Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kuusi kuvaa lähetykset ja kuvat

Tässä esitellään kootusti Kuusi kuvaa -ohjelman valokuvia.

Onnen maa – tangoelokuva on kunnianosoitus Reijo Taipaleen musiikille

Markku Pölösen tangoelokuva kuvaa maaseudun murrosta.

Kajaanin Runoviikon taiteellista johtajaa Kati Outista rajoittavat taivas ja budjetti

Kati Outinen valittiin Kajaanin Runoviikon taiteelliseksi johtajaksi viime kesänä. Hän aikoo jatkaa pestissä muutaman vuoden.

Aapo – elokuva kapinaan ryhtyvästä rengistä

Taisto Reimaluoto näyttelee kapinoivaa renkiä.

Kotikatsomo: Linnan juhlat – ohjaaja Tapio Piiraisen elokuva

Kilpisjärveltä Helsinkiin, halki 100-vuotiaan Suomen.

Raid ja Kiimaiset poliisit tekevät paluun Areenaan

Kotimaisia toivottuja rikos- ja poliisisarjoja 14.9. alkaen

Arktinen hysteria näyttää ihmisen marssilla kohti tuhoaan

Salapoliisityötä keskeneräisen romaanin parissa

Seitsemän veljestä ja kolme Juhania

Jouko Turkan Seitsemän veljestä jälleen yhdessä.

Kansallisteatterin notkea ja vimmainen Minna Canth

Kaisa Korhosen ohjaus romuttaa vanhat mielikuvat Minnasta.

Runoviikolla kaveria ei jätetä – "Kaikki draama on syntynyt jostakin kitkasta"

Juhlavuotta viettävä Kajaanin Runoviikko tarjoaa festivaalikansalle klassikoita, ensi-iltoja ja ilmaisesityksiä. Tapahtuman tavoitteena on saavuttaa mahdollisimman moni tavallinen kansalainen.

Kotikatsomo: Ilonen talo

Tarina perheestä, jolle yhteisö kääntää selkänsä.

Juhlavuosi ilman fanfaareja: Runoviikko halutaan pitää kodinomaisena

Kajaanin Runoviikko on saavuttanut keski-iän. Tapahtuma pyritään pitämään juhlavuodesta huolimatta kansanomaisena ja helposti lähestyttävänä.

Runous on henkilökohtaista painovoimaa

Kajaanissa runous kasvaa kirjojen sivuilta todellisuudeksi.

"Runoviikossa on jotain erityistä"

Runoviikko kokoaa tavalliseen tapaansa katsojat ja esiintyjät yhteen.

Runoviikolla on roisia laulua ja hävyttömiä teoksia: "Eihän sitä voi koko viikon teemaksi laittaa"

Kajaanin Runoviikon taiteellinen johtaja sanoo, että ohjelmaan valikoidaan esityksiä mukaan sitä mukaa kun hyvältä tuntuvia tulee eteen. Esittäjän tärkein ominaisuus on hänestä läsnäolo, ei virheettömyys.

Naiseus, äitiys ja seksuaalisuus Työväen Näyttämöpäivien valokeilassa

Näyttelijä Taisto Reimaluoto on valinnut Työväen Näyttämöpäiville 13 esitystä 44 ehdokkaasta. Näiden lisäksi Näyttämöpäivillä nähdään kutsuttana esityksenä Juha Hurmeen Kun lesket lempivät.

Lahden kaupunginteatterin kevät avaa ovet vauvoillekin

Lahden kaupunginteatteri hakee uusia työ- ja toimintatapoja perinteisten rinnalle. Kevään 2015 ohjelmisto sisältää muun muassa vauvateatteria ja lähiöstä kerättyjä tarinoita.

Reimaluodon rautainen rutiini – häirikkö lavalta niskapers-otteella kesken näytelmän

Näyttelijä Taisto Reimaluodon monologiesityksessä koettiin ylimääräinen ohjelmanumero, kun humalainen mies nousi lavalle. Katsojat kiittelevät Reimaluodon rutiinia tilanteen hoidossa. Saman näytelmän sama kohta on saanut katsojat toimimaan aiemminkin.

Runous on säänkestävää

Sanataiteen ystävät kokoontuvat jälleen perinteikkäälle Kajaanin Runoviikolle. Tapahtuma on säilyttänyt omintakeisen tunnelmansa, esitysten jälkeen yleisö kohtaa luontevasti taiteilijoita. Nyt järjestyksessään 38. Runoviikolla juhlistetaan ensi vuonna 70 vuotta täyttävää runoilija Aulikki Oksasta.

Pohjoisen tuulet ja laulurunous puhaltavat Kajaanin Runoviikolle

Aulikki Oksanen, laulurunous ja pohjoisten seutujen taiteiljoiden esillemarssi korostuvat tulevan kesän Kajaanin Runoviikon ohjelmistossa. Runoviikon taiteellinen johtaja Taisto Reimaluoto haluaa tapahtumasta muun muassa pienten suomalaisten esitysten katselmuksen.

Kajaanin Runoviikko saa kiitosta tarjonnan laajuudesta

Suomen vanhin ja laajin runoon, lausuntaan ja pienteatteriin erikoistunut festivaali kerää vuosittain yli 8 000 sanataiteen ystävää Kajaaniin.

Halauksia ja lentosuukkoja hauskalla Runoviikolla

37. Kajaanin Runoviikko järjestetään 3. - 7.7.2013 ja otsikkotasolla teemaksi on sattumalta noussut hauskuus. Taiteellinen johtaja Taisto Reimaluoto arvelee, että ilman ilakointia olisi sodan jälkeinen Suomikin näyttänyt erilaiselta.

Epätoivon karnevaali

Lauri Maijalan Kolme sisarta on räävitön karnevaali.

Pekka Kejosesta Suven runoilija

Kajaanin Runoviikon ensi kesän Suven runoilija on Pekka Kejonen. Hän on tunnettu terävistä, mutta samaan aikaan tunnelmallisista runoista, joissa yhteiskuntakritiikki yhdistyy luontokuvaukseen.

Kajaanin Runoviikko hakee nuoruutta

Kajaanin Runoviikon taiteellinen johtaja Taisto Reimaluoto luotsaa tapahtumaa nuorempaan suuntaan. Tänä vuonna 36 vuotta vanhaan tapahtumaan on kutsuttu mukaan nuoria taiteilijoita aiempaa enemmän.

Arhinmäki haluaa nuoret osaksi kulttuuritapahtumia

Kajaanin Runoviikon avajaisissa puhunut kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki haluaa saada kulttuuria paremmin saataville myös syrjäseuduilla.

Runoviikko pyrkii vuodentakaiseen kävijämäärään

Kajaanin Runoviikko käynnistyi Runokiven paljastuksella. Tapahtuman tavoitteena on saavuttaa viimevuotinen kävijämäärä.

Taisto Reimaluoto: Runoviikon onnistuminen jännittää!

Tapahtuman alla on vielä monia asioita järjestettävänä. Kajaanin Runoviikon taiteellinen johtaja Taisto Reimaluoto haluaa olla iskussa oikeaan aikaan.

Taiteellinen johtaja särkee sydämensä tehdessään Runoviikon ohjelmaa

Kajaanin Runoviikon taiteellinen johtaja Taisto Reimaluoto sanoo esitysten valitsemisen olevan vaikeaa, koska hyviä esityksiä on niin paljon. Tilaisuuksia järjestetään ensi kesänä yhteensä noin 50.

Kajaanin Runoviikko esittelee vahvoja naisia

Ohjelmassa on luvassa muun muassa Kristiina Elstelän 50-vuotisen taiteilijauran juhlaesitys sekä naurua Ulla Tapanisen kanssa ja Taina Westin lauluja.

Suven runoilija 2012 on Mirkka Rekola

Kajaanin runoviikon ensi kesän Suven runoilija on Mirkka Rekola. 80-vuotiaan Rekolan uusin teos Kuulen taas äänesi on julkaistu tänä syksynä.

Suven Runoilija pitää runon laajenemisesta

Ilpo Tiihonen on 35-vuotiaan Kajaanin Runoviikon tämän vuoden Suven Runoilija. Tiihonen iloitsee, että runon käsite laajenee teatteriin, musiikkiin ja muihinkin suuntiin. Kirja ei ole runon pääteasema.

Pohjantähti ja vastakkainasettelun aika

Jos romaani on kansalleen kuin raamattu, tulkinnat siitä ovat väistämättömiä. Raamatuksi luonnehditaan Väinö Linnan Pohjantähti -trilogia heti Saana Lavasteen ja Mika Myllyahon kirjoittaman ja ohjaaman version alkumetreillä. Rennosti mutta tosissaan.

Runoviikko pyrkii lähelle ihmistä

Kajaanin runoviikko täyttää ensi kesänä 35 vuotta. Heinäkuussa järjestettävä juhlafestivaali tarjoaa kävijöille yli viisikymmentä esitystä. Perinteisten tapahtumien lisäksi tarjolla on musiikkia, teatteria, tanssia ja yksinäisen miehen puhetta.

Ilpo Tiihosesta Suven Runoilija

Kajaanin Runoviikko on kutsunut ensi kesän Suven Runoilijaksi Ilpo Tiihosen. Vapaana kirjailijana toimiva Tiihonen tunnetaan modernin suomenkielisen runouden uudistajana.

Runoviikko veti kävijöitä

Kaikkiaan Runoviikon tapahtumista nautti 10 600 kävijää.

Eija Ahvo: Runoviikko saa ihokarvat pystyyn

Eija Ahvo saapui Kajaanin Runoviikolle iloisella mielellä. Tiistaina oli esitys kello 17 ja sitten on omaa aikaa tutustua viikon tarjontaan. Eija luonnehtii tunnelmaa mahtavaksi ja kehua retostaa ohjelmaa maasta kattoon.

Taisto Reimaluoto -teatterifestivaali alkaa

Vuotuinen Taisto Reimaluoto -teatterifestivaali tuo vieraita ja yleisöä Kontiolahdelle. Tänä vuonna festivaali järjestetään aikaisemmista vuosista poiketen Jakokosken Seurojentalolla Kontiolahdella.

Taisto Reimaluoto Runoviikon johtajaksi

Kajaanin Runoviikon taiteelliseksi johtajaksi on valittu Taisto Reimaluoto. Reimaluoto on ammatiltaan näyttelijä ja hänet tunnetaan lukuisista rooleistaan niin teatterista kuin televisiostakin.

Näyttelijät osoittavat mieltä

Lauantain teatterinäytökset on peruttu näyttelijälakon takia. Kaupunginteattereiden näyttelijät osoittavat mieltään Kouvolassa ja Kotkassa.

Rospuutto-ryhmän näytelmä isoilla kierroksilla

Kontiovaaran koululla Kontiolahdella kotiaan pitävän Rospuutto-ryhmän näytelmä Idiotia - ehdotus esitykseksi, on ensi-illassa torstaina 8. lokakuuta. Näytelmä on varsinainen kiertolainen, sillä esityspaikat sijaitsevat mm. erilaisilla seurojen taloilla, Juuan Kivikeskuksessa, ja myös oikeilla teatteriestradeilla. Teoksella tuntuu olevan nostetta jo ennen H-hetkeä; se on ainoana pääkapunkiseudun ulkopuolisena näytelmänä kutsuttu myös Helsinkiin kansainväliselle Baltic Circle- teatterifestivaalille.

Siivoton juttu on komedia lama-ajan Suomesta

Matka leipäjonosta Mersun takapenkille on pitkä.

Jouko Turkan Seitsemän veljestä

12-osainen sarja herätti suurta kohua.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle