on jo ennestään oikeudet Oregonissa 2022 ja Budapestissa 2023 järjestettäviin MM-kilpailuihin.

Keihäänheittäjä Topias Laine, moukarinheittäjä Silja Kosonen ja seitsenottelija Saga Vanninen

Yleisurheilun MM-kilpailut nähdään Ylen kanavilla vuoteen 2029 saakka

Yle näyttää yleisurheilun MM-kilpailut myös tulevina vuosina

Alex Quinonez saavutti MM-pronssia miesten 200 metrillä Qatarin Dohassa.

Pikajuoksun MM-mitalisti ammuttiin kuoliaaksi Ecuadorissa

Ecuadorilainen Alex Quinonez on eri uutislähteiden mukaan kuollut ampumavälikohtauksessa.

Saga Vanninen hoppar längd.

Saga Vanninen otteli MM-kultaan! Ensimmäinen alle 20-vuotiaiden mestaruus Suomelle 11 vuoteen – valmentaja "laittoi peukun" voiton jälkeen

Seitsenottelija Saga Vanninen voitti alle 20-vuotiaiden MM-kultaa yhteistuloksella 5 997. Suomen toinen ottelija Neea Käyhkö oli kilpailun kahdeksas pistein 4 523.

Sara Kuivisto 800 metrin välierien jälkeen.

Valmentaja avaa Sara Kuiviston uskomattoman olympiatempun taustat – Kuivisto oli Tokion juoksuradalla fiksumpi kuin muut

Sara Kuiviston valmentaja, 800 metrin SE-mies Ari Suhonen arveli jo ennakkoon kahden minuutin haamurajan rikkoutuvan välieräjuoksussa. Suhosen ja Kuiviston pitkään jatkuneen yhteistyön hedelmiä korjattiin Tokiossa.

Göran Hellberg

Suomen ensimmäinen kisapappi Göran Hellberg on kuollut

Hellberg oli urallaan urheilijoiden tukena lähes 50 arvokisoissa.

halli-MM

Yleisurheilun MM-hallikisat siirrettiin toistamiseen

Kansainvälisen yleisurheiluliiton mukaan Nanjingin hallikisat siirtyvät vuoteen 2023.

Ihmiset kuvasivat olympiarenkaita Etelä-Korean Gangneungissa 4. helmikuuta.

Upporikas Qatar hakee vuoden 2032 kesäolympialaisia

Dohan isännöimissä yleisurheilun MM-kisoissa puhutti paahtava kuumuus ja alhaiset yleisömäärät.

Usain Bolt

Usain Bolt voisi harkita paluuta, jos hänen entinen valmentajansa pyytäisi sitä – kommentoi Varietylle: "Soittakaa Glen Millsille, niin minä palaan"

Lontoon MM-kisojen 100 metrin pronssimitaliin uransa päättänyt Usain Bolt ei ole enää käynyt juoksuradoilla.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle