Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Laura Malmivaara, Anja Snellman ja Rosa Liksom.

Millaisia ovat fiktion Tove Jansson ja Aino Aalto, entä miltä tuntuu seksuaalinen häpeä? Autamme sinut kirjasyksyn alkuun näillä 11 vinkillä

Tulossa on laadukas ja runsas kirjasyksy, sillä monet rakastetut konkarit ja kiinnostavat ensikertalaiset julkaisevat uusia teoksia. Kokosimme laajasta valikoimasta yksitoista kiinnostavaa kirjaa. Jutun lopussa voit vinkata omat suosikkisi syksyn uutuuksista.

Pekka Valkeejärvi, Stina Ekblad ja Markku Toikka elokuvassa Suuri illusioni (1985).

Suuri illusioni näyttää 1920-luvun paheellisen dekadenssin 1980-luvun silmin

Mika Waltarin esikoisteos Tuija-Maija Niskasen tulkintana.

Laura Lindsted

Onko suomalainen kirjallisuus maailmankirjallisuutta?

Kääntäjä on kirjallisuuden elävä silta

Maija Vilkkumaa vetää Kirjojen Suomen verkkolukupiirin 28.9.2017

Maija Vilkkumaa: Sonja O. oli esikuva kaikille asennemuijille

Lukupiiri kirja on luettavana täältä. Tule mukaan!

Jari Ehrnrooth.

Jari Ehrnroothin kolumni: Normaalijakauma on uusi normaali – Celebrate diversity!

Ihmisluonto monipuolistuu matemaattisella varmuudella, kirjoittaa Jari Ehrnrooth, joka haistelee kulttuurivallankumousta ja siteeraa Euroviisuja.

Kirjailija Nura Farah

Kivinen tie kirjailijaksi voi kannattaa

Lukijat odottavat skandaaleja

Laura Birn

Suomessa omista mokista helposti vaietaan – ulkomailla hehkutettu Laura Birn haluaa puida epäonnistumisiaan

Kahden kirjailijan suhteesta kertova Syysprinssi-elokuva tarjosi Laura Birnille tilaisuuden tarkastella myös omaa matkaansa taiteilijana. Elokuva perustuu Anja Snellmanin omasta elämästä inspiroituneeseen romaaniin.

Anja Snellman kirjoitti Syysprinssi-teoksen vuonna 1996.

Anja Snellmanin nuoruuden raju rakkaustarina päätyi viimein valkokankaalle

Syysprinssi on tulkinta Anja Snellmanin (ent. Kauranen) suhteesta itsemurhan tehneeseen kirjailijaan Harri Sirolaan.

Tohtori, kirjailija Panu Rajala

Leena Majander-Reenpää puolustaa Panu Rajalaa plagiointikohussa

Suomen kirjallisuuden tiedotuskeskuksen johtaja Leena Majander-Reenpää muistuttaa, että kaunokirjallisuudessa useimmat keinot ovat sallittuja.

Logokuva Helsingin kirjamessut 2015

Yle Kulttuurin suorat lähetykset Helsingin kirjamessuilta

Ole kirjamessuilla mukana vaikka kotona!

Painajaisissa ahdistus voi muuttua kauhuksi.

Pelottaako kotimatkan alikulkutunneli vai puiston pusikko? Kerro kartalla, missä olet kohdannut pelkoa

Ylen Taloustutkimus Oy:llä teettämän, suomalaisten pelkoja kartoittaneen kyselyn mukaan 30 prosenttia suomalaisista pelkää väkivallan kohteeksi joutumista yksin kulkiessa. Myös satunnainen väkivalta julkisilla paikoilla ja väkijoukossa pelottaa. Kerro meille, missä sinua pelottaa.

Aarre Kanth

Uusi ammatti aikuisena – houkuttaako?

Yle Uutiset kertoi niistä iloista, peloista ja haasteista, joita uuteen ammattiin aikuisiällä vaihtaneet ovat kokeneet. Oletko sinä harkinnut ammatin vaihtamista aikuisiällä – tai toteuttanut sen?

Mervi Äikäs.

Aikuisena uuteen ammattiin – kannattaako vakuutuspaperit vaihtaa pullataikinaan?

Viisi ihmistä jakaa kokemuksensa uuteen ammattiin johtaneesta päätöksestä ja sen tuomista haasteista. Muun muassa kirjailija Anja Snellman kertoo, mitä muutos antaa.

Anja Snellman

Anja Snellmanin Pääoma kertoo kirjailijan omasta tuskasta

Tästä romaanista voi olla montaa mieltä. Anja Snellman kirjoittaa kuolleesta siskostaan Marusta. Tarina kertoo kuinka tuskainen Marun elämä oli, mutta se kertoo myös lähellä eläneen Anja Snellmanin omasta tuskasta.

Naisten Linjan kampanja haluaa murtaa häpeän kulttuurin.

Rankat tarinat väkivallasta jakoon taiteen välityksellä

Naisten Linjan kampanja haluaa murtaa häpeän kulttuurin. Väkivallasta ei saa vaieta.

Jukka Orma

Jukka Orma sävelsi vaimonsa runot

Sielun Veljien kitaristina tunnettu Jukka Orma on tehnyt albumillisen musiikkia puolisonsa, kirjailija Anja Snellmanin runoihin. Levy on intiimi matka taiteiljaparin elämään.

Anja Snellman: Ivana B. -kirjan kansi

Anja Snellman: Ivana B.

Ivana B. koostuu 67 kirjeestä, jotka ikääntynyt, kolmekymmentä vuotta kirjailijana toiminut ja kovasti kirjan kirjoittajan oloinen kirjailija lähettää erityistason lyhytterapeutti Parantaiselle. Snellmanin kritiikin kohteena on aikamme, joka tekee kaiken maailman BB-kasvoista suuria julkkiksia ja tietoisesti unohtaa kaiken älyllisen pohdiskelun tai oikean taiteellisen työn, kirjoittaa Juha Pikkarainen kirja-arviossaan.

Anja Snellman

Anja Snellman: Kirjallisuus on edelleen sanataidetta

Kirjailijan rooli elää jatkuvassa muutoksessa. Kirjailijoiden persoonat nousevat jopa tekstejä ja sanomaa vahvemmin esiin. Anja Snellmanin tuore romaani Ivana B kertoo kirjailijoiden todellisuudesta ja nostaa esiin markkinahenkisyyden rankkoja kipupisteitä.

Saision Homo! on vuoden näytelmä

Pirkko Saision Homo! on palkittu vuoden parhaana näytelmänä. Saisio voitti Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry:n jakaman Lea-palkinnon nyt neljättä kertaa.

Kirjailija Anja Snellman

Suomalaista kirjallisuutta Cannesin elokuvajuhlille

Kirjatapahtuman järjestäjä haluaa esitellä elokuvatuottajille kirjan muodossa julkaistuja tarinoita, jotka soveltuisivat myös valkokankaalle. Stilton Literary Agency osallistuu kirjatapahtumaan usean suomalaisen romaanin kera.

CD-levyjä.

Artists Submit Petition for Copyright Compensations

On Tuesday, dozens of prominent Finnish artists submitted a petition signed by nearly 8,000 people to the Parliament. The petition seeks to secure adequate compensation for the use of copyrighted materials.

Tekijänoikeustulojen puolesta 8 000 nimen adressi

Taiteilijat luovuttavat tiistaina eduskunnalle lähes 8 000 nimen adressin, jossa vaaditaan tekijänoikeustulojen turvaamista. Taiteilijoiden mukaan muun muassa musiikin ja elokuvien kopioinnista maksettavat maksut ovat puolittuneet, koska kaikkien uusien tallennuslaitteiden ostohintaan ei sisälly hyvitysmaksua.

Anja Snellman

Aamun kirjassa 11.11. Anja Snellmanin Parvekejumalat

Kirjailija Anja Snellman on jälleen tarttunut rohkeasti herkkään aiheeseen. Tyttönä ja naisena olemisen vaarallisuus on tässäkin yhtenä teemana. Tätä Snellman pohtii monikulttuurisuuden kautta.

Seppo Puttonen Aamu-tv:n studiossa.

Aamun kirjan suositukset kesälukemiseksi

Aamun kirjan keväällä esitellyistä kirjoista löytyi helposti monta suosikkia kesälukemiseksi. Kirjallisuustoimittajamme Seppo Puttonen valitsi seitsemän kirjaa kevään uutuuksista ja kolme klassikkoa, jotka kannattaisi lukea kesällä.

Anja Snellman: Parvekejumalat

Kirjailija Anja Snellman on jälleen tarttunut rohkeasti herkkään aiheeseen. Tyttönä ja naisena olemisen vaarallisuus on tässäkin yhtenä teemana. Tätä Snellman pohtii monikulttuurisuuden kautta.

Seppo Puttonen Aamu-tv:n studiossa.

Kirjatärpit kesäksi

Ylen kirjallisuustoimittajat Nadja Nowak ja Seppo Puttonen ovat koonneet vinkkilistan kesälukemistoksi. Listalta löytyy 12 uudehkoa, lukemisen arvoista kotimaista kirjaa.

Monica Fagerholm

Monika Fagerholm Vaasan kirjallisuustapahtuman johtoon

Palkittu suomenruotsalainen kirjailija Monika Fagerholm on valittu kirjallisuustapahtuma Vaasa LittFest Vasan vuoden 2010 taiteelliseksi johtajaksi. Fagerholm seuraa tehtävässä kirjailija Anja Snellmania.

Monika Fagerholm on Vaasa LittFest tapahtuman taiteellinen johtaja 2010.

LittFestille uusi taiteellinen johtaja

Palkittu suomenruotsalainen kirjailija Monika Fagerholm on valittu kirjallisuustapahtuma Vaasa LittFest Vasan vuoden 2010 taiteelliseksi johtajaksi. Fagerholm seuraa tehtävässä kirjailija Anja Snellmania.

Helsingin yliopisto kosiskelee entisiä opiskelijoitaan

Helsingin yliopisto herättelee entisten opiskelijoidensa yliopistohenkeä ja opiskeluaikojen nostalgiaa alumnikampanjalla. Entiset opiskelijat kutsutaan Alumnikampukselle ja heille tarjotaan elinikäinen sähköpostiosoite.

sanomalehdessä näkyviä sitaatteja

Aamun lehdet

Tiistain lehdet kommentoivat pääministeri Matti Vanhasen verotusehdotuksia. Lisäksi huomiota saavat luottamuksen tärkeys taloudessa ja sivistyksen merkitys designin ja tietoyhteiskuntakehityksen rinnalla.

vaasa littfestin punainen mainosjuliste

LittFestin teemana ilo ja vastuu

Vaasassa tänään perjantaina alkavassa tapahtumassa keskustellaan muun muassa erilaisista lukemiskulttuureista. LittFestin taiteellisena johtajana toimii kirjailija Anja Snellman.

Kirjailija Anja Snellman ja kirjallisuusagentti Tiina Kristoffersson Aamu-tv:n studiossa 11.8.2009.

Kirjallisuusagentit kauppaavat suomalaista kirjallisuutta maailmalle

Kirjallisuusagentit ovat alkaneet kaupata suomalaisia kirjailijoita maailmalle entistä voimakkaammin. Muualta tuttu ilmiö on rantautunut toden teolla Suomeen tänä vuonna, kun ensimmäinen kustantamojen ulkopuolinen agenttitoimisto aloitti toimintansa.

vaasa littfestin punainen mainosjuliste

Anja Snellman luotsaa jälleen Littfestiä

Kirjallisuus houkuttaa Anja Snellmanin takaisin Vaasaan. Vuorossa on jo toinen vuosi Vaasa Littfestin johdossa.

Minna Canth - tasa-arvomme puolestapuhuja

Minna Canth oli paitsi realismin kauden merkittävimpiä kirjailijoitamme myös varhainen tasa-arvofeministi. Canth kuvasi lisäksi luokkayhteiskunnan kipupisteitä ja köyhää kansaa.

Laura Ruohosen Yksinen kääntyy elokuvaksi

Menestyneimpiin suomalaisiin näytelmäkirjailijoihin lukeutuvan Laura Ruohosen näytelmä Yksinen käännetään elokuvaksi. Lyhytelokuvan ohjaa Auli Mantila, joka tunnetaan muun muassa elokuvan Pelon maantiede ohjaajana.

Suomen suurimmat kirjamessut liputtavat suvaitsevaisuuden puolesta

Keskiviikkona avautuvien Helsingin kirjamessujen pääteema on suvaitsevaisuus. Toimittaja Anna Politkovskajan murhan ja Muhammed-pilapiirroskiistan takia aiheesta on tullut ajankohtaisempi kuin teemaa vuosi valittaessa sitten osattiin odottaakaan.

Pitkä kirjallisuusapuraha mm. Kari Hotakaiselle ja Anja Snellmanille

Valtion kirjallisuustoimikunta on jakanut vuoden 2007 alusta alkavat taiteilija-apurahat kirjailijoille ja kääntäjille. Viiden vuoden tukea saavat muun muassa Kari Hotakainen, Matti Yrjänä Joensuu, Timo Parvela ja Anja Snellman.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle