Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Rovaniemen ykköspoliitikon kokouspalkkiot nostivat porun – "Liisan pitää tehdä omat johtopäätöksensä"

Osa kuntapäättäjistä pitää puheenjohtajan toimintaa moraalittomana. Lakia tai sääntöjä kokouspalkkioiden nostaminen kuukausipalkan lisäksi ei rikkonut.

Rovaniemen kaupunginjohtajahaussa jatkoon pääsevät valitaan ensi viikolla – "Tästä joukosta kaupunginjohtajan täytyy löytyä, muuten ollaan liian vaateliaita"

Jotkut valtuutetut ovat väläyttäneet toisen hakukierroksen järjestämistä, mutta ensin luvataan katsoa tarkkaan nykyiset hakijat.

Rovaniemen säästöjahti jatkuu: Yt-neuvotteluista päätös ehkä kesällä

Mahdollisista yt-neuvotteluista päätetään, kun säästösuunnitelmat ovat tarkentuneet.

Rovaniemi valmistautuu yt-neuvotteluihin – Tavoitteena vähentää työntekijöitä

Mahdolliset työntekijöiden vähennykset ja lomautukset sekä tehtävien uudelleen kohdentaminen selkiytyvät myöhemmin.

Uusi jalkapallohalli Rovaniemelle? – "Jos kaupungin kassaa katsoo, niin ei ole rahaa, mutta pankeilla taitaa olla"

Ounashalli on kovalla käytöllä ja jäänyt liian pieneksi Palloliiton vaatimuksiin.

Itse asiassa kuultuna: Esko-Juhani Tennilä

Mitä pitkäaikainen kansanedustaja ajattelee urastaan?

Ennakkoäänet Rovaniemellä: Auttolla ja Ansalalla kova taisto

Heikki Autto, Liisa Ansala ja Esko-Juhani Tennilä keräsivät eniten ennakkoääniä Lapin pääkaupungissa.

Veronkorotukset ja säästökuuri uhkaavat rovaniemeläisiä

Veronkorotukset uhkaavat rovaniemeläisiä ensi vuonna. Syynä on se, että Rovaniemen kaupungin talous verotulot ja valtionosuudet ovat kutistumassa yhdeksän miljoonaa euroa arvioitua pienemmäksi.

Aluelautakuntia jäämässä Rovaniemelle – mutta kuinka paljon?

Harva Rovaniemen kaupunginvaltuuston ryhmä kannattaa kokoomuksen tapaan aluelautakuntajärjestelmän lähes täydellistä alasajoa. Kokoomuksen valtuustoryhmän ehdotuksenahan on, että kuuden aluelautakunnan sijaan jatkossa perustettaisiin yksi poliittisin perustein valittu aluelautakunta. Nykymallikaan ei välttämättä jää henkiin.

Rovaniemen kaksi kansalaisopistoa historiaan?

Rovaniemellä ei ehkä jatkossa ole enää kahta kansalaisopistoa. Kaupunginvaltuusto päätti, että kansalaisopistopalvelut siirretään yhteen organisaatioon ensi kevään aikana.

Oikaraisen koulun lakkautukselle sinetti Rovaniemellä

Rovaniemen Oikaraisen koulun lakkautus on varmistunut. Rovaniemen kaupunginvaltuusto äänesti asiasta kahdesti maanantai-iltana.

Tennilä: "Punaliput pitäisi kaivaa esiin työväentalojen vintiltä"

Konkaripoliitikko Esko-Juhani Tennilä herättelee vasemmistoa vaalitappion jälkeen terävöittämään politiikkaansa ja ottamaan oppia suuruuden vuosilta. Konsensuspolitiikka ei Tennilän mielestä johda mihinkään, vaan nyt olisi vastakkainasettelun aika.

Vasemmistoliitolla Lapissa takana loistava tulevaisuus

Vasemmistoliiton edeltäjä SKDL oli kolmesti Lapissa eduskuntavaalien suurin puolue. Vasemmistoliiton aatteelliset juuret yltävät itsenäisyyden alkuvuosiin.

SKP ja KTP eivät mahtuneet samalle listalle Lapissa

Suomen Kommunistinen Puolue ja Kommunistinen Työväenpuolue - Rauhan ja Sosialismin puolesta ovat laatineet kevään eduskuntavaaleihin omat ehdokaslistat. Vuoden 2011 eduskuntavaaleissa puolueet olivat vaaliliitossa ja tavoittelivat vasemmistoliiton Esko-Juhani Tennilän jättämää kansanedustajan paikkaa.

Keskustan neljäs paikka Lapissa yli 10 000 äänen päässä

Keskustan virallisena tavoitteena vuoden 2015 eduskuntavaaleissa on saavuttaa neljä kansanedustajaa Lapista. Politiikan tutkija Petri Koikkalainen Lapin Yliopistosta ei pidä sitä mahdottomana, mutta laskee sen vaativan vielä paljon tekemistä ja yli 10 000 ääntä enemmän kuin viime vaaleissa.

Todennäköisyyksien laskija ennustaa: Kokoomus ja SDP menettävät kansanedustajat Lapista

Kansanedustajat Heikki Autto (kok.) ja Johanna Ojala-Niemelä (sd.) menettävät paikkansa eduskunnassa, jos urheilutapahtumien todennäköisyyksiä laskevan Accuscoren ennuste toteutuu. Ennuste povaa keskustalle neljää ja Vasemmistoliitolle kahta paikkaa Lappiin. Perussuomalaiset säilyttäisivät yhden paikan.

Myös Näkkäläjärvi ottaa kantaa Tennilän ILO-radiokolumniin – Pyyhkeitä Lapin kansanedustajille

Esko-Juhani Tennilä sanoi viime viikolla radiokolumnissaan, että Lapin kansanedustajat vastustavat ILO 169 -sopimusta, jotta saavat ääniä lappilaisilta äänestäjiltä. Saamelaiskäräjien puheenjohtaja Klemetti Näkkäläjärvi ihmettelee blogissaan, miksi saamelaisten oikeuksien kehittämisen vastustuksesta on tullut niin keskeinen osa Lapin kansanedustajien toimintaa.

Lohi ja Autto pitävät Tennilän syytöstä perusteettomana

Lappilaiset kansanedustajat Heikki Autto (kok.) ja Markus Lohi (kesk.) pitävät perusteettomana ex-kansanedustaja Esko-Juhani Tennilän (vas.) syytöksiä Lapin kansanedustajien motiiveista saamelaisasioissa.

Autto ja Lohi: Tennilän kritiikki perusteetonta

Lappilaiset kansanedustajat Heikki Autto (kok.) ja Markus Lohi (kesk.) pitävät perusteettomana ex-kansanedustaja Esko-Juhani Tennilän (vas.) syytöksiä Lapin kansanedustajien motiiveista saamelaisasioissa. Tennilä arvioi tiistaina Yle Radio Suomen pakinassaan, että kaikki Lapin kansanedustajat ovat muodostaneet kantansa ILO 169-sopimuksen ratifiointiin kylmästi laskelmoiden.

Tennilä: Lapin kansanedustajat vastustavat ILO-sopimusta koska he laskevat ääniä

Esko-Juhani Tennilä puhui Yle Ykkösaamun kolumnissaan saamelaisten oikeuksista. Tennilä väittää, että Lapin kansanedustajat vastustavat alkuperäiskansojen oikeuksien ILO 169 -sopimusta, koska he laskevat ääniä. Lapissa on vähän saamelaisia verrattuna suomalaisiin äänestäjiin, Tennilä valottaa.

Tennilä jatkaa Vasemmistoliiton valtuustoryhmän vetäjänä Rovaniemellä

Entinen kansanedustaja Esko-Juhani Tennilä jatkaa Vasemmistoliiton valtuustoryhmän vetäjänä Rovaniemen kaupunginvaltuustossa.

Tulipunainen Tennilä kaipaa kansanrintamaa

Vasemmistoliiton hallituspolitiikkaa aikoinaan tiukasti vastustanut Tennilä ei kaikesta huolimatta olisi viemässä vasemmistopuolueita suoraan oppositioon.

Mitä tulikaan sanottua – politiikkaa lama-ajan Suomessa

Videomuistiinpanoja politiikan vuosilta 1991–1994

Perussuomalaisten säästöehdotus Rovaniemellä: Töihin palkatta

Rovaniemen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja Kalervo Björkbacka (ps.) haluaa Rovaniemen kaupungin työntekijät tekemään töitä ilman palkkaa. Björkbacka ehdottaa, että kaupungin työntekijät tekisivät vuodessa kaksi tai kolme päivää töitä ilman palkkaa, jotta kaupungin talous saataisiin tasapainoon.

Tennilä ei lähde ehdolle eurovaaleihin

Vasemmistoliiton ex-kansanedustaja Esko-Juhani Tennilä ei lähde ehdolle eurovaaleihin. Muun muassa puolueen Lapin piiri oli toivonut Tennilästä ehdokasta. Tennilän mukaan hänellä ei ole resursseja vaalityöhön, eikä puolueeltakaan luvattu rahallista tukea.

Rovaniemen YT:t saavat kannatusta

Osa Rovaniemen kaupunginvaltuustosta kannattaa perussuomalaisten vaatimusta YT-neuvotteluista kaupungin hallinnossa. Muiden valtuustoryhmien puheenjohtajista YT-neuvotteluita kannattaa selkeimmin kokoomuksen Leena Harju-Autti. Täystyrmäys YT-aloitteelle tulee vasemmistoliiton Esko-Juhani Tennilältä.

Rovaniemen Energia aloittaa yt-neuvottelut

Rovaniemen Energia Oy käynnistää liiketoiminnan tehostamisohjelman, jolla tavoitellaan liki miljoonan euron pysyväluonteisia kululeikkauksia. Yt-neuvottelut voivat johtaa henkilöstön vähenemiseen. Viime vuosina Rovaniemen Energialla on ollut suuria investointeja, joiden päätyttyä toimintaa on tarkasteltava koko yhtiön osalta.

Rovaniemelle uusi hallintohimmeli

Rovaniemen kaupunki on taas uudistamassa hallintoaan. Paljon parjattu sopimusohjausjärjestelmä menee romukoppaan. Tilalle tulee toinen sanahirviö, toiminnanohjausjärjestelmä. Mikä lopulta muuttuu Rovaniemen päätöksenteossa, on vielä hämärän peitossa.

Vasemmistoliitto haluaa takaisin EU-parlamenttiin - "olen täysin varma, että otamme paikan"

Edellisissä eurovaaleissa viimeisen paikan vei RKP. Nyt Vasemmistoliitolla on ehdokaslistan kärjessä iikenneministeri Merja Kyllönen. Paavo Arhinmäki ottaa kantaa omaan ehdokkuuteensa syksyllä.

Tennilä: Vasemmistojohtajien suusta kuuluu pelkkää muminaa

Pitkän linjan vasuri Esko-Juhani Tennilä suomii vasemmistojohtajia kovalla kädellä. - Arkikansa on unohdettu - tärkeintä on miten markkinat jaksavat, Tennilä roimii Aamu-tv:n sohvalla. Yhteys duunareihin on menetetty komppaa SDP:n Arja Alho.

Rovaniemi haluaa rakentaa Ounasvaaran laen

Rovaniemen kaupunki haluaa Ounasvaaran kaavoituksen valmiiksi. Muun muassa mökkikylää ja hotellin laajennusta koskeva kaavamuutos otettiin esille kaupunginhallituksen iltakoulussa maanantaina. Valtuuston käsittelyyn uudelleen valmisteltu ehdotus tulee aikaisintaan syksyllä.

Himasen slogan suoraan kokoomuksen vaaliohjelmaan

Kokoomus omi Pekka Himasen sloganin omaan vaaliohjelmaansa melkein sanasta sanaan.

Esko-Juhani Tennilä: Toppari Arkadianmäellä

Esko-Juhani Tennilän runomuotoon kirjoitettujen muistelmien päähenkilöitä ovat ne tavalliset Lapin ihmiset, joiden kanssa vuosikymmenet politiikassa ovat kuluneet. Heitä myös Tennilä arvostaa ja heidän eteensä hän kokee tehneensä työtä kansanedustajana, arvioi Juha Pikkarainen.

Tennilä panttaa ehdokkuuttaan

Lapin entinen pitkäaikainen kansanedustaja Esko-Juhani Tennilä (vas.) ei ole vielä päättänyt, asettuuko hän ehdolle seuraavissa euro- tai eduskuntavaaleissa. Häntä kosiskellaan jo vuoden 2014 eurovaaleihin.

Tennilä: Vasemmiston asenne nähdään hallituksen puolivälitarkastelussa

Vasemmistoliiton veteraanipoliitikko Esko-Juhani Tennilä pitää tulevaa valtiontalouden välitarkastelua vasemmiston tärkeänä koetinkivenä. Tennilä valitti uuden runokirjansa esittelytilaisuudessa, että vasemmistoliitto osallistuu hallitustyöhön vain silloin, kun odotettavissa on leikkauksia.

Tennilä: Murmansk on Lapille suuri mahdollisuus

Vasemmistoliiton pitkäaikainen kansanedustaja, toimittaja ja kirjailija Esko-Juhani Tennilä pitää Luoteis-Venäjän markkinoita Lapin yrityksille merkittävänä mahdollisuutena. Tennilän mukaan Suomi on jäämässä takaa-ajajan asemaan Murmanskin nousussa.

Rovaniemelle seitsemän valtuustoryhmää

Rovaniemen kaupunginvaltuuston muodostaa seitsemän valtuustoryhmää. Suurimman eli 19-jäsenisen keskustan valtuustoryhmän puheenjohtajana toimii Liisa Ansala. Seuraavaksi suurimman, 12-jäsenisen kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtajana toimii Leena Harju-Autti.

Lapissa yhä yli 160 vaalirahoitusilmoitusta tekemättä

Useilla valtuutetuilla on edelleen kunnallisvaalirahoitusilmoitus tekemättä. Esimerkiksi Rovaniemen kaupungin osalta yhdeksän valtuutetun tai varavaltuutetun vaalirahoitusilmoitus ei tullut määräaikaan mennessä Valtiontalouden tarkastusvirastolle. Ilmoitus piti antaa viimeistään joulukuun 31. päivä. VTV:n ylläpitämälle vaalirahoitus.fi sivuille on tämän päivän aikana lisätty 26 myöhässä antaneen lappilaisen vaalirahoitustiedot.

Valtuusto äänesti hallintoremontista

Rovaniemen kaupunginvaltuusto äänesti kaupungin uudesta hallinto- ja johtosäännöstä maanantaina. Sari Ylipullin (vihr.) esitys asian palauttamisesta valmisteluun hävisi äänestyksessä.

Huttunen tarkastuslautakunnan johtoon

Vasemmistoliiton Rovaniemen kunnallisjärjestö on jakanut luottamushenkilöpaikat. Rovaniemen kaupungin tarkastuslautakunnan puheenjohtajaksi esitetään Jaakko Huttusta.

Kiistaa veroista ja hallinnon keventämisestä

Pitäisikö Rovaniemen kaupungin työntekijöitä vähentää? Tulisiko verotusta kiristää? Entä pitääkö kaupungin hallinto myllätä uuteen uskoon? Nämä nousivat suurimmiksi kiistan aiheiksi Yle Lapin kuntakiertueella Rovaniemellä perjantaina.

Tennilä: Viirinkankaan liikennejärjestely ministerille

Rovaniemen Viirinkankaan kiistelty liikennejärjestely menee liikenneministerin käsittelyyn, sanoo Vasemmistoliiton Rovaniemen valtuustoryhmän puheenjohtaja Esko-Juhani Tennilä.

Rovaniemi säästää nyt joka puolelta

Rovaniemen kaupunki ryhtyy säästämään. Kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantaina äänestyksen jälkeen toimenpiteet, joilla kaupunkia uhkaavaa alijäämää nipistetään.

Vuokratalojen takaukset läpi Rovaniemellä

Rovaniemen kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantai-iltana lainatakaukset Kunta-asunnoille ja Kiinteistöosakeyhtiö Rovatalolle. Päätöksistä jouduttiin äänestämään.

Esko-Juhani Tennilä lähtee ehdolle kunnallisvaaleissa

Konkaripoliitikko, ex-kansanedustaja Esko-Juhani Tennilä lähtee syksyn kuntavaaleissa Vasemmistoliiton ehdokkaaksi Rovaniemellä.

Rovaniemen johtajakisa tiivistyy

Johtajavalinnan kolmen kärki on selvillä perjantaina. Hakijoiden tasoa pidetään hyvänä. Lopullisen ratkaisun tekee valtuusto.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle