Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Joululahjapaketit

Joululahjoja ostetaan nyt tarpeeseen, eikä ostamisen ilosta – tässä kolme asiaa, miten kriisijoulu näkyy lahjalistoissa

Kiristyvän talouden ja energiakriisin keskellä joulun lahjalistalta löytyy esimerkiksi otsalamppuja, varavirtalähteitä, lämpöpeittoja ja kestäviä käyttötuotteita.

Julia Thurén. 13.4.2021.

Julia Thurénin kolumni: Tarkoitus ei ole loukata, mutta ei kiitos muovikrääsää

Lahjan antaja, tästä kolumnista tulee ensin paha mieli, mutta lue se silti loppuun, sillä siellä odottaa lämmin tarjoiluehdotus.

Laukaalaisten Riikosten pihalla olevia jouluvaloja.

Onko tässä joulun toivelahja? Sähkölahjakortti helpottaisi suuria laskuja, mutta suurin osa sähköyhtiöistä ei lämpene ajatukselle

Sähköä voi ostaa lahjaksi, mutta kaikki yhtiöt eivät tarjoa korttia ja kuorta. Näin voit auttaa läheistäsi sähkölaskuissa ja antaa samalla lahjan.

Paula Vainikka ja Kirsi Kaartinen Lappeenrannasta.

Annoimme ohikulkijoille kierrätyslahjoja ja kysyimme saajien mielipiteet – käytetyt esineet sopivat lahjaksi, mutta raja menee alkkareissa

Tänä jouluna on ihan ok laittaa pakettiin käytettyä tavaraa, jos lahja on tarkkaan ajateltu. Paketoimme kierrätyslahjoja ja katsoimme, miten saaja reagoi.

Toimittaja Satu Kivelä, Havaintoja ihmisestä -ohjelmasta.

Lahjan antaminen ja saaminen voi olla vaarallista

Ihmisyhteisöt ovat antaneet lahjoja jo hyvin kauan.

Pyrkijöitä luentosalissa odottamassa kokeen alkua.

Opiskelija voi syyllistyä jopa veropetokseen, jos vanhempien raha-avusta ei maksa veroa – selvitimme neljä tärkeintä pointtia lahjaverosta

Opiskelija saa vastaanottaa yhdeltä lahjoittajalta hieman alle 140 euroa kuukaudessa verottomana. Verotuksen ulkopuolelle jää taloudellinen tuki, joka auttaa elatuksessa tai koulutuksessa.

Kuvassa anonyymien ylioppilasjuhlien lahjoja ja valmistumiskortteja pöydällä.

Raha on monen ylioppilaan ja ammattiin valmistuvan toivelahja – saajan makuun sopiva kierrätystavarakin käy lahjaksi

Lähipäivinä juhlitaan ammattiin valmistuvia ja tuoreita ylioppilaita. Etikettiasiantuntija korostaa, että kukin voi antaa lahjan oman varallisuutensa mukaan.

Fasaden av en byggnad med texten "Erottajankatu 4 C". I förgrunden dokument, nån slags faktura.

Valtakunnallinen korruptiovyyhti paljastui: virkamiehet eri puolella Suomea ottivat siivousalan yritykseltä vuosia vastaan perusteettomia lahjoja

Lahjat olivat tyypillisesti kodin viihde-elektroniikkaa, matkapuhelimia, tietokoneita ja lahjakortteja. Yksittäisten lahjojen arvo vaihteli 50 euron ja tuhansien eurojen välillä.

Perhe istuu sohvalla ja kuuntelee Kaija Koon ja Club For Fiven esitystä.

Torniossa voi ilahduttaa läheistä musiikkilahjalla – tempaus on osa Tornio-päivien ohjelmaa

Lahja annetaan hyvin perusteltuun kohteeseen, henkilölle tai yhteisölle.

Lasten syntymäpäiville kerätään tarjottavaa – yhdistys auttaa vähävaraisia perheitä Kokkolassa

Kokkolalaisten markettien auloissa on keräyslaatikot lahjoituksia varten. Syntymäpäivätarvikkeita otetaan vastaan parin viikon ajan.

Leluja.

"Miksi joulupukki ei pidä minusta?" Lapsen kysymys antoi sysäyksen lelulahjoituksille, joille on ennätyksellinen kysyntä Britanniassa tänä jouluna

Entistä useampi lapsiperhe on hyväntekeväisyyden varassa joulupäivänä, kun lahjat jaetaan Britanniassa.

Piirretyssä kortissa joulupukki lahjakassi olallaan koiran hyppiessä jaloissa.

Joulupukin kirjearkisto todistaa, että joulupukki on olemassa – tallessa on lahjatoiveita poikabändin levystä maailmanrauhaan

Joulupukki saa vuosittain kortteja ja kirjeitä yli puoli miljoonaa kappaletta ympäri maailmaa. Kansallisarkisto on arkistoinut niistä osan jo vuodesta 1997 lähtien.

Joululahjoja.

Savonlinnalaiset ilahduttivat ikäihmisiä sadoin paketein ja tuhansin joulukortein – vastaava: "Kuinka iloiseksi joku voi tulla, kun yllättäen saa tuntemattomalta lahjan"

Savonlinnassa on ollut ilmassa reilusti joulumieltä, kun tuntemattomat ihmiset ovat ilahduttaneet kaupungin palvelutaloissa ja kotihoidossa asuvia ikäihmisiä paketein ja joulukortein.

Joulupuu-lahjoja

Lappeenrannan Joulupuu-keräykseen on lahjoitettu lähes 900 pakettia – keräystä jatketaan nyt verkossa ja ruokakaupoissa

Lappeenrannan Joulupuu-keräykseen lahjoitetuilla rahoilla hankitaan lahjakortteja, jotka lapset ja nuoret saavat joulun jälkeen.

Kolumnisti Auli Viitala

Auli Viitalan kolumni: “Myy kaikki, mitä sinulla on, ja anna rahat köyhille”

Hyväntekeväisyys kuuluu jouluun. Minun lempparikeräykseni on Hyvä joulumieli, mutta auttaa voi myös laskemalla rimaa, kirjoittaa Viitala.

Riku Oikarinen, 21, on pukeutunut joulupukiksi ja vilkuttaa kameralle. Hänen takanaan on auto ja luminen maisema.

Joulupukki-ilmoituksiin tuli tänä vuonna uusi sana: reipas, raitis ja rokotettu, samaa lupaa 21-vuotias Riku Oikarinen

Vielä muutamia vuosia sitten huolenaihe joulupukkia valitessa oli, onko hän raitis. Nyt perheitä kiinnostaa pukin taidot ja rokotustiedot.

Vaaleanruskea jättikokoinen pehmonalle muiden nallejen kanssa kaupassa.

Joululahjakaupassa vauhti kiihtyy – tänä jouluna paketteihin päätyy pehmoja, pyjamia ja pelejä sekä hyvinvointiin vaikuttavia tuotteita

Tulevasta viikonlopusta odotetaan tämän joulun kiireisintä. Koronasta johtuva komponentti- ja konttipula vaikuttaa edelleen joidenkin tuotteiden saatavuuteen.

Leluja pahvilaatikoissa hyllyillä, parhaiten näkyvissä laatikoissa lukee Ryhmä Hau ja Frozen.

Lahjoittajien loppurutistus kerrytti lopulta Hopen keräykseen kaikki tarvittavat joululahjat – vielä viime viikolla tilanne näytti synkältä

Somessa ja netissä kiertäneet haasteet kerryttivät muutamassa päivässä Hope Kokkolalle valtavan määrän joululahjoja lapsille ja nuorille.

Joululahjapaketteja pöydällä.

Useat joulukeräykset käynnistyvät tänään

Ihmisten auttamishalu ei ole suuresti laantunut koronan aikanakaan. Joulukuun ensimmäisenä päivänä käynnistyy useampikin perinteinen joulukeräys.

Kauppakeskus Stella sisältä.

Tiina Tanttari perusti lelukaupan keskellä koronaa ja yllättyi kysynnästä – kivijalkaliikkeissä odotetaan hyvää joulumyyntiä jo toista kertaa peräkkäin

Joulumyynnin onnistuminen on lähes kriittistä monille erikoiskaupan aloille. Kivijalkaliikkeissä odotetaan tämän joulun myynnistä viime vuotta vilkkaampaa.

Kolme naista seisoo vierekkäin ja muodostaa käsillään sydämen. He ovat mikkeliläiset Sini Tarikka, Emmi Nykänen ja Pauliina Hokkanen.

Mikkeliläinen kaveriporukka auttaa vähävaraisia perheitä, eivätkä he ole ainoita – järjestöjen keräystulos jäänee silti viime vuoden ennätyksestä

Suomalaisten avustusinto oli jo ehtinyt laantua, mutta koronan aiheuttama hätä nosti joulukeräysten tuoton ennätyslukemiin viime vuonna. Tänä jouluna tuskin päästään yhtä suuriin lukemiin.

Ihmisiä ostoksilla Kampin kauppakeskuksessa.

Analyysi: Lahjapaketin hinta ei noussut, vaikka sirupula ja meriliikenteen solmut vaikeuttavat jouluostoksia

Tänä vuonna pukki ei ehkä tuo uusinta pelikonsolia. Keskimäärin lelut, pelit ja pehmeät paketit ovat kuitenkin halvempia kuin viime vuonna, kirjoittaa taloustoimittaja Juha-Matti Mäntylä.

Joulupuu-lahjoja

Eriarvoisessa asemassa olevien lapsiperheiden joulukeräykset alkoivat Etelä-Karjalassa – markettien lisäksi lahjan voi antaa verkossa

Hope Lappeenrannasta kerrotaan, että lapsiperheiden taloudellisen avun tarve on kasvanut koko koronaepidemian ajan. Myös perinteinen Joulupuu-keräys on alkanut Etelä-Karjalassa.

Ihmisiä Helsingin keskustassa.

Osa joululahjoista loppuu kaupoista poikkeuksellisen aikaisin, ennustavat kauppiaat: erityisesti viihde-elektroniikka hupenee hyllyistä

Joulumyyntiin vaikuttavat koronapandemian ja konttipulan aiheuttamat maailmanlaajuiset tavaroiden saatavuusongelmat.

Rovaniemen kaupungin rokotuspiste

Rovaniemi kannustaa asukkaitaan koronarokotukseen arpomalla kaksi 500 euron lahjakorttia

Jotta arvonta olisi tasapuolinen, siihen voivat osallistua myös he, jotka ovat jo rokotuksen ottaneet. Jos palkinto napsahtaa kohdalle, sitä noutaessa tulee esittää rokotustodistus.

Käräjäsalin ovi

Uudenkaarlepyyn virkamies tuomittiin lahjuksen ottamisesta – sai tavarantoimittajalta elektroniikkaa ja lahjakortteja

Lahjojen yhteisarvo oli alle 3 000 euroa. Oikeuden mukaan mies ei aktiivisesti pyytänyt niitä itse.

Julia Thurén. 13.4.2021.

Julia Thurénin kolumni: Selkeä toive Whatsapp-viestissä aloitti krääsättömyyden vallankumouksen

Kaverisynttäreiden lahjanavausringit ovat pahimmillaan irvokas näytelmä, jossa opetetaan lapset arvostamaan lahjojen määrää laadun sijaan. Meidän päiväkodissa rohkeat vanhemmat katkaisivat lahjojenantamisen perinteen, mistä olen ikuisesti kiitollinen, kirjoittaa Thurén. Kolumnin voi myös kuunnella.

Kuvassa osa valtion virastotalon opaskylttiä. Teksti Käräjäoikeus näkyy.

Pohjalaiskunnassa työskentelevää virkamiestä epäillään lahjuksen ottamisesta

Virkamiehen epäillään ottaneen vastaan yritykseltä tavaroita lahjoina parin tuhannen euron arvosta.

Pyöräilijöitä Kuhmon keskustassa

Kymmenet lahjakortit hupenivat Kuhmossa ensimmäisten koronarokotusten ottajille

Kampanjaan on varattu 1 000 rokotetta ja lahjakorttia, joilla tavoitellaan rokotuskattavuuden merkittävää parantamista ja siten nopeampaa paluuta normaaliin. Osuuspankin kampanja jatkuu enintään sunnuntaihin saakka, mikäli erää riittää.

Tervakoskelainen Matti Hyttinen katsoo ohi kameran.

Nyt myös suomalaisia houkutellaan piikille palkkioilla: paperitehdas antaa työntekijöilleen kylmälaukun, jos he ottavat kaksi rokotetta

Maailmalta tuttu tapa houkutella ihmisiä koronarokotuksiin on rantautunut Suomeen. Tällä hetkellä ainakin muutama organisaatio jakaa rokotepalkkioita. Asiantuntijat rinnastavat rokotepalkkion tupakoinnin lopettamisesta palkitsemiseen työpaikalla.

Kolumnisti Auli Viitala

Auli Viitalan kolumni: Rakkaus käy kukkarolle

Vaatii pokkaa ilmoittaa, että meidän perhe nukkuu sitten autossa hääpaikan pihalla. Moni sanoo mieluummin, että ei ikävä kyllä pääse tulemaan, kirjoittaa Viitala.

Heikki Valkama, Helsinki, 5.9.2018

Heikki Valkama: Moka on lahja ja muut työelämän viisaudet ovat usein onttoa höpöpuhetta

Moka on lahja -sanonnasta, kuten monista muistakin työelämän viisauksista, tulee toistettaessa ja hoettaessa helposti tyhjiä sanankuoria. Ei epäonnistuminen ole lahja, inhimillisyys on.

Lumen painamia puita ja matalalla paistava Aurinko.

Posio tarjoaa uusille kuntalaisille kuntosalikortin, lahjakortin kansalaisopistoon ja Posio-Suomi -sanakirjan

Lisäksi muuttajille järjestetään muun muassa hiihtoretki, ruskaretki ja pikkujoulut.

PSG:n Kylian Mbappe piti Barcelonaa varpaillaan

PSG nöyryytti pahoin Barcelonaa Mestarien liigassa, Liverpool sai tarvittavat lahjat RB Leipzigilta – "Se oli kylmä kylpy"

Jalkapallon Mestarien liigan pudotuspelit lähtivät liikkeelle PSG:n tähtiloistolla ja Liverpoolin rautaisella rutiiniesityksellä.

kaksi kättä muodostavat sydämen

Tänään vietetään ystävänpäivää – miten sinä muistat ystävää? Lähetä meille kuva!

Julkaisemme lukijoiden ystävänpäiväkuvia tässä jutussa pitkin päivää.

Raili Toivonen ja Anna-Liisa Lehtinen yhteiskuvassa.

Pertunmaalainen Raili Toivonen lahjoitti koronasta kärsiville lapsiperheille 1000 euroa

Lapsiperheet voivat hakea ruokalahjakorttia vapaamuotoisella hakemuksella Pertunmaan kunnalta.

Nainen laittamassa kartonkiroskia kierrätykseen

Tiedätkö, mihin tuikun kuori laitetaan tai miten muovikuusi valoineen kierrätetään – joulun jätekuorma vaatii huolellista lajittelua

Tänä vuonna lajiteltavaa tulee aiempaa enemmän esimerkiksi postipaketeista ja noutoruokapakkauksista.

Mies kaupan edustalla lahjakortti kädessään.

Teemu Lindqvist kertoi somessa haluavansa tehdä hyvää jouluna ja viestejä alkoi sadella – moni pyysi apua työkaverille tai naapurille

Moni yksityinen ihminen haluaa auttaa esimerkiksi vähävaraisia. Teemu Lindqvistin mukaan auttaminen on rankkaa, mutta palkitsevaa.

JOULUVIDEO ft. Pukki ja pieleen menneet kohtaukset

Katso uusin Yle Mix: Jouluinen Pukki ja nauruhepuleita

Miten hulavanne kuuluu paketoida?

Joululahjapaketit

Postilaisilla hurja ylityöntäyteinen loppukiri – joulupakettien ja korttien jako venyy aattoiltaan asti

Postilla vaikeuksia suoriutua ennätyssuuresta jakelusta etenkin kasvukeskuksissa.

Marianna Stolbow

Marianna Stolbowin kolumni: Arvostelevat sanat syövät itsetuntoa – anna tänä jouluna lahjaksi kaunista puhetta läheisillesi

Kauniit sanat kelpaavat lahjaksi kelle vain, kirjoittaa kirjailija ja parisuhdekouluttaja Marianna Stolbow

En person plockar upp paket i hyllan i en mataffär.

Turkuun tilattu postipaketti päätyi Ouluun – syyllinen olikin verkkokauppa, ei Posti

Virhe tapahtui todennäköisimmin verkkopuodin kopioidessa tietoja tilauksesta pakettilähetykseksi.

En person plockar upp paket i hyllan i en mataffär.

Posti vei joululahjan Ouluun, vaikka oikea osoite oli Turku – virheen otti vastuulleen verkkokauppa, josta paketti tilattiin

Paketti tilattiin Turkuun, mutta Postin mukaan paketti oli ilmoitettu lähetyksessä Ouluun toimitettavaksi. Ouluun paketti myös meni.

Nainen katselee joululahjoja kirjakaupassa hengityssuojain kasvoillaan.

Suomalaisten joulubudjetti keskimäärin 470 euroa – näin korona vaikuttaa joulusuunnitelmiin

HS-gallupin mukaan yli neljännes on muuttanut joulunviettosuunnitelmiaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle