Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Suomen itärajalla jokakesäinen pesurumba – 190 rajapaalua puhdistuu käsipelissä

Rajavartiolaitoksen työtehtäviin kuuluu rajamerkkien kunnossapito. Kesäisin rajamerkit pestään käsipelin. Ilomantsissa merkkejä on maalla kaikkiaan 191. Lisäksi vesillä olevat rajapoijut tarkistetaan.

Korona puolitti Jyväskylä Sinfonian liveyleisön, mutta verkkokonsertit tavoittivat myös uusia kuulijoita

Koronapandemia katkaisi keväällä 2020 sinfoniaorkesterin lähes loppuunmyytynä alkaneen kauden.

Muusikko ja musiikin tutkija, Miljoonasateesta tuttu Olli Heikkinen menehtyi

Olli Heikkinen muistetaan muun muassa laulujen Tulkoon rakkaus ja 506 ikkunaa tekijänä.

Yle Jyväskylän livekeikat saivat ihmiset tanssimaan ja nauttimaan olohuoneissaan – Espanjassa asuva pariskunta: "Etäisyys katosi täysin"

Yle Jyväskylän toimituksesta lähetetyt livekeikat ovat tähän mennessä keränneet lähes 100 000 katselua. Tässä jutussa pääsette kurkistamaan olohuoneisiin.

Miljoonasade livenä Yle Areenassa juuri nyt – katso suorana tästä

Suomessa on bändejä, joita ovat kuulleet kaikki. Yksi niistä on Miljoonasade.

Miljoonasateen keikka suorana kotikatsomoihin – Yle Jyväskylä tarjoaa musiikkielämyksiä lauantai-iltoihin

Suomirockin suuryhtyeen keikka nähdään Yle Areenassa 28. maaliskuuta. Seuraavana lauantaina vuorossa on kahden tangokuninkaan muodostama Marko ja Jukka & Jackpot.

Lappeenranta soi -kaupunkifestivaali järjestetään elokuussa ensimmäistä kertaa – aikuisrock soi kahden päivän ajan Kansalaistorilla

Lappeenranta soi -niminen kaupunkifestivaali järjestetään ensi kesänä elokuun 7.-8. päivinä.

Miljoonasade esiintyy yhdessä kaupunginorkesterin kanssa

Joensuun kaupunginorkesterin kevätohjelma on värikäs.

Suomalaisessa musiikissa soi apeus – kesäbiiseissäkin varaudutaan jo syksyyn

Menetys, kaipuu ja luopuminen ovat ikuisia laulun aiheita. Lue, miten Juicen Syksyn sävel ja Miljoonasateen Marraskuu syntyivät.

"Lennä Nykäsen Matti, lennä" – Sleepy Sleepers livenä Tulilinjalla

Lahtelainen huumoripumppu provosoi Tampereella 1990.

Kolmen näytelmän heikko suosio veti Mikkelin teatterin säästökuurille

Mikkelin teatterin koko henkilökuntaa koskevat yhteistoimintaneuvottelut alkavat maanantaina.

Miljoonasateesta julkaistaan historiikki

Miljoonasade perustettiin vuonna 1985.

Tv-suosikkeja, rakkaita lauluja, Spedeä ja Siltsua – 9 poimintaa kesäteattereiden tarjonnasta

Suomessa on joidenkin arvioiden mukaan jopa 400 kesäteatteria. Me poimimme tarjonnasta tämän suven tärpit.

Jotkut haluavat, että Waltteri Torikka epäonnistuu urallaan – "Esiintyvän taiteilijan on turha pyydellä anteeksi"

Kulttuurivieras Waltteri Torikka tasapainoilee taiteen ja viihteen rajalla. Niitä, joille se on ongelma, Torikka kehottaa menemään itseensä.

Aikansa ilmiö: Moni tähti esiintyi Suomen keikallaan vain Himangalla ja Helsingissä

Mikä Himanka? Onko siellä jänkhällä edes ihmisiä? Tätä ihmeteltiin Etelä-Suomessa, kun pieni pohjalaiskunta marssitti usein ainoana koko maassa samat tähdet lavalleen kuin Helsingin Hesperia tai Kulttuuritalo.

Koirien Kalevala on Riihimäen Nuorisoteatterin syksyn näyttävä suursatsaus

Piirtäjä Mauri Kunnaksen suosittuun kirjaan perustuva Koirien Kalevala saa Suomen suurimmassa Nuorisoteatterissa värikylläisen ja kauniisti soivan esillepanon.

Miljoonasateen Heikki Salo keikkailusta Neuvosto-Eestissä: "Jatkoille ilmestyi aina hiljainen mies nurkkaan istumaan"

Rockyhtye Miljoonasade oli 1980-luvun lopulla suosionsa huipulla sekä Suomessa että Virossa. Bändi keikkaili neuvostotasavallassa useaan otteeseen, koki sensuurin ja sen hellittämisen, ja päätyi osaltaan vauhdittamaan laulavaa vallankumousta.

Inhimillinen tekijä: Tunnolliset taiteilijat

Ahkeruus, intohimo ja huumori yhdistävät taiteilijaparia.

Heikki Salo löysi Pispalanharjun kodistaan lakeuksien mielenrauhan ja venäläisen bunkkerin keittiön pöydäksi

Vanhan talon remontoiminen kodiksi ei ole yksinkertaista, mutta tarinoita siitä poikii. Muusikko Heikki Salon ja ohjaaja Sirkku Peltolan koti Pispalanharjulla on tarinoita täynnä.

Bändeille räätälöidyt erikoistossut tuovat vaihtelua kenkätehtaan arkeen

Nightwish, Petri Nygård, Katri Helena, Negative ja Miljoonasade. Lieksalaisessa tehtaassa valmistetaan pieniä eriä erikoistossuja normaalituotannon ohessa.

Musiikkia kuunnellaan enemmän kuin koskaan, mutta siitä ei haluta maksaa

Musiikkiala elää suuressa murroksessa. Levyjen myynti on romahtanut, vaikka musiikkia kuunnellaan enemmän kuin koskaan. Monet kuluttajat eivät enää haluaisi musiikista maksaa. Artistit ja levy-yhtiöt jäävät nuolemaan näppejään, kun suuret kansainväliset yhtiöt kahmivat voitot.

Rockstopin kolmas vuosi

Musiikkiohjelmasarjan kolmas kausi vuosilta 1989–1990.

Miljoonasade treenaa salaa uutta levyä – ”Tämä on ettimistä ja päänraapimista”

Siitä on jo 15 vuotta, kun Miljoonasade julkaisi edellisen studiolevynsä. We Want More TV-ohjelmassa henkiin herätetty rockbändi palasi parrasvaloihin ja on keikkaillut ahkerasti. Nyt Miljoonasade on faneilta piilossa harjoitellut tulevaa levyään. Uusia biisejä on syntynyt helposti. Treenikämppänä on äänieristetty pommisuoja kellarissa Laajavuoren rinteiden juurella Jyväskylässä.

Tosifanitus toi palkinnon: Miljoonasateen tähti esiintyi puutarhajuhlassa

Fanittaminen ei ole ollut enää vuosiin pelkästään teinien puuhaa. Esimerkiksi Miljoonasateen tosifanit ovat keski-ikäisiä. Keikkoja kiertävät myös "sateistien" lapset.

Bonnie Tyler pyyhki ensi kesän huolet Keitelejazzeilta

Keitelejazz sai eilisiltana mainion lähdön, kun ensimmäinen festivaali-ilta veti teltan täyteen väkeä.

Pelkkä jazz ei täytä telttaa – Keitelejazzeilla taloushuolia

Talous huolestuttaa Keitelejazz-tapahtumaa. Jos festivaalin tapahtumat eivät kerää tarpeeksi yleisöä, joudutaan ensi vuoden juhlia Äänekoskella miettimään toden teolla.

Miljoonasade ropisee taas - uusi video on orkesterin elonmerkki

Viime syksyinen We Want More TV-ohjelma yhdisti Miljoonasateen jätkät taas rokkaamaan. Kalenteriin alkoi ilmestyä aina vaan lisää keikkoja. Ilman paineita keikkaillut bändi sai yleisöt innostumaan ja seurauksilta ei voi välttyä: Miljoonasade tekee nyt aktiivisesti uutta musiikkia.

Sateistit odottavat uutta Miljoonasadetta

Miljoonasade ja 90-luvun IRC-kanava yhdisti kaksi keskisuomalaista naista. Naiset kutsuvat itseään sateisteiksi ja merkkaavat jokaisen näkemänsä Miljoonasateen keikan Excel-taulukkoon.

Nyt se on virallista: Miljoonasade palaa keikkalavoille ja studioon

Syksyllä nähdyssä We want more -ohjelmassa Miljoonasade jo lupaili paluuta keikkalavoille. Nyt bändi kuitenkin tulee julki ja kertoo palaavansa keikkalavojen lisäksi myös levytysstudioon. Yle Keski-Suomi seuraa, miten vuonna 80-luvulla perustettu bändi pääsee nykyaikaiseen musabisnekseen mukaan.

Miten tehdä biisi, joka ei lähde päästä?

Hittibiisillä ja korvamadolla on iso ero: hitti on suosittu laulu, jota useat ihmiset pitävät hyvänä. Korvamato on kappale, joka ei lähde päästä. Se voi olla myös huono teos.

Anni Tolppi Rovaniemen seurakunnan kirkkovaltuuston puheenjohtajaksi

Rovaniemen seurakunnan kirkkovaltuuston puheenjohtajaksi on valittu Anni Tolppi. Hän on ensimmäisen kauden valtuutettu. Varapuheenjotajaksi valittiin Heikki Salo. Kirkkovaltuusto valitsi eilisessa kokouksessaan myös alueneuvostot ja johtokunnat.

Heikki Salo: Miljoonasade tekee uusia biisejä

We want more -ohjelmassa paluun tehnyt Miljoonasade lähtee helmikuussa keikoille. Keikkojen lisäksi tekeillä on uutta musiikkia. Miljoonasade kuuluu Heikki Salon vuoteen tiiviisti. Muita Salon työllistäjiä ovat ainakin syksyksi valmistuva aapinen, Herra Heinämäen lato-orkesterin juhlavuosi ja kesälle suunniteltu muistokonsertti.

Hallitsematon tietokonetaide vaatii katsojan osallistumista

Teos on kokonainen, kun sillä on yleisö, joka reagoi. Heikki Salon vuorovaikutteinen tietokonetaide syntyy vasta katsojan aikaansaamassa vuorovaikutuksessa.

Heikki Salo: "We want more ei ole sosiaalipornoa"

Miljoonasateen laulaja-lauluntekijä Heikki Salo on positiivisesti yllättynyt We want more -ohjelmasta. Salon mukaan sarja on tyylillä tehty historiakatsaus ja mikä parasta: Miljoonasateestakin on vihdoin onnistuttu löytämään edustavia kuvia.

Miljoonasade tekee paluun: "Bändi ansaitsee tämän"

Miljoonasade on yksi viidestä jo lopettaneesta bändistä, joka tekee tänä syksynä paluun TV 2:n We want more -ohjelmassa. Paluu ei ollut bändin haave, mutta tarjous tuli oikeaan aikaan ja siihen päätettiin tarttua.

Miljoonasade, Don Huonot ja Kwan palaavat, hetkeksi

Lapsuuden sankarille, Kemiaa, Assanvessankassa. Näitä viiden eri suosikkibändin takavuosien kestohittejä saatetaan kuulla Ylen syksyn uutuudessa, yhdeksänosaisessa viihdeohjelmassa We Want More.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle