Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Onko tässä suhteessa etenemisen Suomen ennätys?

Päivi uskalsi edetä parisuhteessaan supernopeudella

Teinipojat Milo & Moses aikovat elää jazzilla: "Se vaan on parasta musaa"

Kun kitaristi Milo Mäkelä ja rumpali Mooses Kuloniemi alkoivat vuosi sitten jammailla yhdessä, löytyi yhteinen ääni samantien. Muusikkoperheissä varttuneet pojat ovat ikänsä kuunnelleet monenlaista musiikkia, mutta 14-vuotiaille soittajille yksi genre on yli muiden. Se on jazz. Siitä he aikovat myös ammattia, kunhan ensin hoidetaan kouluhommat ja saadaan ensilevy maailmalle.

Legendaarinen kuopiolaisravintola 45 vuotta – backstagen seinien settilistat kertovat kovista vierailijoista

Henry's Pubissa on nähty vuosien varrella Suomi-rokin ykkösnimiä. Ravintola on ollut Kuopion katukuvassa jo 45 vuotta. Bändien takahuonetilaukset ovat välillä yllättäneet henkilökunnan.

Miljoonasade, Don Huonot ja Kwan palaavat, hetkeksi

Lapsuuden sankarille, Kemiaa, Assanvessankassa. Näitä viiden eri suosikkibändin takavuosien kestohittejä saatetaan kuulla Ylen syksyn uutuudessa, yhdeksänosaisessa viihdeohjelmassa We Want More.

Ensio

Kalle Ahola levyttää Mellerin runoista musiikkia

Edesmennyttä runoilija ja kirjailija Arto Melleriä muistetaan tänä vuonna monin tavoin. Torstaina julkaistaan hänen proosatuotannostaan kokoomateos ja syksyllä elämäkerta. Keväällä laulaja, muusikko Kalle Aholalta ilmestyy albumillinen Mellerin runoihin perustuvaa musiikkia.

Ruisrock keräsi ennätysyleisön

Ruisrockin 40-vuotisjuhla keräsi Turun Ruissaloon yhteensä 71 000 festivaalivierasta. Yleisömäärä on koko 2000-luvun toiseksi suurin.

Pääkaupunkiseudun festarikesään lisää tähtiä

Kesän festivaaleille on varmistunut jälleen lisää esiintyjiä. Vantaalla pidettävän Ankkarockin esiintyjäkaartiin on lisätty muun muassa paluun tehnyt Don Huonot ja ruotsalainen The Ark, Helsingin Tuskaa taas tähdittää W.A.S.P.

Don Huonot esiintyy kesällä myös Ankkarockissa

Vantaalla elokuussa pidettävä Ankkarock on julkistanut lisää esiintyjiä. Festarilla esiintyvät muun muassa ruotsalainen The Ark sekä paluun tekevä kotimainen Don Huonot. Bändi nähdään myös tapahtuman Ankkahahmoina.

Don Huonot tekee paluun Ruisrockissa

Heinäkuussa Turussa järjestettävä Ruisrock on paljastanut puolet ensi kesän esiintyjistä. 40 vuotta täyttävällä festivaalilla nähdään muun muassa paluun tekevä Don Huonot.

YLE Teema esittää Provinssirockin kohokohtia

YLE Teema esittää toukokuussa 30 vuotta täyttävän Provinssirockin kohokohtia menneiltä vuosilta. YLEn livetaltioinneista, uutis- ja ajankohtaisohjelmista vuosilta 1981 - 2007 löytynyt materiaali uusitaan joiltain osin nyt ensimmäistä kertaa.