Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lyöjävirtuoosi Aleksi Rautiainen päättää peliuransa tähän kauteen

Tohmajärven Pompun kasvatilla on takanaan 11 kautta Joensuun Mailassa. Sinä aikana hän on pelannut lähes 400 ottelua ja saavuttanut kaksi SM-kultaa ja viisi pronssia.

Pohjoiskarjalaiset äänestävät tammikuussa 59 aluevaltuutettua ja heille varajäsenet

Vuosikausia valmisteltu soteuudistus alkaa näkyä kansalaisille, kun neljän kuukauden kuluttua pidetään aluevaalit. Silloin valittavilla luottamushenkilöillä on valtaa päättää esimerkiksi, millaisia terveyspalveluja missäkin päin maakuntaa tarjotaan.

Raivotaudin syöttirokotteiden lentolevitykset käynnistyvät Pohjois-Karjalasta

Rokotteet levitetään noin 40 kilometrin levyiselle vyöhykkeelle, joka ulottuu Ilomantsista Virolahdelle, sekä 20 kilometrin levyiselle vyöhykkeelle, joka kulkee etelärannikkoa pitkin itärajalta Pyhtäälle.

Tohmajärvellä tapahtuneen henkirikoksen tutkinta valmistui

Tohmajärveläinen mies menehtyi teräaseesta saamiinsa vammoihin. Nyt tammikuisena aamuna tapahtunut rikos siirtyy syyteharkintaan. Epäilty tekijä on myös paikkakuntalainen mies.

Koskien kuohuja, kimaltelevia järviä, vihreyttä ja vehreyttä – tutustu seitsemään luontokohteeseen eri puolilta Suomea

Tänään vietetään Suomen luonnon päivää. Yksi päivän teemoista on lähiluonto, eikä luonnosta nauttiakseen aina tarvitse mennä kauas. Lähde matkalle monimuotoiseen luontoon.

Pohjois-Karjalassa valmistaudutaan harvinaiseen kanalintujahtiin: kannat kasvaneet, metsästys jatkuu joulukuulle ja talvinen latvalinnustuskin onnistuu

Metson, teeren ja pyyn metsästys alkaa 10. syyskuuta ja jatkuu 10. joulukuuta saakka koko maakunnassa. 

Siun soten hallitus ratkaisee, ostetaanko arvostelua herättänyt potilastietojärjestelmä

Perusterveydenhuolto, suun terveydenhuolto, erikoissairaanhoito ja sosiaalitoimi - kaikki nämä koottaisiin uuteen asiakas- ja potilastietojärjestelmään. Omat tietojärjestelmät jäisivät Siun sotessa vain ympäristöterveydenhuoltoon ja pelastustoimeen.

Koululaisten ilmainen harrastustoiminta alkaa kahdeksassa Pohjois-Karjalan kunnassa – osa ryhmistä täyttyi päivässä

Liperissä ilmoittautuminen kerhoihin on alkanut tällä viikolla. Kiinnostusta ilmaiseen harrastustoimintaan on selvästi, ja siitä halutaankin pysyvä osa kuntien palveluita.

Kiteellä etsitään yhteistä säveltä, mutta tärkeistä luottamuspaikoista väännettiin loppuun saakka

Kiteen päätöksenteko oli päättyneellä valtuustokaudella paikoin riitaisaa ja hämmensi paikkakunnan ulkopuolellakin. Luottamushenkilöt itsekin odottavat uudelta valtuustolta sekä vasta valitulta kaupunginhallitukselta parempaa yhteistyötä.

Kuljettaja loukkaantui hirvikolarissa Tohmajärvellä

Hirviä väistäneen miehen kuljettama auto suistui tieltä Tohmajärvellä. Pelastuslaitos joutui irrottamaan auton katon kuljettajan auttamiseksi.

THL:n tutkimus: Ihmisten tiedot punkkirokotteesta ovat hataria – myös riskiä sairastua puutiaisen levittämään tautiin yliarvioidaan

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kyselytutkimuksesta selvisi, että moni uskoo TBE-rokotteen suojaavan myös borrelioosia vastaan. Ihmiset myös arvioivat riskin sairastua puutiaisaivotulehdukseen paljon todellista suuremmaksi.

Auto suistui tieltä Tohmajärvellä – kuljettaja loukkaantui vakavasti

Tohmajärven Huikkolantiellä henkilöauto suistui tuntemattomasta syystä ojaan ja pyörähti katon kautta kyljelleen. Henkilöautossa oli vain kuljettaja, joka jäi autoon puristuksiin.

Yli puolet Pohjois-Karjalan kunnista on jo nimennyt kaikki uudet luottamushenkilöt

Valtuustojen kokouslistat ovat elokuussa täynnä luottamuselinten valintoja valtuustojen ja hallitusten puheenjohtajuuksista aina käräjäoikeuksien lautamiehiin saakka. Valinnat ovat puolueiden keskinäisten ja sisäisten neuvottelujen lopputulos.

Retrojunaa viritellään Sortavalan ja Joensuun välille

Höyryjunalla Sortavalasta Joensuuhun on uuden venäläis-suomalaisen matkailuhankkeen tavoite. Testijunasta ja kansainvälisistä matkailijoista haaveillaan jo keväällä 2022.

Siun soten yhteispäivystykseen ei kannata soitella, jos ei ole kyse päivystysasiasta

Siun soten yhteispäivystyksen numero 116117 ruuhkautuu nykyisin koronaa koskevista soitoista. Näin läpi pääsevät huonosti ne, joiden hoidon tarve puhelinnumerossa pitäisi arvioida ennen vastaanotolle tuloa.

Keski-Karjalan kouluissa pyritään vähentämään saattoliikennettä ja kannustetaan lapsia itsenäiseen liikkumiseen

Koulumatkakyselyn mukaan noin 15 prosenttia oppilaista kulkee kouluun autokyydillä. Osa asuu niin kaukana koulusta, että heille tarjotaan maksuton koulukuljetus.

Pohjois-Karjala jatkaa kiihtymisvaiheessa

Pohjois-Karjalan alueellinen Covid-työryhmä totesi kokouksessaan torstaina, että maakunta on edelleen koronapandemian kiihtymisvaiheessa. Tartuntoja on runsaasti eri puolilla maakuntaa.

Rankimmat sateet keskittyvät itärajan tuntumaan – eniten vettä on tullut Ilomantsissa ja Tohmajärvellä

Voimakas saderintama pyyhkäisee tänään Pohjois-Karjalan yli. Itärajan tuntumassa vuorokauden sademäärä voi olla jopa yli 50 millimetriä.

Kaksivuotinen esiopetuskokeilu alkoi, kelpoisia opettajia ei ole tarpeeksi

Varhaiskasvatuksen opettajista on pulaa. Lisäksi kaikki varhaiskasvatuksen opettajat eivät ole kelpoisia antamaan esiopetusta. Kaksivuotinen esiopetuskokeilu alkoi elokuun alussa.

Venäjän maastopalojen savut kantautuvat Pohjois-Karjalaan – pelastuslaitokselle useita ilmoituksia savuhavainnoista

Pelastuslaitos sai eilen maakunnan eteläosista useita savuhavaintoilmoituksia, joissa kerrottiin voimakkaasta savun hajusta. Pohjois-Karjalan pelastuslaitos ohjeistaa ihmisiä tekemään ilmoituksia ainoastaan maastopaloista ja savuhavainnoista, jotka pystytään selkeästi paikallistamaan.

Sunnuntainen rajuilma vei sähköt tuhansilta ja keskeytti junaliikenteen

Liperin Tuiskavanluodolla tuulen nopeus nousi kovimmissa puuskissa yli 24 metriin sekunnissa.

Liikenne Niiralan rajanylityspaikalla on vilkastunut

Kesäkuussa itärajan ylitti Niiralassa yli 15 000 ihmistä. Määrä on selvästi enemmän kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan.

Petri Pasanen on Tohmajärven uusi sivistysjohtaja

Pasanen tulee Pohjois-Karjalaan Lapista Ylitorniolta, missä hän työskentelee sivistysjohtajana.

Rupilisko innostui esittelemään kutukomeutensa juuri kun kamera aiottiin sulkea – salaperäinen sammakkoeläin saa lisää live-aikaa

Moni kuuli harvinaisesta sammakkoeläimestä ensimmäistä kertaa WWF:n live-lähetyksen myötä. Nyt sen elämään on kurkistettu 185 000 kertaa live-kameran kautta. Rupiliskon elämän seuraaminen jatkuu niin pitkälle kuin sen kutulammessa riittää vettä.

Lomautukset ovat hellittäneet – Pohjois-Karjalan työttömyysluvuissa palattu lähelle koronaa edeltävää aikaa

Työttömien määrä painui Pohjois-Karjalassa toukokuun lopussa alle 10 000. Edellisen kerran työttömien osuus oli yhtä pieni marraskuussa 2019. Hyvä kehitys on seurausta koronatilanteen paranemisesta.

Hallinto-oikeus on kumonnut Kiteelle ja Tohmajärvelle myönnetyt sudentappoluvat – luonnonsuojelijat olivat valittaneet poikkeusluvista

Suomen Riistakeskus myönsi joulu–tammikuussa kolme poikkeuslupaa susien tappamiseksi Värtsilän susireviirille. Luonnonsuojelijat valittivat päätöksestä Itä-Suomen hallinto-oikeuteen, joka on nyt kumonnut luvat. Oikeuden mukaan poikkeusluvista päätettäessä ei ollut riittävää varmuutta siitä, ettei susien ampuminen heikennä uhanalaisen eläimen suojelutasoa.

Perinnemaisemia kartoitetaan Pohjois-Karjalassa

Ely-keskus aloitti nelisen vuotta sitten urakan, jossa täydennetään 1990-luvulla toteutettua valtakunnallista perinnemaisemainventointia

Kotiseutuyhdistykset rahapulassa vuokratulojen loputtua – Kontiolahti-seura pyytää tukea kuntalaisilta

Koronarajoitukset tyrehdyttivät viime vuonna monien pitäjäyhdistysten tärkeän tulonlähteen, tilojen vuokrauksen. Näin kävi myös Kontiolahdessa, jossa Kotiseutukeskukseen varatut tapahtumat peruuntuivat. Kulut kuitenkin pysyivät ennallaan.

Puulastissa ollut rekka kaatui tielle Tohmajärvellä – Ilomantsintie poikki liikenteeltä

Täydessä puutavaralastissa ollut rekkayhdistelmä kaatui mutkassa väistettyään vastaan tullutta autoa. Yhdistelmän kärri kellahti ojaan, minkä seurauksena auto kaatui kyljelleen tukkien koko tien. Kyydissä ollut puulasti levisi tien reunalle ja ojaan. Onnettomuuspaikalla on käynnissä rekan nosto- ja raivaustyöt.

Vieno rantautui Pohjois-Karjalaan: Yle seuraa myrskyn etenemistä hetki hetkeltä

Pohjois-Karjalassa varaudutaan tiistaina sähkönjakelun suurhäiriöön. Tuulen nopeus voi olla puskissa pahimmillaan jopa yli 25 metriä sekunnissa. Maakunnassa oli aamupäivällä jo yli 10 000 taloutta ilman sähköä. Pahimpien tuulien ennustetaan jatkuvan iltapäivään saakka.

Keskusta ja SDP jatkavat Tohmajärven suurimpina puolueina – Liike Nytin kannatus nousi eniten

Tohmajärvellä Liike Nyt nosti eniten kannatustaan. Puolue voitti kolme lisäpaikkaa valtuustossa viime vaaleihin verrattuna. Keskusta oli suurin laskija kolmella menetetyllä valtuustopaikalla.

Vaaliuurnat avautuvat Pohjois-Karjalassa sunnuntaina aamuyhdeksältä

Esimerkiksi Joensuussa on 26 äänestyspaikkaa. Niiden sijainnissa on tapahtunut joitakin muutoksia edellisiin vaaleihin verrattuna. Lieksassa on viisi äänestyspaikkaa. Tohmajärvellä puolestaan käydään vaaliuurnilla kolmessa paikassa.

Nuoret istuttavat 190 000 puuntaimea tänä kesänä – 18-vuotias kesätyökonkari: "Fyysinen homma on tosi mieluista"

Suomeen syntyy uutta hiilinielua, kun 150 nuorta ympäri maata istuttaa puuntaimia. Tulevaisuudessa istutusalueet toimivat metsäisinä oppimisympäristöinä. 4H-liiton luotsaama istutusurakka on menossa 12 kunnan alueella.

Savo-Karjalan vaalipiirissä jo lähes joka kolmas äänestänyt ennakkoon

Viimeisenä ennakkoäänestyspäivänä otettiin kova loppukiri, sillä ääniä annettiin lähes 18 000. Rääkkylässä äänestysprosentti jo yli 45.

Tohmajärvi pistää Tietäväisen koulukeskuksen huutokaupattavaksi

A-talon pohjahinta on 45 000 euroa ja B-talon 35 000. C-talo on jo vaihtanut omistajaa.

Enää kaksi päivää aikaa äänestää ennakkoon

Pohjois-Karjalassa innokkaimmat äänestäjät löytyvät Rääkkylästä, missä äänestysprosentti on jo yli 36.

Siun soten eläinlääkärit keskittyvät kesällä peruspalveluihin ja kiireellisen avun antamiseen

Eläinlääkäripalvelujen kysyntä kasvaa kesä- ja loma-aikaan, koska eläinten kanssa liikutaan paljon ja tapaturmat lisääntyvät.

Maakunnan yritysten verojalanjälki oli vuonna 2019 noin 820 miljoonaa euroa

Suurimmat verovirrat kertyivät arvonlisäverosta, palkkojen ennakonpidätyk­sistä ja eläkevakuutusmaksuista.

Tohmajärvi ennakkoäänestää nyt – raja hiljeni, johto uudistuu

Tämän luettuasi tiedät, mikä Tohmajärvellä on kiinnostavaa kuntavaaleissa ja miksi yhdelläkin äänellä on merkitystä.

Puu on edelleen merkittävä polttoaine Pohjois-Karjalassa

Ulkomailta tuodun hakkeen käyttö lämpö- ja voimalaitoksissa kasvoi edelleen.

Kesämökkejä on maakunnassa nyt neljä kertaa enemmän kuin vuonna 1970

Pohjois-Karjalassa on nyt noin 24 500 kesämökkiä, kun niitä 50 vuotta aiemmin oli noin 6 000. Ylivoimaisesti eniten mökkejä on Joensuun kaupungin alueella, joka on laajentunut kuntaliitosten myötä.

Pohjois-Karjalan kauppakamarin kansainvälistymispalkinto Nordic Koivulle

Yli 90 prosenttia Pohjois-Karjalan mahlatuotannosta menee vientiin Nordic Koivun kautta. Vientimaita ovat muun muassa Kiina, Japani, Taiwan, Ranska, Italia, Belgia ja Englanti. Mahlaa käytetään kansainvälisesti esimerkiksi juoma- ja kosmetiikkateollisuudessa.

Ennakkoäänestys alkaa, äänestämään pääsee lähes 136 000 pohjoiskarjalaista

Kuntavaaleissa äänestetään uudet valtuustot seuraavaksi neljäksi vuodeksi kaikkiin kuntiin. Pohjois-Karjalassa on 13 kuntaa ja niiden valtuustoihin pyrkii yli 1500 ehdokasta. Ennakkoon voi äänestää monenlaisissa paikoissa.

Pian puolet pohjoiskarjalaisista on saanut ensimmäisen koronarokotteen

Koronatautia vastaan rokottaminen etenee yhä nuorempiin ikäluokkiin. Siun soten alueella ovat nyt vuorossa 1966 ja sitä aiemmin syntyneet sekä nuoremmat riskiryhmiin kuuluvat. Maakunnan väestä on rokotettu jo 49 prosenttia.

Pohjois-Karjalassa vähemmän työttömiä kuin koronan iskiessä viime keväänä

Työttömiä työnhakijoita on Pohjois-Karjalassa yli 10 500. Määrä on useita tuhansia vähemmän kuin huhtikuun lopussa viime vuonna. Eniten tilanne on parantunut lomautettujen osalta. Pitkäaikaistyöttömiä on kuitenkin entistä enemmän.

Tohmajärvi aikoo kokeilla, houkuttelevatko euron tontit uusia asukkaita

Rajakunta Tohmajärvi kokeilee, mitä vaikutusta talotonttien kysyntään on euron hinnalla. Neljän kuukauden kokeilu alkaa kesäkuussa, jos valtuusto hyväksyy kunnanhallituksen esityksen. Käytännössä ilmainen tontti sisältää myös rakentamisvelvoitteen.

Maahantulijoiden testausta Pohjois-Karjalassa jatketaan ainakin kesäkuun ajan

Aluehallintovirasto on päättänyt, että riskimaista Itä-Suomeen tulevat matkustajat on edelleen testattava koronaviruksen varalta. Testaukselta välttyvät rekankuljettajat, lapset ja tuoreen koronatodistuksen esittäjät.

Poliisiautossa istuu entistä useammin myös rajavartija – lisääntyneellä yhteispartioinnilla halutaan ehkäistä syrjäseutujen rikoksia

Rajavartiolaitos ja poliisi terävöittävät yhteistyötään rajakunnissa. Yhteispartioinnin tarkoitus on lisätä turvallisuuden tunnetta niillä harvaan asutuilla alueilla, joissa viranomaisverkosto ei ole niin tiivis kuin suuremmissa taajamissa.

Enemmistö Itä-Suomen valtuustoista ei pienene kuntavaalien jälkeen, vaikka laki sallisi ja muitakin perusteita löytyy

Pohjois-Karjalassa vain yhdessä ja Pohjois-Savossa viidessä kunnassa valtuusto on sen kokoinen kuin uudistettu kuntalaki sallisi. Muissa kuntapäättäjät ovat halunneet pitää isomman valtuuston, vaikka väki ja tehtävät ovat monessa vähentyneet.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle