Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Perjantai-dokkari: Vaikeinta on olla oma itsensä

Hän tituleeraa itseään Suomen kuuluisimmaksi runoilijaksi. Kriitikot ylistävät. Media on polvillaan. Onko Miki Liukkonen kirjallisuuden ihmelapsi, rappiorunoilija vai mies, jolta on suunta vähän hukassa?

Helsingin ensilevytyksissä 1904 laulettiin myös viinasta

Englantilaisen yhtiön edustaja toi kalustonsa Helsinkiin.

Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinto taas Lappiin?

Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinto jaetaan torstaina. Tunnustus myönnetään parhaasta suomeksi kirjoitetusta esikoisteoksesta. Ehdolla on lappilaislähtöinen kirjailija Juhani Karila teoksellaan Gorilla. Viime vuonna palkinnon voitti Luoteis-Lappi -lehden toimittajana ollut Aki Ollikainen kirjallaan Nälkävuosi.

Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinto Alexandra Salmelalle

Helsingin Sanomien esikoiskirjapalkinto on myönnetty Alexandra Salmelalle romaanista 27 Eli kuolema tekee taiteilijan. Palkinnon arvo on 15 000 euroa. Kirjallisuuspalkinnosta kilpaili kymmenen esikoiskirjan julkaissutta kirjailijaa.

Salolaissyntyinen Turkka Hautala Finlandia-ehdokkaana

Turkka Hautala on ehdolla kirjallaan Salo. Hänen Finlandia-ehdokkuudestaan tekee poikkeuksellisen se, että kirja on hänen esikoisromaaninsa.

Muusaradio: Miki Liukkosen filosofinen runo Euterpe

Runoilija Miki Liukkonen kirjoittaa mahdollisimman paljon runoja, mutta myös novelleja ja proosaa. J. H. Erkon kirjoituskilpailun voitto on lisännyt nuoren miehen kirjoitustöitä.

J. H. Erkon runokilpailun voitto Ouluun

Esikoiskirjailijoille tarkoitetun J. H. Erkon runokilpailun on voittanut oululainen Miki Liukkonen, 19. Toisen palkinnon sai Silene Lehto ja kolmanneksi tuli Tiia-Mari Mäkinen. Palkinnot ovat arvoltaan 2 500, 1 700 ja 1 000 euroa. Kisassa jaettiin lisäksi kolme kunniamainintaa.

Lauantai on omistettu aforismeille

Suomi juhlistaa aforismipäivää lauantaina, joka on myös Suomen aforismiyhdistyksen nelivuotispäivä.

J. H. Erkon kilpailuun tuhansien runorypäs

Yli 350 kirjoittajaa lähetti 10 000 runoa - parhaat palkitaan Mikkelissä.

J. H. Erkon palkinto Jouni Tikkaselle

J.H.Erkon novellipalkinnon on voittanut helsinkiläinen Jouni Tikkanen. Raati kiittää Tikkasta erityisesti varmasta ja konkreettisesta tarinankerronnasta.

Runoilija Erkon koti kulttuurikäyttöön

Runoilija ja näytelmäkirjailija J. H. Erkon koti Erkkola on siirtymässä kulttuurikäyttöön. Tuusulan kunta aikoo ostaa Tuusulan Rantatiellä sijaitsevan Erkkolan, ja perusteilla on J. H. Erkko -rahasto talon ylläpitoa varten.

HS:n kirjallisuuspalkinto jaettiin

Vuoden parhaasta esikoisteoksesta myönnettävän Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon saa Juhani Känkänen romaanistaan Toivon mukaan. Palkintoraadin mukaan romaanissa kulkevat rinnan ylevä taidepuhe ja arkisten pulmien maailma. Raati toteaa, että Toivon mukaan on samaan aikaan niin teoreettinen kuin hyvin käytännönläheinenkin ja yksityiskohdissaan kekseliäs romaani. J. H. Erkon esikoiskirjapalkinnon perinnettä jatkava tunnustus myönnettiin nyt 11. kerran. Palkinto on suuruudeltaan 12 500 euroa.

Juhani Känkäselle HS:n kirjallisuuspalkinto

Vuoden parhaasta esikoisteoksesta myönnettävän Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon saa Juhani Känkänen romaanistaan Toivon mukaan.