Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kurjuudellaan kansainvälistä huomiota herättänyt Bosnian siirtolaisleiri tyhjennettiin, ja seuraavaksi se jyrätään puskutraktoreilla matalaksi

Sadat kehnoissa oloissa eläneet miehet siirretään 300 kilometrin päähän. Lähes kaikki sanovat palaavansa takaisin EU:n rajan tuntumaan.

"Sitten Matti sanoi, että nyt lähdetään treenaamaan" – pitkäaikainen kilpakumppani kertoo Nykäsen vähemmän tunnetun kultamitalin taustat

Vielä veteraanien MM-kisojen vuonna 2008 alla Matti Nykänen osoitti, että halu tehdä kovasti töitä voiton eteen ei ollut hävinnyt mihinkään.

Jakautunut Bosnia-Hertsegovina äänestää parlamenteista ja presidenteistä – talousongelmat jääneet etnisten kysymysten varjoon

Vaalien monimutkaisuus kuvaa maan jakautumista eri osiin yli 20 vuotta sitten soditun verisen sodan jäljiltä.

Useat EU-maat sulkivat ovensa Turkin kampanjoivalta presidentiltä – Erdoğan piti vaalijuhlan Sarajevossa

Useat EU-maat ovat ilmoittaneet, että Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan ei ole tervetullut kampanjoimaan. Pelkästään Saksassa on lähes puolitoista miljoonaa Turkin kansalaista, joilla on äänoikeus.

Yhdeksäs selostustoivekonsertti : "Marja-Liisan arvoa nostaa se, että hän ei vain kulkenut voitosta voittoon"

Sen selostuksen haluaisin kuulla -toivekonsertti kajahtaa ilmoille jälleen tulevana keskiviikkona.

Vieläkö muistat? Marja-Liisa Hämäläinen voitti olympiakultaa Sarajevossa 1984

Vuoden 1984 olympialaisissa Sarajevossa 28-vuotias Marja-Liisa Hämäläinen voitti uransa ensimmäisen olympiakullan 10 kilometrin hiihdossa 9. helmikuuta. Samoista kisoista kotiinviemisiksi tarttui vielä kaksi muutakin kultamitalia ja yksi viestipronssi.

Sarajevon pörssi avasi islamilaisen pörssi-indeksin

Islamilaisen indeksin yhtiöt toimivat vain sellaisilla aloilla, jotka sopivat islamin oppeihin. Tarkoitus on houkutella arabimaiden sijoituksia maahan.

Selostustoivekonsertti palaa - "129 erinomaista suoritusta ja yksi epäonnistuminen vie olympiamitalin"

Suuren suosion Yleisradion 90-vuotisjuhlapäivänä saavuttanut Sen selostuksen haluaisin kuulla -toivekonsertti saa jatkoa ensi maanantaina.

Serbien presidentti kuulusteltavaksi järjestämästään kansanäänestyksestä

Bosniaan kuuluvan Serbitasavallan presidentti Milorad Dodik joutuu isäntämaan pääsyyttäjän kuulusteltavaksi, koska hän uhmasi oikeuden päätöstä ja järjesti kansanäänestyksen serbien kansallispäivän säilyttämisestä.

Tänne päin, turistilaumat! – 8 upeaa matkakohdetta, joissa on väljempää

Euroopan suuret metropolit ja kaukomaiden paratiisirannat ovat jo helisemässä turistimassojensa kanssa. Suomalaiset matkabloggaajat vinkkaavat lempikohteistaan, joihin vielä mahtuu ja joissa voi kokea aitoa paikallistunnelmaa.

YK:n turvallisuusneuvosto hätäkokoukseen Aleppon kriisin takia

Venäjä toivoo uuden tulitauon syntyvän jopa muutamien tuntien aikana.

Legendaarisen "Suomen tappajan" poika avasi maalitilin NHL:ssä

Pittsburgh Penguinsin 23-vuotias laitahyökkääjä Tom Kühnhackl sai maalitilinsä auki NHL:ssä.

HJK julkaisi tuoreimman vahvistuksen - toppari balkanilaismestarin riveistä

Serbialainen Ivan Tatomirovic on tehnyt kauden mittaisen sopimuksen, jossa on optio tulevasta sesongista.

Väkivaltaa, aivovamma, pojan kuolema - entisen olympiavoittajan traaginen elämä päättyi vain 55-vuotiaana

Syöskylaskussa olympiakultaa vuonna 1984 voittanut Bill Johnson on kuollut vain 55-vuotiaana. Johnson oli ensimmäinen yhdysvaltalainen, joka voitti alppihiihdossa olympiakultaa.

Kaksi sotilasta kuoli ammuskelussa Bosnia-Hertsegovinassa

Ammuskelun jälkeen hyökkääjä teki itsemurhan räjäyttämällä itsensä kotonaan. Poliisin mukaan on liian aikaista sanoa, oliko kyseessä terrori-isku.

Balkanin sotaisia lähihistoria esillä Sarajevon elokuvajuhlilla – "Länsimaisista elokuvista puuttuvat ideat"

20 vuotta täyttävät Sarajevon elokuvajuhlat ovat houkutelleet tänä vuonna yli satatuhatta vierasta. Kaakkoiseurooppalainen elokuva on viime vuosina nostanut suosiotaan erityisesti romanialaisen elokuvateollisuuden ansiosta. Sarajevossa esillä on ollut runsaasti alueen nuorten ohjaajien teoksia.

Osman Đikić – suomenkielinen ääni piiritetyssä Sarajevossa

Osman Đikić kertoi suomalaisille sodasta suomeksi

Suomalainen superlupaus ei pettänyt - historiallinen MM-mitali tuliaisena

Judon huippulupaus, ikäluokan maailmanlistan ykkösenä komeileva Emilia Kanerva jatkoi mitalinhohtoista kauttaan alle 18-vuotiaiden MM-kilpailuissa Sarajevossa.

Hämäläisen ja Arajuuren seuralle kovia sanktioita Uefalta

Euroopan jalkapalloliitto (Uefa) mätkäisi Lech Poznanille sakot. Sen lisäksi Puolan hallitsevan mestarin on pelattava seuraava kotiottelu tyhjille katsomoille.

Arajuuri unelmoi lohkovaiheesta

Paulus Arajuuren edustama puolalainen Lech Poznan taistelee jalkapallon Mestarien liigan karsintapeleissä.

Paavi Sarajevossa: Ei koskaan enää sotaa

Bosnian sodassa kuoli noin 100 000 ihmistä vuosina 1992–1995.

Paavi vierailee Sarajevossa – paikalle odotetaan jopa 100 000 ihmistä

Paavi Franciscus pitää olympiastadionilla ulkoilmamessun tuhansille ihmisille ja isännöi uskonnollisten johtajen kokousta, johon osallistuu muslimien, ortodoksien ja juutalaisten edustajia.

Ruotsin poliisi kiistää terrori-iskun – kyse jengirikollisuudesta

Ruotsin poliisi luonnehti tapausta jengirikollisuudeksi eikä terrori-iskuksi. Mikään ei poliisin mukaan viittaa terroriin.

Bosniassa pidätettiin terroriepäiltyjä – "Suunnittelivat iskua Skandinaviaan"

Viranomaiset eivät kerro, missä maassa isku olisi tehty. Yksi pidätetyistä on ruotsalainen.

Finland condemns Mariupol rocket strikes in Ukraine

Finland’s President Sauli Niinistö has issued a joint statement along with the current government to condemn Saturday’s rebel attack on Mariupol, Ukraine, in which 30 people were killed. The joint statement repeated Finland’s appeal for the parties to the conflict to work towards a peaceful solution.

Jugoslavia-tuomioistuimen syyttäjät vaativat Karadžićille elinkautista vankeutta

Entistä serbijohtajaa syytetään muun muassa kansanmurhasta. 69-vuotiaan Karadžićin ja syyttäjien on aika aloittaa pitkän oikeudenkäynnin loppupuheenvuorot maanantaina.

Åland United myrskyn silmässä Mestarien liigan karsinnassa

Naisten liigajoukkue Åland United kärsi dramaattisen 7-0 häviön Puolan mestarijoukkueelle Medyk Koninille Mestarien liigan karsintalohkossa.

Ensimmäisen maailmansodan ensimmäinen sodanjulistus tehtiin tasan sata vuotta sitten – video

Itävalta-Unkari julisti sodan Serbialle 28. heinäkuuta 1914 kuukausi Itävalta-Unkarin kruununperijä Frans Ferdinandin murhan jälkeen.

Sarajevon laukaukset jakavat yhä kansan Bosniassa

Itävalta-Unkarin arkkiherttuan Frans Ferdinandin salamurhannut serbinationalisti Gavrilo Princip on toisille vapaustaistelija, toisille terroristi.

Tutkija: Gavrilo Principillä isompi merkitys Suomen itsenäisyydelle kuin Mannerheimilla

Ensimmäiseen maailmansotaan johtaneista Sarajevon laukauksista on lauantaina kulunut tasan sata vuotta. Historioitsija Teemu Keskisarja muistuttaa, että Itävalta-Unkarin kruununperillisen murha mahdollisti Suomen itsenäistymisen.

Elisabeth Rehn: Jalkapallo on enemmän sillanrakentaja kuin sillanpolttaja

Pitkän uran poliitikkona tehnyt Elisabeth Rehn pohtii jalkapallon olevan globaali vaikuttaja, joka voi parhaassa tapauksessa lieventää vihaa ja tuoda kansoja lähemmäs toisiaan.

Kommentti: Bussi lähti liikkeelle, mutta hyytyi tienposkeen

Iran oli ongelmissa, kun joukkue joutui hyökkäyskannalle Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan, arvioi Yle Urheilun Alex McKeough.

Bosniassa ja Serbiassa hätätila: Historian pahimmat tulvat, jo useita kuolleita

Sadetta on satanut päivässä enemmän kuin neljässä kuukaudessa, mikä on enemmän kuin koko mitatun historian aikana. Tuhansia ihmisiä on vaikeuksissa tulvavesien keskellä.

Sodassa tuhottu Sarajevon vanha kaupungintalo sai entisen loistonsa takaisin

Toisen maailmansodan jälkeen kansalliskirjastoksi muutettu talo tuhoutui 22 vuotta sitten, kun se syttyi tuleen Sarajevoa piirittäneiden serbien pommituksissa.

Nyt Yle Areenassa: Cantonan juontama Futiskapinalliset!

Eric Cantonan juontamassa dokumenttisarjassa kerrotaan jalkapalloilijoista, jotka ovat olleet myös yhteiskunnallisesti aktiivisia ja saaneet aikaan muutoksia maassaan. Mukana Rachid Mekloufi, Sócrates, Pedrag Pasic, Carlos Caszely ja Didier Drogba.

Henrik Sillanpää debytoi Davis Cupissa

Jarkko Nieminen on Suomen ykköspelaaja, kun Suomi kohtaa huhtikuun alussa Bosnia ja Hertsegovinan Talissa.

Kohtalokkaat Sarajevon laukaukset

Ensimmäinen maailmansota syttyi kesällä 1914.

Lähettäjä ei ehdi kisoja seurata

Oululainen pikaluistelija Jouko Vesterlund edusti Suomen Sarajevon olympialaisissa vuonna 1984. Hän on mukana myös Sotsissa, nyt luistelijoiden lähettäjänä.

Kansallisaarteet kärventyivät Sarajevon tuhopoltossa – video

Merkittäviä ottomaanien ajan historiallisia dokumentteja on tuhoutunut tai vaurioitunut Bosnia-Hertsegovinan levottomuuksien seurauksena.

"Ilman rajoituksia meno olympialaisissa olisi villiä"

Sotshin olympialaisten linja varsinaiseen urheilusuoritukseen littymättömissä asioissa on ollut tiukka. Sensuuri ja jopa mahdollinen mitalin menetys ovat nousseet otsikoihin. Suomen olympiakomitean entinen pääsihteeri Kosti Rasinperä ei linjaa hämmästele. Hänen mukaansa säännöt ovat selvät ja niitä pitäisi noudattaa.

Suomalaisluistelija palaa olympia-areenoille 30 vuoden tauon jälkeen

Jouko Vesterlund lähettää Sotshissa luistelijoita 500, 5 000 ja 10 000 metrillä. Edellisen kerran hänet nähtiin olympiajäillä Sarajevossa 1984.

Olympialaisten eksoottisimmat sankarit: Aatelissuvun prinssi, poplaulaja ja historiallinen olympiaurheilija

Yle Urheilu esittelee hieman tuntemattomampia Sotshin olympialaisissa kilpailevia urheilijoita. Meksikoa miesten pujottelukilpailussa edustava prinssi Hubertus von Hohenlohe-Langenburg oli ensimmäistä kertaa mukana talviolympialaisissa Sarajevossa 1984.

Bosnialaiset kyllästyneitä työttömyyteen – väkivaltaiset protestit levisivät ympäri maata

Tehtaiden sulkemisesta kolme päivää sitten alkaneet mielenosoitukset ovat laajentuneet tyytymättömyyden ilmaisuksi maan kurjaa taloustilannetta, korkeaa työttömyyttä, hallinnon korruptiota ja poliittista eliittiä vastaan. Kyseessä ovat pahimmat levottomuudet Bosniassa sitten vuosien 1992-95 sodan, jossa kuoli 100 000 ihmistä.

Leijona-legenda nähnyt nousut ja laskut – ”Venäjä-peli tietenkin kaivelee vieläkin”

Raimo Helminen jos joku tietää, mistä olympialaisissa on kyse. Sotshin kisoissa Helmisen olympiadebyytistä tulee kuluneeksi tasan 30 vuotta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle