Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Uuden Ylioppilastalon hotellihankkeeseen valittu urakoitsija – Skanska remontoimaan Hyatt-ketjun hotellia

Korjaustyöt käynnistyvät kesäkuussa 2021. Hankkeen arvo on lähes 50 miljoonaa euroa. Uuden Grand Hansa -hotellin on tarkoitus avautua asiakkaille kesällä 2023.

Taas uusi hotelli Helsingin ydinkeskustan kilpaillulle alueelle – Kaivopihan korttelissa tapahtuu muutoksia, mutta historia pyritään säilyttämään

Grand Hansa Hotel avautuu parin vuoden päästä Seurahuoneen ja Uuden ylioppilastalon välisessä korttelissa.

"Suomalaisella ruuantuotannolla ei ole koko maailman mittapuulla merkitystä" – opiskelijaravintolan päätös luopua naudanlihasta puhuttaa yhä

Kansanedustajat Antti Kurvinen ja Emma Kari keskustelivat kasvis- ja liharuuan ympäristövaikutuksista Aamu-tv:ssä.

Opiskelijaravintola luopuu naudanlihasta, ja päätös harmittaa tuottajia: "Nauta pystyy pelastamaan näköjään lentomatkailun ja kaiken muun"

Luonnonvarakeskuksen tutkija pohtii ravintolan päätöstä ilmastovaikustusten lisäksi ympäristön ja vastuullisuuden kannalta.

Helsinkiläinen opiskelijaravintola Unicafe lopettaa naudanlihan käytön – Atria: Hämmentävä ja surullinen päätös

Samalla kun naudanliha korvataan sianlihalla ja kanalla, ravintoloissa pyritään nostamaan myytyjen kasvis- ja vegaanilounaiden määrä yli puoleen.

Helsingin keskustan keikkapaikat hupenevat – Nosturilla ei ole vieläkään korvaavaa tilaa

Helsingin keskustan keikkapaikkojen tarjonta kaventuu entisestään, kun Virgin Oil lopettaa vuodenvaihteessa ja The Circus sulkee ovensa ensi kesäkuussa.

Yliopistoruokaloiden omistaja valittiin kansainväliseen vastuullisuushankkeeseen ainoana suomalaisena yrityksenä

Mukana 35 yrityksen yhteistyöryhmässä ovat muun muassa suuryritykset Danone, Renault, L'Oreal ja Unilever.

Thousands gather in Helsinki to demand swift action on climate change

Police estimate that four times more people participated in the event than were expected, with over 8,000 demonstrators filling the streets.

HYY saattaa luopua opiskelijoiden jäsenmaksusta

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan kiinteistöliiketoiminta tuottaa niin hyvin, että jäsenmaksujen kerääminen opiskelijoilta voi loppua.

Näin Hakaniemen kaupunkikuva muuttuu lähivuosien aikana – Virastotalojen tilalle suunnitellaan hotellia ja asuntoja tutkijoille

Hakaniemen entiset virastotontit Siltasaarenkadun kulmasta ostaa Helsingin yliopiston ylioppilaskunta.

Ei enää nöyryytystä kuten yllytystä viinanjuontiin tai vaatteiden riisuntaan – fuksiaisissa päivystää nyt häirintään puuttuva henkilö, ja se on #metoo-liikkeen ansiota

Ylen pääkaupunkiseudun opiskelijajärjestöille lähettämän kyselyn perusteella opiskelijakulttuurissa pyritään nyt yhdenvertaisuuteen.

Opiskelijat tekivät opiskelijasimulaattorin – Pelin avulla voi testata, millaista on elää opiskelijan elämää ja miten Kela hiostaa

Pelaaja asettuu opiskelijan päivittäisten valintojen eteen. Peli pyrkii havainnollistamaan työn ja opiskelun yhdistämisen hankaluutta.

Presidenttipari vastaanotti vapun laulutervehdykset, joukossa muun muassa tuutulaulu

Tilaisuus järjestetään Presidentinlinnassa sateisen sään vuoksi.

Manta sai lakkinsa, vapunjuhlinta vauhtiin – Poliisi: Espan puistossa vähintään 60 000 ihmistä

Tänä vuonna "Mantan" lakitti Helsingin yliopiston ylioppilaskunta.

Herätys: Rehtori lupaa Tampereelle kovan tason yliopiston, liittokierros loppusuoralla, Niilin padosta kiistaa

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Finland to celebrate May Day in mixed weather

The day before May Day, Monday, will be mostly sunny across much of the country, but there's a risk of showers on 1 May, when Finns traditionally break out picnic baskets to celebrate labour unions, the student movement -- and the arrival of spring.

"Täältä ei voinut olla pois, koska mitä tahansa saattoi tapahtua" – Vanhan ylioppilastalon villien vuosien muistot koottiin kansiin

Mitä käsittämättömämpi idea oli, sitä todennäköisemmiin se toteutettiin Vanhan kultakaudella.

Kuka parittaisi kodittomat opiskelijat ja vapaaehtoiset majoittajat? – "Hätämajoitus on kuin pikavippi"

Helsinkiin muuttaville opiskelijoille on ensi syksynä vain ohkaisesti tarjolla hätämajoitusta. Esimerkiksi Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan ja Kallion seurakunnan Sohvalle Stadiin -tempausta ei järjestetä. Aalto-yliopiston ylioppilaskunta palkkaa aikaisempien vuosien tapaan hätämajoituskoordinaattorin.

Ruokahävikkiä vähentävä suomalainen start up -yritys laajenee Ruotsiin

Tammikuussa lanseerattu ResQ Club ruokahävikkipalvelu laajentaa toimintaansa vauhdilla Ruotsiin. Sovellus välittää ravintoloiden hävikkiruokaa yksityiskuluttajille alennettuun hintaan. Ruokahävikin vähentäminen kuuluu myös EU:n tavoitteisiin, koska ruuan turha tuotanto aiheuttaa merkittäviä ilmastovaikutuksia.

Vanhan ylioppilastalon kiistaan vihdoin sopu: Kuorot saavat palata

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta päätti toissa vuonna vähentää ylioppilaskunnan omaa toimintaa Vanhalla ylioppilastalolla ja vuokrata talon liiketoiminnan pyörittämisen Royal Ravintoloille.

Kodittomille opiskelijoille etsitään taas sohvapaikkoja – asunto uupuu vielä tuhansilta

Kallion seurakunta toistaa tänä syksynä menestykseksi osoittautuneen kampanjansa Sohvalle Stadiin, jossa vapaaehtoiset kaupunkilaiset tarjoavat Helsinkiin saapuville opiskelijoille lyhytaikaisen majapaikan, kunnes oma asunto löytyy. Pelkästään Hoasin jonossa olevista hakijoista 3500 jää ilman asuntoa opiskeluiden alkaessa.

Nuori mies, iso haave – Näin koulutusmielenosoitus paisui tuhatpäiseksi

Maanantaina 15.6.2015 arviolta parin tuhannen ihmisen joukko marssi kohti Helsingin Senaatintoria kantaen banderolleja ja huutaen iskulauseita. 19-vuotias Tuomas Sadeniemi onnistui keräämään kokoon tuhansien ihmisten joukon ilman aiempia verkostoja. Miten abiturientti onnistui masinoinnissa?

HOAS: leikkaukset nostavat opiskelijoiden vuokria kymmenillä euroilla

Helsingin opiskelija-asuntosäätiön toimitusjohtaja Matti Tarhio on huolissaan siitä, miten useat, eri suunnista tulevat hallituksen leikkaukset kohdistuvat juuri opiskelijoiden elämään. Asumisen osalta leikkausten vaikutus on suurin pääkaupunkiseudulla.

Kuusi kuvaa yliopistomies Kari Raivion elämästä

75-vuotiaan lääkäri Kari Raivion elämä valokuvina

Kirjastoissa makaa arvokkaita levyharvinaisuuksia – tästä syystä niitä ei kannata varastaa

Monien kirjastojen levyhyllyissä lojuu aarteita, joista musiikkiosaston väki tuntee jopa hienoista mustasukkaisuutta. Syytä tunteeseen ei juuri enää ole, sillä musiikin lainaaminen kirjastoista vähenee yhä. Musiikkiosastojen olemassaoloa se ei uhkaa, sillä niiden rooli on muuttunut maailman mukana.

Presidentti Niinistö ja Jenni Haukio vastaanottavat perinteiset vapputervehdykset

Helsingin ylioppilaskunta, Ylioppilaskunnan Laulajat sekä Suomen Työväen Musiikkiliitto tuovat keväiset vapputervehdyksensä presidenttiparille.

Opiskelijabileiden ongelmista vakavia syytöksiä – HYY kiistää laiminlyönnit

Opiskelijajuhlien turvallisuusjärjestelyt tai niiden puute ovat nousseet esille Helsingissä.Teologian opiskelijoiden lehdessä Kyyhkysessä väitetään HYY:n olevan haluton puuttumaan Uudella ylioppilastalolla pidettyjen juhlien turvallisuusongelmiin.

Kuorojen paluu Vanhalle ylioppilastalolle ei olekaan vielä selvä: Neuvottelut jatkuvat

HYY:n hallituksen puheenjohtaja Mari Kyllönen kertoo, että neuvotteluja kuorojen kanssa on käyty viime syksystä lähtien. Neuvotteluja oli päätetty jatkaa jo ennen Helsingin hallinto-oikeuden ratkaisuakin. Hallinto-oikeuden ratkaisu koski sääntöpykälää, ei tilojen käyttöoikeutta. Käyttöoikeutta koskeva riita on vireillä käräjäoikeudessa.

Kuorot saavat palata Vanhalle Ylioppilastalolle

Helsingin hallinto-oikeus on ratkaissut Vanhan ylioppilastalon Musiikkisalia koskevan kiistan musiikkijärjestöjen jäsenten eduksi. Helsingin yliopiston ylioppilaskunta oli vuokrannut koko rakennuksen Royal Ravintoloille tilausravintolaksi, minkä vuoksi kuorot eivät voineet enää toimia ylioppilastalolla.

Viinan kittaaminen kyllästyttää - moni opiskelija toivoo päihteettömiä tapahtumia

Opiskelijaelämään on perinteisesti kuulunut yhdessä bilettäminen runsaan alkoholinkäytön säestämänä. Opiskelijoiden tukijärjestön Nyyti ry:n kyselytutkimusten perusteella moni opiskelija on kuitenkin täysin kyllästynyt liialliseen viinanjuontiin.

Kolea sää hillinnyt vapunpäivän aamun juhlintaa – video

Helsingin Ullanlinnanmäelle kokoontui aamulla vain innokkaimpia eväsretkeläisiä.

Vappupäivää vietetään perinteisissä merkeissä – koleasta säästä huolimatta

Vappupäivänä järjestetään marsseja ja pidetään puheita eri puolilla maata.

Manta sai lakkinsa – yli 20 000 seurasi tilaisuutta – video

Poliisin mukaan tähän mennessä vappua on vietetty Helsingissä melko rauhallisesti.

Manta saa lakkinsa – Yle näyttää lakituksen suorana

Yle näyttää Mantan lakituksen suorana lähetyksenä internetissä kello 17.55–18.15.

Vappupäivää vietetään perinteisissä merkeissä – koleasta säästä huolimatta

Vappupäivänä järjestetään marsseja ja pidetään puheita eri puolilla maata.

Mantan lakittava ylioppilaskunta vaatii kaupungilta lisää asuntoja

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta lakittaa Havis Amandan uusien asuntojen toivossa. Perinteisessä vappuseremoniassa nostetaan tänä vuonna esille etenkin opiskelijoita piinaava pula kohtuuhintaisista asunnoista.

Vanhan muusikot jatkavat taisteluaan evakossa

Vanhan ylioppilastalon muuttaminen tilausravintolaksi vuoden alusta pakottaa Ylioppilaskunnan Laulajat ja kolme muuta yliopiston musiikkijärjestöä harjoittelemaan jatkossa muualla. Musiikkijärjestöt aikovat kuitenkin puolustaa oikeuttaan Vanhan musiikkisaliin. Mahdollinen käräjöinti asiassa voi kestää vuosia.

Vanhan muusikot eivät hyväksy lähtöpassejaan - häätöriita johtamassa käräjille

Vanhan ylioppilastalon muuttuminen tilausravintolaksi on johtanut lihavaan riitaan yliopiston musiikkijärjestöjen ja Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan välillä. Ainakin Ylioppilaskunnan Laulajat on ilmoittanut, ettei aio lähteä kotisalistaan. HYY puolestaan on vienyt häätöasian oikeuteen.

Metropolian opiskelijat: Ruokaa saa liian vähän

Metropolian opiskelijat ovat närkästyneitä opiskelijaruuan annoskokojen rajoittamisesta. Elokuussa kaikkien Metropolian toimipisteiden ravintolapalveluiden tarjoajaksi vaihtui UniCafe. Moni opiskelija on tämän jälkeen kokenut, etteivät UniCafen tarjoamat annokset ole entisen kokoisia.

UniCafe ruokkii jatkossa myös ammattikorkeakoululaisia

HYY Ravintolat laajentaa toimintaansa pääkaupunkiseudulla avatessaan kymmenen uutta UniCafe-ravintolaa. Ravintolat avataan Metropolia Ammattikorkeakoulun toimipisteiden yhteyteen jo uuden lukukauden alkaessa elokuussa.

Isäkin voi sonnustautua äidinlyyraan

Äidinlyyra löytyy edelleen usean valmistuvan ylioppilaan äidin rinnasta. Äitien lisäksi myös isät voivat nykyään sonnustautua lyyraan.

Kuorot häädetään Vanhalta - kulttuuriväki suuttui

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta HYY haluaa parempaa tuottoa omistamastaan Vanhasta ylioppilastalosta. Tuoton metsästys aiheuttanee ylioppilaskunnan kuoroille ja orkesterille häädön. Uutinen sai kulttuurin ystävät osoittamaan mieltään.

HYY vastustaa Guggenheim-museota

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta vastustaa suunnitteilla olevaa Guggenheim-hanketta. HYY:n mukaan museota on edistetty kulttuurin sijaan elinkeinoelämän lähtökohdista.

Ainejärjestöt juhlivat ylioppilaskuntien vaalissa

Helsingin yliopiston ainejärjestöläiset HYAL saavutti 21 paikkaa edustajistossa. Aalto-yliopiston viimekertaista selvästi vaisummassa vaalissa voiton saavutti vaalirengas Ratas.

Opiskelijajärjestö: asuntoasiat kuntoon vaikka kuntien pakkoliitoksella

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta kannattaa pääkaupunkiseudun kuntien liitosta, jotta alueen asuntopolitiikka saataisiin yhtenäiseksi. Järjestön mielestä valtion pitää liittää kunnat pakolla, jos muu ei auta.

Pyhtään kunnanjohtajaksi neljä ehdokasta

Pyhtään kunnanjohtajaksi on haastateltu neljää ehdokasta. Kunnanjohtajahaku päättyi huhtikuussa ja uusi johtaja on määrä valita kesäkuussa.

Vappu maksaa Helsingille maltaita

Helsingin kaupunki valmistautuu vappuun järeästi. Kaupunkiin levitetään yhteensä 75 roskista, useita avolavoja, 240 litran astioita, pullonkeräyslavoja sekä peltitynnyreitä kytevälle grillijätteelle. Ihmisiä houkutellaan roskankeruuseen myös monin kampanjoin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle