Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Puukko, pullo ja puistonpenkki – toisen polven ruotsinsuomalaiset pyristelevät irti stereotypioista

Uutuuskirja Finnjävlar – Suomiperkeleet Ruotsissa kuvaa toisen polven siirtolaisten ulkopuolisuutta kansankodissa

Voisiko Tukholman maahanmuuttajalähiössä asua?

Ylen kirjeenvaihtaja Hannele Muilu lähti retkelle Tukholman pahamaineiseen Rinkebyhyn. Väkivaltaisuuksien leimaamasta lähiöstä löytyi toisenlainen Ruotsi.

Video: Kohu naapurimaissa – kuvausryhmää uhkailtiin, ja se ajettiin ulos kahvilasta Tukholman lähiössä

Videolla taloustieteilijä Tino Sanandaji arvioi, että tilanne olisi voinut päättyä käsirysyyn, mikäli hän ja kuvausryhmä olisivat jääneet kahvilaan.

Tukholman poliisin mukaan maahanmuuttajien pakkautumista samoille alueille pitäisi välttää

Ruotsissa ongelmat kasautuvat 1960-luvun miljoonaohjelman alueille, joilla asuu paljon maahanmuuttajia. Poliisin mukaan Suomi voi välttää Ruotsin tien, kun kotouttamisesta ja asuntopolitiikasta pidetään huolta.

Tukholman kaupunginosien väliin repeämässä yhä suurempi hyvinvoinnin kuilu

Tukholman rikkaimpien kaupunkien tulotaso on tuoreimpien lukujen mukaan noussut 64 prosenttia runsaassa vuosikymmenessä. Köyhimmällä alueella kasvu on jäänyt yhteen ainoaan prosenttiin. Kaupunginosin loittoneminen näkyy rajuna erona myös äänestysprosentissa.

Ruotsin mallissa raha seuraa äveriästä potilasta

Ruotsissa potilas voi valita joko yksityisen tai julkisen terveyskeskuksen. Ruotsin Valtiontalouden tarkastusviraston mukaan malli on lisännyt terveyseroja. Hyvinvoivilla alueilla asuvat ovat hyötyneet valinnanvapaudesta enemmän kuin köyhemmillä alueilla asuvat.

Pahamaineiset lähiöt: Ateenan Psirissä Kreikan ongelmat tiivistyvät

Talouskriisi ja EU:n vaatimat rajut säästökuurit tuntuvat kipeästi Kreikan pääkaupungin Ateenan lähiöissä.

Ajankohtainen kakkonen Rinkebyssä: ”Mieluummin Kongossa kuin täällä”

Toimittaja istuu Rinkebyn yläasteen pihassa lukitussa autossa, yksin. Kadun toisella puolella palokunta sammuttaa hetki sitten ilmiliekeissä roihunnutta autoa. Eihän tämän näin pitänyt mennä! Toimittaja Ami Assulinin kirjoitus aloittaa Ajankohtaisen kakkosen Pahamaineiset lähiöt -sarjan verkossa.