Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden toiminnanjohtaja Markku Koistinen Harjun urheilukentällä

Jyväskylässä Harjun kentän remontti uhkaa viivästyä – juhlavuoden Kalevan Kisat vaakalaudalla

Jyväskylän kaupunginhallitus palautti Harjun stadionin remontin uudelleen valmisteluun. Remontin hintalappu on tällä hetkellä kaupungille liian suuri.

Kuusi miestä rakentaa väliaikaista lisäkatsomoa Harjun stadionille Jyväskylässä 2018 Kalevan kisoja varten.

Jyväskylässä Harjun urheilukentän jättiremontti palautettiin uuteen valmisteluun

Kaupunginhallitus päätti, että remontti valmistellaan riisutussa muodossa mahdollisimman pian.

Kuusi miestä rakentaa väliaikaista lisäkatsomoa Harjun stadionille Jyväskylässä 2018 Kalevan kisoja varten.

Lautakunta näytti vihreää valoa Harjun stadionin miljoonaremontille Jyväskylässä

Liki satavuotiaan urheiluareenan remontti tulee Jyväskylän kaupunginhallituksen ja -valtuuston käsittelyyn vielä tämän kuun aikana.

Kuusi miestä rakentaa väliaikaista lisäkatsomoa Harjun stadionille Jyväskylässä 2018 Kalevan kisoja varten.

Vuoden 2026 Kalevan kisat liikuntapääkaupunki Jyväskylään Harjun stadionin 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi

Perinteikäs Harjun stadion kunnostetaan kisoja varten. Remonttiin on varattu liikuntapääkaupungiksi julistautuneessa kaupungissa 12 miljoonaa euroa.

Kuvakaappaus Yleisradion varhaisuutisista. Kuva on otettu 26.4.1965.

Jyväskylän Harjun stadionista tulee oikea stadion vasta satavuotisjuhliin – 12 miljoonaa euroa varattu historian suurimpaan remonttiin

Vuonna 2026 sata vuotta täyttävää Harjun urheilukenttää Jyväskylässä on kutsuttu stadioniksi, vaikka siltä puuttuu stadionin ominaisuuksia. Satavuotislahjaksi kenttä remontoidaan stadionkuntoon.

Luistelijoita Harjun stadionille avatulla luisteluradalla.

Jyväskylä haluaa Kalevan kisat kaupunkiin Harjun stadionin juhlavuonna

Jyväskylän Kenttäurheilijat ja Jyväskylän kaupunki ovat hakeneet Kalevan kisojen isännyyttä vuodelle 2026.

Emmi Mäkinen

Kalevan kisat halutaan jälleen Ouluun

Oulun Pyrintö haluaa järjestää vuoden 2026 Kalevan kisat Oulussa.

Kajaanilainen pikajuoksija Jenna Kokkonen Kajaanin Vimpelin yleisurheilukentällä

Jenna Kokkosen menestys on kajaanilaisen pikajuoksun työvoitto

SM-pronssia Kalevan kisoista saavuttaneen Kokkosen suoritus on erinomainen, sillä harjoitusolosuhteet eivät Kajaanissa ole varsinkaan talvikaudella kovin hyvät.

Oliver Helander pettyneenä vuoden 2019 Dohan MM-karsinnan jälkeen.

Oliver Helander jättää Ruotsi-ottelun väliin: "En halua riskeerata terveyttäni"

Selkäkrampin kanssa elokuun tuskaillut keihäslupaus sai kivuista tarpeekseen, pani kautensa pakettiin ja matkusti Kreetalle.

Väärin urheiltu! Ella Junnila sai poikaystäväänsä koskevan törkeän viestin

Ella Junnila, 23, sai poikaystäväänsä koskevan törkeän viestin – avautuu kammottavasta tunteesta: "Minun rakkaisiin ei saa koskea"

Väärin urheiltu! -sarjassa urheilijat kertovat saamastaan kansalaispalautteesta, joka voi olla välillä todella rajuakin. Kokemuksiaan jakavat Ella Junnila, Elmo Lakka, Joonas Rinne, Kristiina Mäkelä ja Mikko Paavola.

Lassi Etelätalo Tokion olympialaisissa.

Keihäänheittäjä Lassi Etelätalolla on mystinen poikkeuskyky, joka ilmeni jo teini-iässä

Keihäänheittäjä Lassi Etelätalo on kuulunut Suomen joukkueen onnistujiin arvokisoissa, mutta mitalisija on kiertänyt konkariheittäjää. Kahdeksan vuotta sitten hän ehti jo melkein haistaa EM-mitalin, mutta nyt hän tietää, että sen saavuttaminen voi olla realistista.

Oliver Helander.

Oliver Helanderin kyljestä ei löytynyt uutta vammaa – "Oli jo aikaisemmassakin kuvassa"

Helsingissä tehty magneettikuvaus paljasti keihäänheittäjä Oliver Helanderille tietoja, joiden valossa hän saattaa heittää vielä loppukaudesta.

Toni Keränen Kalevan kisoissa 2022.

Toni Keränen pääsee sittenkin EM-kisoihin, varapaikka vaihtuu edustuspaikkaan

Limingan Niittomiehiä edustava Toni Keränen lähteekin Saksan Müncheniin Euroopan mestaruuskisoihin. Hän tulee kisoihin aiemmin valitun Oulun Pyrinnön Oliver Helanderin tilalle.

Oliver Helander.

Pitkämäeltä huojentavia uutisia: Helanderin selkävaiva ei vakava

Suomen keihästoivon, Oliver Helanderin, kilpailu sunnuntain Kalevan kisoissa päättyi jo ensimmäisen kierroksen jälkeen. Helanderin valmentajan Tero Pitkämäen mukaan kyse oli klassisesta noidannuolesta.

Senni Salminen Kalevan kisojen karsinnassa 2022.

Senni Salmisen ja Topi Raitasen todellinen huippukunto vielä piilossa? Valmentajilta lupaavat kommentit EM-kisoihin: "Ennätyskunnossa"

Kestävyysjuoksija Topi Raitanen ja kolmiloikkaaja Senni Salminen eivät ole viime kauden tapaan vielä säväyttäneet. Valmentajat kertovat suojattiensa olevan ennätyskunnossa EM-kisojen kynnyksellä.

Mika Kotiranta 10 000 metrin SM-kullan jälkeen.

Joensuulaiset dominoivat raakaa kestävyyslajia Suomessa – onko yksi syy pohjoiskarjalainen luonne?

Valmentaja Tuomo Lehtinen on huomannut Joensuun huippujuoksijoiden luonteessa samanlaisia piirteitä. Joensuun Katajan uusi tähtijuoksija on Mika Kotiranta, joka on lyönyt tällä kaudella läpi.

Samuel Purola juoksemassa.

Samuel Purolalla on huima potentiaali myös 400 metrillä – pikajuoksuvalmentaja kertoo, miksi ikivanha SE saattaa olla kohta historiaa

Pikajuoksuvalmentaja Petteri Jousteen mukaan Samuel Purolalla on tulevaisuudessa potentiaali rikkoa myös 400 metrin Suomen ennätys. Purola kertoo, että ei ole juuri tehnyt lajille tyypillisiä happovetoja.

Topi Raitanen kuvassa

Saako EM-toivo Topi Raitanen juoksunsa kulkemaan? Näille urheilijoille Kalevan kisoilla on erityisen suuri painoarvo, sanoo asiantuntija

Yle Urheilun asiantuntija Jaakko Ojaniemi uskoo, että Eveliina Määttänen antaa Sara Kuivistolle mainion kiriavun 800 metrillä viikonloppuna Joensuun Kalevan kisoissa.

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä tulee alas hiekkakasaan.

EM-menestystä janoava Kristiina Mäkelä saattaa turvautua Kalevan kisoissa taktikointiin – "En välttämättä hyppää kaikkia hyppyjä"

Kristiina Mäkelä taistelee Joensuussa uransa kymmenennestä Kalevan kisojen mestaruudesta. EM-kisoihin keskittyvä urheilija ei halua puhua enää kyseenalaisista kuvakulmista.

Sara Kuivisto Jyväskylän GP:ssä 2021.

Katso ainakin nämä Kalevan kisojen huippusuoritukset

Yleisurheilun Kalevan kisoissa Joensuussa ratkotaan tänä viikonloppuna Suomen mestaruuksien lisäksi myös paikkoja Münchenin EM-kisoihin.

Pyöräilijä lähestyy lainvastaisesti merkittyä pyörätien jatketta Joensuun keskustorin laidalla kesäpäivänä.

Loppuviikon tapahtumat tuovat Joensuun keskustaan poikkeavia liikennejärjestelyitä

Tänään käynnistyvät Kalevan kisat ja Kansainväliset suurmarkkinat vaativat väliaikaisia muutoksia Joensuun keskustan liikenteeseen.

Rasmus, Essi ja Kasper Vehmaa Kimpisen kentällä.

Lappeenrantalainen Vehmaan perhe elää ja hengittää yleisurheilua – kaikki kolme lasta lajissaan ikäluokkansa huippua

Kasperi ja Rasmus Vehmaa matkaavat Jerusalemiin alle 18-vuotiaiden EM-kisoihin, ja tilastojen perusteella mitalia sopii odottaa.

Ilosaarirock

Suurtapahtumat tuntuvat Mehtimäen alueen liikenteessä Joensuussa

Joensuun kesän suurtapahtumista ensimmäinen on viikonvaihteessa järjestettävät Herättäjäjuhlat.

Yleisöä Kuopiorockissa kesällä 2021.

Itäsuomalaiset hotellit odottavat kiireistä kesää

Suomalaisten kaukokaipuusta huolimatta hotellialalla uskotaan, että lähestyvästä kesästä on tulossa vilkas myös kotimaassa.

Oliver Helander kertoi hyviä uutisia viime aikoina keskustelua herättäneestä lähentäjästään.

Oliver Helander ja Tero Pitkämäki leikkaavat huhuilta siivet: Lähentäjävamma ei ole vakava, Ruuskasen pöksyt tarvittaessa apuun

25-vuotiaan keihäslupauksen harjoituskausi on mennyt lähes täydellisesti. Etelä-Afrikassa leirillä tullut lähentäjävamma ei ole aiheuttanut muutoksia kilpailusuunnitelmiin.

Keihäänheittäjä Lassi Etelätalo kuvassa.

Sydänkohtauksesta toipunut keihäsguru esitti kovan arvion Lassi Etelätalosta – arvokisakonkari luottaa näkemykseen: "Ei pelkkää Leksan kuvitelmaa"

Viime kesä oli Lassi Etelätalon uran paras, mutta ennätys ei mennyt rikki. Nyt se on mahdollista, kiitos loukkaantumisen vuoksi muuttuneen harjoittelun. Etelätalo uskoo, että kaikki Suomen kärkiheittäjät ovat valmiita superkesään.

Annimari Korte treenaa aitajuoksun tekniikkaa

Supertähden päätös tarjosi Annimari Kortteelle ainutlaatuisen tilaisuuden – Korte paljastaa onnekkaan tapahtumasarjan valmentajavaihdoksen taustalla

Annimari Korte on toipunut jopa odotettua paremmin elokuussa tehdystä takareisileikkauksesta. Aituri uskoo juoksevansa ensi kesänä jopa 12,5-alkuisia aikoja.

Camilla Richardsson kuvassa.

Juoksija Camilla Richardssonin uraa on vaivannut raju loukkaantumiskierre ja käsittämätön epäonni – mistä hän kaivaa motivaation yrittää aina uudestaan?

Camilla Richardsson on ollut vahvassa juoksuvireessä loppukesästä ja -syksystä, eikä Esbo IF:n juoksija ole vielä pannut kauttaan pakettiin. Hän hakee vielä Suomen ennätysvauhtia viidellä kilometrillä ja omaa ennätysvauhtiaan puolimaratonilla.

Tero Pitkämäki, 28.8. Kalevan kisoissa

Tuomio Oliver Helanderin vaivoista yllätti Tero Pitkämäen, joka puhuu nyt suoraan, mikä muuttuu jatkossa – "Se on ollut mielestäni täysin väärä toimintamalli"

Seitsenkertainen arvokisamitalisti yllättyi totaalisesti, kun sai kuulla uuden suojattinsa magneettikuvien tulokset.

Oliver Helander Kalevan kisoissa.

Oliver Helander sai helpottavia uutisia olkapäästään ja akillesjänteestään – kuvaus paljasti kuitenkin odottamattoman, leikkausta vaativan vamman

Oliver Helander kävi Kuopiossa kuvauttamassa vaivojaan. Lopputulos oli heittäjälupaukselle huojentava, mutta korjattavaa löytyi silti.

Wilma Murto hyppäsi seipään Suomen ennätyksen

Suomen naisilla pitkästä aikaa loistosaumat voittaa Ruotsi maaottelussa – nämä asiat ratkaisevat viikonloppuna

Yle Urheilun asiantuntija Tuomas Raja perkasi lähtökohdat viikonloppuna Tukholmassa kilpailtavaan yleisurheilun Ruotsi-otteluun. Suomen naisilla on tilastojen valossa hyvät mahdollisuudet katkaista kuuden vuoden tappioputki.

Oululainen Laura Loponen

Ouluseutu Urheiluakatemia on auttanut urheilijoiden opiskelussa jo 20 vuoden ajan

Oulussa kehitetty urheilijaopiskelijoiden ja koulujen välinen urheiluakatemiatoiminta auttaa huippu-urheilijaksi tähtäävän nuoren elämänhallinnassa koulunkäynnin ja urheilemisen tukena. Akatemiatoiminta on laajentunut muuallekin Suomeen.

LUM:in yleisurheilija Kasperi Vehmaa.

16-vuotias pituushypyn ihmelapsi on urheiluperheen kasvatti: "Olen taaperosta asti kisaillut sisarusten kanssa"

Lappeenrannan Urheilu-Miesten nuori lupaus Kasperi Vehmaa yllättyi itsekin kultamitalistaan Kalevan kisoissa. Monipuolinen urheilija aikoo jatkaa kisaamista muissakin yleisurheilulajeissa, kunnes on aika valita päälaji.

Mette Baas.

VKV:n Mette Baas vei taas 400 metrin Suomen mestaruuden

Mette Baas voitti lauantaina 400 metrin Suomen mestaruuden omalla ennätyksellään ja sunnuntaina hän juoksi hopealle 200 metrillä.

Oliver Helander voitti sunnuntaina uransa toisen Suomen mestaruuden.

Kommentti: Kalevan kisoissa nähtiin Oliver Helanderin uskonpalautus, seuraavaksi olisi pystyttävä samaan kuin Wilma Murto

Väläytys ja taso ovat kaksi täysin eri asiaa. Suomalaisen huippuyleisurheilun lähihistoriasta tästä käyvät esimerkkeinä eritoten Wilma Murto ja Oliver Helander, kirjoittaa Atte Husu.

Wilma Murto.

Kalevan kisoissa paljon huippuhetkiä ja hyviä kilpailuja – suomalaiset pääsevät Ruotsi-otteluun positiivisessa vireessä

Kalevan kisoissa Tampereella nähtiin viikonloppuna kovia tuloksia ja hienoja kilpailuja. Alla joitakin erityisesti mieleen jääneitä. Ensi viikonloppuna edessä on Ruotsi-ottelu.

Wilma Murto.

Wilma Murto hyppäsi Suomen ennätyksen Kalevan kisoissa – sanoo hyppäämisen olevan "juuri nyt todella kivaa"

Wilma Murto voitti Suomen mestaruuden ja laittoi uusiksi Suomen ennätyksen. Uusi seiväshypyn Suomen ennätys on 472.

Wilma Murto

Wilma Murto hyppäsi SE:n, Oliver Helander heitti yli 86 metriä – Yle seurasi Kalevan kisojen päätöspäivää

Tampereella ratkottiin sunnuntaina Kalevan kisojen viimeiset Suomen mestaruudet.

Keihäsmestari Antti Ruuskanen jätti jäähyväiset kilpakentille lauantaina Ratinan stadionilla.

Kommentti: Antti Ruuskanen oli yksi parhaista kilpailijoista, jonka tulokset asettuvat erikoiseen valoon, kun hänen uraansa tutkii tarkemmin

EM-kultaa ja -pronssia, olympiahopeaa ja kuusi muuta arvokisafinaalia. Antti Ruuskanen maksimoi potentiaalinsa keihäänheittäjänä, jos hänen uraansa tarkastellaan tilastojen pohjalta, kirjoittaa Atte Husu.

Lotta Harala Kalevan kisoissa vuonna 2020.

Loukkaantumiskurimuksessa kamppaileva Lotta Harala sai uuden valmentajakaksikon – "Välillä oli jo aika synkät fiilikset"

Kalevan kisojen viisinkertainen mitalisti Lotta Harala siirtyy Anne Suorannan ja Kati Ala-Huikun valmennukseen. Yhteistyö Matti Liimataisen kanssa päättyi alkuvuodesta luottamuspulan vuoksi.

Oliver Helander.

Tero Pitkämäki aloittaa Oliver Helanderin valmentajana, tavoitteena olympialaiset – "Valmentajan osaaminen joutuu nyt kovaan testiin"

Keihäänheittäjä Oliver Helanderin uusi valmentaja on Suomen urheiluliiton lajivalmentaja Tero Pitkämäki.

Antti Ruuskanen tuuletti EM-kultaa Zürichissä 2014.

Takuuvarma arvokisaheittäjä nousi suomalaisten suureksi keihässuosikiksi – kertaa tästä Antti Ruuskasen upean uran huippuhetket

Antti Ruuskasen menestyksekäs ura tuotti kolme aikuisten arvokisamitalia sekä lukuisia ikimuistoisia hetkiä suomalaisille yleisurheilun ystäville.

Antti Ruuskanen.

Antti Ruuskasen ansiokasta uraa muistettiin Kalevan kisoissa

Keihäänheittäjä Antti Ruuskanen päätti urheilu-uransa, eikä heitä enää Tampereella Suomen mestaruudesta.

Antti Ruuskanen.

Antti Ruuskasen ansiokas ura päättyy – ei osallistunut enää Kalevan kisojen keihään karsintaan: "Harmitus, haikeus ja helpotus"

Antti Ruuskanen laittaa keihään naulaan 18 vuotta kestäneen komean arvokisauran päätteeksi. Euroopan mestari ja Lontoon olympiahopeamitalisti muistetaan erityisesti kovana kilpailijana.

Kasperi Vehmaa.

Yle seurasi Kalevan kisojen lauantaipäivää: Miesten pituudessa 16-vuotias yllätysmestari – Purola ja Kemppinen Suomen nopeimmat

Tampereella käydään yleisurheilun Kalevan kisoja. Kolme päivää on takana, sunnuntaina on viimeinen kisapäivä.

Senni Salminen kuvassa

Kalevan kisoista karsiutuneen Senni Salmisen valmentaja Matti Mononen: "Jos olisimme tienneet, olisimme ehkä hypänneet yhden varman päälle"

Naisten kolmiloikan Kalevan kisojen karsinnan ympärillä on ollut epäselvyyttä, jonka seurauksena Senni Salmista ei nähdä viikonloppuna kolmiloikkakisassa Tampereella.

Reetta Hurske kuvattuna Vaasan olympiakarsintakilpailussa kesäkuussa 2021.

Reetta Hurske on ensimmäistä kertaa ennakkosuosikki, kun SM-kisat järjestetään Tampereella: "Läheisilleni on iso hetki tulla katsomaan juoksua"

Kalevan kisat käydään Tampereen Ratinan stadionilla. Pika-aitajuoksija Reetta Hurske kertoo odottavansa juoksemista kotiyleisön edessä.

Senni Salminen i OS i Tokyo.

Senni Salminen jää ulos Kalevan kisoista – SE-nainen jäi dramaattisesti ilman tulosta Timanttiliigassa

Kolmiloikkaaja Senni Salmisen tuloskorttiin listattiin kolme yliastuttua hyppyä Lausannessa. Kilpailu oli loikkaajalle Kalevan kisojen karsinta, joten häntä ei nähdä taistelemassa Suomen mestaruudesta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle