Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mitä oikeastaan tarkoittaa "tukala" tai "erittäin tukala" helle? Venäjä imaisee sellaisen Suomen ylle, ja kuumalta näyttää juhannukseen saakka

Tukalan ja erittäin tukalan määritelmä perustuu tilastoituihin terveysvaikutuksiin. Kuumuutta Suomeen imee korkeapaine läntisellä Venäjällä.

Ehtivät toimia vain kaksi vuotta: Touhula lopettaa päiväkotinsa Äänekoskella ja Uuraisilla

Äänekoskella kaupunki pyrkii jatkamaan päiväkodin toimintaa saumatta entisissä tiloissa. Uuraisilla on jo sovittu, että kunnan oman päiväkodin toiminta siirretään Touhulan tiloihin siten että lapsipaikkojen määrä kasvaa.

Ostitko festarilipun netistä, mutta et saanut sitä? – Poliisi varoittaa lippuja kauppaavista huijareista

Poliisi muistuttaa varovaisuudesta, jos aikoo ostaa ostaa tapahtumalippuja yksityishenkilöltä. Kaupat olisi poliisin mukaan parasta tehdä kasvotusten. Ostotilanteessa kannattaa olla tarkkana muun muassa lippujen aitouden osalta.

Suurimmat sähkökatkot korjattu Vieno-myrskyn jäljiltä – pelastuslaitos seuraa tilannetta vielä aamun aikana

Sähkövikojen korjauksia on tehty vielä tiistai-illan ja yön aikana. Suurin osa sähkökatkoista on saatu korjattua Keski-Suomen alueella. Tiistain ja keskiviikon välinen yö oli Keski-Suomen pelastuslaitoksen mukaan rauhallinen. Vieno-myrsky aiheutti pelastuslaitokselle tiistaina noin 150 vahingontorjuntatehtävää.

Kriisikeskus Mobilen puolesta kerätään nyt nimiä kuntalaisaloitteeseen Jyväskylässä

Maakuntaan suunnitellun sosiaali- ja kriisipäivystyksen käynnistyminen uhkaa leikata matalan kynnyksen kriisikeskus Mobilen rahoitusta. Mobilen puolesta vetoava kuntalaisaloite vaatii kriisikeskuksen toiminnan turvaamista myös jatkossa.

Vieno-myrsky Keski-Suomessa: Tuhannet taloudet yhä ilman sähköä, vikojen korjaus voi kestää paikoin ainakin keskiviikkoon – Muuramessa iso koivu rysähti rivitalon päälle

Keski-Suomen pelastuslaitoksella oli tiistaina yli sata vahingontorjuntatehtävää. Myrsky katkoi sähköt tuhansilta asiakkailta.

Vieno-myrsky tuo voimakkaita tuulenpuuskia ja sateita Keski-Suomeen – myrsky on vuodenaikaan nähden voimakas

Länsirannikolta saapuva voimakas myrskyrintama kulkee tänään maan keskiosien läpi ja tuo mukanaan kovia puuskatuulia ja sateita. Voimakkaat tuulenpuuskat voivat aiheuttaa runsaasti vahinkoja. Sähkökatkojen lisäksi voi esiintyä muun muassa katkoja tieliikenteessä.

Vaalimatematiikan kummallisuuksia: Suurempi kannatusluku ei välttämättä näy valtuutettujen määrässä

Suomessa vaaleissa prosentit ja valtuustopaikat eivät aina kulje käsi kädessä. Esimerkiksi Keski-Suomessa keskustan ja SDP:n kannatusluvuissa on vain prosenttiyksikön ero, mutta keskusta sai 195 valtuustopaikkaa, SDP 116.

Keski-Suomen kunnissa vallan kahvaan entistä vanhemmat – 19-vuotiaalla uudella valtuutetulla on selvät sävelet, mihin hän haluaa Toivakassa tarttua

Keski-Suomen kuntiin valittiin sunnuntaina käydyissä vaaleissa 584 valtuutettua. Valtuustokausi alkaa elokuun alussa ja kestää neljä vuotta. Lähes kaikissa maakunnan kunnissa kunnanvaltuutetut ovat aiempaa vanhempia.

Katso kuntavaalien tulokset – tällainen on Äänekosken uusi valtuusto

Äänekoskella perussuomalaiset nosti eniten kannatustaan. Puolue voitti kolme lisäpaikkaa valtuustossa viime vaaleihin verrattuna. Vasemmistoliitto oli suurin laskija kahdella menetetyllä valtuustopaikalla.

Perussuomalaisilla kova nousu, vihreät menetti Jyväskylän – keskusta Keski-Suomen suurin häviäjä

Keski-Suomessa vihreät on kokemassa kovaa takaiskua ja perussuomalaiset yhtä kovaa nousua. Pihtiputaalla valta vaihtui, kun keskustan romahdettua suurimmaksi valtuustoryhmäksi nousi Pihtiputaan Parhaaksi -yhteislista

Tekoäly tutki vaaliasetelmat kaikissa Keski-Suomen kunnissa, lue robotin analyysi oman kuntasi lähtökohdista ennen sunnuntain isoa vaalipäivää

Ylen Keski-Suomen toimitus on yhteistyössä Voitto-robotin kanssa laatinut jokaisesta vaalipiirin kunnasta vaalianalyysin. Siihen perehdyttyäsi tiedät, miksi äänelläsi on näissä vaaleissa merkitystä.

Keski-Suomen pelastuslaitos etsi veden varaan joutunutta Äänekoskella – henkilö ui itse rantaan

Saarikas-järvellä ollut henkilö oli kaatunut veneellä ja huutanut apua. Myöhemmin henkilö oli uinut rantaan ja lähtenyt kotiin.

Metsä Group suunnittelee tuotannon laajentamista Äänekoskella

Keski-Suomessa Äänekoskella nykyisten tehtaiden eteläpuolella sijaitsevan Henttalanmäen alueelle haetaan asemakaavaa teollisuusalueeksi. Metsä Group ei ole kuitenkaan vielä tehnyt päätöksiä tuotantolaitoksen rakentamisesta, eikä arvioi paljonko uusi laitos voisi tuoda lisää työpaikkoja.

Yölliset hälytykset veden varaan joutuneista ovat työllistäneet pelastuslaitosta eri puolilla Keski-Suomea

Sään lämpeneminen on houkutellut ihmisiä rannoille myös yöaikaan. Keski-Suomen pelastuslaitoksella tämä on näkynyt yöllisinä hälytyksinä, joissa ilmoitetaan päihtyneistä uimareista. Hukkumisilta on vielä vältytty.

Äänekoski äänestää nyt – ehdokasmäärä ennallaan, muutokset suuria

Tämän luettuasi tiedät, mikä Äänekoskella on kiinnostavaa kuntavaaleissa ja miksi yhdelläkin äänellä on merkitystä.

Puolustusvoimien ajoneuvo ajautui ulos tieltä Äänekoskella

Onnettomuus tapahtui torstaina iltapäivällä Honkolan ja Kangashäkin välillä.

Mökkikaupassa käy Keski-Suomessakin kuhina – "Kaupan kasvua talvisaikaan voi pitää pienenä ihmeenä"

Korona-aika on kiihdyttänyt selvästi kiinteistökauppaa. Erityisesti rantamökkien kysyntä on jatkanut kasvuaan ja mökkien hinnat ovat kääntyneet pitkään jatkuneen laskun jälkeen nousuun.

Korona hiipunut Keski-Suomessa, mutta Jyväskylässä tartunnat taas kasvussa – sairastuneet ovat pääosin 20-40-vuotiaita

Keski-Suomessa uusia koronavirustartuntoja on todettu viime viikolla vain Jyväskylässä. Maltillisista tartuntamääristä huolimatta kaupunki ei höllää vielä kesäkuun alussa laajemmin sisäliikunnan rajoituksia.

Päijänne jatkaa nousuaan – myös Keiteleen vedenkorkeus nousee ennusteen mukaan vielä joitakin senttejä

Päijänteen nousussa oleva vedenkorkeus on noin 35 senttimetriä ajankohdan mediaanitason yläpuolella. Ennusteen mukaan vedenpinta nousee kesäkuun puoliväliin mennessä vielä jopa 30 senttiä. Myös Keiteleen vedenpinta nousee ennusteen mukaan vielä hiukan. 

Ukkosmyrsky piiskasi yöllä Jyväskylää – vesi runteli ratapihaa ja täytti kellareita

Puolen yön aikaan Jyväskylän yli liikkunut ukkosmyräkkä rikkoin muun muassa radan rakenteita Jyväskylän rautatieaseman ratapihalla.

Koronatartuntoja on todettu rokotetuilla myös Keski-Suomessa – "Näyttäisi siltä, että kertaalleen rokotettu voi tautia myös levittää", sanoo vastuulääkäri

Jyväskylässä koronatartunnat eivät ole ampaisseet nousuun, vaikka rajoituksia on höllätty. Tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä muistuttaa, ettei vielä yhden rokoteannoksen jälkeen voi tuudittautua siihen, että tartuntariski olisi ohi. Rokotekattavuus on hänen mukaansa olennainen osa koronan nujertamisessa.

Ensihoitaja Juha Hyötyläisen hampaat lohkesivat, kun potilas hyökkäsi kimppuun – tuore kysely: nuoret hoitajat kokevat eniten väkivaltaa työssään

Edes synnytysosaston ja neuvolan työntekijät eivät ole säästyneet vaaratilanteilta. Ammattiliitto Tehyn kyselyyn vastanneista hoitajista lähes 70 prosenttia oli kokenut fyysistä väkivaltaa tai sen uhkaa työssään.

Luhtitalon pihalla roskien sekaan pantu grillituhka sytytti vaarallisen tulipalon Äänekoskella, auto tuhoutui

Jätekatos ja viereen pysäköity henkilöauto tuhoutuivat tulipalossa täysin. Huolimattomuudella aiheutetusta tulipalosta saattaa seurata korvausvastuu.

Kesäkeli kuumenee Keski-Suomessa – helleraja rävähti rikki Joutsassa

Kesäinen sää humahti Suomeen alkuviikosta. Helleraja ylittyi monilla paikkakunnilla jo tiistaina.

AVI antoi uudet ohjeet: Keski-Suomen kokoontumisrajoitukset lievenevät hieman perjantaina

Kokoontumisrajoitukset jatkuvat Keski-Suomessa, vaikka koronatilanne on rauhoittunut. Aluehallintovirasto sallii kuitenkin perjantaista alkaen myös yli 50 henkilön yleisötilaisuudet, jos osallistujat noudattavat turvavälejä ja muita koronaohjeita.

Lämpöaalto rantautui myös Keski-Suomeen – Jämsän Hallissa mitattu 24,1 astetta ja Viitasaarella 23,7 astetta

Tiistaina 11. toukokuuta on ollut kuluvan kevään lämpimin päivä. Keski-Suomessa helleraja saattaa mennä rikki vielä iltapäivän mittaan.

Keski-Suomessa on nyt vuodenaikaan nähden hyytävän kylmää, mutta säässä on tapahtumassa pian täyskäännös

Erityisesti Itä-Suomessa tupruttaa torstain ja perjantain aikana runsaasti lunta. Osassa Keski-Suomeakin voi olla perjantaina aamulla maa valkeana. Sääennusteen valossa ensi viikolla lämpenee huomattavasti.

Keski-Suomen koronatartuntojen kaunis nollaputki katkesi tylysti torstaina

Tartuntoja raportoitiin kaksi Jyväskylässä ja yksi Jämsässä, Pihtiputaalla, Saarijärvellä, Äänekoskella ja Karstulassa kussakin. Koko maassa tartuntoja oli 280. THL:n ja sosiaali- ja terveysministeriön tiedotustilaisuudessa torstaiaamuna todettiin, että rajoitusten viimeaikaisen lieventämisen ja vapun vaikutusta tartuntamääriin ei voida vielä arvioida.

Muutto mökille kutkuttaa entistä useampia – "Ihan sormia napsauttamalla mökki ei muutu vakituiseksi asunnoksi", sanoo johtava rakennustarkastaja

Keski-Suomessa useammallakin paikkakunnalla on havaittu, että vapaa-ajan asukkailla on kiinnostusta muuttaa mökki vakituiseksi asunnoksi. Ainakin Äänekoskella muutoshakemuksiin on suhtauduttu suopeasti.

Eila Nurmi on Äänekosken kaupunginvaltuuston uusi puheenjohtaja

Kaupunginvaltuusto valitsi uuden puheenjohtajan kokouksessaan maanantaina. Valtuustoa aiemmin johtanut kansanedustaja Juho Kautto (vas.) jätti puheenjohtajuuden sen jälkeen kun hänen käytöksensä valtuuston kokouksessa oli herättänyt huomiota ja huolta. Kautto kertoi käyttäneensä alkoholia kokouksen aikana.

Mikä on vapun vaikutus Keski-Suomen poikkeuksellisen hyvään koronatilanteeseen? Sitä seurataan nyt tarkkaan

Viime viikolla koronatartuntoja todettiin sairaanhoitopiirissä vain Jyväskylässä ja Äänekoskella yhteensä kuudella henkilöllä. Vapun mahdollinen vaikutus epidemiatilanteeseen alkaa näkyä tartuntatilastoissa viikon kuluessa.

Poliisi kehottaa viettämään vappua maltillisesti lähipiirissä – Jyväskylä lähettää nuorille festivaalin ja livekonsertin verkossa

Poliisi valvoo vappuna erityisesti alaikäisten päihteiden käyttöä. Myös aikuisia pyydetään seuraamaan lasten ja nuorten tekemisiä.

Sopimus vahvistui: valtio vauhdittaa kymmenillä miljoonilla vähäpäästöistä liikkumista ja rakentamista Kuopion, Lahden ja Jyväskylän seudulla

MAL-sopimuksen valtion kanssa solmineet Kuopio, Jyväskylä ja Lahti ympäristökuntineen saavat rahoitusta muun muassa liikenneyhteyksien parantamiseen ja kohtuuhintaisten asuntojen rakentamiseen.

Kauriskolarit kasvussa Keski-Suomessa – onnettomuudet tapahtuvat usein auringonlaskun aikoihin

Metsäkauriskannat ovat erityisen vahvoja pohjoisessa Keski-Suomessa.

Keski-Suomen vanha keskussairaala on vaihtamassa omistajaa – kolme rakennusliikettä aikoo ostaa Kukkulan alueen

Kolmen rakennusliikkeen yhteenliittymä on ostamassa vanhan keskussairaala-alueen Keski-Suomen sairaanhoitopiiriltä 46 miljoonalla eurolla. Kauppaan sisältyisi myös Sisä-Suomen sairaala Äänekoskella.

Kokoontumisrajoituksiin pientä kevennystä – toukokuussa tapahtumiin voi osallistua Keski-Suomessa 20 henkilöä

Aluehallintovirasto suosittelee koronatilanteen takia edelleen välttämään turhia lähikontakteja.

Joka neljäs keskisuomalainen rokotettu, THL:n väärä tieto hilaa lukua alaspäin – Kinnulan rokotustilanne on selvästi tilastotietoa parempi

Sairaanhoitopiirin koronatilanne näyttää tällä hetkellä valoisalta – uusia tartuntoja vahvistettiin lauantaina neljä.

Päivittäistavarakauppa liitää korkealla, ravintolat ja matkailu painuivat kuoppaan − korona leimaa Keskimaan alkuvuoden tuloslukuja

Keskimaan ravintoloiden kauppa kutistui vuoden ensimmäisellä neljänneksellä yli 60 prosenttia.

Keski-Suomi koronaepidemian perustasolla, Jyväskylä niukasti kiihtymisvaiheessa – "Turvaohjeita noudattamalla meille tulee hyvä kevät ja kesä", sanoo tartuntatautilääkäri

Aamupäivällä kokoontunut Keski-Suomen sairaanhoitopiirin koronanyrkki päätti Keski-Suomen siirtymisestä epidemian perustasolle. Jyväskylässä täyttyvät kuitenkin edelleen kiihtymisvaiheen kriteerit.

Suomalaisuutta, jääräpäisyyttä ja huumoria – talvinen työmatkapyöräilijä vakuutti sekä tuomariston että yleisön arjen ilmastotekoja etsineessä valokuvakilpailussa

Tänään vietetään Keski-Suomen päivää. Sen kunniaksi Ilmastotekoja Keski-Suomi -valokuvakilpailun tulokset ovat nyt selvillä.

THL: Keski-Suomessa perjantaina 13 uutta koronatartuntaa

Kaikkiaan Keski-Suomessa on nyt 2 534 koronatartuntaa.

Tet jäi monelta yläkoulululaiselta väliin – etätet on nousemassa perinteisen työelämään tutustumisen rinnalle

Työpaikoilla nuoret pääsevät harjoittelemaan työelämätaitoja ja pohtimaan tulevaa ammattiaan.

Keski-Suomessakin kokeillaan erilaisia äänestystapoja – kuntavaalien toimitsijoista on paikoin pulaa

Maakunnan suurimmat kaupungit eivät tarjoa drive in -äänestystä, mutta ulkoäänestys on monin paikoin mahdollinen.

Hiekanpoisto näkyy Keski-Suomen ilmanlaadun mittauksissa – etätyö on vähentänyt typen oksidien määrää Jyväskylän ilmassa

Muun muassa lumensulamisesta aiheutuva kosteus vähentää hiekoitushiekan poistosta aiheutuvia ongelmia tänä keväänä.

Tykki- ja kivääritehtaan uumenista kasvoi sadan miljoonan euron traktoriyritys – kerro meille omat traktorimuistosi

Valtion 70 vuotta sitten perustama traktoritehdas menestyy nyt amerikkalaisen pörssiyhtiön omistuksessa. Jutun lopussa voit keskustella traktorimuistoistasi.

Kolme loppusuoralle Keuruun kaupunginjohtajahaussa – Äänekosken Tuononen perui suostumuksensa

Keuruun valtuusto valitsee kaupungille uuden johtajan kahden viikon kuluttua.

Koronanyrkki: Keski-Suomi voi pian palata koronaepidemian perustasolle

Keski-Suomi täyttää edelleen koronaepidemian kiihtymisvaiheen tunnusluvut, mutta tilanne on rauhoittunut huomattavasti.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle