Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Jasper Pääkkönen

Jasper Pääkkönen avautuu Omerta-elokuvan alkuvaikeuksista Ylelle: “Päällimmäisiä fiiliksiä olivat epäusko ja epätoivo”

Antti J. Jokisen aikana Omerta 6/12 -elokuvan kuvauksissa oli turvallisuusongelmia ja tuotanto pyysi elokuvantekijöiltä anteeksi. Näyttelijä Jasper Pääkkösen mielestä on suoraan sanottuna ihme, että elokuva saatiin lopulta valmiiksi.

Timo Ruuska katsomassa ikkunasta ulos.

Timo Ruuska sai lähes 10 miljoonaa euroa ja huomasi, ettei pitänytkään miljonäärin elämästä – elää nyt yksin syrjäisessä majatalossa metsän keskellä

Timo Ruuska sai yrityskaupasta 9,5 miljoonaa euroa, mutta koki kovemman kautta, millainen arvon mitta raha on. Juttu on julkaistu helmikuussa 2021.

Ohjaaja ja näyttelijä

Kohu Omerta-elokuvan ympärillä jatkuu: tuotantoyhtiö pyytelee anteeksi järkyttäviä työskentelyolosuhteita – kysyimme, mistä on kyse

Aku Louhimies korvaa Antti J. Jokisen Omerta-elokuvaprojektissa. Samalla myös käsikirjoitus menee uusiksi ja valtaosa näyttelijöistä vaihtuu.

Viimeinen sana

Suosikkikirjailija antoi sähköpostihaastattelun, mutta kuka vastasi kysymyksiin? "Ongelma on, että toimittaja on vain kirjuri", sanoo työelämäprofessori

Kirjailija Ilkka Remes antaa vain sähköpostihaastatteluja. Ylen aamun Viimeisessä sanassa työelämäprofessori Reetta Räty ja viestintäyrittäjä Pasi Kivioja pohtivat, mitä ongelmia sähköpostihaastatteluihin sisältyy.

Jari tervon kirja Loiri.

Loiri-elämäkerta ja Remes vetivät kirjamyyntiä – Katso lista eniten myydyistä teoksista

Kaunokirjallisuuden myynti kasvoi, kokonaismyynti kutistui. Parhaiten myyvien kirjojen listalle pääsi yllättäen myös jääkiekkoilija Kevin Lankisen suosittelema kirja.

Näyttelijä ja ohjaaja valokuvassa

Ilkka Remeksen trillereistä tekeillä pohjoismainen suurtuotanto - 6/12-elokuvan pääosaan tuleva Jasper Pääkkönen: "Remes ei ole enää liian iso valkokankaalle"

6/12 on Remes-sarjan ensimmäinen elokuva. Antti J. Jokisen ohjaaman elokuvan on tarkoitus saada ensi-iltansa syksyllä 2021.

Aku Louhimies

Louhimies valmistelee kansainvälistä elokuvaa Ilkka Remeksen romaanista

Ohjaaja Aku Louhimies suunnittelee elokuvaa, joka pohjautuu Ilkka Remeksen Jäätyvä helvetti -romaaniin.

Naiset selailevat Michelle Obaman kirjaa Suomalaisessa Kirjakaupassa

Kimi Räikkönen ja Michelle Obama pelastivat joulun kirjamyynnin – kaunokirjallisuuden myynti laski

Kaunokirjallisuudesta ei löytynyt tänä vuonna vetonaulaa, joka olisi nostanut joulun myyntiä.

Lehmiä Pelson vankilan navetassa

Pelso muistetaan verisestä vankilapaosta – kirja ja karja auttavat vankeja eteenpäin

Suomen viimeisessä korpivankilassa on hyvä kirjasto.

Koiramäen Suomen historia

Mauri Kunnaksen lastenkirja rikkoi myyntiennätyksiä – Katso lista vuoden myydyimmistä kirjoista

Koiramäen Suomen historia on eniten ilmestymisvuotenaan myynyt kotimainen kirja. Kirjakauppojen myynti kääntyi kasvuun.

suomen ja venäjän liput

Vaaliväittelyyn tuli dekkariainekset – ”Vaikea nähdä, että Venäjä toimisi näin amatöörimäisesti”

Turvallisuuskomitean pääsihteeri harmittelee, että mielikuvituspaperi otettiin mukaan esimerkiksi Venäjän vaikuttamisyrityksistä vaaleihin.

Asko Sahlberg, Anni Kytömäki, Antti Tuuri ja Rosa Liksom

Lue nämä – tiedät mistä puhutaan

Seppo Puttosen tärpit kirjasyksyyn

Pietari K ja grafiikkaa

Pum-pum, kuolit! Leikin säännöt on kirjoitettu sotakirjallisuuteen

Lue kirjallisuusessee tai kuuntele podcast täältä!

Presidentit Sauli Niinistö ja Vladimir Putin tapasivat Moskovassa 22. maaliskuussa.

Turvallisuuspolitiikasta bloggaava Riiheläinen teki kirjan – "Venäjä on Suomen kannalta suurin kysymys"

Turvallisuuspolitiikan kolumnisti varoittaa kirjassaan, että edessä voi olla äkkinäisiä päätöksiä.

Donald Trump piti tiedotustilaisuuden Trump Towerissa 11. tammikuuta.

Herätys: Talvimyrskystä selvitty toistaiseksi vähällä, moni syö aamupalaksi sokeria ja Meksiko ei maksa Trumpin muuria

Lue tästä päivän uutisaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Ilkka Remes

Ilkka Remes: Kiirastuli – Voiko tiedon manipulointi jakaa Suomen kahtia?

Tutustu itsenäisyyden ajan tärkeimpiin kirjoihin täällä.

Ilkka Remes.

Kasvokkain: Salaperäinen menestyskirjailija Remes harvinaisessa haastattelussa: Pelkään floppia jokaisen kirjan kohdalla

Ilkka Remeksen trillerit ovat joka vuosi myydyimpien kirjojen listalla. Silti emme tiedä salaperäisestä kirjailijasta juuri mitään.

Rikossarja Sorjonen kuvaukset meneillään Lappeenrannassa.

TV 1:ssä seikkaileva Sorjonen poikii sarjan jännityskirjoja

TV 1:ssä ensi sunnuntaina alkava rikossarja Sorjonen alkaa seikkailla myös kirjojen sivuilla. Gummerus kustantaa kirjasarjan, jonka kirjoittajat piiloutuvat salanimen taakse.

Kirjailija Sofi Oksanen Norma -romaanin ilmestyttyä

Sofi Oksasen kirjan myynti romahti

Finlandia -palkintoehdokkuus ei ole menestyksen tae

Ilkka Remes: Keijo Voutilainen oli kaikkien aikojen valmentaja

Jalkapallovalmentaja Keijo Voutilainen on kuollut. Voutilainen kuoli tiistaina Lahdessa 78-vuotiaana. Voutilaisen luottopelaajiin kuulunut Ilkka Remes muistelee entistä valmentajaansa lämmöllä.

Pauliina Rauhalan Taivaslaulu -kirja.

Vaasan kirjaston Taivaslaulut ovat jatkuvasti menossa

Vaasan kaupunginkirjaston varatuimpien teosten listakärjessä on Pauliina Rauhalan Taivaslaulu. Kahdentoista niteen kuutisenkymmentä varausta on Vaasan mittakaavassa hyvin. Syksyn kotimaiset uutuudet kuluvat myös vaasalaisten käsissä.

Kirjojen kansikuvia.

Käpykaarti ja dystopiat syksyn kirjoissa

Syksyn kirjasato on runsas ja monimuotoinen. Teemoina nousevat esiin käpykaartit ja rinnakkaiset todellisuudet. Historialliset aiheet ovat edelleen monien tekijöiden käsittelyssä.

Grafiikka.

Näin julkkikset tienasivat

Yle Uutiset kokosi yhteen politiikan, kulttuurin, viihteen ja urheilun vaikuttajien ansioita. Täältä selviää muun muassa, kuinka paljon kohudosentti Johan Bäckman maksoi viime vuonna veroja tai kuka pop-muusikin tähdistä tienaa parhaiten.

Grafiikka.

Vares-romaaneilla tienaa hyvin

Viime vuoden parhaiten tienaavia kirjailijoita olivat dekkarikirjailijat Reijo Mäki ja Ilkka Remes. Myös Jari Tervo ylsi yli 200 000 euron tuloihin.

Nainen lukee kirjan takakantta kirjakaupassa

Kirjojen myynti väheni

Kirjakauppojen kokonaismyynti laski. Kaunokirjojen myynti taas nousi lähes kolme prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna.

Sähköinen kirja

Uusi sähkökirjojen jakeluhanke antaa vallan kirjailijoille

Sähkökirjan suurta nousua on ennustettu jo pitkään. Viime vuoden piti olla läpimurtovuosi sähkökirjojen ja niiden lukulaitteiden myynnissä, mutta tulokset jäivät laihoiksi. Nyt Suomessa on vaivihkaa tekeillä aivan uudenlainen jakelujärjestelmä, jossa kirjailijat itse päättävät, mitä haluavat julkaista, ja he myös saavat valtaosan myyntihinnasta.

Tuomas Kyrö seinäkartan äärellä

Tuomas Kyrö teki vuoden toiseksi myydyimmän äänikirjan

Janakkalaisen kirjailijan Tuomas Kyrön menestyskirja Mielensäpahoittaja oli viime vuoden toiseksi myydyin äänikirja. Samalla se oli kymmeneksi eniten myyty kotimainen kaunokirja vuonna 2010. Parhaiten menivät kaupaksi Ilkka Remes ja Riikka Pulkkinen.

Eija ja kirjat

Käytetyistä lukiokirjoista on pulaa

Kajaanissa Suomalainen kirjakauppa on myynyt käytettyjä lukiokirjoja viime keväästä lähtien. Kauppa on ollut vilkasta ja myyntiin kaivataan lisää kirjoja. Lukiokirjoissa kysyntä on kovempi kuin tarjonta.

Dekkarit ja kolmiodraama myyvät kirjallisuudessa

Syyskuun kirjamyyntitilasto kertoo, että kotimaista kirjallisuutta lukevat innostuivat dekkareista ja käännösproosassa myi eroottisväritteinen kolmiodraamakuvaus.

Remes ja Lehtolainen porskuttavat kärkipaikoilla lainatuimpien kirjojen listalla

Ilkka Remes ja Leena Lehtolainen ovat olleet jo vuosia Lohjan pääkirjaston lainattuimpien kirjojen kestosuosikkeja. Anna-Leena Härkönen on listalla kolmantena.

Ketjujen kirja-alet tyrehdyttävät pienen kirjakaupan kirjahyllyt

Suuret kustantajat myyvät tammikuun alennusmyynteihin kirjat kirjakauppaketjuille jo puolikin vuotta etukäteen. Pienet kirjakaupat eivät saa tiettyjä kirjoja tämän takia hyllyilleen lainkaan, sanoo turkulaisen Pienen Kirjapuodin pitäjä Katri Tuominen.

Kirjamyynti on vilkastunut

Kirjojen myynti on vilkastunut Isänpäivän alla. Kirjoja on myyty viime vuotta enemmän. Useat isät saavat kirjalahjana Ilkka Remeksen uutuuden tai elämänkertakirjan.

Keravan kirjastolle satoja kirjoja lahjoituksena

Kirjasto aloitti syyskuun lopulla kampanjan, jossa se pyysi ihmisiä lahjoittamana kertaalleen luetut, hyllyssä seisovat kirjat kirjastolle.

Ihmisiä kirjakaupassa

Romaanit käyvät kaupaksi taantumasta huolimatta

Talouden taantumasta huolimatta kaunokirjallisuutta myytiin Suomessa alkuvuonna jopa paremmin kuin vuosi sitten. Lasten- ja nuortenkirjallisuus on kuitenkin mennyt kaupaksi selvästi vaisummin, ja myös oppi- ja tietokirjoilla on entistä vähemmän ostajia.

Suomeen ensimmäinen itsenäinen kirjallisuusagentuuri

Suomessa aloittaa toimintansa maan ensimmäinen itsenäinen kirjallisuusagentuuri. Stilton Literary Agency edustaa pohjoismaisia kirjailijoita kotimaissaan ja ulkomailla.

Pitääkö Rolexin olla Rolex?

Ilkka Remestä ei kuitenkaan ole olemassa.

Ilkka Remes oli lokakuun luetuin

Ilkka Remeksen uutuus on totuttuun tapaan noussut luetuimpien kotimaisten kirjojen ykköseksi. Ulkomaisessa käännöskirjallisuudessa joukkoa johtaa puolestaan yhdysvaltalainen Siri Hustvedt ja lastenkirjallisuudessa Mauri Kunnas.

Härkönen äänestettiin kansalliskirjailijaksi

Anna-Leena Härkönen voitti Image-lehden järjestämän äänestyksen uudesta kansalliskirjailijasta. Voittaja otti palkinnon vastaan sunnuntaina Helsingin kirjamessuilla.

Suomalaiset ostivat syyskuussa kilpaa dekkareita - Remes jälleen kärjessä

Syksyn tultua myydyimpien kirjojen listalle on noussut kotimaisen Ilkka Remeksen uusi jännitystarina Pyörre. Ulkomaisten kärkeä tavoittelee ruotsalainen Jens Lapidus dekkarillaan Rahalla saa. Tietokirjoissa syksy näkyy sienikirjojen suosiona.

Esikoiskirjailija Marko Kilpi sai Vuoden johtolanka -palkinnon

Kuopiolainen esikoiskirjailija Marko Kilpi on saanut Vuoden johtolanka -palkinnon romaanistaan Jäätyneitä ruusuja. Palkinnon myöntää Suomen dekkariseura.

Tutut nimet hallitsivat kirjamyyntiä viime vuonna

Ilkka Remes, Laila Hirvisaari ja Reijo Mäki hallitsivat totutusti kirjamyyntiä viime vuonna. Myös Finlandia-ehdokkaiden teokset kävivät kaupaksi jälleen hyvin.

Palkinnot näkyivät joulukuun luetuimpien listalla

Viime vuoden kirjapalkinnot näkyivät joulukuun kirjamyynnissä, kun pukin kontti täyttyi vuoden aikana suositelluista teoksista. Joulukuun ostetuin kotimainen kaunokirjallinen teos oli Ilkka Remeksen Pahan perimä. Heti sen perässä tuli Finlandia-palkinnon saanut Hannu Väisäsen romaani Toiset kengät.

Yle Areena logo.

TPS:n ensimmäinen futiscupvoitto

Turun Palloseura päihitti Futisliigan mestaruutta hallinneen Lahden Kuusysin rangaistuspotkuin Suomen Cupin dramaattisessa loppuottelussa vuonna 1991.

Yle Areena logo.

Kuusysi uusii jalkapallon SM-voittonsa 1984

1980-luvun alussa jalkapallon mestaruussarjaan noussut Lahden Kuusysi saavutti vuonna 1984 jo toisen SM-kultansa peittoamalla TPS:n kaksiosaisessa finaalissa.

Ilkka Remeksen terrorismiromaani oli viime vuoden suosikkikirja

Viime vuoden ostetuin kaunokirja oli Ilkka Remeksen 6/12, joka kertoo terroristien hyökkäyksestä Suomen presidentin itsenäisyyspäiväjuhliin. Serbiterroristien ja suomalaisten poliisien mittelöstä kertovan tiiliskiven osti yli 150 000 suomalaista.

Kirjailija Ilkka Remes Lauantaivekkarin vieraana.

Ilkka Remes toi jännitystä idänsuhteisiin

Lauantaivekkarin vieraana kirjailija Ilkka Remes.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle