Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Patrick Jephson ja prinsessa Diana.

BBC kertoo maksaneensa "merkittävän korvauksen" prinsessa Dianan ex-avustajalle – joutui 1995 kohuhaastattelun sijaiskärsijäksi

Viime vuonna julkaistu raportti osoitti, että prinsessa Diana saatiin suostumaan haastatteluun vilpillisin keinoin. Haastattelu muutti koko kuningasperheen elämän.

Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva istuu työpöytänsä äääressä.

Ukrainan kriisi toi valtavan mediaryntäyksen Suomen itärajalle – näin BBC, Die Zeit ja AFP kertovat meistä maailmalle

Lappeenrannassa ja Imatralla on viime viikkojen aikana käynyt useita kansainvälisiä toimittajia – ja lisää on tulossa.

Alexandersstatyn framför Domkyrkan på Senatstorget.

BBC tekee legendaarista ohjelmaansa tiistaina Helsingissä – pureutuu suomalaisten pelkoihin Venäjän laajentumisesta

Teemana on Ukraina ja maailman muuttunut järjestys. Suomessa keskustellaan muun muassa Suomen Natoon liittymisestä.

Venäjän presidentti Vladimir Putin ja tiedustelupalvelu FSB:n johtaja Aleksander Bortnikov tapaamisessa.

Venäjän turvallisuuspalvelun ja Putinin välien uskotaan rakoilevan

Venäjän tiedustelupalvelu FSB:n kahden päällikön kerrotaan joutuneen Venäjällä kotiarestiin vakoiluepäilyjen takia.

BBC Broadcasting Housen sisäänkäynti Lontoossa.

Britannian BBC on yleisradiotoiminnan uranuurtaja, mutta viikonloppuna sen rahoitukselta putosi pohja – asiantuntija: Muutos oli vääjäämätön

BBC:n lupamaksut lakkautetaan vuonna 2027 ja yhtiön tulevaisuuden rahoitus on auki. Suomessa Ylen rahoitus uudistettiin 10 vuotta sitten, kun lupamaksujen tilalle tuli Yle-vero.

Ambulansseja jonossa sairaala-alueella Lontoossa.

Britanniassa tutkinta hoitolaitteiden tehokkuudesta eri ihonväreillä – esimerkiksi veren happipitoisuutta mittaava laite voi antaa vääriä lukemia

Britannian terveysministeri Sajid Javid kertoo BBC:n haastattelussa uskovansa, että laite-erot ovat voineet johtaa jopa koronapotilaiden kuolemiin.

Höyryä nousee voimalan lauhdutustorneista Pekingissä Kiinassa.

Salaliittoteoriat ja väärät ilmastoväitteet rehottavat – BBC kävi läpi eri kielillä tehtyjä Wikipedia-artikkeleita

Ilmastodenialistit eivät enää useinkaan kiistä ilmastonmuutosta, mutta sen syistä ja seurauksista esitetään harhaanjohtavia väitteitä.

Ylen kirjeenvaihtaja Erkka Mikkonen tapasi Pohjois-Irakista saapuneita kurdeja Minskissä

Yle Valko-Venäjällä: Rajaseudun tapahtumat pelottavat, mutta nuoret kurdimiehet eivät aio palata kotiin: "Mieluummin vaikka kuolen"

Valko-Venäjä haluaa vaikuttaa informaatiolla ja siksi se sallii nyt ulkomaisten toimittajien pääsyn maahan, arvioi Ylen Venäjän-kirjeenvaihtaja Erkka Mikkonen Minskistä.

Dean Smith on Norwichin uusi manageri.

Teemu Pukin Norwich vahvisti uudeksi managerikseen entisen Aston Villa -luotsi Dean Smithin – "On upeaa päästä takaisin"

Valioliigaseura Norwich on nimittänyt Dean Smithin virallisesti joukkueen uudeksi päävalmentajaksi 2,5 vuoden sopimuksella. Smith valmensi Aston Villaa kolmen vuoden ajan ennen viikon takaisia lähtöpasseja.

Ihmiset ottivat kuvia Refik Anadolin Machine Hallucination Space: Metaverse Lot 1 -digitaideteoksessa.

Facebook lupaa 10 000 työpaikkaa Eurooppaan – kilpajuoksu "metaversumin" johtopaikasta on jo käynnissä

Metaversumilla tarkoitetaan tulevaisuuden mahdollista virtuaaliseen todellisuuteen perustuvaa uuden sukupolven internetiä, joka hämärtäisi rajoja fyysisen ja digitaalisen maailman välillä.

Etelä-Karjalan kalatalouskeskuksen toiminnanjohtaja Joonas Häkkinen katsoo entisen toiminnanjohtajan kannettavalta tietokoneelta karttaa.

Viisi yleisön suosikkijuttua sunnuntaiaamuusi: salasanaa kannattaa myös jakaa yllätysten varalle, Viking Sallyn poliisitutkinnassa tehtiin useita hämmentäviä ratkaisuja

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle lukijoitamme eniten kiinnostaneita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Glen Kamara.

"Vakavia ongelmia rasismin kanssa" – Tuhannet lapset buuasivat Prahassa, kun Glen Kamara koski palloon

Glen Kamaran asianajaja Aamer Anwarin mukaan 10 000 kouluikäisen lapsen katsomosta suuri osa buuasi suomalaispelaajan koskiessa palloon. Hänen mukaansa ottelu osoitti, että Prahalla on vakavia ongelmia rasismin suhteen.

Rajavartiosto kuljettaa pelastusveneellä siirtolaisia Englannin kanaalissa.

Britannia alkaa käännyttää siirtolaisten veneitä takaisin Ranskaan – taustalla kesällä lisääntyneet venematkat Englannin kanaalin yli

Britannian medioiden mukaan sisäministeri Priti Patel on hyväksynyt uuden toimintamallin, jolla rajaviranomaiset alkavat käännyttää veneitä entistä aggressiivisemmin. Ranska ilmoitti vastustavansa Britannian aikeita ja pelkää onnettomuuksien lisääntyvän.

Olympialaiset.

Afganistanilaisnainen olisi tehnyt historiaa paralympialaisissa, mutta maan urheilijat eivät pääse Tokioon – "En saanut unta viime yönä"

Zakia Khudadadi oli sanonut aiemmin olevansa innoissaan mahdollisuudesta kilpailla maansa ensimmäisenä naisena paralympialaisissa.

Runsaista sateista aiheutunut tulva katkaisi moottoritiellä liikenteen

Kiinan tulvista raportoivat ulkomaiset toimittajat ovat joutuneet ahdistelun uhreiksi – vihainen väkijoukko piiritti ja syytti heitä Kiinan lokaamisesta

Ulkomaiset toimittajat olivat Zhengzhoussa raportoimassa aluetta piinaavista tulvista. BBC:n mukaan ahdistelu on säännöllistä ja ylhäältä johdettua. Kiina on viime kuukausina karkottanut maasta lukuisia länsimaisten medioiden toimittajia.

Ihmiset poseeravat valkuvaajalle rastimuodostelmassa.

Argentiinassa käyttöön passit ei-binäärisille ihmisille, presidentti: "On muitakin identiteettejä kuin miehen ja naisen ja niitä pitää kunnioittaa"

Argentiina ottaa ensimmäisenä Latinalaisen Amerikan maana henkilöllisyystodistuksissaan käyttöön mahdollisuuden, jossa ei-binääriset ihmiset ihmiset voivat valita vaihtoehdon X miehen tai naisen sijaan.

Cummings syyttää Boris Johnsonia koronakriisin huonosta hoitamisesta

Entisen neuvonantajan raju syytös: Boris Johnson ei halunnut koronasulkua, koska "tautiin kuolevat vain yli 80-vuotiaat"

Dominic Cummings väittää BBC:n haastattelussa, että Johnson olisi maaliskuussa 2020 halunnut välttämättä tavata kuningattaren vain reilua viikkoa ennen kuin hänellä todettiin koronatartunta. Pääministerin kanslia kiistää väitteet.

Aleksander Ceferin seuraamassa EM-välierää.

Uefan puheenjohtaja tunnusti jaetun EM-kisaformaatin epäkohdat – "En usko, että teemme tätä uudestaan"

Aleksander Ceferin pitää turnausjärjestelmää epäoikeudenmukaisena joukkueille ja kannattajille.

Panda aistuu puun oksalla.

BBC: Kiina poisti jättiläispandan uhanalaisten lajien listalta – luonnossa elävien pandojen määrä ylitti 1800 yksilön rajan

Asiantuntijoiden mukaan Kiina on onnistunut pelastamaan aiemmin erittäin uhanalaisen lajin suojelutyön avulla.

Unai Simon

Nämä Ylen videot kertovat paljon historiallisesta töppäyksestä EM-kisoissa – Espanjan mokassa oli kaksi syypäätä, joista toinen ei ollut yllättävä

Pedri ja Unai Simón sekoilivat huolella Kroatiaa vastaan EM-neljännesvälierän alussa säätämällä pallon Espanjan omaan maaliin. Maalivahti Simón sai rajua kritiikkiä, mutta Ylen studiossa havaittiin osumaan syypääksi myös Pedri.

Britannian terveysministeri Matt Hancock.

Koronasääntöjä rikkonut Britannian terveysministeri Matt Hancock eroaa: "Meidän, jotka päätämme näistä säännöistä, on noudatettava niitä itse"

Terveysministeri Hancock on ollut vastuussa Britannian toimista koronapandemian hallitsemiseksi ja rokoteohjelmasta.

Simon Kjaer keräsi joukkueensa pelaajan ympärille.

Urheilupsykologian asiantuntija näki tanskalaisten kriisitoiminnassa rohkaisevia merkkejä: "En usko, että kisat ovat heidän osalta tässä"

Urheilupsykologian asiantuntija jakaa kehuja Tanskan joukkueen kapteenille ja muulle joukkueelle toiminnasta vakavan tilanteen keskellä.

Suomen lippu tarjottiin Christian Eriksenin suojaksi.

Suomen kannattajat tekivät upean eleen lyyhistyneen Tanskan tähden suojaksi – järkyttävä hetki yhdisti Suomen ja Tanskan kannattajat

Suomalaiset huusivat Kööpenhaminan Parkenilla "Christian", johon tanskalaiset vastasivat "Eriksen". Huuhkaja-kannattajat myös antoivat Suomen lipun tanskalaistähden suojaksi.

Kuvakaappaus New York Timesin kaatuneelta etusivulta.

Johtavien mediayhtiöiden ja Britannian hallituksen verkkosivut kaatuivat tunniksi – asiantuntijat: ulkopuolinen hyökkäys epätodennäköinen

Verkkosivujen kaatumisten taustalla olivat ongelmat niitä pyörittävän Fastly-pilvipalvelun kanssa. Fastly tiedottaa, että ongelma on saatu korjattua.

Prinsessa Diana vuonna 1995

Prinsessa Dianan kohuhaastattelun tehnyt toimittaja pyysi anteeksi prinssi Williamilta ja Harrylta

Torstaina julkaistun raportin mukaan Bashir oli vuonna 1995 suostutellut Dianan antamaan haastattelun vilpillisin keinoin.

Latifa bint Mohammed bin Rashid Al Maktoum

BBC: Pitkään kateissa ollut prinsessa Latifa näkyy kahdessa tällä viikolla julkaistussa Instagram-kuvassa

BBC ei ole kyennyt vahvistamaan kuvien kuvausaikaa tai -paikkaa. Dubain prinsessan pakomatkayritys nousi kansainvälisiin uutisotsikoihin kolme vuotta sitten, kun hän yritti suomalaisen ystävänsä avulla paeta perheeltään.

BBC Lontoossa.

BBC:tä tutkitaan nyt monelta suunnalta huijauksella hankitun Diana-haastattelun takia – hallitus, poliisi ja mediavalvoja reagoivat

Pääministeri Boris Johnsonin mukaan vastaavaa ei saisi enää koskaan tapahtua. Myös BBC:n hallinnon uudistamista on väläytelty. BBC on puolustautunut sillä, että uudistuksia on jo tehty sitten 1990-luvun.

Walesin prinssi Charles, Walesin prinsessa Diana ja lapset prinssi William ja prinssi prinssi Harry virallisessa perhepotretissa vuonna 1984.

Prinssi William tuomitsi BBC:n Diana-haastattelun: ”Myötävaikutti äitini pelkoihin ja eristäytymiseen”

Prinssi Harry puolestaan sanoi lausunnossaan, että ”hyväksikäytön kulttuuri ja epäeettiset toimintatavat" veivät lopulta hänen äitinsä hengen.

Raportti: Dianan vuoden 1995 kohuhaastattelu pohjustettiin petoksella, BBC pyytää anteeksi

Britannian yleisradioyhtiö BBC on peitellyt keinoja, joilla toimittaja Martin Bashir sai kuuluisan prinsessa Dianan haastattelun vuonna 1995, kertoo tuore tutkimus. Haastattelussa Diana kertoo avioliittonsa ongelmista ja elämästään kuningasperheessä.

Mexikos president Andrés Manuel López Obrador

Meksiko pyytää anteeksi alkuperäiskansa mayoilta vuosisatoja jatkunutta sortoa – ajoitus ja presidentin junahanke ihmetyttänevät

Meksikon presidentti on pyytänyt anteeksi alkuperäiskansa mayoilta vuosisatoja jatkuneista väärinkäytöksistä kansaa vastaan. Ratkaisua kuvataan BBC:n mukaan historialliseksi, mutta sen olleen kuitenkin odotettavissa.

ManU-fanit hyökkäsivät Old Traffordille

Raivostuneet Manchester Unitedin kannattajat tunkeutuivat Old Traffordille – illan huippuottelu peruuntui

Englannin Valioliigan illan kamppailu Manchester United - Liverpool on peruuntunut. Superliiga-suunnitelmista suivaantuneet Manchester Unitedin kannattajat tunkeutuivat seuran kotistadionille Old Traffordille.

Superliiga

Atletico Madrid, Inter ja AC Milan tekivät seuraa englantilaisjoukkueille, vetäytyivät Superliigasta

Euroopan Superliiga sanoo pohtivansa sopivia tapoja muokata projektia.

Natanzin uraanin rikastuslaitos kuvattuna maaliskuussa 2005.

Miten isku Iranin ydinlaitokseen vaikuttaa ydinsulkusopimuksen kohtaloon? Lue viisi kysymystä ja vastausta Israelin ja Iranin uusimmasta kiistasta

Iranin mukaan kyberiskun takana on Israel. Yhdysvaltain puolustusministeri on parhaillaan vierailulla Israelissa.

Kambodžan kansamurhan uhrien kuvia entisessä Tuol Slengin vankilassa, joka nykyään toimii museona.

BBC: Irlantilaistaiteilijan kerrotaan lisänneen hymyjä Kambodžan kansanmurhan uhrien kasvoille – lehti poisti kuvat sivuiltaan

Kambodžan kulttuuriministeriön mukaan taiteilijat muuntelemat kuvat vahingoittavat kansanmurhan uhrien arvokkuutta.

Tokion olympialaiset

BBC: Pohjois-Korea jää koronan vuoksi pois Tokion olympialaisista

Pohjois-Korea haluaa BBC:n mukaan suojella urheilijoitaan koronavirukselta.

Russian President Vladimir Putin

Venäjänkielinen BBC: Putinia suojeltu koronavirukselta kymmenillä miljoonilla euroilla julkisista varoista

Toimittajien tutkimusten mukaan presidenttiä tavanneet ovat olleet säännöllisesti viikkoja karanteenissa.

uigurer, Xinjiang

BBC:n Kiinan-kirjeenvaihtaja joutui muuttamaan Taiwaniin viranomaisten painostuksen takia

BBC:n mukaan Kiinan viranomaiset olivat painostaneet ja uhkailleet toimittajaa.

Chelsean naiset iloisissa tunnelmissa

Englannin naisten Superliigalla suuri päivä – "Sarjastamme tulee katsotuin naisten urheilusarja koko maailmassa"

Englannin naisten Superliigan tv-näkyvyys nousee aivan uusiin ulottuvuuksiin.

Glen Kamara

BBC: Glen Kamara joutui rasismin kohteeksi Eurooppa-liigan ottelussa, päävalmentaja Steven Gerrardilla paloivat päreet: "Meitä kutsutaan valehtelijoiksi"

Rangersin päävalmentaja Steven Gerrardin mukaan Kamara joutui rasistisen loukkauksen kohteeksi. Slavia kiistää väitteet.

John Magufuli voitti presidentinvaalit viime lokakuussa ja aloitti uuden viisivuotiskauden marraskuussa. Hän ilmoitti viime kesäkuussa, että koronapandemia on täysin tukahdutettu Tansaniassa.

Tansanian presidentillä on koronatartunta ja hän on kriittisessä tilassa, sanoo maan oppositiojohtaja BBC:lle

Presidentti on toistuvasti sanonut, että koronaa voidaan torjua rukouksin. Tartunnan saaneille hän on suositellut höyryhengitystä.

Venäläiset diplomaatit palasivat kotiin Pohjois-Koreasta resiinalla.

Pohjois-Korean raja on tiukasti kiinni – venäläiset diplomaatit pääsivät kotiinsa vain kiskoilla kävellen

Venäläisen diplomaattiperheen matka Pyongjangista Venäjän rajalle kesti 34 tuntia, josta loppuosuus tehtiin työnnettävällä vaunulla.

Jenny Matikainen, Yle, 31.07.2019

Jenny Matikainen: Me jätämme heidät kärsimään

Tulemme vielä katumaan, ettemme onnistuneet estämään uiguurien kohtaloa, kirjoittaa Jenny Matikainen blogissaan.

Jordan Brown

Snookerissa jättipaukku – Ronnie O'Sullivan taipui Jordan Brownille Welsh Openin finaalissa

Jordan Brown päätti antaa viisi vuotta sitten snookerille mahdollisuuden.

Televisioruutu, joka näyttää BBC World Newsin ohjelmaa Shanghaissa.

Kiina katkaisi BBC:n uutislähetykset – päätös pitkälti symbolinen

Britannia vei aiemmin kiinalaiskanavalta toimiluvan ja lähetti uiguurivähemmistön oloista kertovan ohjelman.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle