Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Biisonimafian Janne Kaperi, Kai Rinkinen ja Tuomas Rinkinen tasapainoilevat apupyörillä varustetun mopon päällä.

Biisonimafia punnersi Youtubesta valkokankaalle – "Miksi eivät Youtube-katsojat tulisi leffateatteriin?" kysyy ryhmän monitoimimies Kaitsu Rinkinen

Punkaharjulaisen stunt- ja sketsiryhmä Biisonimafian Youtube-kanavalla on satojatuhansia tilaajia. Nyt nähdään, miten ryhmä vetää elokuvateatterissa.

Saimaan taideluola, Suvi Parrilla

Luolistaan kuulu taidekeskus Retretti rahoitusongelmissa – hankkeen vetäjä: "Ensin tuli korona ja nyt tämä pirunmoinen sota"

Savonlinnan Punkaharjulla sijaitsevaan Retretin taidekeskukseen on sijoitettu jo kymmenen miljoonaa euroa, mutta vielä puuttuu viisi miljoonaa. Ensi kesän näyttelykokonaisuus on vaakalaudalla tai ainakin se myöhästyy.

Saimaan Taideluola Retretti Punkaharjulla

Saimaan Taideluola Retretti keskeyttää peruskorjauksen – toiminnanjohtaja: "Ensi kesän näyttelyä ei ole vielä peruttu"

Peruskorjauksen valmistuminen Taideluola Retretissä tarvitsee viiden miljoonan euron lisäinvestoinnin digitaalisen elämysalueeseen sekä Kalliosaliin ja ravintola-alueeseen Punkaharjulla.

Autoja nelikaistatiellä Rahulassa Mikkelissä.

Viitostien remontti etenee kohti pohjoista: Juva-Joroinen-väli päällystetään ja levennetään tänä vuonna

Tänä vuonna Itä-Suomessa päällystetään teitä yhteensä noin 350 kilometrin matkalta.

Metsämuseo Lusto

Metsämuseo Luston peruskorjaus alkaa tänä vuonna – ministeriön myöntämä avustus kattaa puolet remonttikuluista

Valtakunnallisen metsämuseon peruskorjaus alkaa Punkaharjulla tänä vuonna. Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Luston uudistushankkeeseen lähes kahden miljoonan euron investointiavustuksen.

Saimaan Taideluola Retretti Punkaharjulla

Saimaan Taideluola Retretti perui yhteistyön Venäjän kanssa – tuleva näyttely muuttuu

Saimaan Taideluola Retretti kertoo haluavansa osoittaa solidaarisuuttaan Ukrainan kansalle kieltäytymällä Venäjän kanssa tehtävästä yhteistyöstä. Syynä on Venäjän hyökkäys Ukrainaan.

En bild på ett par händer som håller i svarta halkskydd av två olika modeller. En sitter på hälen och den andra på hela skon.

Savonlinna jakaa ikäihmisille liukuesteitä

Maksuttomien liukuesteiden toivotaan vähentävän liukastumisia ja kannustamaan aktiiviseen liikuntaan.

Ravintola Juttutupa. 15.4.2021.

Mikkelin ja Savonlinnan seudulle tarvitaan kesätöihin erityisesti ravintola-alan työntekijöitä – matkailujohtaja: "Näyttää haastavalta"

Viime kesänä ravintola-alan työntekijöistä oli myös pulaa Savonlinnassa, kun ammattikokkien ja salihenkilökunnan rekrytointi oli hankalaa. Mikkelin kehitysyhtiö Miksein mukaan ravintola- ja matkailualan kesätyöpaikkoihin ei toistaiseksi ole ollut tunkua.

Moottorikelkka lumisateessa snowcrossradalla

Syrjäinen ravirata muuttui moottorikelkkojen taistelutantereeksi, jonne virtaa väkeä ulkomailta asti – "Kaikilla ei sipuli kestä"

Moottorikelkoilla ajettavan snowcrossin suosio on ollut kasvussa viime vuosina. Etelä-Karjalassa käy harrastajia aina eteläistä Suomea ja Viroa myöten.

Punkaharju ilmakuva

Punkaharjulla aletaan mitata matkailun vaikutuksia roskaantumisesta työpaikkoihin

Tavoitteena on turvata alueen luonto- ja kulttuuriarvoja. Mittarit ulottuvat ympäristökuormituksesta talousvaikutuksiin.

Kerimäen kirkko pilvisenä kesäpäivänä.

Kerimäen puukirkon joulujumalanpalvelukseen saa osallistua yli 600 henkilöä – kirkon kokoontumisrajoitukset poikkeavat muista

Kerimäen puukirkossa järjestetään tänä vuonna jouluaamun jumalanpalvelus joka jäi viime vuonna välistä. Myös muissa Mikkelin hiippakunnan kirkoissa pidetään jumalanpalveluksia, mutta koronan takia pienemmällä yleisöllä.

Paloauton vilkku ja taustalla onnettomuuteen joutunut auto. Kuvitus kuva, joka ei liity onnettomuuteen.

Palomies jäi sortuneen grillikatoksen alle loukkuun– tutkinta paljasti, että pelastustustoimen on lisättävä osaamistaan sortuvista rakenteista

​Sisäministeriön tutkintalautakunta tutki palokuntalaisen loukkaantumista Kerimäen rakennuspalossa. Tutkintalautakunta teki tapauksesta useita johtopäätöksiä.

Paloauton kyljessä ESPL:n teksti.

Kahden henkilöauton nokkakolari Punkaharjulla – liikenne katkaistiin, kaksi henkilöä sairaalaan

Onnettomudessa oli osallisena kaksi henkilä, jotka alustavien tietojen mukaan loukkaantuivat lievästi.

Kuusentaimia kasvatusalustalla laboratoriossa.

Tutkijat kehittävät täydellistä joulukuusta laboratoriossa Savonlinnassa – "Hyvät edellytykset, että tästä joukosta se löytyisi", sanoo Mikko Tikkinen

Punkaharjulaisen Esko Oksan kodissa joulupuusta tuli monivuotinen perheenjäsen. Oksan työnantaja Luonnonvarakeskus on jo vuosia tutkinut täydellisen joulukuusen saloja, mutta tulosten saamiseksi puiden pitää saada vielä kasvaa.

Koronarokotusta annetaan käsivarteen.

Sosteri alkaa välittömästi antaa koko aikuisväestön kolmansia koronarokotuksia, toisesta piikistä pitää olla riittävän pitkä aika

THL antoi aiempaa laajemman suosituksen kolmansista rokotuksista eilen torstaina. Nykyisellään 9,3 prosenttia Sosterin alueen 12 vuotta täyttäneistä asukkaista on saanut kolme rokoteannosta.

Etelä-Savon käräjäoikeuden sisäänkäynnistä kuva.

Metsäliitto Osuuskunnalle 40 000 euron yhteisösakko työturvallisuusrikoksesta

Metsäliitto on tuomittu työturvallisuusrikoksesta yhteisösakkoon kaksi kertaa aikaisemmin. Vuonna 2020 tuomittu yhteisösakko oli 30 000 euroa ja vuonna 2016 tuomitun yhteisösakon määrä oli 100 000 euroa.

Niinimäen perhe muutti Punkaharjun Enanniemeen Tampereelta heinäkuun lopussa 2021. Uuden kodin edustalla Heini, Sakari ja Armi Niinimäki, Hilma-tytär puuttu kuvasta.

Niinimäen perheen unelma metsäpuutarhasta toteutui Punkaharjulla – "Ulkona puuhaillessa palautuu hyvin työpäivästä", iloitsee perheen äiti

Savonlinnan seudulle muuttaa nyt aiempaa enemmän uusia asukkaita. Alue kiinnostaa esimerkiksi lapsiperheitä.

Joensuulainen Jutta Tynkkynen pitää kädessään uusinta Etsivätoimisto Mysteeri -kirjaansa..

Pohjois-Karjalaan tulossa hyvä kirjavuosi

Yksi syksyn uutuuskirjoista on joensuulaisen Jutta Tynkkysen Pronssinen samurai, joka on Etsivätoimisto Mysteeri -salapoliisisarjan kuudes osa.

Kuvassa Tuomas Perheentupa (vasemmalla, kehittämisjohtaja, Suomen Kylät) Saimi Hoyer ja Petri Rinne (puheenjohtaja, Suomen Kylät). Saimin palkintopuhe kuvattiin kesällä Hotelli Punkaharjulla.

Entinen malli ja matkailuyrittäjä Saimi Hoyer nimitettiin valtakunnalliseksi maaseutukasvoksi – "Koen itseni hyvinvoivaksi maaseudulla"

Perustelujen mukaan Saimi Hoyer on tuonut maaseutua myönteisesti esiin julkisuudessa. Tunnustuksen myönsi Suomen Kylät ry. "Uskallan sanoa, että nyt palkittiin oikeassa asiassa", hän toteaa.

112 numero paloauton kyljessä

Auto suistui tieltä ja törmäsi puuhun Savonlinnassa

Kuljettaja loukkaantui onnettomuudessa lievästi.

Metsähallituksen rakennusmestari Pasi Ikonen ja Repoveden kansallispuiston puistomestari Mikko Suosalmi seisovat Lapinsalmen sillankaiteen vieressä.

Ulkomaisten retkeilijöiden puuttuminen näkyy kansallispuistojen kävijämäärissä

Etelä-Savossa Linnansaaren ja Koloveden kävijämäärät kasvoivat, samoin Punkaharjun luonnonsuojelualue ja tutkimuspuisto kasvattivat kävijämääriään. Repoveden kansallispuistossa kävijämäärä laski etenkin helteiden aikana. Kävijämäärä on kuitenkin edelleen tosi iso.

Männynrunkoja sateisessa metsässä.

Punkaharjulla sijaitseva luonnonsuojelualue laajentumassa nykyisestä – valtioneuvosto hyväksyi asiaa koskevan esityksen

Tavoitteena on, että laki Punkaharjun luonnonsuojelualueen rajauksen muuttamisesta tulisi voimaan vuoden 2022 alussa.

Männynrunkoja sateisessa metsässä.

Kerimäelle Huosioon kaavailtu luonnonsuojelualue toteutumassa – perustamispäätös saa lainvoiman lähiaikoina

33 hehtaarin luonnonsuojelualue on saamassa lainvoiman syyskuun lopulla, ellei perustamispäätöksestä valiteta.

Sosterin logo ja taustalla hoitohenkilökuntaa.

Savonlinnan seudulla rikottu koronakaranteeneja ja eristyksiä – Etelä-Savossa viikonlopun aikana yhteensä 25 koronavirustartuntaa

Sekä Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosteri ja Essote ovat koronaviruksen leviämisen suhteen kiihtymisvaiheessa. Maakunnassa toimii kaksi kuntayhtymä-sairaanhoitopiiriä: kuntayhtymä Essote ja Ítä-Savon sairaanhoitopiiri Sosteri.

Teltta kallioisessa saaressa.

Saimaalla kävi alkuvuoden aikana kova kuhina – luonnosuojelualueilla yli 150 000 käyntikertaa

Punkaharjun ja Linnansaaren luonnonsuojelualueilla kävijämäärät nousivat entisestään. Kolovedellä kävijöitä oli viime vuotta v

Olavinlinna

Savonlinnan seudun matkailun superkesä toi runsaasti väkeä Olavinlinnaan – edellinen heinäkuun kävijäennätys rikottiin

Savonlinnan seudun superkesä näkyty matkailukohteissa. Kävijöitä kerrotaan riittäneen niin Olavinlinnassa kuin Punkaharjulla toimivassa Saimaan Taideluola Retretissä.

Kuvia Bombus Hypnorum -teoksen vuonna 2020 kenraaliharjoituksesta. Kuvassa esiintyy muusikko-säveltäjät Ringa Manner ja Max Lilja sekä tanssija-koreografi Kaisa Niemi.

Viikonloppuna taide ja tiede päästetään valloilleen Lustossa: Luonnon konserttisalissa pääosan saa "kimalaismaailman punkkarit"

Punkaharjulla lauantaina yhdistyvät lauantaina luontotiede ja taide, kun omalaatuinen koko perheen ulkoilmatapahtuma Luonnon konserttisali toteutetaan metsämuseo Lustossa. Tapahtumassa perehdytään eri keinoin kartanokimalaisen maailmaan.

Poimittuja omenoita Holopaisen tilalla Lemillä.

Etelä-Savon tuoremehuasemilla pitää kiirettä – Kerimäellä mehustettiin ensimmäisenä päivänä tuhat kiloa omppuja

Vapaahetoisten pyörittämät tuoremehuasemat ovat kiireisiä heti alkusyksystä. Kerimäellä ja Juvalla on päästy jo hyvään vauhtiin mehustamisessa.

Biisonimafian Kai Rinkinen ja Janne Kaperi ajavat mopoilla.

Biisonimafia kokeilee siipiään kuninkuuslajissa – sketsiryhmä hyppää YouTube-tuotannosta elokuvateatterilevitykseen

Stunt- ja sketsiryhmä Biisonimafian uusi toimintakomedia saa ensi-iltansa elokuvateattereissa ensi vuonna. Elokuvaa kuvataan pääasiassa ryhmän perustajakaksikon kotimaisemissa Punkaharjulla.

Sosterin logo ja taustalla hoitohenkilökuntaa.

Kerimäen terveyskeskuksen vastaanotto suljetaan perjantaiksi – neljä koronavirustartuntaa Sosterin alueella

Tartuntojen vuoksi kaikkiaan kahdeksan henkilöä on asetettu karanteeniin. Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosteri on perustasolla koronaviruksen suhteen.

Saimaan Taideluola Retretti Punkaharjulla

Taideluola Retretin kesä sujunut odotusten mukaisesti – saneeraustöitä jatketaan heti syyskuussa

Syyskuusta alkaen kohteessa aloitetaan saneeraustyöt. Luolan tiloja on myös määrä tulla ensi vuonna huomattava määrä lisää käyttöön.

Emilia Hannula ja Niina Uronen.

Metsämuseo Lustossa kävi miljoonas vieras – "Aikamoinen yllätys"

Suomen Metsämiseon miljoonas kävijä oli helsinkiläinen Emilia Hannula, joka palkittiin kunniakirjalla ja museokortilla

Kalevala-aiheinen videoteos Saimaan Taideluola Retretin luolan seinässä.

Retretin luolastossa tykitellään nyt videotaidetta – Sammon ryöstö heijastuu tarinana ikiaikaiseen kiveen

Savolinnan seudulla eletään kotimaanmatkailun buumia jo toista kesää peräkkäin. Runsas kotimaanmatkailijoiden määrä näkyy myös Saimaan Taideluola Retretissä Punkaharjulla.

Paloauton luukut joissa numerot 112.

Kerimäellä tulipalo oli levitä saunamökistä asuintaloon, syttymissyynä ilmeisesti ilmastointilaite

Talon asukkaat huomasivat tulipalon ja hälyttivät pelastuslaitoksen. Henkilövahinkoja ei tullut.

Nainen kyykistyneenä lampaiden kanssa.

Yksi sadasta hakemuksesta tärppää – Mikä saa ihmiset hakeutumaan maksua vastaan lammaspaimeniksi askeettisiin oloihin?

Metsähallituksen paimenviikot ovat taas täydessä käynnissä. Punkaharjulle peruutuspaikan saanut paimen kertoo lampurin töiden olevan vastapainoa kaupunkilaisarjelle.

Sari Kaasinen

Harvinainen hetki: Sari Kaasinen palaa perustamansa Värttinän kanssa lavalle vuosikymmenten tauon jälkeen

Yhtyeen perustajajäseniin kuuluva Sari Kaasinen liittyy maailmanmusiikkiyhtyeen riveihin ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1996.

Cyklist

Saimaa Cycle Tour starttaa perjantaina – tapahtuman takia maanteillä on laskettu nopeusrajoituksia

Pyöräilytapahtumaan osallistuu ainakin 1300 pyöräilijää. Reitti kulkee Imatralta Puumalan ja Sulkavan kautta Savonlinnaan, josta Punkaharjun ja Ruokolahden kautta takaisin maaliin Imatralle. Parilla tieosuudella nopeusrajoitukset on tiputettu viikonlopun ajaksi 60 kilometriin tunnissa.

Saimaan Taideluola Retretti Punkaharjulla

Retretti kaatui konkurssiin liki kymmenen vuotta sitten – nyt taideluolaston aluetta availlaan uudelleen, ja se on muuttunut täysin

Punkaharjulla Tuunaansaaressa sijaitsevaa taideluolastoa on remontoitu nyt yli vuoden ajan. Maan päällä sijaitsevista rakennuksista osa on purettu ja osa modernisoitu. Retretin alkuperäisistä rakennuksista jäljellä ovat Bunkkeri ja Mutteri.

Lasten uima-allas Visulahdessa.

Kesä on ollut Etelä-Savon koko perheen lomakohteissa vauhdikas – heinäkuussa asiakasvirtojen uskotaan vilkastuvan entisestään

Sekä Mikkelin Visulahdessa ja Punkaharjun Kesämaassa ennustetaan vahvaa heinäkuuta, mikäli takapakkia ei tule koronaviruksen vuoksi.

Läheltä

Punkaharjun terveysasemaa ei suljetakaan täysin – aiemmin ovet päätettiin sulkea korona-altistumisen vuoksi

Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosteri tiedotti tiistaina, että Punkaharjun terveysaseman vastaanotto sulkeutuu korona-altistumisten vuoksi. Kuitenkin tartunnanjäljityksen edetessä on käynyt ilmi, että Punkaharjun terveysasemaa ei tarvitse kokonaan sulkea.

Läheltä

Punkaharjun terveysasema joudutaan sulkemaan koronavirustartunnan vuoksi

Karanteeniin on toistaiseksi asetettu noin 10 henkilöä.

Imatran kaupungintalo

Suomen ensimmäinen erämuseo tulee Imatralle – kaupungintalo muuttuu museoksi: "Olemme todella innoissamme"

Erä- ja luontokulttuurimuseon hankekilpailutus on päättynyt. Loppukahinoissa oli mukana kolme paikkakuntaa: Imatra, Pyhtää ja Riihimäki. Uuden museon ohjausryhmän mielestä Imatran tarjous oli houkuttelevin.

Rekka-auto ajaa tietyömaalla.

Hyvä keli pitää päällystystyöt aikataulussa Etelä-Savossa

Etelä-Savon maakunnassa kantateiden 71 ja 72 päällystytöt ovat hyvässä vauhdissa. Valmista pitäisi olla juhannuksen jälkeen.

Lasten uima-allas Visulahdessa

Etelä-Savoon luvassa jo toinen peräkkäinen matkailun huippukesä – Puistonjohtaja: "ennakkomyynti on nyt aivan ennätystasolla"

Niin majoituspalveluista kuin perhelomakohteista kerrotaan, että edessä saattaa olla jopa viime vuottakin vilkkaampi kesä.

Etelä-Savon pelastuslaitoksen logo paidan hihassa.

Useat liikenneonnettomuudet ovat työllistäneet pelastuslaitosta Etelä-Savossa maanantaina

Onnettomuuksia on sattunut Mikkelin Ristiinassa, Otavassa ja Kerimäellä.

Kartanokimalaista esittävä maataideteos kuvattuna ilmasta.

Lustossa juhlistetaan tänä kesänä pörriäisiä – kartanokimalainen on kesän sankari

Metsämuseo Lustossa juhlistetaan tänä kesänä pörriäisiä, joiden määrä on romahtanut koko maailman laajuisesti. Juhlinta on jo aloitettu kun Luston ympäristöön on toteutettu kimalaisen äänipolku ja valtava maataideteos.

Olavinlinna

Kulttuurikaupunkiraati vierailee perjantaina Savonlinnassa – luvassa muun muassa höyrylaivakyyti

Euroopan kulttuurikaupungin tittelistä kisaavat Savonlinnan lisäksi Tampere ja Oulu. Raatilaisista viisi on tällä viikolla tutustunut jokaiseen kaupunkiin. Savonlinnalla on kuusi tuntia aikaa vakuuttaa raati.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle