Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Toimittaja Kai Byman

Eläkerahastot takaavat AAA:n

Eläkeläiset AAA:n takuumiehinä

Umpikujassa ollaan – vai ollaanko?

Luottoluokitus on nykyaikaisen markkinatalouden absurdeimpia ilmiöitä. Taloushistoriassa ei liene koskaan aikaisemmin ollut yrityksiä, jotka olisivat epäonnistuneet niin pahasti kuin markkinoita hallitseva luokituskolmikko – ja silti selvinneet kuin koirat veräjästä.

Luokattomat luottoluokittajat: käsikirjoitus

Lue ohjelman käsikirjoitus haastatteluineen ja toimittajan juontoineen.

Erkki Liikanen

Luokattomat luottoluokittajat

Luottoluokitusyritykset ovat globaalitalouden tärkeimpiä toimijoita. Niillä on suuri osuus maailmantalouden kaaoksen synnyssä.

Ydinvoimalaa ostamassa

TVO, Fortum ja Fennovoima haluaisivat ostaa Suomeen yhteensä kolme uutta ydinvoimalaa. Lobbaus käy kuumana, ja suomalaisten on annettu ymmärtää, että koko maailma on ydinvoimabuumin vallassa.

Ydinvoiman hulluilla päivillä

Suomeen tilataan lähiaikoina yksi tai kaksi uutta ydinreaktoria. Vaihtoehtoja on ainakin seitsemän. Toimittaja Kati Juurus tutustui ydinreaktorikauppojen valikoimaan ja huomasi, että ongelmia riittää: tuotteet ovat niin uusia, ettei missään ole niistä kunnollista käyttökokemusta.

Juhana Vartiaisen haastattelu kokonaisuudessaan

Kansantaloustieteen dosentti Juhana Vartiainen työskentelee tutkimusjohtajana Ruotsin Konjunkturinstitutetissa. Hän keskusteli MOT:n Matti Virtasen kanssa Islannista ja finanssikriisistä maanantaina 24. marraskuuta.

Hannes Heimissonin haastattelu kokonaisuudessaan

The ambassador of Iceland, Hannes Heimisson represents his country in Finland and also the Baltic states and Ukraine. MOT’s Matti Virtanen spoke with him in Helsinki on November 25th, 2008.

Islannin kriisi ja Suomi, näytelmä kolmessa näytöksessä

1. näytös 2005–2006: saapuminen Suomeen. Islantilainen Kaupthing aloittaa toiminnan Suomessa. Islantilaiset sijoittajat hankkivat Suomesta mm. Saunalahden (jonka Elisa ostaa), Finnairin, Kemiran ja Ruukki Groupin osakkeita sekä sijoitusyhtiö Norvestian. Sijoitusyhtiö Samson ostaa ison kiinteistösalkun suomalaisilta eläkeyhtiöiltä.

Viikinkien riskiretket II: käsikirjoitus

Lue ohjelman käsikirjoitus haastatteluineen ja toimittajan juontoineen.

Myrskyn merkkejä ei huomattu

Islannin suurlähettiläs Hannes Heimisson muistuttaa tänään nähtävässä MOT:ssä, että luottoluokituslaitokset antoivat islantilaisille pankeille hyviä arvosanoja "loppuun asti".