Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Oululainen Vähälä Yhtiöt on myyty saksalaiselle kuljetusalan suuryritys DB Schenkerille

Vähälä Yhtiöt jatkaa toimintaansa Schenker Oy:n tytäryhtiönä. Yrityskaupan toteutuminen edellyttää Suomen kilpailuviranomaisten ja Saksan valtion hyväksyntää.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alue siirtyy koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen

Alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä on tämänpäiväisessä kokouksessaan todennut Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueen siirtyvän kiihtymisvaiheeseen. Tartuntojen ilmaantuvuus on viime viikon aikana ollut vahvasti nousussa Keski-Suomessa.

Kalajoen maastopalon savu kantautuu Keski-Suomeen ja Pohjois-Savoon – hätäkeskus saanut useita ilmoituksia savun hajusta

Keski-Suomen pelastuslaitoksen mukaan koko maakunnan alueella on savun hajua ja näkyvää ohutta savupeitettä. Hätäkeskukseen on tullut savun hajusta ja näkyvästä savusta useita havaintoja Pohjois-Savossa maakunnan länsiosasta.

Ötökän elämä on helteellä kiihkeämpi, mutta lyhyempi – Dosentti: luonnon vaikea sopeutua ihmisen aiheuttamaan ilmastonmuutokseen

Suotuisat sääolot ovat mahdollistaneet hyönteisten suuren määrän. Helteiden seurauksena hyönteiset elävät kuitenkin lyhyemmän elämän ja niiden ravinnonsaanti voi hankaloitua.

Keski-Suomen työttömyys väheni viidenneksen vuodentakaiseen verrattuna, pitkäaikaistyöttömyys tuntuvassa nousussa

Keski-Suomessa työttömiä työnhakijoita oli kesäkuussa 17 600 eli 14 prosenttia työvoimasta. Vuodentakaiseen verrattuna työttömyys laski Keski-Suomessa vähemmän kuin useimmissa muissa maakunnissa.

Äänekoskella nähdään tällä viikolla tapahtumia ympäri kaupunkia – Ääniä Festivaali haluaa tarjota jokaiselle jotakin

Uusi monitaiteellinen festivaali alkaa tänään ja jatkuu sunnuntaihin asti. Ääniä Festivaalin ohjelmisto koostuu lähes sadasta esityksestä, näyttelystä ja työpajasta.

Koronapandemian kiihtymisvaiheen kriteerit täyttyvät Jyväskylässä – taustalla lisääntyneet tartunnat ja kaksinkertaistunut ilmaantuvuusluku

Jyväskylän kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä arvioi, että kaupunki on koronapandemian kiihtymisvaiheessa. Poikkeusolojen johtoryhmä kokoontuu myös ensi maanantaina, jolloin tarkoituksena on linjata kaupungin työpaikoilla ja palveluissa noudatettavista käytännöistä.

Kuluva kesä jää historiaan kaikkien aikojen kuivaheinäkesänä, eläköityvä Juhani Anttonen ojentaa nyt talikon nuoremmille: "Huipulla on hyvä lopettaa"

Kesän alkupuolella satoi sopivasti, ja sen jälkeen kuuma ja kuiva sää on suosinut heinän kasvua. Parhaimmillaan heinä on kasvanut kymmenen senttiä vuorokaudessa.

Pitkä kuuma kesä hellii tuholaisia – Keski-Euroopassa kokonaisia metsiä tuhonneen kirjanpainajan odotetaan runsastuvan aiempaa pohjoisempana

Suomi on kuusettunut hyvää vauhtia viime vuosikymmeninä. Kuusta on suosittu istutuksissa muun muassa siksi, että se ei maistu hirvieläimille - toisin kuin mänty. Sen sijaan kirjanpainajille kuusi maistuu ja kaarnan suojissa kuoriaisen on hyvä lisääntyä.

Rintamamiestalo tuhoutui tulipalossa Saarijärvellä – talossa ei ollut ketään palon syttyessä

Palon syttymissyy on toistaiseksi hämärän peitossa. Talo oli päivystävän palomestarin mukaan vapaa-ajan käytössä eikä siellä asuttu vakituisesti.

Susi iski lammastilalle Keuruulla – kyseessä luultavasti sama yksilö, joka on nähty alueella aiemminkin

Torstain ja perjantain välisenä yönä iskenyt susi teki laajoja tuhoja lammastilalla. Osa lampaista löytyi maastosta kuolleena ja haavoittuneet lampaat jouduttiin lopettamaan. Keuruulla on tehty lähiaikoina useita susihavaintoja.

Keski-Suomessa nautitaan livemusiikista usealla festarilla tulevana viikonloppuna

Musiikkitapahtumia päästään järjestämään taas pitkän koronavuoden jälkeen. Livemusiikki soi tänä viikonloppuna usella paikkakunnalla Keski-Suomessa. Lippuja tapahtumiin on kuitenkin myyty koronatilanteen seurauksesta rajallisesti.

Opettajaopiskelijalla on asunnolle tarkat kriteerit: 55 neliötä, parveke ja mielellään sauna – nyt on opiskelijan markkinat, sanoo asiantuntija

Vuokra-asuntomarkkinat ovat nyt suotuisat asuntoa etsiville opiskelijoille. Tarjontaa on enemmän kuin kysyntää, ja vuokratasotkin ovat aiempia vuosia alempana.

Aseistetut sotilaat voivat hätkähdyttää Tikkakosken ja Puuppolan kaduilla ensi viikolla – kyseessä on Ilmasotakoulun harjoitus

Ilmasotakoulun asutuskeskustaisteluharjoitus tuo maastopukuisia, rynnäkkökiväärein aseistettuja varusmiehiä Jyväskylän taajamiin.

Purjeet pullistelevat taas Päijänteellä – perinteikäs Päijännepurjehdus alkaa lauantaina Säynätsalosta

Viikonloppuna kilpailtava Päitsi on järjestyksessään jo 48. Viime vuonna tapahtuma jouduttiin perumaan.

Järvivesien lämpötila humpsahti helteiden jälkeen keskiarvoa kylmemmäksi

Keski-Suomessa järvien pintavedet ovat kylmenneet viikon aikana jopa 8 astetta. Sinilevähavainnot ovat vähentyneet Riikka-rajuilman jälkeen.

Koronatartuntojen määrä kasvaa Keski-Suomessa, mutta sairaalahoidossa koronapotilaita ei juurikaan ole

Keski-Suomessa koronatartuntoja on todettu merkittävästi viime viikkoa enemmän erityisesti Jyväskylässä. Edelleen kuitenkin vain yksittäiset koronapotilaat tarvitsevat sairaalahoitoa.

Kotimaanmatkailu toi kuhinaa liikenneasemille – toimialajohtaja: "Hymy ei ole hyytynyt, vaikka asiakasmäärät ovat olleet isoja"

Liikenneasemien asiakasmäärät ylittävät jo reippaasti koronaa edeltävän kesän luvut. Tien päällä ovat nyt perheet ja muut yksityisautoilijat, matkailijaryhmät loistavat poissaolollaan.

Jokikartanon palveluasumisen yksikkö ei ota vastaan vieraita – 11 asukasta joutui koronakaranteeniin

Jyväskylän Kuokkalassa sijaitsevassa Jokikartanon palveluasumisen yksikössä on havaittu koronatartunta. Vain osa asukkaista on asetettu karanteeniin, mutta vierailukielto koskee koko yksikköä.

Iltalehti: Poliisi epäilee, että useampi henkilö teki seksuaalista väkivaltaa naiselle Himoksella juhannuksena

Tutkinnanjohtaja Saara Asmundela Sisä-Suomen poliisista on vahvistanut Iltalehdelle, että aikuiseen naiseen kohdistuneesta seksuaalirikoksesta useamman henkilön taholta on tehty rikosilmoitus.

Keuruun lounasravintoloissa ja kuntosalilla on voinut altistua koronavirukselle

Vanhassa pappilassa, Hong Fassa ja Keuruun Sport centerissä viime viikolla asioineita kehotetaan tarkkailemaan mahdollisia oireita ja hakeutumaan herkästi koronatestiin.

Kuninkuusraveissa vahva keskisuomalaisedustus – hallitseva ravikuningas Evartti puolustaa titteliään Seinäjoella

Hallitsevan ravikuninkaan lisäksi Kuninkuusravien pääkilpailuissa starttaa Keski-Suomesta Jokivarren Kunkku, Välkyn Tuisku, Hetviina, Liisan Tulilintu ja Tähtituula. Ravikuninkaalliset ratkaistaan heinä-elokuun vaihteessa.

"Hommataan vene, mutta ei osata kulkea sillä", sanoo järvipelastaja – vesillä pärjää jo pitkälle, kun asenne on kunnossa ja ottaa toiset huomioon

Erilaisten veneiden lisäksi vesillä liikkuu vauhdikkaita vesijettejä, verkkaisia suppailijoita sekä huomaamattomia melojia ja avovesiuimareita. Toisten huomioon ottaminen on turvallisen vesillä liikkumisen a ja o.

Sateen ropinaa ja tuulen ujellusta, mutta sisävessa – trendikäs glamping eli luksustelttailu vie suomalaiset luontoon niin, että joku toinen kantaa teltan ja nuotiopuut

Glamping-majoitus yhdistää telttailun ja hotelliyöt. Rakennukset ovat kevytrakenteisia ja siirrettävissä. Teuvalaiset ystävykset tarjoavat tänä kesänä luksustelttailua ensi kertaa. Jyväskyläläisyritys taas on trendin uranuurtajia Suomessa.

Jyväskylässä järjestetään elokuussa suppailun SM-kisat

Kilpailuihin odotetaan lautailijoilta eri puolilta Suomea.

Kuhmoisten Hakavuoren maastossa sammutetaan maastopaloa

Sammutustöissä on kymmeniä ihmisiä kolmen pelastuslaitoksen alueelta.

Koronalle on voinut altistua viikonloppuna Jyväskylän yöelämässä ja Suomipop-festivaaleilla – koronaneuvonta ruuhkautui pahoin

Koronatartunnat ovat kääntyneet tällä viikolla jälleen kasvuun Jyväskylässä. Tilanne näkyy myös lisääntyneinä yhteydenottoina koronaneuvontapuhelimeen, joka on alkuviikosta ruuhkautunut pahoin.

Pirkanmaan siirtyminen kiihtymisvaiheeseen ei tuonut alueelle uusia kokoontumisrajoituksia – avi: "Ensi viikolla tilanne voi jo olla toinen"

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto käytti päätöksensä tueksi pandemiaohjausryhmän suositusta, jonka mukaan kokoontumisrajoituksista ei tällä hetkellä ole välttämätöntä hyötyä. Tilanne arvioidaan ensi viikolla uudestaan.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin päivystysapunumero ruuhkautui

Keski-Suomen päivystysapunumero 116117 ei toimi toivotulla tavalla. Heinäkuun helteet ovat pahentaneet puhelinpalvelun ruuhkaa.

Kuivan ja kuuman keskikesän sienisato vähäinen – loppusyksynkin sato voi paikoittain kärsiä

Kosteikoista voi löytää sieniä kuivallakin kelillä. Sienisato kuivilla mailla vaatisi pidemmän sadejakson.

Keski-Suomessa ei todennäköisesti lyhennetä koronarokotusten rokotusväliä – rokotteita ei ole jäänyt käyttämättä

Koronarokotuksen toisen annoksen antamista ei todennäköisesti tulla aikaistamaan Keski-Suomessa. Valtaosa maakuntaan toimitetuista koronarokotteista käytetään tällä hetkellä tehosterokotteisiin, eikä rokotteita ole jäänyt yli.

Paljuhurmos vei alan suurimman valmistajan äärirajoilleen ja johti pörssiyhtiön syliin – “Paljulle ei käy kuten leipäkoneelle”

Mika Rantanen näki Ruotsissa länsinaapureiden intohimon paljuihin. Hän uskoi, että kyllä Suomikin hurahtaa niihin ja perusti Sastamalaan tuotantolaitoksen. Aluksi yleisö epäröi kapistusta, mutta lopulta Suomi valahti kylpytynnyriin.

Saarijärvellä Soidinmäen tuulipuiston rakentaminen alkaa elokuussa

Soidinmäen tuulipuiston suunnittelu kännistyi jo vuonna 2014. Seitsemän voimalan puiston pitäisi valmistua ensi vuoden lopulla.

Hankasalmen palvelutalon palo- ja vesivahingot ovat ennakoitua pienemmät – vapaaehtoisia auttajia muistetaan tänään

Tulipalon takia osa palvelutalon asukkaista on edelleen evakossa. Suurin osa heistä saattaa päästä asuntoihinsa takaisin jo tällä viikolla. Palvelutalon korjauskustannukset eivät kiinteistöjohtajan mukaan nouse satoihin tuhansiin euroihin.

KSML: 15-vuotias poika kuristi koulutoveriaan – oikeus tuomitsi sakkoihin pahoinpitelystä

15- ja 14-vuotiaiden koululaisten välinen sanaharkka kärjistyi väkivallaksi Kuokkalan koulussa tammikuussa.

Hakelastia purkanut kuorma-auto syttyi palamaan Leivonmäellä, kuljettaja sai palon hallintaan jauhesammuttimella

Hakekuormaa purkamassa ollut kuorma-auto syttyi tuleen tiistaiaamuna Leivonmäentiellä. Pelastuslaitos arvelee syttymisyyksi hakkeen joutumista auton kuumaan moottoritilaan.

Tekniset vaaliliitot ovat mutkistaneet Äänekosken luottamushenkilöneuvotteluja – kaupungin ykköspaikkojen jako kuitenkin selvillä

Äänekoskella kaupunginhallituksen johdossa jatkaa valtuuston suurin puolue SDP, valtuuston johtoon asettuu toiseksi eniten ääniä kerännyt keskusta. Puolueet jatkavat neuvotteluja tämän viikon keskiviikkona.

Potilas sytytti vuodevaatteet palamaan – sairaala Novan osaston muut potilaat evakkoon, osasto kiinni

Pelastuslaitos sai hälytyksen Keski-Suomen keskussairaalaan eli sairaala Novaan tiistain vastaisena yönä. Hoitajat olivat sammuttaneet potilaan sytyttämän palon käsisammuttimella.

“Pala vaikka loppuun, jos et muuta keksi” – Stressaatko töissä, etkö osaa rauhoittua lomallakaan? Työnohjaaja kertoo, mikä auttaa kestopaniikkiin

Moni jää lomalle väsyneenä. Sitä ruokkii suomalainen työkulttuuri, jossa pöytä halutaan puhtaaksi ennen lomaa, sanoo työnohjaaja Anu Ojanperä. Kaiken valmiiksi tekeminen on kuitenkin monelle mahdotonta nykyään.

Tays: Jämsäläisessä ravintolassa on voinut altistua koronavirukselle viime maanantaina

Tampereen yliopistollinen sairaala kertoi maanantaina jälleen useista mahdollisista korona-altistuksista Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä.

Vuonna 2012 kadonneen Jussi Peltolan mutaan hautautunut auto löytyi vapaaehtoisten ansiosta – "Täytyy nostaa miehille hattua", kiittelee poliisi

Joen pohjasta Äänekoskella viikonloppuna löytynyt vainaja on todennäköisesti vuonna 2012 kadonnut Jussi Peltola. Kadonnut löytyi tapauksesta kiinnostuneiden veljesten rakentaman laitteiston avulla.

Moottoritie Jyväskylän pohjoispuolella valmistumassa reilusti etuajassa – video näyttää työmaan hurjat mittasuhteet

Rakennustyöt ovat edenneet suunniteltua nopeammin Nelostien rakennustyömaalla Jyväskylässä. Kirrin ja Vehniän välisen moottoritien rakennusurakka on myös ihmetyttänyt kaupunkilaisia ja varsinaisen rakennustyön ohella on selvitetty ja seurattu monia asioita.

Poliisilla kiireinen viikonloppu Jyväskylässä: reilusti yli 250 tehtävää, putkan ovi kävi tiuhaan

Päihtyneet ja häiriökäyttäytyminen työllistivät virkavaltaa viikonloppuna Jyväskylän seudulla. Kaupungin keskustan alueella poliisi sai paljon ilmoituksia myös metelin aiheuttamista haitoista.

Päihdekodeista löytyy yhä kurjemmin kohdeltuja lemmikkejä – "Sen kanssa painitaan jatkuvasti tässä työssä", sanoo valvontaeläinlääkäri

THL:n mukaan huumeiden ongelmakäyttö on yleistynyt. Jyväskylässä valvontaeläinlääkäri ja löytöeläinkodin yrittäjä kohtaavat ilmiön seurauksia omassa työssään.

HS:n epäillään paljastaneen turvallisuussalaisuuden joulukuussa 2017 julkaistussa Viestikoekeskus-jutussa – miksi tutkinta on kestänyt vuosia?

KRP sai viime vuoden lopulla valmiiksi tutkinnan, jossa viittä Helsingin Sanomien henkilökuntaan kuuluvaa epäillään rikoksesta. Tutkinta tietovuotajasta on yhä kesken.

Äänekosken venerannan pohjasta nostetusta autosta löytyi vuonna 2012 kadonnut Jussi Peltola – Isä: "Yhdeksän vuoden odotus on päättynyt"

Poliisi on todennut, että ajoneuvo on sama, joka kadonneella henkilöllä oli käytössä katoamishetkellään.

Useat maastopalot pitäneet Keski-Suomen pelastuslaitoksen kiireisenä – palojen epäillään syttyneen salamaniskuista

Perjantaina Keski-Suomen pelastuslaitoksella oli sammutettavana ainakin kolme keskisuurta maastopaloa ympäri maakuntaa. Maastopalojen epäillän syttyneen salamaniskuista. Jälkisammutustöiden arvoidaan jatkuvan iltaan asti.

Ravintola Pataässässä Jyväskylässä ja Hotelli Revontulessa Hankasalmella on voinut altistua koronalle – asiakkaita pyydetään hakeutumaan matalalla kynnyksellä koronatestiin

Ravintola Pataässän tiloissa on viime viikon lauantain ja sunnuntain välisen illan ja aamuyön aikana asioinut koronapositiivinen asiakas ja muut asiakkaat ovat voineet altistua tartunnalle. Hankasalmen hotelli Revontulessa on asioinut koronapositiivinen asiakas viime viikon lauantaina ja sunnuntaina.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle