Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Karvakuonojen matkassa Elävän arkiston elokuuhun

Elokuuhun liittyvää Elävän arkiston sisältöä.

Kari Peitsamo oli Ämy-festivaalin vakioesiintyjä yli 40 vuotta – rokkarin viimeaikaiset mielipiteet olivat järjestäjille liikaa

Pitkä perinne katkeaa, kun muusikko Kari Peitsamoa ei nähdä tänä kesänä Hämeenlinnan Ämyrockissa.

Kari Peitsamo saa taiteilijaeläkkeen

Täysi taiteilijaeläke on noin 1 360 euroa kuukaudessa.

Takarivissä viihtyvä eturivin muusikko – Tomi Leppäsen maailmassa vähemmän on enemmän

Tomi Leppänen ei ole tottunut pitämään meteliä itsestään.

Helle lisää Tammerfestin vesipisteitä

Ratinaniemen lauantai on loppuunmyyty.

Rakkauden kesä 1967 toi kukkaishipit myös suomalaisten ällisteltäviksi

Hippiliike ehti pohjolaan hetkeä ennen "kuolemaansa".

Iltatähden lopunajat – heviä, syntikoita ja kasariglamouria

Tv-klassikko palasi 1980-luvulla kotvaksi aikaa ruutuun.

Forssa-viikko alkaa

Viikonvaihteesta lähtien Forssassa järjestetään erilaisia tapahtumia liikunnasta taidenäyttelyihin. Viikkoon mahtuvat myös esimerkiksi kukkamarkkinat ja torijumalanpalvelus.

8,000 march against gov't austerity plans in Helsinki

An estimated group of 8,000 people gathered in Helsinki on Saturday to demonstrate against the government's proposed austerity measures and budget cuts. The group formed an impressive kilometre-long procession as it moved through the capital city. Many of the protesters said they want the country's leaders to change their ways, others are demanding that they resign outright.

Kilometrin mittainen mielenosoittajien joukko vastusti leikkauksia Helsingissä – "Hallituksen pitäisi tajuta erota"

Helsingin läpi on marssinut lauantaina jopa kilometrin mittaiseksi kasvanut ihmisjoukko. Mukana 8 000 ihmisen kulkueessa on ollut niin nuoria kuin vanhojakin. Mielenosoittajien viesti on selvä: hallituksen pitäisi muuttaa linjaansa.

Kontufolkiin Samae Koskinen ja Kari Peitsamo

Kontufolk järjestetään perinteisesti Lappeenrannassa Konnunsuon juhlaladossa heinäkuussa. Ohjelmassa on myös lastenmusiikkia, teatteria ja ympäristötaidetta.

Kari Peitsamo kunnioitti Beatlesia kattokonsertilla Pasilassa

Peitsamo konsertoi 1995 Ylen Sosiaalitalon katolla Pasilassa

8 Paranoidia

8 taiteilijaa teki oman näköisensä version Paranoidista

Suursaaren mystiikka romuttui – salaisten Bond-luolien sijaan löytyikin pari kanaa ja lehmä

Valokuvaaja Juha Metso kuvailee meneillään olevaa aikaa uransa ruuhkavuosiksi.  Metson Suursaari-kuvien näyttely avautui Kotkan Valokuvakeskuksessa torstaina. Ensi viikolla avautuu näyttely Rio de Janeirossa Brasiliassa.

Kari Peitsamosta eniten kappaleita levyttänyt suomalainen

Syyskuussa julkaistavan 65. albumin myötä Peitsamolta on julkaistu yhteensä 853 levytettyä kappaletta. Häntä ennen eniten kappaleita levyttänyt suomalainen oli Georg Malmstén.

Ämyrock on kuin radiokanava ilman soittolistoja

Tästä festivaalista ei jaeta osinkoja. Hämeenlinnan kaupunginpuistossa järjestettävä Ämyrock on aina ollut pienen puolella pahaa vastaan, ennakkoluulotonta rokkia unohtamatta.

Ämyrock oli hippihenkinen hipsteri jo ennen hipstereitä

Rokkia, rauhaa, rakkautta. Suomen vanhin ilmainen rockfestivaali Ämyrock täyttää tänä kesänä 40 vuotta. Keski-ikäinen festari on edelleen hipsteriyden ytimessä.

"Soittakaa Paranoid!" lähtee useimmiten humalaisen miehen suusta

Yleisön joukosta kuuluva huuto Soittakaa Paranoid! on saanut suomalaiset muusikot tuskalliseen hymyyn jo vuosikymmenien ajan. –Noin 70%:lla keikoistani kuulen sen huudon, usein vähän vanhemman miehen suusta, joka on humalassa, myöntää muusikko Ilkka Esselström. Tällä viikolla Balck Sabbathin klassikosta kuullaan uusia versioita.

"Uskoon tulemiseen liittyy myös häpeän tunteita"

Kirkon ja teologian kannalta ei ole merkitystä sillä, millä tavalla ihminen on tullut uskoon. Näin sanoo Helsingin Kallion kirkkoherra Teemu Laajasalo, jonka mielestä kirkon kynnyksen pitää olla matala. Muusikko Kari Peitsamon mielestä uskoon tulemiseen liittyy myös häpeää.

Pyhä Unplugged lähes loppuunmyyty

Akustisen musiikin festivaali Pyhä Unplugged on sementoinut asemansa suomalaisessa tapahtumatarjonnassa. Tapahtuman torstai-illan, perjantain ja lauantain ennakkoliput on viimevuotiseen tapaan myyty loppuun.

Ostaisitko käytetyn festaripaidan?

Kesäkuun viimeisenä lauantaina Hämeenlinnan Kaupunginpuiston laululavalla jyrähtää käyntiin 39. kerran järjestettävä Ämyrock. Tänä vuonna festivaali on satsannut paljon lapsiperheiden viihtyvyyteen. Kierrätystä suosiva festari haali festaripaitoja kirppareilta.

Suomen ainoasta ilmaisfestarista dokumenttielokuva

Suomen yhdestä pitkäikäisimmästä ja samalla täysin ilmaisesta kesäfestivaalista tehdään dokumenttielokuva. Ämy-rock Hämeenlinnassa tunnetaan siitä, ettei sinne tarvitse maksaa senttiäkään ja että siellä on mukana aina Kari Peitsamo. Susien suojeluun ensi kesänä paneutuva ilmaisfestivaali innoittaa myös elokuvantekijöitä.

Tammerfest täyttää kaupungin

Tänään alkava Suomen suurin kaupunkifestivaali Tammerfest on saanut uuden pääareenan Ratinanniemeen, jossa pidetään festivaalin kolme suurinta konserttia. Ohjelmaa riittää myös kaupungin klubeille loppuviikon ajaksi.

Tuliko Peitsamosta maalaispoika?

Muusikko ja kommunisti Kari Peitsamo tuki viime talven presidentinvaaleissa keskustan Paavo Väyrystä. Vasemmiston omat ehdokkaat eivät kelvanneet monille muillekaan Skp:n kannattajille.

Ämyrock julkisti esiintyjänsä

Liki nelikymppinen ilmaisfestivaali haluaa liputtaa eettisyyden puolesta. Lavalle nousee muun muassa Pelle Miljoona United.

Pyhällä matkataan Förstistä Peitsamoon

Pyhä Winter Unplugged -festivaali soi tällä viikolla Pyhätunturilla. Pakkasen keskellä, onneksi sisätiloissa, soitetaan musiikkia koko viikonlopun. Tämä Mato Valtosen johtama intiimi tapahtuma on vakiinnuttanut asemansa vuosien varrella Lapin festarikartalle, niin kesällä, kuin talvellakin.

Vammaispoliittisen taiteen festivaali valtaa Kaapelitehtaan

Muun muassa Pertti Kurikan Nimipäivät ja Kari Peitsamo esiintyvät vammaispoliittisen taiteen Cross Over 2011 -festivaaleilla. Helsingin Kaapelitehtaalla järjestettävä tapahtuma on vammaisten ja ei-vammaisten taiteilijoiden yhteinen juhla.

Alivaltiosihteeri valmistautuu vaaleihin

Alivaltiosihteeri on myös Suomen virallinen vaaliohjelma.

Haapavesi Folkin esiintyjälista on syntymässä

Tulevan kesän Haapavesi Folk Music festivaalin esiintyjälista koostuu jo yli 30:sta yhtyeestä. Vuonna 2010 Finlands Festivalin vuoden festivaaliksi nimetty Haapavesi Folk järjestetään kesä-heinäkuun vaihteessa.

Rock-Suomi-bonuksia 6: Sanojen takana

Lisämateriaalia Rock-Suomen lauluntekijäjaksoon.

Akustinen musiikki valtaa Kaskisen

Kaskiten kaupunki liittyy tänään tapahtumakaupunkien joukkoon. Kaupungissa käynnistyy tänään musiikkifestivaali, joka tarjoaa akustista musiikkia.

Hämeessä raikaa viikonloppuna rock

Viikonloppuna vietetään rockmusiikin juhlaa kaikissa kantahämäläisissä kaupungeissa. Pisimmät perinteet omaa Hämeenlinnassa järjestettävä Ämyrock.

Kari Peitsamo: En ole kummoinen muusikko

Suomen tuotteliaimpiin muusikoihin kuuluva ja erityisesti sanoituksistaan tunnettu Kari Peitsamo tuntee olevansa enemmän runoilija kuin muusikko. Peitsamon musiikissa lähtökohtana on yleensä teksti, jonka kautta hän ilmaisee itseänsä ja ajatuksiansa.

Olipa kerran Beatles kertoi 1960-luvun suosituimman bändin tarinan

Kuunnelmassa mukana muusikko- ja näyttelijäkuuluisuuksia.

Heinäkuun viimeinen viikonloppu soi vaskitorvin ja sähkökitaroin

Viikonlopun aikana järjestetään runsaasti tapahtumia eri puolilla maata. Tapahtumia on tarjolla niin musiikin, moottoriurheilun kuin perinnejalkineiden ystäville.

Riihimäki Rock ylsi tavoitteeseensa

Kaksipäiväinen Riihimäki Rock keräsi noin 8000 kuulijaa. Perjantaina kuuntelijoita kokosivat Klamydia ja Apulanta. Toinen Riihimäki Rock sai nauttia auringosta. Väkeä oli selvästi viime vuotta enemmän.

30-vuotias ELMU herättää henkiin Kansanjuhlat Helsingissä

Elävän musiikin yhdistys ELMU ry käynnistää uudelleen 30-vuotisen taipaleensa kunniaksi Kansanjuhla-perinteen. Ilmaistapahtuma järjestetään elokuussa Linnanmäen läheisyydessä Alppipuistossa ja siellä esiintyvät mm. I Walk The Line, Kari Peitsamo, Matti Johannes Koivu ja Pintandwefall.

Kari Peitsamon 1980-luku oli pelkistyksen juhlaa

Peitsamo riisuu musiikistaan kaiken turhan.

Kosmikud tähdittää Ämyrockia

Hämeenlinnassa viikonloppuna järjestettävän Ämyrockin pääesiintyjä saapuu Virosta. Festivaali on yksi maamme vanhimpia ilmaisrocktapahtumia.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle