Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

National Geographic: Puolet Ison valliriutan koralleista kuollut

Korallien haalistuminen ja lopulta kuolema johtuvat meriveden lämpötilan noususta. Ilmastonmuutos on nopeuttanut merilämpötilojen muutoksia.

Facebook tunkee televisio- ja suoratoistomarkkinoille – avaa oman videopalvelun

Watch-palvelun ohjelmia voi kommentoida katselun lomassa. Videopalvelua kokeillaan aluksi osalla käyttäjiä Yhdysvalloissa.

"Väritäyteinen maailmanympärysmatka" – VB-valokuvakeskuksella National Geographicin upeimmat kuvat

Ikonisia valokuvia ei ole Suomessa aiemmin yhdessä näyttelyssä nähty.

National Geographic avasi tanskalaislöytöretkeilijöille tien koskemattomille seuduille – kuten Suomeen

Arkeologi Helle Olsen ja valokuvaaja Uri Golman tekivät 20 tutkimusmatkaa maailman eri syrjäisiin kolkkiin Wild-projektissaan. Tulokset näkyvät pian Suomessa.

Kansainvälinen suitsutus luo majoituspaineita Hossaan – "Jo viime kesänä myytiin eioota"

Hossan kävijämäärä lähti nousuun, kun siitä päätettiin tehdä kansallispuisto. Alueen yrittäjät arvelevat, että kansallispuistotittelin vaikutuksia ei vielä edes ymmärretä.

Torassiepissä kännykät jätetään kämpille – luontoelämyksiä ilman häiritsevää elektroniikkaa

Maailman luetuin luontolehti National Geographic on ihastunut Muonion Torassiepissä matkailijalle tarjottaviin mobiilittomiin elämyksiin. Harriniva -konserniin kuuluvassa Torassiepissä luontoon mennään ilman häiritseviä kännyköitä ja muita elektronisia laitteita.

VB-valokuvakeskuksen kesänäyttely: National Geographicin 50 parasta kuvaa

Näyttely on esillä kesällä ensimmäistä kertaa Suomessa.

Suomen noste jatkuu: Maailman suurin matkailulehti nosti parhaiden maiden joukkoon

Suomi valittiin 21 parhaan matkailumaan joukkoon. Valinnassa korostettiin Suomen luontoa.

Afganistanin vihreäsilmäinen kansikuvatyttö karkotetaan Pakistanista

Afganistanin pakolaisuuden symboli Sharbat Gula karkotetaan Pakistanista. Gulan vihreät silmät ikuistettiin vuonna 1985 National Geographicin kanteen.

Snapchatiin uusi ominaisuus – Muistojaan voi kohta tallentaa ja julkaista myöhemminkin

Nuorten suosiossa oleva somepalvelu on tunnettu siitä, että vastaanottaja voi katsella palvelun kautta toisille lähetettyjä kuvia enintään kymmenen sekuntia.

DNA-testi piirtää sukujuuret kartalle

Netin DNA-testit maalaavat sukujuuret suurella pensselillä.

DNA on maailman paras historiankirja

DNA on maailman paras historiankirja.

Ekokatastrofi Etelä-Amerikassa: Päijänteen kokoinen järvi kuivui olemattomiin

Tuhannen neliökilometrin suuruinen järvi on kuivunut. Bolivian hallitus syyttää ilmastonmuutosta ja El Nino -sääilmiötä. Tutkijoiden mielestä suuri syy on myös viranomaisten ajattelemattomassa politiikassa.

Sanoma sells off Russian press shares

In its latest sell-off, Finnish publisher Sanoma has sold its stake in Russian financial newspaper Vedomosti, which offers a platform for voices critical of Russian politics, as well as its shares in other Russian publications.

Sanoma luopuu osuudestaan kriittisessä venäläislehdessä

Sanoma luopuu myös osuudestaan venäjänkielisessä National Geographicissa sekä englanninkielisessä The Moscow Times -sanomalehdessä.

Pohjois-Suomen elokuvaosaajat hamuavat yhä laajempaa verkostoa

Erilaisten videotuotantojen tekemiseen tarvitaan monenlaista yhteistyötä. Cloudberry Services – Elokuvan ja median palvelukeskuksen projektipäällikön Marko Karvosen mukaan yhteistyö toimii kainuulaisten yritysten kanssa hienosti.

Viidakon kätköistä löytyi tuhat vuotta sitten kadonnut kaupunki

Hondurasin viidakko on yksi maailman tutkimattomimpia seutuja. Viidakosta löytyi suuri kaupunkialue, joka näyttää täysin koskemattomalta. Tutkijat eivät tiedä edes nyt löydetyn kulttuurin nimeä.

Kasviolentoja avaruudesta ja hilpeitä luurankoja - katso kuvat maagisista valomaalauksista

Pimeä vuodenaika on saanut myös valomaalaajat liikkeelle. Valomaalauksella tarkoitetaan prosessia, jossa pitkän valotusajan aikana maalataan fyysisesti jotakin tilaa valoilla. Taidemuodon haastavuuden takia Suomesta löytyy vain kourallinen valomaalaajia. Alan kotimaisiin ammattilaisiin kuuluvat Janne Parviainen ja Hannu Huhtamo. Parviaisen teoksia on nähty muun muassa National Geographicissa ja Daily Mailissa. Kummankin taiteilijan teoksissa hylätty ja autio muuttuu maagiseksi taikamaailmaksi.

Suomelta uupuu edelleen porkkana kansainvälisille kuvausryhmille

Pohjolan korvet, vaaramaisemat ja valkoiset hanget houkuttelevat kansainvälisiä kuvausryhmiä Suomeen. Ongelma on se, että moni muu maa tulee kuvausvieraita taloudellisesti vastaan, Suomi ei. Toimiala ei ole kuitenkaan luopunut lobbauksesta.

Suomen valoisat kesäyöt suosivat luontokuvaajia

Brittiläiset Off the Fence -tuotantoyhtiön kuvaajat ovat olleet Kuhmossa, Puolangalla ja Suomussalmella hankkimassa materiaalia National Geographicin kolmiosaiseen tv-luontodokumenttiin. Reissu on ollut onnistunut.

National Geographic näyttää Kainuun maisemat ja pedot

Brittiläinen tuotantoryhmä kuvaa parhaillaan Kainuussa National Geographicille kolmeosaista tv-luontodokumenttia. Valmiiseen dokumenttiin päätyy jopa 50 minuuttia Kainuussa kuvattua materiaalia.

Kartantekijät: Venäjään liitetystä Krimin niemimaasta tulisi "harmaata aluetta"

National Geographicin kartantekijät aikovat merkitä kiistellyn Krimin harmaalla, jos se liitetään Venäjään.

Aller Media ostaa Bonnierilta Olivian, Divaanin ja Costumen

Bonnier Publications julkaisee Suomessa jatkossa vain erikoisaikakauslehtiä, kuten esimerkiksi National Geographicia.

Tutkimus: Aivottomat sienieläimetkin aivastavat

Alkukantaisilla sienieläimillä ei ole hermoja tai aistisoluja, mutta nekin reagoivat ympäristön ärsykkeisiin, kertoo BMC Evolutionary Biology -lehdessä julkaistu tutkimus.

Geenit kertovat: Eurooppalainen sai ensin siniset silmät ja paljon myöhemmin valkoisen ihon

Espanjassa 7 000 vuotta sitten eläneen miehen läheisintä sukua nyky-Euroopassa on Suomessa. Vanhan teorian mukaan hänen olisi pitänyt olla vaalea ja ruskeasilmäinen. Geenit osoittavat aivan toista.

Kauhukuva: Kemi ja Tornio veden alle

Kaksi Lapin kaupunkia Kemi ja Tornio jäisivät veden alle, jos tiedejulkaisu National Geographicin julkaisema kauhukuva toteutuisi. Myös Inarijärvi yhdistyisi Jäämereen. National Geographicin tutkijalähteet ennustavat julkaisun nettisivuilla, mitä tapahtuisi, jos kaikki maailman jää sulaisi. Myös Kuolan niemimaa olisi aivan toisen näköinen.

Dinosaurusten rinnalla eli kaksipyrstöinen muinaislintu

Kiinassa eläneellä Jeholorniksella oli siivissään kynnelliset raajanivelet ja kolme hammasta alaleuassa. Lisäksi sillä oli kaksi pyrstöä, joista toinen oli näyttävä viuhka, paleontologit sanovat.

National Geographic kuvaa maailmaa jäätiköiden sulettua

National Geographic on julkaissut kartan, joka osoittaa miten maailman rannikot muuttuisivat jäätiköiden sulamisen myötä.

Valtavat aurinkopeilit valaisevat norjalaiskylän talveksi

Auringon säteet eivät ole talvisin löytäneet tietään norjalaiseen Rjukanin pikkukylään, jota vuorenhuippu varjostaa. Tänään keskiviikkona kylän asukkaat kokoontuivat torille todistamaan ihmettä. 100 vuotta vanha idea oli toteutumassa

Arviolta joka neljäs kissa amputoidaan USA:ssa

Ensi-iltansa saava dokumenttielokuva tähtää amputointileikkausten loppumiseen Yhdysvalloissa. Amerikkalaiset eläinlääkärit ovat erimielisiä siitä, ovatko kynsien kokonaan poistamiset kissan parhaaksi vai eivät.

Yli vuosikymmenen etsinnän tulos: Valkoinen kirahvi sittenkin olemassa

Ensimmäiset havainnot tarunhohtoisesta valkoisesta kirahvista tehtiin Tansaniassa Tarangiren kansallispuistossa jo 1990-luvun alussa. Nyt eläin on tallennettu kuvaan ensi kerran.

Queen-kitaristi innostui huikeista suomalaisista avaruuskuvista

Astrokuvaaja JP Metsävainion avaruuskuvat ovat koristaneet niin Nasan kuin National Geographicinkin nettisivuja. Oululainen kuvaaja on esitellyt kehittämäänsä kuvausjärjestelmää kansainvälisissä seminaareissa. Myös tunnettu rocktähti ja avaruustohtori kiinnostui kuvista.

Ilmaisista digilehdistä suurmenestys

Ulkomaisista digilehdistä tuli pääkaupunkiseudun kirjastoissa välittömästi hitti. Keväällä lanseerattu palvelu on antanut jokaiselle kirjastokortin omaavalle mahdollisuuden ladata tuhansia ulkomaisia digilehtiä omalle mobiililaitteelle. Digilehtipalvelun laajentamista suunnitellaan myös muualle Suomeen.

Kiukkuiset metsot ja äreät kottaraiset lintujen kauhugalleriassa

Otavalta on ilmestynyt suomeksi kuvakirja, joka on kovakantinen versio Alfred Hitchkockin vuoden 1963 kauhuelokuvasta "Linnut". Alkuteos on Mel Whiten kirjoittama ja National Geographicin julkaisema. Angry Birds: Ärhäkät linnut -kirjan värikäs siivekkäiden kauhugalleria on osa suomalaisen Rovion maailmanvalloitusta.

Sri Lankasta on löydetty uusi lintuhämähäkkilaji

Puissa elävän Poecilotheria rajaein jalkojen kärkiväli on 20 senttimetriä. Kasvojen kokoinen lintuhämähäkki sai nimensä srilankalaiselta poliisilta.

Tutkimus todisti: Matematiikka tekee kipeää

Jos matematiikka on ihmiselle vastenmielisistä, hänen aivonsa reagoivat siihen kuin käden kärventymiseen hellalla.

Perjantai 13. - miksi sen uskotaan tuovan epäonnea?

Juudaksen kerrotaan olleen 13. vieras viimeisellä ehtoollisella ja myytin mukaan viikinkien jumalien epäonniselle päivälliselle tuli kutsumaton 13. vieras. National Geographic -lehti kokosi syitä, miksi perjantaihin 13. päivä liittyy uskomuksia huonosta onnesta.

National Geographic: Nuorten gorillojen nähty tuhoavan ansoja Ruandassa

Metsästäjät ovat asettaneet tuhansia ansoja kansallispuistoon. Joskus niihin jää kiinni myös uhanalaisia vuorigorilloja.

Viisisenttinen myrkkyampiainen kummastuttaa tutkijoita

Indonesian Sulawesin saarelta löytynyt myrkyllinen jättiampiainen on jäänyt mysteeriksi tutkijoille. Uuden lajin koiraalla on viisisenttisen mittansa lisäksi suuret, sirpinmuotoiset leuat. Asiasta kertoo National Geographic nettisivullaan.

Ohjaaja Cameronin tutkimusmatka typistyi - kalat jäivät näkemättä

Kanadalaisen elokuvaohjaaja James Cameronin sukellus Mariaanien haudan pohjaan jäi tyngäksi. Cameronin oli tarkoitus kerätä näytteitä tieteellistä tutkimusta varten. Sukellus ei sujunut aivan suunnitelmien mukaisesti, kertoo National Geographic -lehti. Reissu lyheni puoleen sukellusaluksen hydraulisten ongelmien vuoksi.

Titanic-ohjaaja lähdössä kohti syvintä merenpohjaa

Titanic-elokuvan ohjaaja James Cameron yrittää lähiviikkoina sukeltaa maapallon syvimpään kohtaan. Cameron pyrkii saavuttamaan yksinsukelluksellaan noin 11 kilometrin syvyydessä sijaitsevan Mariaanien haudan.

Japanin maanjäristys siirsi merenpohjaa 50 metriä

Japanin maaliskuinen tuhoisa maanjäristys näyttäisi liikuttaneen merenpohjaa enemmän kuin aiemmin on arveltu. Japanin merentutkimusviraston tutkimuksen mukaan merenpohjan liukuma olisi ollut 50 metriä. Asiasta kertoo National Geographic -lehti nettisivullaan.

Bush puolustelee hidasta reagointiaan WTC-iskuihin

USA:n presidenttinä WTC-terrori-iskujen aikaan toiminut George W. Bush on antanut harvinaisen haastattelun The National Geographic tv-kanavalle. Haastattelussa Bush puolustelee outoa reagointiaan iskuihin.

Kirjekuoreen jäänyt DNA voi ratkaista Amelia Earhartin arvoituksen

Yhdysvaltalaisen lentäjälegendan Amelia Earhartin katoamisen arvoitus saattaa ratketa kirjekuorten avulla. Tutkijat ovat eristämässä DNA:ta kirjekuorista, jotka Earhart aikoinaan nuolaisi kiinni. Vertailukohteena heillä on Tyynenmeren atollilta löytyneitä luita.

Kodakin viimeinen Kodachrome-rulla matkasi maailman ympäri

Viimeinen Kodakin valmistama Kodachrome-filmirulla on matkannut ympäri maapallon tunnetun National Geographic -lehden valokuvaajan Steve McCurryn mukana. Valokuvaaja pyysi yhtiöltä itselleen vuonna 2009 valmistuneen viimeisen rullan.

Paris-North Cape Photo Rally Kainuussa

Viidestoista kansainvälinen valokuvaajien Paris-North Cape Photo Rally on käynnistynyt heinäkuun alussa. Lauantaina kuvaajajoukko huristaa Kainuussa.

Iran tiukkana Persianlahden nimestä

Iranin uhkaa ilmatilan kieltämisellä lentoyhtiöitä, jotka käyttävät Persianlahdesta nimeä Arabianlahti. Iranin liikennemisteri Hamid Behbahani kohdisti uhkauksen erityisesti Persianlahden eteläosan arabimaihin, joiden yhtiöt lentävät Iraniin.

Madventures pian laajimmalle levinnyt suomalaissarja

Madventures-seikkailumatkailusarjasta on tulossa laajimmalle levinnyt kotimainen televisiosarja. Viimeisimpänä ohjelman tv-oikeudet on ostanut laatukanava National Geographic.

Vantaa Boy Wins International Photo Competition

An 11-year-old boy from Vantaa is one of eight winners in an international photography competition sponsored by National Geographic. His photograph, called Spirit of the Bottle, shows a clever hermit crab that has turned a bit of trash into its home.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle