Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Keskiviikko 13.1.2021 (radio)

Suomessä pelätään uudenlaista muuttunutta koronavirusta. Suomessa on 8 uutta koronakuolemaa ja 324 uutta koronatartuntaa. Monet haluavat lopettaa tupakoinnin nikotiinituotteiden avulla. Suomen paksuin lumikerros mitattiin keskiviikkona Helsinki-Vantaan lentokentällä. Loppuviikolla pakkanen on kireää.

Vaikeat sopimusneuvottelut melkein maalissa – Petteri Koponen iloitsee pitkän pelitauon päättymisestä: "Tulee hyvään saumaan myös maajoukkueen kannalta"

Yle Urheilu tavoitti Pallacanestro Reggianan lääkärintarkastukseen matkalla olleen Petteri Koposen Helsinki-Vantaan lentokentältä.

Kainuussa kolme uutta koronavirustartuntaa loppiaisen jälkeen

Sairastuneilla ei ole tekemistä toistensa kanssa, eli kyseessä ovat toisistaan riippumattomat tartunnat.

Laajennetut koronatestaukset voivat ruuhkauttaa Helsinki-Vantaan, ja osan pelätään äänestävän jaloillaan – Malediiveilta palannut: "Sujui valtavan hyvin"

THL:n suosittama laajennettu koronatestaus otettiin perjantaina käyttöön Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Massatestaukset vaativat kärsivällisyyttä matkustajilta.

Perjantai 8.1.2021 (radio)

Syytökset presidentti Donald Trumpia vastaan kovenevat. Helsinki-Vantaan lentoasemalla on lisätty koronatestejä. Ylen kyselyssä perussuomalaiset on Suomen suosituin puolue. Espanjassa on nyt kylmä talvi.

Ylen aamu tänään: Kongressihyökkäys osui USA:n demokratian sydämeen – mitä tästä kaikesta seuraa? Katso lähetys tästä

Mistä asetelmista lähdetään politiikan kevääseen? Miten Suomeen saapuvia lentomatkustajia testataan koronaviruksen varalta?

Maanantai 4.1.2021 (radio)

Helsinki-Vantaan lentoasemalla tehdään tällä viikolla paljon koronatestejä. Suomessa on 4 uutta koronakuolemaa. Noin 12 000 nuorta aloitti palveluksen armeijassa. Tuli tuhosi Levin hiihtokeskuksen huoltorakennuksen. Kitaristi Alexi Laiho on kuollut. Talvinen pakkassää jatkuu.

Riskimaista saapuu nyt poikkeuksellisen paljon lentoja, ja Vantaa on valmis: Massatestauksia edessä "suurimpia määriä, mitä olemme tehneet"

Apulaiskaupunginjohtajan mukaan lentomatkustuksessa on pohdittava uusia keinoja terveysturvallisuuden parantamiseksi.

Viimeisessä Lontoon koneessa ei ollut yhtään tartuntaa, mutta vaara on yhä olemassa – Briteistä on saapunut Suomeen joulukuussa lähes 40 positiivista matkustajaa

Tuloksen luotettavuuden varmistamiseksi matkustajat on ohjeistettu käymään jouluna vielä toisessa koronatestissä.

Kaikki viimeisen Lontoon lennon matkustajat testattu – tulokset saadaan illan ja huomisen aikana

Viime päivinä Britanniasta saapuneilta matkustajilta on löytynyt joitain koronatartuntoja.

Hotellimoguli Petter Stordalenin vuosi on ollut karmea, mutta hän aikoo yhä rakentaa uusia hotelleja Suomeen – "Valtava potentiaali matkailumaana"

Norjalaismiljardööri Ylelle: Helsinki-Vantaan lentoaseman jättihanke toteutuu, mutta saattaa viivästyä vuodesta 2023.

Suomi-radan suunnittelu voi alkaa - Lahti hyötyy etenkin Lentoradasta

Suomi-radan ja Turun tunnin junan suunnittelua varten perustetaan kaksi osakeyhtiötä: Suomi-rata Oy ja Turun Tunnin Juna Oy. Suomen valtion osuus kummassakin yhtiössä on 51 prosenttia.

Kotimaan lentoreiteille tarjolla pienempiä koneita – uudet lentoyhtiöt tarjoavat kuukausikortteja ja liikelentojen mukavuuksia

Koronapandemian jälkeen monella kotimaan reitillä matkustajia on todennäköisesti vain vähän.

Finnair alkaa romuttaa vanhimpia koneitaan – Koronapandemian takia satoja koneita odottaa sama kohtalo Euroopassa

Ensimmäinen käytöstä poistettavista koneista on siirretty Englantiin kierrätykseen.

Vantaa korottaa parkkimaksujaan ja laajentaa maksullisen pysäköinnin aluetta Tikkurilassa, Myyrmäessä ja Kivistössä

Tavoitteena on saada rahaa kaupungin kassaan ja varmistaa parkkipaikkojen riittäminen asiointi- ja vierailutarpeisiin.

Taksilentoja, junaan ja bussiin lentolipulla? Kotimaan lentomatkustukseen tulossa suuri murros, jos lennot eivät palaa koronan jälkeen kannattaviksi

Osa tappiollisista lentovuoroista voidaan korvata yhteyslennoilla lähimmälle suuremmalle kotimaan kentälle.

Lentokentän koronakoirien työskentelyä halutaan jatkaa

Koirien toivotaan työskentelevän Helsinki-Vantaalla myös ensi vuoden puolella.

Kuhmoon kaavaillaan reittilentoja viiden vuoden päähän – kaupunginjohtaja näkee mahdollisuuden liikennöidä ilman Helsinki-Vantaata

Pienlentokentät eivät ole maakunnallisten kenttien uhka, vaan ennemminkin vähentämässä pääkaupungin painotusta.

Suojapusseja, matkustamon tuuletusta ja korroosionestoa – tältä näyttää lentokoneiden uumenissa talvena, jollaista ei ole ennen koettu

Yli puolet Finnairin lentokoneista on pysäköitynä käyttämättöminä Helsinki-Vantaalle. Tarpeettomia koneita siirretään Prahaan ja Ranskaan talveksi.

Matkustajalentojen romahdus syvenee

Tampere-Pirkkalan lentoaseman kautta kulki Finavian tilastojen mukaan lokakuussa 112 matkustajaa. Heistä kotimaan matkustajia oli peräti kahdeksan.

Kotimaan lakkautettaville lentoreiteille haetaan uusia yhtiöitä – Traficom: "Lennot jatkuvat keskeytyksettä"

Pian alkavalla kilpailutuksella etsitään lentoyhtiöitä hoitamaan lentoja Joensuuhun, Jyväskylään, Kajaaniin, Kemiin, Kokkolaan ja Savonlinnaan.

Lappeenrannan lentokentän tulevaisuus jää seuraavan kaupunginvaltuuston käsiin – "Jos emme saa rahoituspohjaa järkevällä tavalla laajennettua, niin olemme aika vaikeiden asioiden kanssa tekemisissä"

Lappeenrannan kaupunginvaltuutetut näkevät lentokentän tulevaisuuden eri tavoin. Huhtikuussa valittavalla kaupunginvaltuustolla on merkittävä rooli lentokentän jatkon kannalta.

Pelastaako tämä edes osittain Suomen matkailun? EU:n vähintään 2,3 miljardin euron elvytysrahasta siivu aiotaan laittaa alan tukemiseen

Koronaviruksen aiheuttamat ongelmat koettelevat yksin Helsinki-Vantaan lentokentän tuntumassa noin 10 000 ihmisen työpaikkaa.

Julkkiksiksi nousseet lentokentän koronakoirat saivat tunnustuksen: E.T, Kössi, Miina ja Valo ovat nyt erikoissankarikoiria

Koronakoirat ovat niittäneet runsaasti hyvää mainetta mediassa ja maailmalla.

Otkes: Lentokoneen matkustamotyöntekijän putoaminen kentälle johtui sekavasta viestinnästä

Työntekijä putosi Finnairin koneen takaoven viereen pysäköidyiltä portailta kentälle.

Historiansa pahin kriisi runnoo matkailualaa, mutta toivoa on vielä: Helsinki suuntaa nyt katseensa Pohjois-Eurooppaan ja luottaa suomalaisen väljyyden tuovan turisteja

Koronan jälkeen kilpailu matkailijoista tulee olemaan kovaa. Helsinki pohtii jo nyt, miten turistit houkutellaan Suomeen.

Yhdellä Suomen Nyrkkeilyliiton joukkueen jäsenistä on todettu koronavirustartunta – tartunta Liettuan turnauksesta?

Liettuen turnauksessa ottelivat muun muassa olympiaehdokkaat Muhammad Abdilrasoon ja Arslan Khataev.

Finnairin toimitusjohtaja matkustusrajoituksista: "Jos emme pian pysty lisäämään lentoja kuten kilpailijat, yhtiö pienenee pysyvästi"

Lentoyhtiöt saattavat menettää ensi kesänä niille elintärkeitä nousu- ja laskeutumisaikoja ruuhkaisimmilla Euroopan kentillä.

Lähes puolet Suomen lentoasemista on kiinni ja loputkin huokuvat alan ahdinkoa – katso kuvat kentiltä

Yle vieraili tällä viikolla kahdeksalla Finavian lentoasemalla: Joensuu, Kemi-Tornio, Kajaani, Kokkola-Pietarsaari ja Tampere ovat hiljenneet.

Suomen muita EU-maita tiukempien matkustusrajoitusten pelätään karkoittavan lentomatkustajat – Vantaan sotejohtaja: "Ei mörkö ole lentokentällä"

Finnairille tärkeä Aasian-liikenne on vaarassa siirtyä kilpaileville kentille Kööpenhaminaan, Amsterdamiin ja Frankfurtiin.

Ruotsalaisten kuningas alumiinikaliumsulfaattidodekahydraatti-apajalla

Kaksiosainen jatkokertomus kuninkaasta apajalla!

Hiljaisuuden lentoasemasta on tullut autio ja hälyisä: tyhjillä käytävillä kaikuvat kuulutukset 7 minuutin välein – katso kuvareportaasi Helsinki-Vantaalta

Helsinki-Vantaan lentoaseman hiljaiselon koostuu nyt 5 000:sta päivittäisestä matkustajasta ja noin sadasta lennosta.

Suomen koronatoimia kehutaan – koronakoirat saavat huomiota maailmalla

Financial Times muistuttaa talvisodan kokemuksista, kun lehti selostaa Suomen koronatilannetta.

Onko tämä miellyttävin koronatesti? Nämä neljä koronakoiraa ovat nyt valmiita aloittamaan työnsä Helsinki-Vantaalla – katso lähetys lentokentältä

Koira voi tunnistaa koronaviruksen ihmisestä aikaisemmin kuin laboratoriotestit. Koronakoirat aloittavat työnsä tällä viikolla.

Lentokenttä hyvin pieni riski koronan leviämiselle, väittävät viranomaiset – Jääkiekkojoukkueissakin enemmän tartuntoja kuin kentällä kuudessa viikossa

Helsinki-Vantaan kohdennetuissa testauksissa on löytynyt eniten tartuntoja Romaniasta ja Turkista tulevilta lennoilta.

Uudesta Kehä nelosesta toivotaan helpotusta Kehä kolmosen ruuhkiin

Uudellamaalla on tarve kehittää poikittaisia väyliä. Suunnitteilla oleva Kehä IV toimisi myös maakunnallisena varareittinä.

Hallitus varaa 1,4 miljardia testaukseen – HUSin diagnostiikkajohtaja: "Nyt viruksen torjunta ei jää ainakaan kiinni testaamisesta"

Helsinkiin rakennetaan jo valtavaa automatisoitua diagnostiikkakeskusta, jossa voidaan analysoida yli 20 000 näytettä päivässä.

Vantaan kaupunki: Lentoasemalla testatuista yhdellä prosentilla koronatartunta

Apulaiskaupunginjohtajan mukaan Helsinki-Vantaan kautta vaikuttaisi leviävän arvioitua vähemmän tautitapauksia.

Korona yllätti Helsinki-Vantaan kesken sen historian isoimman urakan – hanke maksaa miljardin, mutta vieläkö matkustajia riittää?

Helsinki-Vantaan matkustajamäärät ovat edelleen 90 prosenttia pienemmät kuin tavallisesti. Lentoasemayhtiö kuvaa ahdinkoa ennennäkemättömäksi.

Koronavirus heikentynyt? Kriisien johtamisesta tunnettu ylilääkäri: "Olemme ihmetelleet pyöreää nollaa teho-osastolla päivästä toiseen"

Muuttuneen tilanteen vuoksi Suomen kannattaisi laatia uusi koronastrategia, sanoo HUSin ylilääkäri Eero Hirvensalo.

10 000 ihmisen työpaikat ovat vaarassa lentoaseman läheisyydessä, arvioi Vantaan kaupunginjohtaja – Finnairin joukkoirtisanomisille kootaan tukipakettia

Vantaa luo valtionhallinnon kanssa erityyppisiä ratkaisuja Finnairin irtisanottavalle henkilöstölle.

Lähijunailiikenteen kaikki A- ja I-junat on toistaiseksi peruttu – korjausarvion mukaan vika saadaan korjatuksi noin klo 9

A-junien matkustajat ohjataan HSL:n runkolinjalle 200. Kehäradan P-junaliikenne kulkee normaalisti. 

Kotimaan lentomatkustus ei ehkä palaa lainkaan koronaa edeltäviin määriin – liikemiehille taksilentoja

Koronapandemia tulee todennäköisesti vähentämään pysyvästi lentomatkustamista Suomen sisällä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle