Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Henkilökunta iloitsee uusista ja toimivista tiloista – Iisalmen terveyskampuksen uudisrakennus otetaan pian käyttöön

Lokakuun ensimmäisellä viikolla käyttöön otettavassa uudisrakennuksessa toimii jatkossa päivystys, laboratorio, röntgen sekä toimenpideyksikkö. Seuraavaksi vuorossa on nykyisen Iisalmen sairaalan peruskorjaus.

Nuori nainen menehtyi Viitostiellä Lapinlahdella sattuneessa kolarissa

Poliisi ohjasi liikennettä tapahtumapaikalla useita tunteja. Kuolonkolari sattui Lapinlahdella, välillä Pajujärvi–Hyvärilä.

Pohjois-Savon uusi maakuntavaltuusto on tänään valittu

Maakuntavaltuusto käyttää Pohjois-Savon liitossa ylintä päätösvaltaa. Pohjois-Savon kuntien edustajainkokous valitsi maanantaina maakuntavaltuuston jäsenet toimikaudeksi 2021–2025.

Hovioikeus puuttui Tervon surmatyöstä annettuihin rangaistuksiin – nyt myös pariskunnan nainen tuomittiin murhasta elinkautiseen

Hovioikeuden mukaan surmatyön tehneestä pariskunnasta molemmat osapuolet tulee tuomita murhasta elinkautiseen. Surmatyö tapahtui viime vuoden toukokuussa. Pariskunta oli houkutellut uhrinsa Tervoon ulkoilualueelle, missä uhria ammuttiin haulikolla.

Kiinteistökustannukset nousivat Kuopiossa viime vuonna kolmanneksi eniten

Kiinteistöliiton vertailussa otetaan huomioon kiinteistöverot sekä muut kuntakohtaisesti kiinteistölle määräytyvät kustannukset.

Poliisi tarkasti 50 mopoa – kymmenestä moposta kilvet pois

Poliisi on valvonut mopoilijoita Iisalmessa, Kuopiossa ja Siilinjärvellä. Viisi mopoilijaa määrättiin ajokieltoon, koska mopot oli viritetty moottoripyöriksi.

Savolaiset metallialan yritykset eivät olisi kasvaneet ilman ulkomaista työvoimaa – osaajista kilpaillaan, valtteja ovat palkka ja työolot

Hallitus on asettanut ensimmäistä kertaa määrälliset tavoitteet työperäiselle maahanmuutolle. Vuoteen 2030 mennessä ulkomaisia työntekijöitä pitäisi olla 50 0000 enemmän kuin nyt.

Nuorisopassin käyttö laajenee Iisalmessa

Nuorisopassia tarjotaan tänä syksynä kaikille iisalmelaisille yläkoululaisille sekä viides- ja kuudesluokkalaisille.

Iisalmen Terveyskampuksen rakennukset ovat nimiä vailla – yläsavolaiset voivat jättää luontoaiheiset nimiehdotuksensa kilpailuun

Terveyskampuksen uudisrakennukseen sijoittuvat lokakuusta lähtien muun muassa päivystys, kuvantaminen, laboratorio ja toimenpideyksikkö. Terveyskampuksen rakennuksille halutaan luontoaiheiset nimet.

Kaisanet lakkauttaa lankapuhelimet Iisalmessa

Kaisanet lopettaa perinteiset lankapuhelinliittymät Iisalmessa marraskuun lopussa. Syynä on niiden vähäinen käyttö ja tekniikan vanheneminen.

Mansikkaniemen koulun valmistuminen viivästyy

Iisalmen Mansikkaniemen koulun on ollut tarkoitus valmistua heinäkuun 2022 alussa. Materiaalien toimitusvaikeuksien takia aikataulua on muutettu lokakuun puoliväliin.

Vartioimattomia tasoristeyksiä vielä Itä-Suomessa yli 40, lähivuosina moni niistä korvataan muulla tieyhteydellä

Vartioimattomissa tasoristeyksissä tapahtuu joka vuosi kuolonkolareita, kun auto törmää junan kanssa. Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon tasoristeykset ovat mukana Väyläviraston hankkeessa, jossa vähennetään lähivuosina satoja tasoristeyksiä.

Ylä-Savossa halutaan lisätä pyöräilyä sekä kävelyä arkimatkoilla ja liikuntamuotona

Kuntien asukkailta kysytään näkemyksiä pyöräilyn ja kävelyn nykytilasta.

Mehiläinen ostaa Vetrean – kuntoutusliiketoiminta siirtyy Live-säätiölle

Kuopiolainen Osuuskunta KPY myy Vetrea-konsernin Mehiläiselle. Osana järjestelyä Vetrea Terveys myy kuntoutusliiketoimintansa Live-säätiölle. Henkilöstö siirtyy uusille omistajille vanhoina työntekijöinä.

Olvi vahvisti ostaneensa tanskalaisen panimoyhtiön

Olvi on ostanut tanskalaisen panimoyhtiön Bryggeriet Vestfyenin. Sillä on Tanskassa kaksi panimoa.

Venetsialaisia juhlitaan huomenna ympäri maakuntaa – mökeillä saa ampua raketteja kuuden tunnin ajan

Kesän päättymistä juhlitaan huomenna Pohjois-Savossa useissa tapahtumissa, joissa on luvassa yleinen ilotulitus. Raketteja saavat ampua taajaman ulkopuolella myös yksityishenkilöt kello 18–24 välillä.

Pohjois-Savon järvien vedenpinnat nousussa

Syksyn runsaat sateet ovat kääntäneet alhaalla olevat järvien vedenpinnat nousuun.

Poliisi epäilee Iisalmen puukotuksen epäiltyä tekijää kahdesta tapon yrityksestä

Puukotus tapahtui iisalmelaisessa kauppaliikkeessä tiistai-iltana noin kello kuusi. Sivulliset eivät olleet vaarassa. Epäilty tekijä sekä kaksi uhria ovat kaikki aikuisia miehiä. Epäilty on poliisille entuudestaan tuttu.

Poliisi: Kahta miestä puukotettiin eilen iisalmelaisessa kaupassa

Poliisi on tapahtumista edelleen hyvin lyhytsanainen. Puukotus tapahtui eilen illalla noin kello kuusi. Uhrit joutuivat Kuopion yliopistolliseen sairaalaan, eikä poliisilla ole vielä tarkempaa tietoa heidän vammoistaan.

Kahta henkilöä vahingoitettiin Iisalmessa tiistaina

Poliisi tiedottaa asiasta lisää keskiviikkona.

Olvi-konserni teki historiansa parhaan puolivuotistuloksen

Panimoyhtiö Olvilla on takanaan hyvä alkuvuosi. Myyntivolyymi, liikevaihto, liikevoitto sekä nettotulos kasvoivat edellisvuodesta.

Kuopio avasi tänään ajanvarauksen nuorten koronarokotuksiin – intoa piikille oli heti ja puhelinpalvelukin hieman ruuhkautui

Kuopiossa on avautunut tänään maanantaina ajanvaraus 12–15-vuotiaiden koronarokotuksiin. Ajan voi varata netissä tai puhelimitse. Vanhemmat tarvitsevat lapseltaan kirjallisen suostumuksen, jos varaavat ajan sähköisesti lapsensa puolesta.

15-vuotias Valtteri Sonninen otti koronarokotteen ruokamarketissa Iisalmessa – Ylä-Savossa walk in -rokotuspäivät ovat olleet huippusuosittuja

Koronarokotteen ilman ajanvarausta on Ylä-Savossa ottanut jo sadat ihmiset. Koronarokotteen on voinut käydä ottamassa walk in -tapahtumissa esimerkiksi Kiuruvedellä ja Iisalmessa. Tänään tapahtuma järjestettiin iisalmelaisessa ruokamarketissa.

Pohjois-Savossa ykkösluokan aloittaa ensi viikolla 2 400 lasta

Pohjois-Savossa ei ole lakkautettavia kouluja alkavana lukuvuonna, tiedottaa Itä-Suomen aluehallintovirasto. Ensi viikolla peruskoulun aloittaa 2 400 ykkösluokkalaista ja lukiotaipaleelle siirtyy reilut 1 300 nuorta.

Pohjois-Savon väkiluku säilynyt liki ennallaan ensimmäisen vuosipuoliskon – aiempina vuosina väkiluku tippunut sadoilla

Hyvää tilannetta selittää muuttoliikkeen koheneminen. Tilastokeskuksen mukaan Pohjois-Savon väkiluku laski kuluvan vuoden tammi–kesäkuussa vain 86 henkeä.

Itä-Suomen ammattikoulut syksyyn pääosin lähiopetuksessa – Riveria miettii vielä, YSAOn rehtori väläyttää jo nyt "hybridimallia"

Itäsuomalaiset ammattioppilaitokset aloittavat syksyn opinnot pääosin lähiopiskeluna. Koronatilannetta kuitenkin seurataan tarkasti. Savon ammattiopiston rehtori toivoo valtiovallalta työkaluja asettaa opiskelijoille maskipakko.

Ylä-Savossa innostuttiin walk in -koronarokotuksista – uusia ajanvarauksettomia rokotuspäiviä tulossa useissa kunnissa

Iisalmen ja Kiuruveden ajanvarauksettomat koronarokotuspäivät olivat menestys. Ensi viikolla walk in -koronarokotuspäiviä järjestetään jokaisessa Ylä-Savon sote-kuntayhtymän kunnassa. Tapahtumissa jaetaan ensimmäisiä rokoteannoksia.

Iisalmen Lidl muuttaa kauppakeskus Iisaan pariksi vuodeksi

Nykyisen Lidl-myymälän vuokrasopimus päättyy, ja myymälä muuttaa keskustaan. Iisassa Lidl toimii sen aikaa, kunnes uusi myymälärakennus saadaan rakennettua. Uudelle myymälälle on jo olemassa tontti aivan nykyisen myymälän läheltä.

Vedenpinnat tavanomaista alempana Pohjois-Savossa

Heinäkuu on ollut toinen vähäsateinen ja lämmin kuukausi peräkkäin. Vedenpinnat ovat laskeneet tavanomaista alemmas ympäri maakuntaa. Esimerkiksi Kallaveden pinta on jo 22 senttiä alle tavanomaisen tason.

Osa kunnista järjestää walk in -koronarokotuspäiviä Itä-Suomessa – Ylä-Savossa on keskusteltu jopa kiertävästä rokoteautosta

Walk in -tyyppiset koronarokotuspäivät yleistyvät, koska rokotteen ottamisen kynnystä halutaan madaltaa. Itä-Suomessa jo muutamissa on järjestetty koronarokotuspäivä ilman ajanvarausta. Iisalmessa rokotteen kävi ottamassa noin 370 ihmistä.

Pohjois-Savon Osuuspankki myy konttorikiinteistönsä Iisalmessa

OP Pohjois-Savo on laittanut myyntiin Iisalmen konttorikiinteistönsä. Pankin tavoitteena on vähentää kiinteistöomistuksiaan. Myynnillä ei kuitenkaan ole vaikutusta Iisalmen konttorin toimintaan, sillä pankin on tarkoitus jatkaa tiloissa vuokralaisena.

Pohjois-Savo siirtyy koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen

Alueellinen koronatyöryhmä pohti koronatilannetta tänään kokouksessaan ja totesi olevansa huolissaan heikentyneestä tilanteesta. Avi ja kunnat pohtivat seuraavaksi, mitä rajoitustoimia kiihtymisvaiheeseen siirtyminen mahdollisesti aiheuttaa.

Runnirock alkaa tänään – tapahtuma-alueelle voidaan ottaa 3 000 rokkaajaa illassa

Iisalmen Luuniemen kentällä rokataan tänään ja huomenna. Tapahtuma-alueelle otetaan koronatilanteen vuoksi enintään 3 000 kävijää illassa. Se on vähemmän kuin parhaimpina vuosina, mutta enemmän kuin viime vuonna.

Iisalmen kulttuurikeskuksen asiakkaita ovat riivanneet hyökkäilevät tiirat – syy on selviämässä: rakennuksen katto on kuin "tiirahotelli"

Iisalmen tiiratilanne on hieman rauhoittunut, mutta edelleen siivekkäät tekevät syöksylentoja ihmisiä kohti. Kulttuurikeskuksen sammaloitunut ja sorapeitteinen tasakatto houkuttelee lintuja pesimään.

Pohjois-Savossa kokeillaan koronarokotuksia ilman ajanvarausta – esimerkiksi Iisalmessa piikille voi kävellä tulevana lauantaina

Iisalmessa ajanvaraukseton vastaanotto järjestetään tämän viikon lauantaina, Varkaudessa kenties ensi viikolla. Tarkoituksena on madaltaa rokotukselle hakeutumisen kynnystä entisestään. Kuopiossa ja Siilinjärvellä vastaavaa ei ole nähty tarpeelliseksi.

Pohjois-Savon kuljetuspartiokokeilu jatkuu vielä loppuvuoden – vartijoiden hoitamasta putkakyydistä voi tulla pysyvä ratkaisu

Vartijoista muodostettu partio hoitaa Iisalmi–Kuopio-alueen putkakuljetukset vielä ainakin vuoden loppuun. Sen jälkeen katsotaan, tuleeko kuljetuspartiosta pysyvä ratkaisu. Kuljetuspartion myötä poliisin aika ei kulu putkakuljetuksiin.

Konkurssiin hakeutunut Runnin kylpylä aukeaa jälleen syksyllä – kiinteistökaupat saavat sinettinsä lähipäivinä

Liiketoiminnan käynnistää Kiurujoki Spa Oy. Kesän aikana kylpylähotellilla tehdään muun muassa kattoremontti ja kaikkien tilojen pieniä päivityksiä. Avajaisia tavoitellaan lokakuulle. Hotellille rekrytoidaan noin 15 vakituista työntekijää.

SS: Ihmisten kimppuun hyökkäilevät linnut kylvävät kauhua Iisalmessa – kaupunki viritti turvatunnelin kulttuurikeskuksen asiakkaiden suojaksi

Iisalmen kulttuurikeskuksen ympäristössä linnut ovat äityneet niin hurjiksi, että kulttuurikeskuksen pääsisäänkäynnille on jouduttu rakentamaan turvatunneli suojaamaan asiakkaita, kertoo Savon Sanomat.

"Kun vaalituloksella pyyhitään pöytää" – Savo-Karjalan kansanedustajat löytävät syitä ennätyksellisen alhaiseen äänestysintoon

Kehno keskustelukulttuuri, pettymys politiikkaan, huono yhteiskunnan tuntemus, median vastakkainasettelu, vaalien siirto kesään. Siinä syitä, joilla Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon kansanedustajat selittävät matalaa äänestysprosenttia.

Susi kävi hevosen kimppuun viime viikolla Iisalmessa – hukat vieneet alueelta aiemmin koiria ja lampaan

Susi kävi raatelemassa Iisalmen Hernejärvellä laitumella ollutta hevosta, eläinlääkäri joutui tikkaamaan haavat. Sudet ovat ennenkin häirinneet samalla alueella. Viime vuosina paikalla on pyörinyt 3–4 sutta.

Savolaiset ja karjalaiset vinkkaavat matkailukohteita toisilleen – kaikki myöntävät tuntevansa huonosti naapurimaakuntaa

Koli on tuttu pohjoissavolaisille ja Tahko pohjoiskarjalaisille, samoin maakuntakeskukset tiedetään. Tunnetuimpien kohteiden jälkeen naapurimaakunnan tuntemus on melko hataraa, myös matkailualan ihmisille. Omat erikoisuudet tunnetaan paremmin.

Näin posti kulkee – seurasimme kirjeiden matkaa 38 reitillä gps-lähettimillä

Ylen seurannassa lain vaatimukset toteutuivat, mutta joukkoon mahtui myös yllätyksiä.

Sauna tuhoutui tulipalossa Iisalmessa

Tulipalo tuhosi Peltosalmella omakotitalon pihassa olleen saunan sekä vaurioitti autotallia.

Pohjois-Savossa enimmillään noin 27 000 ilman sähköä Vieno-myrskyn vuoksi – vierailimme pelastuslaitoksella: päivän mittaan ollut 80 tehtävää

Puuskainen tuuli kovenee päivän aikana myrskylukemiin. Itä-Suomessa tuulten arvioidaan olevan kovimmillaan iltapäivästä iltaan saakka. Sähköyhtiöt ovat nostaneet varautumistaan sähkökatkojen korjaamiseen.

Katso kuntavaalien tulokset – tällainen on Iisalmen uusi valtuusto

Iisalmessa perussuomalaiset nosti eniten kannatustaan. Puolue voitti viisi lisäpaikkaa valtuustossa viime vaaleihin verrattuna. Vasemmistoliitto oli suurin laskija kolmella menetetyllä valtuustopaikalla.

Yle seurasi kuntavaalien tulosiltaa Pohjois-Savossa – voimasuhteet uusiksi useilla paikkakunnilla

Kuntavaalien 2021 päivittyvä tulosseuranta keräsi tuoreimmat tiedot ja tunnelmat. Perussuomalaiset sai valtuutettuja lisää useilla paikkakunnilla. Liike Nyt nousi kahteen maakunnan valtuustoon.

Genelec perustaa Kuopioon innovaatiolaboratorion

Iisalmelainen äänentoistojärjestelmien valmistaja etsii innovaatiolaboratorioon noin neljää asiantuntijaa. Haku tapahtuu ideakilpailulla. Yksikön on tarkoitus toimia start-up -yrityksen kaltaisena tiiminä, joka voi tehdä ennakkoluulottomia kokeiluita.

Iisalmessa järjestetään heinäkuussa uusi ysärimusiikkiin keskittyvä tapahtuma

Ysäri Iisalmi järjestetään 9.–10. heinäkuuta Luuniemen tapahtumakentällä. Sama tapahtumanjärjestäjä järjestää myös Runnirockin Luuniemen kentällä myöhemmin heinäkuussa.

Savon Voiman liikevaihto ja tulos alkuvuonna kovassa kasvussa

Kasvun syynä oli edellisvuoden alkua kylmemmän sään siivittämä sähkön ja kaukolämmön myynnin kasvu sekä sähkön tukkuhinnan nousu. Konserni kertoo hyvän tuloksen antavan edellytyksiä toteuttaa investoinnit ilman ulkopuolista rahoitusta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle