Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Simsetti ja sortuuki – maailma muuttuu ja sitä myöten myös kieli kehittyy

Sanat katoavat kielestä käytöstä pois jäävien asioiden myötä

Karvakuonojen matkassa Elävän arkiston elokuuhun

Elokuuhun liittyvää Elävän arkiston sisältöä.

Kaipaatko mennyttä? Nostalgia on vaikeiden aikojen lohtu ja unelma paremmasta – kerro, mitä sinä muistelet juuri nyt

Nostalgia on tärkeä osa identiteettiämme, sanoo psykologian tohtori. Voit keskustella aiheesta jutun lopussa.

Kun laitapuolen kulkijat itsenäisyyspäivän juhliin lähtivät

Alkoholistit ja asunnottomat juhlivat 50 vuotiasta Suomea

Nämä kirjat paransivat sodan traumat

Seppo Puttosen lukuvinkit 1950-luvulle

Rosvo-Ronkaisen tarina kiinnostaa ulkomaalaisia – eukonkanto levisi jo Valko-Venäjälle

Viime viikolla järjestettiin ensimmäiset eukonkannon kilpailut Valko-Venäjällä. Keksinnön isä on iloinen lajin kasvavasta suosiosta.

Armi Kuuselalle itseoikeutetusti tähti Walk of Fameen Muhokselle

Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevan Muhoksen kuuluisuudet saivat oman tähtensä torille. Joukossa on muun muassa taitelijoita.

Eukonkannon maailmanmestari: ”Onhan se luonnollista, että nainen on niskan päällä”

Eukonkannon maailmanmestari testasi Yle Helsingin pyynnöstä vaihteeksi ukonkantoa. "Vähän liikaa takapainoa", oli Taisto Miettisen tuomio.

Jos synnyit 1930-luvulla, muistat ehkä – Sinun tarinasi

Ylen vuosikymmenet 1930-luvulla syntyneen ihmisen silmin

Yhden radiotoimittajan uutisvuosi - videokoostetta vuodelta 2014

Vuoden 2014 aikana Yle Oulu seurasi satoja eri puheenaiheita. Oli Fennovoimaa, ict:n ala-ajoa, Oulun Kärppiä ja Armi Kuuselaa Muhoksella. Kerroimme sadoittain päivän uutisia. Tässä yksi poiminta haaviin jääneistä aiheista videoiden kera.

Omaperäinen hotelli Forssasta pääsi tv-julkuksi: ”Uteliaat tulevat nyt katsomaan meitä”

Forssassa on pieni yksityinen hotelli Maakunta, jossa yöpyivät aikoinaan entinen Helsingin kaupunginjohtaja Erik von Frenckell ja hänen rakastajattarensa Tabe Slioor, viulisti Heimo Haitto, Tapio Rautavaara, näyttelijä Emmi Jurkka ja Miss Universum Armi Kuusela. Keskiviikkoiltana hotellia pyörittävä pariskunta ovat itse hetken aikaa tv-julkkuja.

Armi Kuuselan paluu Muhokselle

Kuusela vieraili Muhoksella 2014

Armi Kuuselan neuvot Muhoksen seuraavalle Miss Universumille – video

Tutut kasvot ja maisemat kirvoittivat kaunottaressa herkkyyttä ja huumoria. Liikuttuneet muhoslaiset jakoivat hyvinkin läheisiä Armi-muistojaan.

Kahden tähden päivä – jaa kuva Armista tai Cheekistä

Tänään kansaa villitsee kaksi hyvin erilaista tähteä: Armi Kuusela-Williams ja Cheek. Osallistutko Muhoksen kansalaisjuhlaan tai Cheekin stadionkonserttiin? Jaa kuva. Voit myös kertoa kokemuksestasi.

Armin paluu aiheutti yleisöryntäyksen Muhoksella – kuvat

Yle Uutiset on paikalla, kun vuoden 1952 Miss Universum vierailee entisessä kotikunnassaan vuosikymmenten jälkeen. Armin lapsuudentuttavat ja muut kuntalaiset vastaanottavat 80-vuotiaan "oman tyttönsä" kirjein, runoin ja kysymyksin.

Armi Kuusela-Williams seurueineen saapui Muhokselle

Varsinainen päätapahtuma on iltapäivällä alkava yleisöjuhla. Vuoden 1952 Miss Universum täytti vastikään 80 vuotta.

Mustapukuisia miehiä Muhoksen kylänraitille

Muhoksella kauan odotettu vierailu toteutuu lauantaina, kun Armi Kuusela-Williams saapuu seurueineen kotiseuduilleen.

Junalla Armi Kuuselaa katsomaan – "Sykähdyttää niin kuin Tauno Palo"

Vuoden 1952 Miss Universumin vierailu kotikunnassaan Muhoksella saa lauantaina ihmisiä liikkeelle lähikunnista. Kajaanilaisnainen matkustaa ystäviensä kanssa junalla Armi Kuuselaa katsomaan.

Thursday’s papers: Speculation over Russia, beauty queen homecoming and hunting report

While no single story dominated Thursday’s papers, the homecoming of 1952 Miss Universe winner Armi Kuusela-Williams and the ever-widening issue of the Ukraine crisis filled many pages in various dailies. Other news includes tomorrow’s mega-concert by Finnish rapper Cheek and the opening days of hunting season.

Armi Kuusela kirjoitti kotiin – Muhos odottaa nyt Miss Universumin vierailua

Kunnanjohtaja sai sähköpostia maailman kauneimmalta naiselta ja sopi treffit elokuulle. "Valitan, että on kulunut vuosikymmeniä siitä, kun viimeksi vierailin kotikylässäni", Yhdysvalloissa asuva vuoden 1952 Miss Universum kirjoittaa.

12.5. Teeman Elävä arkisto: 1950-luvun missit

1950-luvun kauneuskilpailut ja niiden voittajat Suomessa.

1950-luvun Helsinki herää henkiin kuvamuistoissa

1950-luvun Helsinki herää henkiin kaupunginmuseon valokuvanäyttelyssä Hakasalmen huvilassa. Suomalaisille 50-luku oli siirtymäaikaa sodanjälkeisestä elämästä normaalioloihin. Ajan valokuvissa näkyy paljon lapsia, lähiöiden rakentuminen ja nuorisokulttuurin ensiaskeleet.

Elävä arkisto: Olympia-avajaisissa sattuu ja tapahtuu

Olympialaiset ovat jättimäinen tapahtuma, jossa inhimillisille yllätyksille on aina sijaa kaikesta ennakkosuunnittelusta huolimatta - ja joskus siitä johtuenkin.

60 years since the reign of Finnish beauty

Friday marks the 60th anniversary of Finnish beauty queen Armi Kuusela's coronation as the first Miss Universe in Long Beach, California.

Armi Kuusela - maailman kaunein, muttei täydellinen

Mikä säikäytti Armin miehen Suomen vierailulla? Entä mikä oli maailman kauneimman naisen akilleen kantapää? Armin tunteneet valottavat Miss Universumin nuoruusvuosia kruunajaisten 60-vuotispäivänä.

Armi Kuusela junanvaunussa ja kuuden kerroksen pilvenpiirtäjä

Mikkeliläisen Kalevi Salovaaran kirja Poikavuosien Mikkeliä kuvaa pikkukaupungin eloa vuosikymmenten varrella.

Entinen mies saanee pyrkiä Miss Universum -kisaan

Maailman tunnetuimpaan kauneuskilpailuun saattaa tänä vuonna osallistua miehenä syntynyt nainen. Miss Universum -organisaation mukaan sukupuolenkorjausleikkauksen käynyt Jenna Talackova saa pyrkiä Kanadan ehdokkaaksi, jos Kanadan valtio tunnustaa hänet naiseksi.

Kansallispuvut pois koipusseista juhlapäivän kunniaksi

Kalevalanpäivää juhlittiin Oulussa kansallispuvun helmat liehuen. Vanhoja pukuja valmisteltiin näytöstä varten joulusta alkaen. 50-luvulla kansallispuku valittiin Armi Kuuselan esimerkkiä seuraten.

Kun YLE sai kiitosta!

Vuosi 1952 oli Suomessa onnellisin pitkään aikaan; sotakorvaukset olivat loppuneet, Armi Kuuselasta tuli Miss Universum ja Helsingissä järjestettiin olympiakisat. Ei siis ihme, että etenkin olympiakisat ovat jääneet kansakunnan muistiin muita parempina olympiakisojen historiassa. On puhuttu viimeisistä oikeista olympiakisoista.

Aulanko palauttaa olympiahengen Hämeenlinnaan

Aulanko on valinnut vuoden 2012 matkailuteemaksi olympialaiset. Ensi kesänä on kulunut 60 vuotta Helsingin ja myös Hämeenlinnan olympialaisista. Aulangolla oli nykyaikaisen 5-ottelun kilpailijoiden ja muun kisaväen olympiakylä. Olympiamuistojen kimppuun käydään keväällä: miltä ensimmäinen banaani ja kokis maistuivat.

Intiimit paljastukset ilmestyivät lehtiin 60-luvulla

Kun 50-luvun puhtoinen Armi Kuusela vaihtui 60-luvun paheelliseen Tabe Sliooriin, muuttui myös suomalainen julkisuuskulttuuri entistä paljastavammaksi. 60- ja 70-luvulla lehtien henkilöhaastatteluissa tunnustettiin intiimejä asioita ja toisaalta yhteiskunnalliset kysymykset nostettiin räiskyen esiin.

Armi Kuuselakin ihastui aikoinaan Askolan hiidenkirnuihin

Suomessa esiintyy yksittäisiä hiidenkirnuja useammassa paikassa. Askolan hiidenkirnualueella, Porvoonjoen viereisellä rinteellä niitä on jopa 20 kappaletta rykelmässä.

Miss Universum valitaan ensi yönä

Maailmankaikkeuden kauneimman tittelistä kisataan jälleen ensi yönä Suomen aikaa. Bahamalla käytävässä kilpailussa Suomea edustaa Miss Suomi Essi Pöysti.

Lehtikuvasta voi tulla aikansa ikoni

Tuore Miss Universum Armi Kuusela nousemassa lentokoneesta, presidentti Urho Kekkonen hauraana avustajiensa käsikynkässä, Isojoen asukkaat vastaamassa poliisin kysymyksiin Kyllikki Saaren murhan jälkeen. Valokuvataiteen museossa Helsingissä avautunut näyttely Lehtikuvan saaliit ja saalistajat kertoo kuvista, jotka ovat jääneet kansakunnan muistiin aikansa ikoneina.

Armi Kuusela, Suomen Neito 1952

Ensimmäiseksi Suomen Neidoksi Armi Kuusela

Armi Kuusela universumin kaunein

Armi Kuusela valittiin Miss Universumiksi 1952

Muhokselta Manilaan

Armi Kuuselan taival misseyteen ja seurapiirirouvaksi

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle