Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ylen aamu tänään: Moni matkailee syyslomalla Suomessa – miten välttää turhat koronariskit? Katso lähetys tästä

Oikeustoimittajat kantelivat poliisin viestinnän ohjeista, mutta miten median ja poliisin suhde toimii? Aamun kirjan vieraana Maria Peura.

Lappilaiset toivat kaksi mitalia Kalevan kisoista

Parhaiten menestyi Johanna Peiponen, joka nappasi kultamitalin 10 000 metrin kisassa.

Pellon kunta teettää elokuvan käsikirjoituksen "joppauksesta"

Kirjailija Maria Peura kirjoittaa Pellon kunnalle käsikirjoituksen joppauksesta eli historiassa tapahtuneesta tavaroiden salakuljettamisesta Ruotsin ja Suomen välillä.

Lainsuojattomat-festivaaleilla syntyy vuorokaudessa nyt myös musikaali

24H Pori - konseptista on tullut Lainsuojattomat-teatterifestivaalien suosikki. Tänä vuonna jättiprojektissa mukana on yli 50 teatteritaiteen ammattilaista. Nyt tekijöiden luovaa venymiskykyä testataan vuorokaudessa valmistuvalla musikaalilla.

Kuusi valtion taiteilija-apurahaa Lappiin

Taiteen edistämiskeskus on jakanut ensi vuonna alkavia taiteilija-apurahoja myös Lappiin. Kolmevuotisen taiteilija-apurahan saa valokuvaaja Jaakko Heikkilä Torniosta.

Kuljitko sinäkin Ristin tien? Jaa kokemuksesi sanoin tai kuvin!

Ristin tietä kuljettiin tänäkin pääsiäisenä eri puolilla Suomea. Olitko mukana tekemässä tai katsomassa pääsiäisdraamaa? Jaa kokemuksesi!

Porvoon Via Crucis on dramaturgille kipua ja kirkkautta

Porvoossa toteutetaan ensi pääsiäisenä ensimmäistä kertaa vaellusnäytelmä Via Crucis. Tavoitteena on tehdä Jeesuksen kärsimyksistä kertovasta draamasta kaupunkiin pysyvä pitkänperjantain perinne. Dramaturgi Maria Peuralle pääsiäisen sanoma on puhutteleva.

Lahden kirjailijakokouksessa pohditaan kertomisen rajoja

Lahden kansainvälisessä kirjailijakokouksessa pohditaan tänä kesänä kirjailijan suhdetta kielen ja kertomisen rajoihin teemalla Kirjailija ja sanoin kuvaamaton.

Napapiirin sankarit -elokuva Vuoden Murreteko

Oulun yliopiston suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestö on valinnut Napapiirin sankarit -elokuvan Vuoden Murreteoksi. Valitsijaraadin mielestä Napapiirin sankarit tuo myönteisellä tavalla Peräpohjan murteita esiin ja yleisön tietoisuuteen.

Napapiirin sankarit -elokuvasta Vuoden Murre

Oulun yliopiston suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestö Suma ry on valinnut Napapiirin sankarit -elokuvan Vuoden Murreksi. Käsikirjoituksen on murteistanut pellolainen kirjailija Maria Peura.

Maria Peura: Vedenaliset

Maria Peuran Vedenaliset -romaanissa päähenkilö Mirja elää vanhempiensa kanssa eristyksessä saaressa ankarissa ja alkukantaisissa oloissa. Isä ei päästä Pikku Mirjaa kouluun vaan kaikki viisaus otetaan luonnon keskeltä. Kolmannessa romaanissaan Peura kirjoittaa nuoren tytön kasvamisesta ja itsenäistymisestä. Romaanissa vuorottelee kaksi aikatasoa – Mirjan lapsuus saaressa ja yksinäinen varttuminen kaupungissa uutta laumaa etsien.