Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kuva rakennusmiehestä Kostamuksessa

"Joka kajehtii, tulleepi tänne ni näkkee, ettei oo mittään kajehtimista" – rakentajan arki Neuvostoliitossa oli kovaa, mutta kotiin palattiin uudella mersulla

Kostamus ja Svetogorsk tuovat mieleen presidentti Kekkosen muuraamassa peruskiveä. Mutta millaista oli duunarin arki?

Jyrki Koulumiehen kirjan kansi.

Kaikki ajoi Ladalla -kirjan kannessa onkin Mosse – moka huomattiin liian myöhään

Kirjan nimi on Kaikki ajoi Ladalla, mutta kannessa on selvästi Moskvitš. Onko kyseessä älykäs vitsi, vai eikö kannen tekijä ole erottanut Ladaa Mossesta?

Jyrki Koulumies: Kaikki ajoi Ladalla -kirjan kansi

Jyrki Koulumies: Kaikki ajoi Ladalla

Jyrki Koulumiestä kiusaa aikamme historiattomuus ja historiantuntemuksen vähättely. Wikipediakin kirjoittaa Suomen idänkaupasta pelkkänä politiikkana, jota ei voi nimittää taloudelliseksi toiminnaksi, kirjoittaa Juha Pikkarainen kirja-arviossaan.

Lada ja pojat

Kun vuorineuvos Ladan osti ja muut idänkaupan vaietut tarinat

Idänkaupan kulta-aikana 1970-80-luvulla Suomen ja Neuvostoliiton välinen kauppa oli niin kannattavaa, että vuorineuvokset olivat jopa haluttomia kertomaan siitä avoimesti.

Yleiskuva Moskovasta

Kremlin päätöksiä ja toimintaa analysoitiin myös neuvostoaikana

Ulkolinja-ohjelmassa puhuttiin sovietologiasta vuonna 1983.

Viktoria Mullova soittaa viulua.

Viktoria Mullova voitti Sibelius-viulukilpailun vuonna 1980

Sibelius-viulukilpailun voittaja loikkasi Suomeen.

Puutullien uusi kohtalonhetki heinäkuun toisella viikolla

Tällä viikolla käydään neuvotteluja Venäjän ja Euroopan unionin kesken ja ensi viikolla ulkomaankauppaministeri Paavo Väyrysen on määrä tavata Venäjän talousministeri Elvira Nabuillina. Tapaamispäivää ei ole vielä lyöty lukkoon.

Jyrki Koulumiehen Fed-kommentti

Yhdysvaltain keskuspankin Fedin 0,25 prosenttiyksikön koronalennus oli odotettu, mutta markkinoiden mukaan liian pieni. Yhdysvalloissa toivottiin suurempaa koron laskua, joka olisi auttanut subprime-asuntoluottokriisin parissa painiskelevaa taloutta.

Perintöverouudistuksen pohjana vanhat laskelmat

Hallituksen perintöverouudistuksen tueksi esitetyt luvut ja laskelmat ovat jo valmiiksi vanhentuneita, koska perintöjen omaisuusarvot ovat nousseet voimakkaasti. Veroasiantuntijoiden mukaan uudistus myös lisäisi eriarvoisuutta yhteiskunnassa.