Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Uusi asuinalue rakennettiin rantamaisemiin, mutta vain puolelle on autopaikka – ekoteko vai huonoa suunnittelua?

Pirkkalan Soljaan ei kutsuta vieraita kylään: 1500 asukkaan lähiössä autopaikkoja on vain puolelle ja vieraspaikkoja 40. Kunnasta muistutetaan, että alueelle kulkee hyvin julkiset liikenneyhteydet.

Myös Tampereella koronarokotteiden annosväli tiputettiin kuuteen viikkoon

Tampereen kaupungin hoitotyön päällikkö Birgit Aikio kertoo, että ensi viikolla ensimmäisen rokotuksen saavien henkilöiden tehosterokotukset osuvat syyslomaviikolle.

Aluevaltuusto kiinnostaa Tampereen pormestarikuntaa: apulaispormestarit Jäntti ja Loukaskorpi aikovat ehdolle, pormestari Ikonen harkitsee vielä

Yle kysyi Tampereen ja Pirkkalan pormestareiden sekä Tampereen apulaispormestareiden suunnitelmia aluevaaliehdokkuudesta. Myös Pirkkalan pormestari Marko Jarva (kok.) kertoo haluavansa aluevaltuustoon.

Pirkkala pudotti koronarokotteiden annosvälin jo 6 viikkoon

Pirkkala on ensimmäinen kunta Pirkanmaalla, jossa 6 viikon rokotusväli astuu voimaan. 

Neljälle syytteet virkarikoksesta Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen toiminnassa – syyttäjän mukaan kursseille osallistui alaikäisiä

Syytetyt ovat kiistäneet syyllistyneensä rikokseen. Tapausta käsitellään aikanaan Keski-Suomen käräjäoikeudessa.

Pirkkalan Hakatien uudet vuokra-asunnot viivästyvät

Rakennusluvasta on valitettu, perusteluissa epäillään asuntojen lisäämisen johtavan pysäköintiongelmiin.

Lääkärihelikopteri alkoi kuljettaa vakavan aivoinfarktin saaneita sairaalaan – tulokset hämmästyttävät, ja nyt toiminta halutaan koko maahan

Tampereen lääkärihelikopteri on kuljettanut vuoden aikana kymmeniä ison aivovaltimotukoksen saaneita potilaita yliopistosairaalaan. Nopeutuneen hoitoonpääsyn ansiosta jopa puolet lentäen kuljetetuista potilaista on palannut itsenäiseen elämään.

Tampereen seudulla saattoi altistua koronavirukselle useissa paikoissa: listalla muun muassa saunoja ja ravintoloita

TAYS julkaisi jälleen Twitterissä listan mahdollisista altistumispaikoista. Pienistäkin oireista pitää mennä koronatestiin.

Pirkkalan ylilääkäri pisti nimensä rokotevastaiseen vetoomukseen ja tyrmistytti kunnanjohdon – allekirjoittajissa myös Helsingin kaupungin lääkäreitä

Pirkkalan kunnan ylilääkärin Tuomas Jukkolan nimi löytyy Pelastetaan lapset -nimisen ryhmän verkkosivuilta, joilla vastustetaan lasten ja nuorten koronarokotuksia. Sivusto kerää allekirjoituksia terveydenhuollon työntekijöiltä.

Pelaaja sai osuman päähän golfpallosta Pirkkalassa – onnettomuudet ovat korona-ajan suosimassa harrastuksessa harvinaisia

Golf Pirkkala muuttaa kesken pelikauden käytäntöjään, koska vierekkäisistä väylistä on aiheutunut vaaratilanteita. Harrastajamäärät ovat nousseet lajissa, mutta onnettomuuksia on Suomessa sattunut todella harvoin.

Koulutyö alkaa tällä viikolla Pirkanmaalla

Kunnilla on jonkin verran pelivaraa siinä, koska ne aloittavat koulutyön kesälomien jälkeen. Suurin osa pirkanmaalaisista lapsista menee kouluunsa 10. elokuuta, sillä muun muassa Tampereen seudulla tämä päivä on laajalti käytössä.

Pirkanmaalla on voinut altistua koronavirukselle useissa paikoissa: TAYSin listalla paikkoja Tampereelta, Ylöjärveltä ja Pirkkalasta

Tampereen yliopistollinen sairaala kertoi taas perjantaina uusista, mahdollisista altistumispaikoista. Listalla on muassa muassa ravintoloita, kahviloita ja busseja.

Sulkavuoren puhdistamourakka siirtyy vuodenvaihteessa louhinnan jälkeisiin töihin

Keskuspuhdistamoyhtiö on solminut sopimukset pääurakasta ja laitteiston asentamisesta.

TAYS varoitti jälleen useista mahdollisista altistumispaikoista Pirkanmaalla

Pirkanmaalla on voinut taas altistua koronavirukselle useissa paikoissa. TAYS julkaisi listan paikoista Twitterissä tiistaina aamupäivällä.

TAYS julkaisi taas pitkä listan altistumispaikkoja – Tammerfestiltä edelleen uusia tartuntoja

Pirkanmaalla on voinut altistua useissa ravintoloissa, mutta myös esimerkiksi kaupoissa.

TAYSin koronajäljittäjät julkaisivat maanantaina jo kolmannen listan paikoista, joissa on voinut altistua koronalle – kokosimme paikat tähän juttuun

TAYS muistuttaa, että eristys- ja karanteeniajalta on mahdollista saada tartuntatautipäivärahaa, jos tilanteesta aiheutuu tulonmenetyksiä. 

Tammerfest sujui ensitietojen mukaan melko leppoisasti - muutoin viikonloppuna liikenneongelmia ja vahingontorjuntaa

Kaupunkifestivaali juhlittiin hyvässä hengessä, muutoin viikonloppuun mahtui monenlaisia vahinkoja.

Pyhäjärven vedenalainen siirtoviemäri päästään viimeistelemään – avi myönsi luvan asennussyvyyden muutokselle

Työ jatkuu Pirkkalan vesillä Haikan rannassa heinäkuun lopulla ja valmistuu syyskuussa.

Anian rannassa Pirkkalassa alkavat jälleen kaivaukset – arkeologit toivovat, että savimaa kätkee myös harvinaisempia löytöjä rautakaudelta

Alueelle ollaan rakentamassa uutta liittymää, joka parantaa jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuutta. Ennen rakentamisen aloitusta alue on kuitenkin tutkittava, sillä siellä tiedetään olevan hyvin säilynyt viikinki- ja ristiretkiajan asuinpaikka. Alueelta on löytynyt myös keskiaikaisen kylän jälkiä.

Holtiton ajo työllisti jälleen poliisia

Tampereen seudulla ajettiin kaksinkertaista tai kovempaa ylinopeutta.

Pirkkala ottaa mallia naapureista: koronarokotuksen voi saada ilman ajanvarausta parina päivänä

Koronarokotuksia on alettu antaa ilman ajanvarausta erityisesti sen takia, että nuorten olisi helppo hakeutua rokotukseen.

Pelastuslaitos sammutti maastopalon Lempäälässä ja Pirkkalassa

Maastoa paloi toisessa tapauksessa noin hehtaari ja toisessa puolikas. Heinikot ja metsänpohjat ovat nyt rutikuivia.

Koronajäljittäjillä vilkas viikonloppu Pirkanmaalla: TAYS kertoo kymmenestä mahdollisesta altistumispaikasta

TAYSin maanantaina aamupäivällä julkaisemalla listalla mahdollisista koronan altistumispaikoista on iso market, useita ravintoloita, kuntosaleja ja bussivuoro. Tampereen lisäksi altistumispaikkoja on Nokialla, Pirkkalassa ja Ylöjärvellä.

Patria solmi jatkosopimuksen lentäjäkoulutuksesta kazakstanilaisen Air Astanan kanssa

Air Astanan lentäjien koulutus on sujunut keskeytyksettä myös koronapandemian aikana. Kazakstanissa lentoliikenne on palannut jo lähes samalle tasolle kuin ennen pandemiaa.

Tampereen kaupunkiseudun väkimäärä ylittämässä 400 000 asukkaan rajapyykin elokuussa

Tampereen kaupunkiseutu on kasvanut viimeisten 25 vuoden aikana tuplasti nopeammin kuin Turun seutu. Vielä 25 vuotta sitten molemmat kaupunkiseudut olivat yhtä väkirikkaita.

Patrian Pilot Training Oy:n yt-neuvottelut ovat päättyneet – Pirkkalasta lomautetaan 18 lennonopettajaa ja toimihenkilöä

Yt-neuvottelut koskivat koko henkilöstöä Pirkkalan, Helsingin ja Córdoban toimipisteissä. Neuvottelujen taustalla olivat taloudelliset ja tuotannolliset syyt suurien asiakkuuksien hankkeiden viivästyessä koronapandemian vuoksi.

Valtuustoryhmät pääsivät sopuun Pirkkalassa: pormestarina jatkaa kokoomuksen Marko Jarva

Pirkkalassa valtuustoryhmät ovat sopineet tulevan valtuustokauden luottamushenkilöiden paikkajaosta. Kokoomus jatkaa pormestaripuolueena, SDP:lle tulee valtuuston puheenjohtajan tehtävä.

Ryanair avaa lentoyhteyden Tampere-Pirkkalasta Lontooseen – reitti lennetään kahdesti viikossa

Ryanair aloittaa marraskuussa lennot Tampere-Pirkkalan lentoasemalta Lontoon Stanstedin lentoasemalle. Matkustajaliikenteen odotetaankin palautuvan Tampere-Pirkkalaan vähitellen syksyn 2021 aikana.

Pirkkalan Prismasta katkesivat sähköt: asiakkaiden piti jättää ostokset ostamatta ja poistua kaupasta

Tampereen ja Pirkkalan rajan tuntumassa oli sähkökatkos maanantaina iltapäivällä. Sähkölaitoksen mukaan häiriö johtui ylikuumentuneesta muuntajasta. Sähköt katkesivat muun muassa Pirkkalan Prismasta, jossa asiakkaiden ostosreissu loppui lyhyeen.

Kokoomus ja SDP jatkavat Pirkkalan suurimpina puolueina – perussuomalaisten kannatus nousi eniten

Pirkkalassa perussuomalaiset nosti eniten kannatustaan. Puolue voitti kolme lisäpaikkaa valtuustossa viime vaaleihin verrattuna. SDP ja vihreät olivat suurimmat laskijat kahdella menetetyllä valtuustopaikalla.

Keskuspuhdistamo selittää siirtoviemärin lupamääräysten vastaista asennusta: yhtiö halusi vähentää työn aikaisia haittoja

Keskuspuhdistamo asensi Pyhäjärven poikki kulkevan siirtoviemärin osin lupamääräysten vastaisesti. Pirkkalassa viemäri on lähempänä pintaa kuin alun perin suunniteltiin. Suunnitelmaa muutettiin, jotta nykyistä paineviemäriä ei tarvinnut siirtää.

Osa Pirkkalan kuntavaaliehdokkaista haluaa ratikan mahdollisimman pikaisesti, toisten mielestä ratikan rakentamisella ei ole kiire

Etenkin vihreiden ehdokkaat pitävät ratikan jatkoa Pirkkalaan kiireisenä hankkeena. Myös SDP:ssä, vasemmistoliitossa ja kokoomuksessa enemmistö ehdokkaista kannattaa ratikan pikaista rakentamista. Perussuomalaisissa ratikan vastustus on laajaa.

Tampereen keskuspuhdistamon siirtoviemäri asennettu Pyhäjärveen osittain lupamääräysten vastaisesti

Paineviemäriä ei ole asennettu Pirkkalan Haikan ranta-alueella niin syvälle kuin lupa velvoittaa.

Pirkkala ennakkoäänestää nyt – mukaan ratikkaan vai ei?

Tämän luettuasi tiedät, mikä Pirkkalassa on kiinnostavaa kuntavaaleissa ja miksi yhdelläkin äänellä on merkitystä.

Finentry -nettisivulta voi ulkomailta palaava tilata koronatestin

Koronatestipalvelu Suomeen tuleville on nyt käytössä myös Pirkanmaalla.

Saija Pöyhönen vaihtoi jakkupuvun raksakamppeisiin – kun yrittäjyys on verissä, töitä tehdään sängyn pohjaltakin

Millaista on arki, kun on yrittäjä ja samalla myös yrittäjän puoliso, sisar, tytär, miniä sekä tulevan yrittäjän äiti? Seurasimme kevään ajan peltisepänliikkeen toimitusjohtajan elämää, josta ei haasteita puutu.

Liikenne ruuhkautui Tampereen läntisellä kehätiellä – kyseessä kahden auton kylkikolari

Kyseessä oli kahden auton kylkikolari. Toinen autoista oli osuman jälkeen iskeytynyt kaiteeseen ja pyörähtänyt 180 astetta. Toinen autoista säilyi melko vahingoittumattomana. 

Suuri osa valkeakoskelaisista kuntavaaliehdokkaista ei panisi Valkeakosken rahaa Tampereen ja Helsingin väliseen nopeaan junayhteyteen

Ylen vaalikoneessa enemmistö valkeakoskelaisista kuntavaaliehdokkaista suhtautuu kielteisesti ajatukseen siitä, että Tampereen noin tunnin juna olisi Pirkanmaan ykköshanke. Melkein kaikissa puolueissa suurin osa vaalikoneeseen vastanneista ei panisi Valkeakosken rahaa nopeaan junayhteyteen.

Lempäälän uusi järjestelyratapiha toisi myös raskaan maantieliikenteen

Vuosikymmenten mittaan Lempäälään voi syntyä iso tavaraliikenteen risteyskohta. Silloin tarvittaisiin kiskojen lisäksi myös uusia maantieyhteyksiä.

Poliisi: Sastamalan kolarissa kuolleet nuoret olivat tulossa Tampereelle kokoontumisajoihin

Poliisi muistuttaa, että kokoontumisajojen aikaan pääteillä liikenne on vilkasta. Varsinkin silloin kovat ylinopeudet ja muu vaarallinen ajokäyttäytyminen saattavat johtaa todella vakaviin seurauksiin, poliisi varoittaa.

Pirkkalan Pereensaareen suunnitellaan muun muassa ravintolaa

Saari sijaitsee lähellä Tampereen rajaa. Sinne on tieyhteys.

Pirkkala kokeilee, miten juttuseura tuo onnellisuutta vanhuuteen

Kokeiluun on otettu alkuun viisi ikäihmistä, joille yhteistyökumppani järjestää juttukaverin.

Pirkkalassa valmistaudutaan rajojen avautumiseen – kunta ostaa lentokentän koronatarkastukset ulkoa

Pirkkalassa varaudutaan siihen, että reittilennot ulkomailta voivat alkaa jo kesäkuussa. Kunta on kilpailuttanut maahantulevien terveystarkastukset. Kaupunginhallitus päättää hankinnasta ensi maanantaina.

Vanhoissa putkissa riittää korjaamista ja uuttakin tarvitaan

Vesi- ja viemäriputkea risteilee maan alla Tampereen Veden toimialueella yli 1500 kilometriä.

Kotihälytyksiä yli kolme kertaa enemmän kuin ennen korona-aikaa ja se on vasta jäävuoren huippu

Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella oli lähes sata kotihälytystä. Todellinen määrä on huomattavasti isompi, koska ihmiset eivät hälytä läheskään aina apua. Myös järjettömät ylinopeudet työllistivät poliisia.

Pirkanmaalla rauhallinen vappu: matkailuvaunu paloi, tuttipullot aiheuttivat käryä ja henkilö autettiin puusta

Pelastuslaitoksen mukaan hälytyksiä tuli yhtä paljon kuin tavallisena kevätperjantaina. Vakavilta vahingoilta vältyttiin. Haverin lomakylässä paloi matkailuvaunu. Tampereen Hervannassa tuli savuvahinkoja keittiöön.

Moni riskiryhmään kuuluva on vielä rokottamatta – vaikka tietoa jaetaan, rokotuksen ottaminen vaatii omaa aktiivisuutta

Kunnat ovat soittaneet tai lähettäneet kirjeen koronarokotuksista kaikille yli 70-vuotiaille. Riskiryhmiin kuuluvien ja nuorempien ikäryhmien on seurattava tiedotusvälineistä tai kuntien nettisivuilta, koska oma rokotus- ja ajanvarausvuoro on.

Moni nuori jää vaille apua, koska ei halua avautua aikuisille – äitinsä menettänyt Elviira Lindeman: "Olisipa joku tullut kysymään, onko kaikki okei"

Trauman kokenut nuori pystyy ottamaan ammattiapua vastaan vasta vuosia tapahtuman jälkeen, kertoo Ylen ja Tampereen yliopiston tekemä kolhukysely.

Viikonlopun koronasaldo 44 Pirkanmaalla

Maanantaina kerrottiin 18 uudesta tartunnasta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle