Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Myllymäki, Kalliomäki, Salomäki, Pitkämäki - "Voitto ratkesi muutama tunti ennen pojan syntymää"

Kuuntelijoiden toivesumaa puretaan keskiviikkona neljännessä Sen selostuksen haluaisin kuulla -toivekonsertissa.

Seiväshypyn kotimaan kärki on 65 cm jäljessä maailman kärkituloksesta

Lajin tilasta huolestuneet seiväsmiehet ovat perustaneet Seivästalli-nimisen yhdistyksen nostamaan kotimaisen seiväshypyn tasoa.

Kiveen hakatut: Kuudes tuotantokausi

Vuonna 2012 Kiveen hakatut -sarjassa kuultiin peräti 15 jaksoa, joissa tutustuttiin muun muassa Urho Kekkosen urheilumaailmaan.

Pohjolan pomo, komissaari, presidentti – mitä valtiovarainministerin uran jälkeen?

Jutta Urpilaisen ura valtiovarainministerinä päättyi SDP:n puoluekokoukseen, jossa Antti Rinne valittin puolueen uudeksi puheenjohtajaksi ja mahdollisesti myös Urpilaisen salkun uudeksi haltijaksi. Mitä valtiovarainministerin uran jälkeen tehdään?

Teronen: Seiväshypyn kummajainen

Arto Teronen pohtii tuoreessa blogissaan suomalaisen seiväshypyn tilaa ja perinteitä. Lajin, josta aikoinaan löytyi suomalainen maailmanennätysmieskin.

Guzenina-Richardson ja Gustafsson ulos - mitä mieltä olet ministerikierrätyksestä?

SDP pudottaa kaksi ministeriään hallituksesta. Lisäksi salkkuja vaihdetaan hallituksen sisällä. Vastaavan tempun demarit tekivät 2005. Mitä hyvää ja huonoa näet "ministerikierrätyksessä"? Miten arvioit tämän ratkaisun onnistumista?

Kirja: Erkki Tuomioja suunnitteli SDP:n hajaannusta

Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) oli tuoreen kirjan mukaan hajottamassa SDP:tä hävittyään puheenjohtajakisan Jutta Urpilaiselle vuonna 2008. Eduskunnan puhemies Eero Heinäluomasta (sd.) kirjoitetun kirjan mukaan Tuomioja teki tiedusteluja yhteistyöstä muiden puolueiden jäsenten kanssa.

Kalliomäki hyppäsi maailmanmestaruuteen - tulos ei tyydyttänyt

Veteraanien yleisurheilun MM-kisoissa Jyväskylässä on tahkottu taas tänään mestaruuksia. 65-vuotiaiden seiväshypystä kultamitallin pokkasi Antti Kalliomäki.

Skog saamassa jatkopestin kansliapäällikkönä

Opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö Harri Skog , 61, on saamassa jatkopestin ministeriön kansliapäällikkönä. Hallitus esittää Skogia heinäkuussa 2016 päättyvälle viisivuotiskaudelle. Kansliapäällikön nimityksestä päättää presidentti Tarja Halonen.

Pankkivaltuusto puolustaa Liikasta

Eduskunnan pankkivaltuusto puolustaa Suomen Pankin pääjohtajaa Erkki Liikasta. Pankin entinen viestintäpäällikkö Jouko Marttila väitti eilen Ylen ykkösaamussa, että Liikanen on keskittänyt valtaa itselleen ja että pankin ilmapiiri on huonontunut hänen kaudellaan.

Kultaiset EM-hetket: Praha 1978

Prahan yleisurheilun EM-kisoissa vuonna 1978 Itä-Euroopan maiden urheilun ylivalta korostui entisestään. Suomelle kultaa juoksi Martti Vainio miesten kymppitonnilla.

Turkistuottajat älähtivät Virkkuselle

Turkiskasvattiejien etujärjestö on tyrmistynyt nuorten kokoomusvaikuttajien liittymisestä Animalia ry:n kampanjaan turkiseläinkasvatuksen kieltämiseksi. Turkiskasvattajien liitto haluaa nyt tavata Kokoomusjohdon.

Saara Karhu: Eläkeiän sijasta keskusteltava jaksamisesta ja johtamisesta

Eläkeiästä keskustelu on turhaa, jos ihmisille ei ole tarjota töitä, toteaa SDP:n tamperelaiskansanedustaja Saara Karhu. Pääministerin ehdotus nuorten työllistämissetelistä on myös ajatukseltaan vinoutunut, hän kritisoi.

Kalliomäki: SDP:llä on yhä uskottavuusongelma

SDP:n kansanedustajan Antti Kalliomäen mukaan SDP:tä vaivaa edelleen uskottavuusongelma. TV1:n Ykkösaamussa vieraillut Kalliomäki arvioi, että uskottavuuden puute on syönyt oppositiopuolueen kannatusta.

Soittoa ja seiväshyppyjä yli neljän metrin

Suomalaisen seiväshypyn huippuveteraanit eli seipään takavuosien kärkikaarti on saatu koolle Pirkkahalliin verestämään taitojaan hyväntekeväisyyshyppyjen merkeissä. Viihteellisen koko perheen Soittoa ja seiväshyppyä -tapahtuman tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä maamme vammaisurheilujärjestölle VAU:lle.

SDP:n Kalliomäki ei enää ehdolle

SDP:n pitkäaikainen kansanedustaja, entinen valtiovarainministeri Antti Kalliomäki ei asetu enää ehdolle seuraavissa eduskuntavaaleissa. Nurmijärveläinen Kalliomäki on ollut kansanedustaja vuodesta 1983 alkaen.

Kalliomäki suomii keskustaa

SDP:n kansanedustaja Antti Kalliomäki kritisoi keskustaa historiansa unohtamisesta ja kokoomuslaisesta politiikasta. Kalliomäki sanoo keskustan Verkkoapilan haastattelussa pelkäävänsä, että keskusta on osin tietoisesti ja osin tietämättään hylkäämässä hyvinvointivaltion ja vuosikymmeniä kestäneen SDP-yhteistyön.

Aamun lehdet

Tämän aamun pääkirjoituksissa eniten puhutelleet aiheet ovat olleet ruuan arvonlisävero, Venäjän puutullit ja Sdp:n Antti Kalliomäen halu tehdä totaalinen pesäero hallituksen muodostuksessa kokoomuksen ja keskustan kanssa nimenomaan puolueiden verotusperiaate-erojen vuoksi.

Kalliomäki haluaa keskustan ja kokoomuksen ulos tulevasta hallituksesta

SDP:n kansanedustaja, entinen valtiovarainministeri Antti Kalliomäki rakentaisi seuraavan hallituksen SDP:n varaan mutta jättäisi kokoomuksen ja keskustan ulos sen kokoonpanosta.

Kalliomäki ja Bryggare: veteraaniurheilu on iso juttu

Veteraanien yleisurheilun MM-kilpailut Lahdessa ovat saaneet monen urheilukonkarin kilpailuvietin heräämään. Poliitikoiksi ryhtyneet aitajuoksija Arto Bryggäre ja seiväshyppääjä Antti Kalliomäki harjoittelevat ensi kesän kisoja varten ei ihan verenmaku suussa, mutta ei paljon muutakaan.

Taustapeili: Bryggare ja Kalliomäki veteraanien MM-kisoihin?

Lahti järjestää kesällä yleisurheilun veteraanien MM-kilpailut, joihin osallistujia odotetaan jopa 7 000. Veteraaniurheilu vetää muutenkin kilpailutoimintaan yhä suurempia joukkoja. Onko kilpailemista tulossa koko elinkaaren mittaista toimintaa ja miksi veri vetää mukaan myös aktiiviuran jälkeen? Aiheesta ovat keskustelemassa Lahden kisoihin osallistuvat, aktiiviurallaan erinomaisesti menestyneet olympiamitalistit Arto Bryggare ja Antti Kalliomäki. Lähetystä isännöi Jouko Vuolle.

Rovaniemen teatterin katsojaluvut aallonpohjassa

Rovaniemen teatterin katsojaluvut jatkoivat laskuaan viime vuonna. Koko vuonna kävijöitä oli noin 25 500. Luku on toiseksi pienin pariin vuosikymmeneen.

Kalliomäki: Taantumaan ei ole suhtauduttu riittävän vakavasti

Entinen valtiovarainministeri Antti Kalliomäki arvioi, ettei talouden taantumaan ole suhtauduttu riittävän vakavasti. SDP:n kansanedustaja Kalliomäki esitti keskiviikkoillan TV1:n A-plus-ohjelmassa valtion budjetin avaamista uudelleen.

Joulua ennen ja sitä ennen

Uskoisin, että lähes jokaisella Jouluun liittyy myös kipeitä ja tuskallisia muistoja; on yksinäisyyttä, henkistä ja taloudellista ahdinkoa, syrjäytymistä ja pitkänä vapaana mustaan kukkaan puhkeavia perheen välienselvittelyjä. Silti Joulua pidetään rauhan ja onnellisuuden juhlana, jonka arvoa kiireen keskeyttäjänä ei edes kaupallistuminen ole onnistunut kokonaan tukahduttamaan. Joulu on paradoksi.

Kalliomäki kurkotti olympiahopealle

Suomelle harvinainen hopea.

Puolueiden kärkinimet valmistelemaan vaalirahoitusta

Useat puolueet laittavat vaalikampanjoidensa kärkitekijät eli puoluesihteerinsä vaalirahoitusta uudistavan työryhmän jäseniksi.

Kalliomäki: Nuorekas puheenjohtaja SDP:lle

SDP:n vaalitappion selvittelyä johtanut kansanedustaja Antti Kalliomäki kaipaa uutta ilmettä ja nuorekasta energiaa puolueen uudelta puheenjohtajalta.

Työryhmä kartoittaa perustuslain toimivuutta

Oikeusministeriö on asettanut työryhmän valmistelemaan ja kartoittamaan perustuslain toimivuutta ja mahdollisia muutostarpeita. Työryhmää johtaa oikeusministeri Tuija Brax.

Elävälle arkistolle tiedonjulkistamispalkinto

Palkinto myönnettiin huhtikuussa 2007

SDP ottaa etäisyyttä SAK:hon

SDP aikoo vastaisuudessa ottaa etäisyyttä Suomen Ammattiliittojen keskusjärjestöön SAK:hon. SDP:n heikkoa vaalimenestystä ruotinut puolueen sisäinen työryhmä pitää tärkeänä, ettei SDP leimaudu kehenkään vaan toimii aktiivisesti hyvässä yhteistyössä erilaisten kansalaisjärjestöjen kanssa.

SDP pui porukalla vaalitappiotaan

Vaalitappion jälkeinen sisäinen keskustelu SDP:ssä jatkuu. Sosiaalidemokraattien eduskuntaryhmässä pohdittiin torstaina, miksi puolue menetti ääniä vaaleissa. Puolueen todettiin joutuneen liian kauaksi ihmisten arjesta.

SDP selvittää vaalitappion syitä

Opetusministeri Antti Kalliomäki ryhtyy selvittämään sosialidemokraattien eduskuntavaaleissa kärsimän tappion syitä.

Kalliomäki ja Pekkarinen nokittelevat valtionyhtiöistä

Opetusministeri Antti Kalliomäki (sd.) syyttää keskustaa valtionyhtiöiden myyntiaikeista. Kalliomäen mielestä keskustan yhtiöiden myyntiin tähtäävä valtionyhtiöpolitiikka on hätiköivää ja lyhytnäköistä.

Tiehankkeista miljardilasku seuraavalle hallitukselle

Maanrakennusalaa uhkaa ylikuumeneminen vuosina 2008 ja 2009. Valtiovarainministeriön mukaan syynä tulevaan ylikuumenemiseen ovat uusista liikennehankkeista tehdyt päätökset.

Huippuyliopistoja yhteistyötä tiivistämällä

Suomeen halutaan luoda huippuyliopistoja nykyisten yliopistojen yhteistyötä tiivistämällä. Opetusministeri Antti Kalliomäelle (sd.) on luovutettu maanantaina kolme yliopistojen rakenteellista kehittämistä koskevaa selvitystä.

Kalliomäki: Pessimistiset talousennustukset toteuttavat itseään

Opetusministeri Antti Kalliomäen (sd.) mukaan pessimistiset talousarviot eivät saa ohjata politiikkaa. Kalliomäki ei entisenä valtiovarainministerinä kyseenalaista valtiovarainministeriön perjantaisen virkamiesraportin laskennallista kaavaa, mutta moittii sen oletuksia.

Yliopistoille esitetään rajuja muutoksia

Huippuyliopistojen kehittämistä pohtineet työryhmät esittävät yliopistoille rajuja muutoksia, kirjoittaa Kauppalehti Presso.

Kalliomäki: Porvarihallitus muuttaisi politiikan perinnettä

Opetusministeri Antti Kalliomäki (sd.) varoittaa, että vaalien jälkeen mahdollisesti syntyvä porvarihallitus muuttaisi suurella todennäköisyydellä pysyvästi Suomen poliittiset asetelmat.

Lankia: Keskusta ja kokoomus eivät voi yhdistyä

Keskustan entinen puoluesihteeri, kansanedustaja Eero Lankia ei usko keskustan ja kokoomuksen yhdistymiseen pitkälläkään tähtäimellä, kertoo keskustan verkkolehti Apila.

SDP yrittää paluuta pääministeripaikalle

Sosiaalidemokraatit yrittävät maalisvaaleissa nousta uudelleen pääministeripuolueeksi neljän vuoden tauon jälkeen. Mielipidemittaukset eivät kuitenkaan lupaile mitään maanvyöryvoittoa.

Kalliomäki lupaa miljoonia perloslaisten koulutukseen

Opetusministeri Antti Kalliomäki lupaa Perlokselta irtisanottavien koulutukseen miljoonien eurojen lisärahoitusta. Ministeri arvioi, että hallituksesta ja eduskunnasta löytyy yksimielisyys koulutuksessa tarvittaviin määrärahalisäyksiin.

Vanhanen: Väitteet porvariyhteistyöstä vaalipuhetta

Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Matti Vanhanen pitää sosiaalidemokraattien väitteitä porvaripuolueiden hallitussopimuksesta vaalityönä.

Kalliomäki tyrmää Vanhasen kaavailemat lukukausimaksut

Opetusministeri Antti Kalliomäki tyrmää pääministeri Matti Vanhasen kaavailut opiskelumaksuista. Kalliomäki arvostelee etenkin ajatusta siitä, että suomalaiset jatko-opiskelijat joutuisivat maksamaan opinnoistaan. Kalliomäen mukaan tämä avaisi portin koko maksuttoman koulutusjärjestelmän romuttamiseen.

Kalliomäki tyrmää Vanhasen kaavailemat lukukausimaksut

Opetusministeri Antti Kalliomäki tyrmää pääministeri Matti Vanhasen kaavailut opiskelumaksuista. Kalliomäki arvostelee etenkin ajatusta siitä, että suomalaiset jatko-opiskelijat joutuisivat maksamaan opinnoistaan. Kalliomäen mukaan tämä avaisi portin koko maksuttoman koulutusjärjestelmän romuttamiseen.

Lipponen varoitti Nato-allergiasta

Eduskunnan puhemies Paavo Lipponen varoitti Yleisradion TV1:n Lauantaiseurassa Nato-allergiasta.

Rakennusmestarikoulutus käynnistyy jälleen

Uusien rakennusmestareiden koulutus käynnistyy jälleen yli 10 vuoden tauon jälkeen. MTV3:n uutiset kertovat, että kolmivuotinen koulutus käynnistyy kuudessa ammattikorkeakoulussa ensi syksynä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle