Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kirjankannet nostavat muistot pintaan – nämä kannet muuttivat maailmaa

Ei ole merkityksetöntä, millainen kansi kirjalla on.

Tiedätkö kuka suunnitteli Tuntematon sotilas -kirjan kannen? Kansi saattaa olla syöpynyt suomalaisten mieliin, mutta tekijää ei tunne kukaan

Kirjan kasvot -kirja esittelee sata kirjan kantta, yksi itsenäisyyden jokaiselta vuodelta.

Nämä kirjat paransivat sodan traumat

Seppo Puttosen lukuvinkit 1950-luvulle

Seitsemän tärkeintä satua!

Mitkä ovat sinun seitsemän tärkeintä satua?

Luontovalokuvan pitkä tie postivaunuista somejakoon

Luontovalokuvat ovat olleet suosittuja postikorteissa

Kalevi Leppänen: Lapinhullu

Sairaus nimeltään lapinhulluus ei koske Lapissa syntyneitä ja siitä asti täällä asuneita ihmisiä vaan muualta tänne tulleita tai täällä säännöllisesti vierailevia. Syntyperäinen asukas ei välttämättä näe elinympäristönsä kauneutta ja erityispiirteitä, eikä pidä niitä minään kummoisina asioina.

Lauha sää pidättelee laulujoutsenia

BirdLife Suomen viime viikonloppuna järjestämä joutsenbongaus kertoo, että Suomessa lepäilee tällä hetkellä lähes 50 000 laulujoutsenta. Leudon syksyn vuoksi suuret lepäilijäryhmät oleskelevat vielä länsirannikolla Porista Tornioon ulottuvalla alueella, Hämeessä ja Keski-Suomessa.

Siuntio jatkaa Lohja-liitoksen valmistelua

Siuntio jatkaa kuntaliitosvalmistelua Lohjan kanssa. Siuntion kunnanvaltuuston ylimääräinen kokous ei tuonut muutosta asiaan keskiviikkona. Yhdeksän kunnanvaltuutettua vaati kokouksen järjestämistä vedoten aikaisemmassa käsittelyssä tapahtuneisiin virheisiin.

Siuntio repii auki kuntaliitospäätöksen

Siuntiossa käydään keskiviikkona käsiksi päätökseen liittyä Lohjaan vuoden 2013 alussa. Neljännes valtuutetuista on vaatinut liitoksen valmistelua uudelleen. Kuntaliitospäätös syntyi marraskuussa yhden äänen enemmistöllä.

Lohjan ja Siuntion kuntaliitospäätöksistä valitettiin hallinto-oikeuteen

Siuntiolaisvaltuutetut jatkavat taistelua itsenäisen Siuntion puolesta. RKP:n valtuutettu Marcus Nordström on jättänyt Helsingin hallinto-oikeudelle valituksen sekä Lohjan että Siuntion kuntaliitospäätöksistä. Valituksia on ilmeisesti tulossa vielä lisää.

Tasavallassa tapahtuu: Aiheena Etelä-Afrikan apartheid

Vastaamassa talouden, politiikan ja urheilun päättäjät 1976.