Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Moottoripyöräilijä kuoli kolarissa Leppävirralla – Poliisi kaipaa silminnäkijää

Onnettomuus sattui ohitustilanteessa, jossa oli mukana myös tumma pakettiauto, joka jatkoi matkaansa.

Särkiniemen entisen kaivoksen jätteiden ympäristövaikutusten selvitys on alkamassa

Kaivoksen sivukivestä tehtyä mursketta on käytetty laajasti kaivosalueen teihin ja kenttiin. Pelkästään kaivosalueelta vesistöön valuvan nikkelin määräksi on arvioitu 750 kiloa vuodessa.

Rengasratsiat muistuttavat jälleen kesärenkaiden kunnosta

Pohjois-Savon rengasratsiat alkoivat maanantaina Kuopiosta. Vakavissa liikenneonnettomuuksissa huonot renkaat ovat usein yhtenä osatekijänä.

Karhunmetsästys alkoi – Pohjois-Savossa saa kaataa yksitoista karhua

Poikkeusluvat on myönnetty alueille, joilta on kahden viime vuoden ajalta pentuehavaintoja sekä karhun aiheuttamia vahinkoja.

Teiden päällystys jatkuu vielä lokakuun alkuun saakka

Tällä viikolla uutta asvalttia laitetaan kantatie 75:lle Siilinjärvellä.

Kilpailu- ja kuluttajavirastolta huomautus Keski-Savon jätehuollolle hankintalain noudattamatta jättämisestä

Liikelaitoskuntayhtymä joutui vaihtamaan jätteiden kuljettajaa kesken sopimuskauden ja korotti samalla yritykselle maksettua hintaa korkeammaksi kuin kilpailutuksessa oli päätetty.

Varallaolojärjestelmän alasajon pahin uhkakuva: pienet paloasemat voivat jäädä tilapäisesti tyhjilleen

Pelastuslaitoksille on palkattava lisää vakituista henkilökuntaa, kun varallaolojärjestelmistä aletaan luopua. Jos uutta väkeä ei saada riittävästi, voi syrjäseudun paloasema jäädä ilman pelastajaa.

Muuntamossa ollut eristevika vei aamulla sähköt Leppävirralta

Noin 1 300 Savon Voima Verkon asiakasta oli aamuyhdeksän aikaan sähköttä Leppävirralla. Sähkökatkos johtui muuntamossa olleesta eristeviasta. Sähköt saatiin palautettua vajaassa tunnissa.

Vilkas tapahtumaviikonloppu kokoaa kymmeniä tuhansia ihmisiä yhteen ympäri Pohjois-Savoa – Sunsets Kuopio kerännyt aiemmin 30 000 kävijää

Kuopiossa on käynnissä suuri urheilun ja viihteen ilmaistapahtuma Sunsets Kuopio, joka on aiemmin kerännyt jopa 30 000 osallistujaa. Varkaudessa taas juhlitaan Sampea ja Samppanjaa -tapahtumassa tänään ja huomenna.

Pohjois-Savossa ykkösluokan aloittaa ensi viikolla 2 400 lasta

Pohjois-Savossa ei ole lakkautettavia kouluja alkavana lukuvuonna, tiedottaa Itä-Suomen aluehallintovirasto. Ensi viikolla peruskoulun aloittaa 2 400 ykkösluokkalaista ja lukiotaipaleelle siirtyy reilut 1 300 nuorta.

Hotelli Vesileppis joutunut palauttamaan asiakkaille maksuja majoituksesta mopomelun takia

Mopojen melu on häirinnyt Hotelli Vesileppiksen asiakkaita. Hotelli aikoo selvittää asiaa Leppävirran kunnan kanssa.

Leppävirran jäämuumit ovat houkutelleet kesällä tuhansia matkailijoita – lainatoppatakit ovat ahkerassa käytössä, nauraa toimitusjohtaja

Viime tapaninpäivänä avatun Muumi-jääveistosnäyttelyn on käynyt katsomassa jo lähes 25 000 kävijää ja kesän aikana on ollut vilkasta. Jääluolassa, hiihtoputkessa ja jäähallissa tehdään ensi syksynä miljoonan euron energiaremontti.

Itä-Suomessa kuoli perjantai-iltana kolme iäkästä uimaria

Rantasalmella, Sulkavalla ja Leppävirralla kuolleet henkilöt olivat kaikki yli 70-vuotiaita. Poliisi jatkaa kunkin asian selvittämistä kuolemansyyn tutkintana.

Leppävirta pyytää kuntalaisten mielipiteitä Soisalon koulun suunnittelusta

Tavoitteena on laatia syyskuun loppuun mennessä selvitys Soisalon alueelle rakennettavan uuden koulun rakentamisesta vaihtoehtona Konnuslahden ja Kurjalan koulujen lakkauttamiselle.

Yrittäjä uskoo, että rytömökkien aika on ohi ja modernit leirintäalueet ovat tulleet jäädäkseen – lomailijat ovat rynnineet leirintäelämään

Leirintäalueilla ja lomakeskuksissa on nyt erittäin vilkasta. Liikenteessä on paljon esimerkiksi karavaanareita ja telttailijoita. Lomailijat hakeutuvat erityisesti vesistöjen äärelle.

Maatiloilla syntyy vuosittain 12 000 tonnia jätemuovia – vain pieni osa jopa vuosia varastoidusta muovista päätyy kierrätykseen

Pohjois-Savossa on käynnistynyt kokeilu, jossa maatilan muovit kerää lähiseudun yrittäjä. Tämän toivotaan lisäävän maatilojen luottamusta siihen, että lajitellut muovit todella haetaan tilalta.

Tarkastuslaskennassa muutoksia useiden pohjoissavolaisten kuntien vaalitulokseen

Kaikkiaan yksitoista puolueen viimeistä sijaa vahtui tarkastuslaskennassa toiseen valtuutettuun. Lapinlahdella tarkastuslaskenta toi sittenkin vihreille yhden valtuustopaikan, joka lähti keskustalta.

Sähkökatkojen korjaaminen jatkuu, Savon Voima arvioi keskijänniteverkon tulevan keskiviikkona kuntoon

Keskiviikkoaamuna sähköttä oli 3600 Savon Voiman asiakasta. Muuntajille sähköä syöttävän keskijänniteverkon viat saadaan yhtiön arvion mukaan korjattua keskiviikon aikana. Vauriot ovat aiheutuneet yksittäisistä puista eikä suuria tuhoja ole syntynyt.

Pohjois-Savossa enimmillään noin 27 000 ilman sähköä Vieno-myrskyn vuoksi – vierailimme pelastuslaitoksella: päivän mittaan ollut 80 tehtävää

Puuskainen tuuli kovenee päivän aikana myrskylukemiin. Itä-Suomessa tuulten arvioidaan olevan kovimmillaan iltapäivästä iltaan saakka. Sähköyhtiöt ovat nostaneet varautumistaan sähkökatkojen korjaamiseen.

Keskusta ja SDP jatkavat Leppävirran suurimpina puolueina – perussuomalaisten kannatus nousi eniten

Leppävirralla perussuomalaiset nosti eniten kannatustaan. Puolue voitti kaksi lisäpaikkaa valtuustossa viime vaaleihin verrattuna. SDP oli suurin laskija kahdella menetetyllä valtuustopaikalla.

Yle seurasi kuntavaalien tulosiltaa Pohjois-Savossa – voimasuhteet uusiksi useilla paikkakunnilla

Kuntavaalien 2021 päivittyvä tulosseuranta keräsi tuoreimmat tiedot ja tunnelmat. Perussuomalaiset sai valtuutettuja lisää useilla paikkakunnilla. Liike Nyt nousi kahteen maakunnan valtuustoon.

Suonenjoella aamulla syttynyttä maastopaloa sammutetaan edelleen – lämmin sää nostanut maastopalojen riskiä

Nappikankaantiellä syttynyttä maastopaloa on sammutettu aamusta alkaen. Syttymissyyksi epäillään linnun lentämistä sähkölinjoihin. Paloalue on noin kaksi hehtaaria.

Leppävirtalaiselta Gebwelliltä miljoonainvestointi – rakentaa tehtaan Puolaan

Kiinteistöjen lämmitys- ja jäähdytyslaitteistoja valmistava Gebwell hakee Puolan tehtaan avulla kasvua kansainvälisiltä markkinoilta.

Leppävirtalainen Timolan kylä on Pohjois-Savon vuoden kylä

Kylää kuvaillaan valintaperusteisa aktiiviseksi ja eteenpäin meneväksi. Kyläyhdistys muun muassa ylläpitää kylän uimarannan aluetta ja ulkoliikuntapaikkoja.

Leppävirta ennakkoäänestää nyt – uusi valtuusto pääsee päättämään alakouluverkosta

Tämän luettuasi tiedät, mikä Leppävirralla on kiinnostavaa kuntavaaleissa ja miksi yhdelläkin äänellä on merkitystä.

Kymmenen prosenttia Savo-Karjalan äänioikeutetuista äänestänyt kuntavaaleissa ennakkoon

Kuntavaalien ennakkoäänestyksessä Savo-Karjalassa on annettu lähes 34 600 ääntä, mikä on runsaat kymmenen prosenttia äänioikeutetuista. Kiuruvedellä äänestysprosentti oli sunnuntain jälkeen 16,3.

Saaristenmäen tuulivoimapuiston yleiskaava valmistunut

Leppävirran kunnanhallitus käsittelee maanantaina alueen yleiskaavaa, joka mahdollistaa tuulivoimaloiden rakentamisen. Voimalat ovat noin 230 metrin korkuisia.

Kuntavaalien ennakkoäänestys Pohjois-Savossa vilkkaimmin liikkeelle Kiuruvedellä

Kuntavaalien ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä Pohjois-Savossa innokkaimmin äänestettiin Kiuruvedellä, jossa äänestysprosentti oli ensimmäisen ennakkoäänestyspäivän jälkeen 5,4. Savo-Karjalassa annettiin keskiviikkona runsaat 9800 ääntä.

Joka kolmannesta moposta kilvet pois tehovalvonnassa

Poliisi puuttui mopolla rälläykseen ja mopojen kuntoon viikonvaihteen tehovalvonnassa Leppävirralla, Pieksämäellä ja Varkaudessa. Valvonnassa tarkastettiin kymmeniä mopoja. Noin joka kolmannesta otettiin kilvet pois.

Särkiniemen entisellä kaivosalueella tehdään ympäristöselvitys

Kaivosalueelta valuu nikkeliä ja sulfaattia vesistöön. Valtio maksaa ympäristö- ja terveysriskien selvittämisen, koska alueella toimineet kaivosyhtiöt ovat konkurssissa.

Viitostielle keskikaidetietä Leppävirralla – suunnitelmiin voi nyt ottaa kantaa

Pitkään suunniteltuun viitostien parannukseen Leppävirralla voi ottaa nyt kantaa. Yleisötilaisuutta ei järjestetä, suunnitelma on esillä verkkosivuilla. Linkki suunnitelmaan löytyy alla olevasta tekstistä.

Sopimus vahvistui: valtio vauhdittaa kymmenillä miljoonilla vähäpäästöistä liikkumista ja rakentamista Kuopion, Lahden ja Jyväskylän seudulla

MAL-sopimuksen valtion kanssa solmineet Kuopio, Jyväskylä ja Lahti ympäristökuntineen saavat rahoitusta muun muassa liikenneyhteyksien parantamiseen ja kohtuuhintaisten asuntojen rakentamiseen.

Henkilöautosta löytyi suuri määrä amfetamiinia Imatralla – poliisin takavarikoima huumemäärä vastaa katukaupassa noin yhtä kiloa

Pääepäilty kuuluu moottoripyöräjengi Helvetin Enkeleihin. Juttu siirtyy lähipäivinä syyteharkintaan.

Leppävirta aikoo ryhtyä striimaamaan kunnanvaltuuston kokoukset verkkoon

Tekninen valmius striimeihin saadaan lähiviikkoina.

Leppävirran Pasalanmäen kallioperätutkimukset etenevät kivinäytteiden keräämiseen

Pasalanmäen tutkimuksista järjestetään verkkovälitteisesti kaikille avoin tiedotus‐ ja keskustelutilaisuus toukokuun alussa.

Leppävirta luopuu linja-autoasemasta, tilalle tulossa Tokmanni

Leppävirta on neuvotellut kaupoista uuden omistajan kanssa, joka haluaa pikaisesti tilalle liikekiinteistön.

Riikinnevan jätekeskuksella uhkaava jätekasan tulipalo

Palo saatiin rajattua ajoissa eikä tuli ehtinyt levitä.

Pohjois-Savoon saadaan runsaan kolmen miljoonan rahoitus maaseudun kehittämiseen tälle ja ensi vuodelle

Rahoitusta myönnetään esimerkiksi paikallisten asukkaiden ideoimiin kehittämishankkeisiin.

Leppävirralle tulossa äänestysauto ennakkoäänestykseen

Äänestysauto pysähtyisi viidessätoista paikassa.

Tulipalo tuhosi harrasteajoneuvojen hallin Leppävirralla

Pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi palon rajaaminen.

Selvitys: Keski-Savon kuntien kannattaisi yhdistää rakennusvalvonta

Pienissä kunnissa rakennusvalvonta törmää ongelmiin esimerkiksi rekrytoinnissa ja kouluttautumisessa.

Harrasterakennuksessa uhkaava tulipalo Leppävirralla

Onnettomuudessa ei ollut henkilövahinkoja.

Viisivuotiaiden kaksivuotinen esiopetuskokeilu alkaa ensi syksynä

Pohjois-Savossa kokeilussa ovat mukana Joroinen, Kiuruvesi, Rautalampi, Suonenjoki ja Varkaus

Pasalanmäellä Leppävirralla aloitetaan kallioperätutkimukset kuun vaihteessa

Alue on osa mannertörmäyssaumaa, jossa kohtaavat pari miljardia vuotta vanhat kallioperät.

Amerikkalaisen työväenkulttuurin lämmin ehdottomuus puhutteli nuorta Mikko Perkoilaa

Mikko Perkoila väsää tarinoita ja kekseliäitä soittimia.

Pohjois-Savo saa 308 000 euroa lasten maksuttomiin harrastuksiin

Joka viides suomalaislapsi tai -nuori ei harrasta mitään.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle