Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tampereen Luminaryn ympäristössä illan aikana pelastuslaitoksen yksiköitä ja savua – kyseessä museonäyttelyyn liittyvät kuvaukset

Kuvaukset liittyvät museokeskus Vapriikissa ensi syksynä avautuvaan Tampere liekeissä -näyttelyyn. Näyttely kertoo tulipaloista ja palontorjunnan historiasta Tampereella. 

Katso suorana: Skeittauksen SM-finaalit Tampereella

Yle välittää skeittauksen SM-kilpailut Yle Areenassa. Lauantain finaaleja voi seurata tämän jutun pääkuvaa klikkaamalla.

Parkanossa paloi hehtaari metsää

Palo oli nykymitoilla varsin laaja. Melko harvoin Pirkanmaalla enää kärähtää kerralla hehtaaria enempää.

Pirkanmaalla 16 uutta tartuntaa – TAYS muistuttaa turvaväleistä terassilla ja puistoissa

Perjantaina kerrottu koronaluku, 16 uutta tartuntaa, on viikon korkein päiväkohtainen luku. Tartuntojen määrä on noussut alkuviikosta. Maanantaina ja tiistaina kerrottiin vain viidestä uudesta tartunnasta.

"Illalla voisi jo katsella matkailusivuja" – Tampereen massarokotuspisteeltä kävelee ulos onnellisia ihmisiä

Kolmasosa pirkanmaalaisista on jo saanut koronarokotteen. Ratinan stadionin rokotuspaikalle satelee ylistystä.

Vesilaitoksen yhtiöittämisselvitys esillä Tampereella: nykyinen malli näyttää päällimmäiseltä vaihtoehdolta

Osakeyhtiöksi muuttamisellakin on puolensa, mutta nykyinen liikelaitosmalli helpottaa esimerkiksi päätösten pitämistä julkisuudessa.

Tampereen kaupunki nappasi satamavastaavaksi merikapteenin

Tuomas Salovaara on jo aloittanut työnsä Tampereen kaupungin satamavastaavan tehtävässä. Uusi satamapomo ei aio ruveta sovittelemaan edeltäjänsä saappaita vaan aikoo hoitaa homman omalla tyylillään.

Tamperelaiskoulun luokkia yhdistellään, lapset ja vanhemmat pelkäävät oppimisen vaikeutuvan – "Surulliset tunnelmat, moni itki eilen"

Lentävänniemen koulun nykyisistä kolmesta vitosluokasta tehdään ensi syksyksi kaksi isoa kuutosluokkkaa. Oppilaat ja huoltajat pelkäävät koulunkäynnin muuttuvan levottomaksi. 

Serlachius-museot avasi lisää lippuja varattavaksi huippusuosittuun Banksy-näyttelyyn

Banksyn näyttely A visual protest aukeaa Göstä-museossa lauantaina. Näyttelyssä nähdään noin 70 teosta, erityisesti taiteilijan varhaistuotantoa. Kyseessä ei ole Banksyn virallinen näyttely, sillä taiteilija itse ei ole sitä auktorisoinut.

Ylöjärven Elovainion liikuntapaikalle on tulossa myös kuntopolku

Samalle paikalle suunnitellaan muitakin liikuntamuotoja.

Pirkanmaalla kahdeksan uutta koronatartuntaa, näytteitä yli 1 300

Pirkanmaan päivittäinen koronaluku pysyy edelleen alle kymmenessä. Keskiviikkona kerrottiin kahdeksasta uudesta tartunnasta. Testeissä käytiin runsaasti.

Teräaseilla varustautumisesta on tullut yleistä huumekaupassa myös muualla kuin pääkaupunkiseudulla – roadman-ilmiöstä ei vielä tietoa

Ryöstöjen ja huumerikosten määrä nousi koko Suomessa viime vuonna. Kokeneiden poliisien mukaan teräaseita löytyy usein huumekaupan yhteydessä, kun toisen osapuolen varalta varustaudutaan. Tilanteen kärjistyessä seuraukset ovat ikävät.

Tampereen yhteiskoulun tiloissa savua, tulta ei löytynyt

Hälytys tuli tiistai-iltana puoli yhdeksän tienoilla. Pelastuslaitos kävi tarkistamassa tilanteen.

Tampereen keskustasta alkavan pyöräbaanan rakentaminen kohtasi vaikean paikan ennen Hervantaa

Korkinmäessä on vaarallisia pikkukatujen risteyksiä jyrkässä mäessä. Muistutuksissa ehdotetaan kiertoreittiä.

Maksuttoman joukkoliikenteen kokeileminen jakaa tamperelaisten kuntavaaliehdokkaiden mielipiteet Ylen vaalikoneessa

Tamperelaiset kuntavaaliehdokkaat suhtautuvat vaihtelevasti maksuttoman joukkoliikenteen kokeiluun. Ylen vaalikoneessa ajatus sai eduskuntapuolueista eniten kannatusta vasemmistoliiton ja SDP:n ehdokkailta. Selvä enemmistö kokoomuksen ehdokkaista on ainakin jokseenkin eri mieltä asiasta.

Sahatavaran hinta nousee rajusti, mutta kysyntä vain kasvaa – puutavarakauppiaiden puheenjohtaja: “Tilanne on aivan ennennäkemätön”

Sahat vähensivät tuotantoa, kun koronapandemia alkoi, mutta puutavaran kysyntä lähtikin kasvuun. Nyt Kanadan metsissä on laajat hyönteistuhot ja Keski-Euroopassa ja Venäjällä puunkorjuussa ongelmia. Kysyntää on enemmän kuin tarjontaa, ja se näkyy hinnassa.

Teollisuus ja tutkimus kehittelevät muoveja uusiutuvista raaka-aineista

Bakteerit, hiivasolut ja muut pieneliöt aiotaan saada valmistamaan aineita, jotka korvaavat öljyraaka-ainetta.

Tiistai 11.5.2021 (tv)

Työkiireet. Tampereen raitiovaunu. Lahden kasvipuisto. Sää.

Ylioppilasjuhlissa saa olla 50, lapset ja nuoret voivat kilpailla ulkona, eläkeläiset uida – Pirkanmaalla moni suositus muuttui, Yle seurasi

Pirkanmaan koronatilanne rauhoittui takaisin kiihtymisvaiheeseen. Uusia tartuntoja on ollut vähän viime aikoina, minkä ansiosta suosituksia lievennettiin. Yle seurasi Pirkanmaan pandemiaryhmän mediainfoa suorana.

Oikeus: Kymmenen paloa Tampereella ja Nokialla sytyttänyt oli syyntakeeton

Viime kesänä Nokialla ja Tampereella syttyi lukuisia tulipaloja. Mies myönsi sytyttäneensä esimerkiksi koulun, kirkon ja lukuisia muita paikkoja. Hänet määrätään tahdosta riippumattomaan hoitoon.

Kesä on täällä: helleraja rikki ensimmäistä kertaa tänä vuonna

Lähipäivät ovat kesäisen lämpimiä suuressa osassa maata.

Poliisi: Sastamalan kolarissa kuolleet nuoret olivat tulossa Tampereelle kokoontumisajoihin

Poliisi muistuttaa, että kokoontumisajojen aikaan pääteillä liikenne on vilkasta. Varsinkin silloin kovat ylinopeudet ja muu vaarallinen ajokäyttäytyminen saattavat johtaa todella vakaviin seurauksiin, poliisi varoittaa.

Uudet kuntavaaliehdokkaat kärsivät korona-ajasta, sanoo Ylen vaali-asiantuntija: "Jos äänestäjä ei hillu somessa, äänestääkö hän samaa ehdokasta kuin viime vaaleissa?"

Kuntatutkija Jenni Airaksisen mukaan kuntavaalien keskeinen puheenaihe tulee olemaan se, kuinka kunnissa hoidetaan koronan aiheuttamat vahingot.

Pirkanmaalla taas vain viisi uutta koronatartuntaa

Pirkanmaalla kerrottiin tiistaina viidestä uudesta koronatartunnasta. Määrä on sama kuin maanantaina todettiin. Yhteensä tartuntoja on ollut epidemian aikana 4 801. Yle seuraa tiistaina suorana pandemiaryhmän infoa.

Tampereen kaupunginhallitus esittää Frenckellin kiinteistön myymistä

Ostajaehdokas rakentaisi nykyisten virastojen paikalle majoitus-, kulttuuri- ja kylpylätiloja.

Paikalla potkut saanut lääkäri, QAnon-aktiivi ja lähes sata muuta ilman turvavälejä: Poliisi ei epäile rikosta Tampereen tilaisuudessa

Tämän hetken tietojen mukaan näyttää poliisista siltä, että kyseessä oli yksityistilaisuus. Poliisi pitää kuitenkin lähes sadan hengen tilaisuutta vastuuttomana. Somessa jaettujen kuvien ja videoiden perusteella tilaisuudessa ei pidetty maskeja eikä turvavälejä.

Katso video: Tampereen ratikka otti kyytiin ensimmäiset maksavat asiakkaat – "Valtava työmäärä konkretisoitui"

Keväästä 2017 saakka rakennettu Tampereen ratikan ensimmäinen osuus on nyt valmis. Maanantaina alkava koeliikenne on koronan takia tiukasti rajattua. Varsinainen liikenne alkaa 9. elokuuta.

Uutta tietoa kolmen hengen vaatineesta kolarista: kuski yritti ohittaa kahta autoa kerralla, ohiajetut kertoivat huomattavasta ylinopeudesta

Kaksi alle 20-vuotiasta miestä ja yksi keski-ikäinen mies kuolivat Sastamalassa kahden auton ja moottoripyörän kolarissa viikonloppuna. Kolme loukkaantui vakavasti samassa onnettomuudessa, he eivät ole hengenvaarassa.

Pirkanmaalla viisi uutta koronatartuntaa

Pirkanmaan pandemiaryhmän odotetaan kertovan huomenna ylioppilasjuhlien ja päättäjäisten kokoontumissuosituksista. Uutta tietoa odotetaan myös aikuisten ryhmäliikuntaharrastuksista ulkona sekä uimahallien, kylpylöiden ja yleisten saunojen tilanneesta.

Pirkkalan Pereensaareen suunnitellaan muun muassa ravintolaa

Saari sijaitsee lähellä Tampereen rajaa. Sinne on tieyhteys.

Kirjastot avaavat ovensa vähitellen

Hyllyjen luokse pääsee taas valitsemaan lainattavaa. Turvaohjeet ovat edelleen voimassa.

Tampereella on nyt kauppa, jossa kaikki on ilmaista – Puodissa ruoka-avun saa valita itse

Nekalassa avautui tällä viikolla kauppa, josta vähävarainen voi hakea elintarvikkeita ilmaiseksi. Kyseessä on Tampereen evankelisluterilaisen seurakuntayhtymän Puoti. Ainutlaatuisen Puodista tekee se, että siellä ruokakassin sisällön voi valita itse.

Tupakantumpit ja maskit saivat kyytiä koko kaupungin siivoustalkoissa

Tampereella siivottiin lauantaina yhdessä lähiympäristöä. Koko kaupungin siisteystalkoisiin ilmoittautui ennakolta noin 50 siivousporukkaa eri puolilta kaupunkia. Freelance-näyttelijät ottivat varaslähdön jo perjantaina.

Pirkanmaalla 16 uutta koronatartuntaa

Pirkanmaalla kerrottiin lauantaina 16 uudesta koronatartunnasta. Fimlab tutki perjantaina 1 554 näytettä.

Tampereen Peltolammille tulee kesäksi ilmainen puistoruokailu alle 16-vuotiaille nuorille

Uimarannalla järjestettävä puistoruokailu on maksuton ja tässä tässä mittakaavassa ensimmäinen laatuaan Tampereella.

Olitko näissä paikoissa tällä viikolla? TAYS kertoo mahdollisista altistumisista esimerkiksi tavaratalon hajuvesiosastolla

Tampereen yliopistollinen sairaala tiedottaa useista paikoista, joissa on voinut altistua koronavirukselle tällä viikolla. Tiistailta on listattu kolme paikkaa ja keskiviikolta yksi. Kaikki sijaitsevat Tampereella.

Turkki syyttää tamperelaismiestä presidentti Erdoğanin kunnian loukkaamisesta – perää sinnikkäästi oikeusapua Tampereelta jo toista kertaa

Tampereella asuvaa suomenturkkilaista miestä ei ole saatu oikeuteen Turkissa, joten turkkilainen tuomioistuin on pyytänyt jo kahdesti apua Pirkanmaan käräjäoikeudelta.

Tampereen toinen joukkorokotuspiste messu- ja urheilukeskukseen

Toiminta alkaa kesäkuussa ennen juhannusta.

Pirkkala kokeilee, miten juttuseura tuo onnellisuutta vanhuuteen

Kokeiluun on otettu alkuun viisi ikäihmistä, joille yhteistyökumppani järjestää juttukaverin.

Pälkäneellä tutkitaan Aapiskukon maaperää jakeluaseman tulevaisuudensuunnitelmia varten

KHO antoi maaliskuussa luvan polttoainejakelun jatkamiseen. Neste ei vielä kerro suunnitelmistaan, mutta alueen tutkimukset mahdollistavat myyntipisteen uusimisen.

Vallilan taposta tuomitulle 16-vuotiaalle lisää vankeutta Tampereella tapahtuneista rikoksista

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut tekohetkellä 16-vuotiaan nuoren vankeuteen viime syksynä Tampereella tapahtuneista tapon ja ryöstön yrityksestä. Nuori sai aiemmin tänä vuonna pitkän vankeusrangaistuksen Helsingin Vallilassa tekemästään taposta.

Uusia tartuntoja maltillisesti: suuresta näytemäärästä löytyi 14 tapausta

TAYS kertoo, että Pirkanmaan koronatilanne on jatkunut maltillisena. Torstaille tilastoitiin laboratorioista 14 tartuntaa. Testeissä on kuitenkin käyty ahkerasti. Tällä viikolla on kerrottu perjantaihin mennessä 62 uudesta tartunnasta.

Riikka Lintukangas palasi osittain töihin, kun vauva oli neljän kuukauden, ja huomasi, että se oli yllättävän vaikeaa Kelalle ja tabu

Osa-aikatyö voisi lisätä vauvojen vanhempien tasa-arvoa ja edistää naisten työuria. Aniharva käyttää mahdollisuutta, koska se on nyt niin vaikeaa lainsäädännön takia. Riikka Lintukangasta työ virkisti koronavuonna.

Painovoimainen ilmanvaihto tukahdutettiin 50 vuotta sitten Suomesta – Nyt sitä opetellaan uudelleen helpon ja terveen talon toivossa

Koneellisen ilmanvaihdon yksinvalta näivetti insinööritietämyksen. Vanhaa oppia ei osata käyttää kunnolla myöskään vanhoissa taloissa. Siksi Museovirasto julkaisee oppaan. Asukkaan on ymmärrettävä järjestelmän toiminta ja osattava säätää sitä vuodenajan mukaan.

Tampereella seuraa pian maksu kaikista käyttämättä ja peruuttamatta jääneistä lääkäriajoista

Laajennus koskee 1. heinäkuuta alkaen kaikkia terveydenhuollon palveluita ja lyhytaikaista hoitoa sekä sosiaalihuollon lyhytaikaisia asumispalvelupaikkoja.

Tampereella koronarokotuksen voivat perjantaina varata jo 45-vuotiaat – Pirkanmaalla yli 30 prosenttia väestä rokotettu

Ensimmäisen koronarokotuksen on nyt Pirkanmaalla saanut yli 30 prosenttia väestöstä. Tehokkaan suojan vuoksi tarvitaan kaksi rokotuskertaa. Toinen rokote eli tehosterokote annetaan 12 viikon päästä ensimmäisestä rokotuksesta.

Tuleeko Tampereelle kaikkien aikojen terassikesä? Myös Särkänniemi aikoo rakentaa suurterassin huvipuistoalueelle

Terassikansalla on tulevana kesänä valinnanvaraa Tampereella. Eri puolille keskustaa on tulossa useita isoja terasseja. Särkänniemi aikoo avata omansa juhannuksena.

Tampere on myymässä historiallisen Frenckellin tehtaan kansallismaisemasta – yli 14 miljoonan kauppaa esitetään kaupunginhallitukselle

Tammerkosken rannalla sijaitseva Frenckellin tehdaskiinteistö on saamassa uuden omistajan. Kaupunginhallitus käsittelee maanantaina kiinteistön myymistä sijoitusyhtiö M/K Tampere IV Oy:lle. Kauppahinta on 14,3 miljoonaa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle