Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pelastuslaitos Oulu-Koillismaan paloauto hälytysvalo päällä

Täysperävaunullisen rekan tulipalo haittasi liikennettä Tyrnävän kohdalla Nelostiellä lähes puolen vuorokauden ajan – tilanne ohi aamuyöllä

Rekan vetoauton palon vuoksi liikennettä ohjattiin ensin kiertotielle ja myöhemmin onnettomuuspaikalla oli liikenteenohjaus. Tulipalo syttyi keskiviikkoiltapäivänä, raivaustöitä tehtiin aamukolmeen.

Kaksi laulujoutsenta kirkkaansinisellä taivaalla.

Lintujen kevätmuutto lähes aikataulussaan: Oulun seudulla on jo tuhansia muuttolintuja pelloilla

Oulun seudulla kevät etenee nopeammin kuin vastaavalla korkeudella idempänä Suomea. Viileä sää ei ole suuremmin jarruttanut lintujen kevätmuuttoa.

Lapsen kädet tutkivat kirjoja

Tyrnävälle on perustettu perhelukemisen pankki, jolla halutaan vanhemmat lukemaan kirjoja lapsille

Kunnassa on alettu koota Suomen ensimmäistä perhelukemisen verkkotietopankkia, joka tulee valtakunnalliseen käyttöön. 

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Pelastuslaitoksella vilkas ilta: Sievissä tulipalo hakelastissa olleessa autossa, Tyrnävällä rekan nosto ja Raahessa asuntopalo

Sievissä Ouluntiellä hakelastissa olleesta autosta tuli lieskoja moottoritilasta kesken ajon, ja palo levisi myös hyttiin. Raahessa kerrostalon asuntopalon keskeltä pelastettiin koira. Henkilövahinkoja ei tullut.

Etualalla ministeri Jari Leppää leikkaamassa nauhaa ja hänen vasemmalla puolellaan takana NordGenin johtaja Lise Lykke Steffensen ja Suomen siemenperunakeskuksen toimitusjohtaja Paula Ilola.

Sadan perunalajikkeen pohjoismainen geenipankki vihittiin Tyrnävällä

Yhteensä 99 eri lajikkeen koeputkiversioilla varmistetaan pohjoismaisten perunalajikkeiden tulevaisuus ja niiden ominaisuuksien säilyminen ruokaturvan ja tutkimuksen käyttöön.

Kajaanin Paltaniemellä maata viljelevä Tapio Tuhkanen navetan edessä keväällä 2022

Lannoitteiden ja polttoaineen hurja hinnannousu vie maanviljelijän yöunet, mutta lopettaminenkin on vaikeaa: "Ei tämä helppo laji ole"

Moni maatila on ollut tiukilla jo pitkään. Tuotantokustannusten raju nousu energian kallistumisen ja Ukrainan sodan seurauksena on laittanut osan miettimään, kannattaako peltoja viljellä ensi kesänä ollenkaan.

Bimi -nimellistä varsiparsakaalia vilejllään Leppävirroilla

Sota Ukrainassa voi iskeä kovaa suomalaiseen alkutuotantoon, kun kausityöntekijät jäävät kotimaahansa: "Ollaan todella vaikeuksissa", sanoo yrittäjä

Ukrainalaiset kausityöntekijät ovat tärkeä työntekijäryhmä suomalaisessa maataloudessa ja ilman heitä iso osa sadosta voi jäädä korjaamatta. Alan yrittäjiä painaa myös huoli tuttujen työntekijöiden turvallisuudesta sotaa käyvässä maassa.

Koulun liikuntasalissa nuori poika asettamassa keltaista tennispalloa punaiseen pallon alustaan.

Tyrnävällä aloittaa ensi syksynä liikuntaluokka – tavoitteena monipuolinen harrastus

Tyrnävällä aloittava liikuntaluokka on tarkoitettu liikuntaa harrastaville nuorille. Oppilailla on normaalin perusopetuksen lisäksi tarjolla kolmen liikuntatunnin sijasta neljä liikuntatuntia.

Suomen lippu puolessa välissä lipputankoa

Kuolleen palomiehen muistoksi pidettiin hiljainen hetki Oulussa pelastushenkilöstön parissa

Pelastuslaitokset, aluehallintoviranoimainen ja mm. Oulun kaupunki pitivät tänään hiljaisen hetken ja ovat suruliputtaneet pelastusonnettomuuden takia.

Graafinen Aluevaalit 2022 -tunnus.

Näin seuraat historiallisen vaali-illan kulkua Pohjois-Pohjanmaalla Ylen kanavilla

Ensimmäisten aluevaalien tunnelmia ja tuloslaskentaa seurataan radiossa ja netissä alkuillasta aina tuloksen ratkeamiseen saakka.

en hand med slantar

Hyväntekeväisyyden merkitys on korostunut loppuvuoden aikana

Lapsiperheiden tarve taloudelliseen apuun koronapandemian jyllätessä on näkynyt Pohjois-Pohjanmaalla joulun ja loppuvuoden juhlapyhien aikaan.

Tiernapoikapatsas Oulun Rotuaarilla

Tiernapoikakilpailun perinnesarjan voitto meni Tyrnävälle

Lakeuden kuninkaat voitti perinnesarjan. Viikonlopun kisan yleisen sarjan paras oli oululainen Tiernamaan laulajat -tyttönelikko. Parhaan mukaelman oli tehnyt Leevin Laulajat Oulusta.

BioSO4:n kehittämä suodatinjärjestelmä maatilan valumavesille.

Katkaravun kuoret ja kuituhamppu auttavat perunapeltojen valumavesien puhdistamisessa

Tyrnävällä kokeillaan uudenlaista suodatinjärjestelmää, jossa ravinnepitoiset vedet suodatetaan ja voidaan myöhemmin hyödyntää uudelleen lannoitteena.

Inka Gagnasso ent. Tiitto, tuulitunnelilentäjä, Maailmanmestari 2015

Inka Cagnasso on maailman huipulla lajissa, jota ei alun perin halunnut edes kokeilla: Tältä näyttää tuulitunnelilentäminen, johon nainen hurahti

Cagnasso matkusti uransa alussa Oulusta Englantiin saakka hakemaan oppia tuulitunnelilentämisen konkareilta. Nyt hän on itse yksi lajin parhaista.

Kasvomaski ja maskipaketti.

Pohjois-Pohjanmaalla 77 uutta koronavirustartuntaa viikonloppuna – eniten Oulussa, Kempeleessä ja Nivalassa

Lauantaina Pohjois-Pohjanmaan koronatartuntaluku oli vain 15 tartuntaa, mutta tämä johtui tilastointiviiveestä. Sunnuntaina tartuntoja ilmoitettiin jo 62.

Uimarannan vesi vihertää sinilevän vuoksi.

Tyrnävällä Suutarinjärvellä runsaasti sinilevää – uimista kehotetaan välttämään

Uimaranta ei ole sinilevän vuoksi uimakiellossa. Uimista kehotetaan välttämään, sillä vähäinenkin esiintymä voi aiheuttaa oireita herkille uimareille.

Maskisuositus yläkouluissa astui voimaan. Kuvassa Itäkeskuksen peruskoulun maskit.

Pohjois-Pohjanmaalla todettiin viikonloppuna yli 50 uutta koronatartuntaa

Kahden päivän 52 uudesta tartunnasta suuri osa on ollut Oulussa, yhteensä 37 todettua tartuntaa. Useampia tartuntoja on ollut myös esimerkiksi Iissä ja Limingassa. Koronan ilmaantuvuusluku maakunnassa on lähtenyt selkeään nousuun.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Oulun lähikunnissa useita ukkosen aiheuttamia maastopaloja torstai-iltapäivästä lähtien – Raahessa salama iski puuhun ja palo levisi autiotaloon

Maastopalohälytyksiä tuli torstai-iltapäivän ja illan aikana kuusi: Iihin Suppilosuolle, Muhokselle, Liminkaan, Tyrnävän Temmekseen sekä Utajärvelle Saari-Suorsalle ja Rokualle. Paloalueet olivat verrattain pieniä. Raahen autiotalopalosta aiheutui runsasta savua.

Lähikuva käsi pitää perunaa taivasta kohti

Ilmastonmuutos vaikutti tähänkin: Keski-Eurooppa hamuaa nyt Suomen perunapelloille – kuvareportaasi ruuasta, joka on suomalaisille itsestäänselvyys

Suomalaistan peruna kasvaa pääasiassa Suomessa, mutta lajikkeet tulevat Hollannista ja Saksasta. Viimeinen suomalainen perunalajike on varhaisperuna Jussi. Siemenperunan kasvatuksessa pohjoispohjalainen Tyrnävä on eturintamassa.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Tyrnävällä paloi omakotalon pihapiirissä autotalli, henkilöauto ja traktori

Tyrnävällä Rannanpohjassa on palanut omakotitalon pihapiirissä sijainnut autotalli-varastorakennus. Rakennus tuhoutui tulipalossa ja samalla paloivat pihapiirissä olleet henkilöauto ja traktori.

Perunapelto heinäkuussa Nurmijärvellä.

Kuivuus ei vielä vaivaa perunaviljelyksiä, mutta peltolohkojen kastelut on jo aloitettu Tyrnävällä

Kuumuus ja viime päivien sadettomuus on ajanut perunanviljeliät kastelemaan peltolohkoja. Kuivuus ei kuitenkaan vielä vaivaa perunaviljelyjä. Tyrnävällä siemenperunaviljelyksillä on aloitettu peltolohkojen kastelu salaojien kautta.

Tyrnävä: Valtuustopaikat
Keskusta: 16 paikkaa
Perussuomalaiset: 4 paikkaa
Kokoomus: 4 paikkaa
SDP: 2 paikkaa
Vasemmistoliitto: 1 paikkaa

Katso kuntavaalien tulokset – tällainen on Tyrnävän uusi valtuusto

Tyrnävällä perussuomalaiset ja kokoomus nostivat eniten kannatustaan. Kumpikin puolue voitti kaksi lisäpaikkaa valtuustossa viime vaaleihin verrattuna. Keskusta oli suurin laskija kahdella menetetyllä valtuustopaikalla.

Kuntavaalit 2021, äänestyslipuke.

Kuntavaaleissa voi äänestää ennakkoon vielä tiistaihin asti – Pohjois-Pohjanmaalla utajärveläiset innokkaimpia ennakkoäänestäjiä

Utajärveläisistä äänioikeuteusta numeron on käynyt vaalilippuun kirjoittamassa jo 30,8 prosenttia äänioikeutetuista. Vähiten ääniä on tähän mennessä annettu Limingalla ja Tyrnävällä, kummassakin äänestysaste on nyt 18,2 prosenttia.

Tyrnävä ennakkoäänestää nyt – kunta tahtoo lisää työpaikkoja

Tämän luettuasi tiedät, mikä Tyrnävällä on kiinnostavaa kuntavaaleissa ja miksi yhdelläkin äänellä on merkitystä.

Veijo Junttilan ja Niina Juolan perhe.

Nelostien uudistaminen uhkaa pilkkoa pikkukylän – "Ei ole ollenkaan otettu huomioon alueen asukkaita", sanoo tienvarren maitotilallinen

Nelostien halkaisemassa Temmeksen kylässä Pohjois-Pohjanmaalla katsellaan kauhulla ely-keskuksen suunnitelmia. Luonnosten mukaan kylän läpi huristeltaisiin tulevaisuudessa satasen tuntivauhtia ja kylä jaettaisiin keskikaiteellisella tiellä kahteen osaan.

Tyrnävän vanha nahkatehdas ulkoapäin.

Ennen täältä tuli nahkaa Nokian saappaisiin, nyt tehdas rapistuu odottaessaan kohtaloaan – miljoonaremontti pelastaisi, mutta monia se hirvittää

Pohjoispohjalaisen Tyrnävän kunnan unelmana on remontoida 1900-luvun alun tehdasmiljööstä uusi matkailu- ja kultuurikohde. Miljooniin nouseva budjetti on kuitenkin alkanut hirvittää osaa kuntalaisista. Valtion avustus kattaisi vain pienen osan kuluista.

Hanhia uimassa Liminganlahden rantavedessä.

Västäräkki poikkesi jo Liminganlahdelle – muuttolintojen suurin rynnistys odottelee vielä lämmintä etelätuulta

Lintujen kevätmuutto on jo tuonut suuret määrät hanhia, kurkia ja joutsenia Limingalahdelle.

En ung man kör omkring på en gräsklippare i en park. I förgrunden syns färggranna tulpaner.

Toista tuhatta ysiluokkalaista saa tukea työllistymiseen kesäksi Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa

Ysit töihin -kampanjassa 4H-yhdistykset opettavat yhdeksäsluokkalaisille työelämätaitoja ja auttavat hankkimaan kesätyöpaikkaa.

Isen smälter runt en gråsten.

Sulamisvedet tulvivat Tyrnävällä ja Limingassa

Tierumpuja ja muita vesikanavia on ollut jäässä aiheuttaen veden patoutumista.

Markkuun kyläläiset olivat tekemässä luontopolkua, kun Suomen Kylät ry:n palkintotyöryhmä saapui paikalle.

Markkuun kylä Tyrnävältä on saanut Vuoden kylä -tittelin

Talkoohenki, lasten ja nuorten huomioiminen sekä viestintäalttius toivat palkinnon.

Kuvassa on Pihlajalinnan logo.

Pihlajalinna aikoo ostaa 140 työntekijän työterveyspalveluyrityksen Oulun seudulta

Työterveys Virralla on noin 26 000 henkilöasiakasta ja noin 140 työntekijää.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Liminkaan, Kempeleeseen ja Tyrnävälle on alettu kouluttaa matkaoppaita

Varsinkin pienissä kunnissa oppaista alkaa olla pulaa.

Tyrnävän kirkon peruskorjauksessa parannetaan nyt ulkokuorta.

Tyrnävän kirkkoon tehdään miljoonaremonttia – eikä se suinkaan ole ainoa kohde Pohjois-Pohjanmaalla

Esimerkiksi Kalajoella ja Nivalassa korjataan nyt kirkkoja. Ouluunkin kaavaillaan useita seurakuntakiinteistöjen korjauksia.

Välipala lautasella naaman muotoon aseteltuna

Koulujen ruokajakelussa monta mallia: Pohjois-Pohjanmaalla osa kunnista päätyi antamaan etäkoululaisille maksusitoumuksen ruokakauppaan

Ruokajakelun sijaan maksusitoumuksiin ovat päätyneet nyt ainakin Haapajärvi, Ii, Sievi, Utajärvi ja Tyrnävä.

lehmiä navetassa

Kotiruoka tekee taas kauppansa – kun tilojen myynti ravintoloihin väheni, kotimainen ruoka virtaa kauppoihin

Koronakriisi on nostanut kotimaisen ruuan arvostusta. Suomalaiset peruselintarvikkeet ja einekset käyvät kaupaksi.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Ampumavälikohtaus ja useat ojaanajot työllistivät poliisia viikonloppuna Pohjois-Pohjanmaalla

Oulun Metsokankaalla tapahtuneessa ammuskelussa ei tullut henkilövahinkoja.

Oulun Hiirosenoja eli Plaanaoja

Oulun läpi laskevan Kaupunginojan ruskea väri selvitettiin – pikaista lääkettä Plaanaojan kirkastamiseen ei ole

Kaupunginojan ja siihen laskevan Juurusojan tilaa on selvitetty nyt ensimmäistä kertaa laajassa kuormitusselvityksessä.

Vaalan kirkon torni.

Usea pohjoispohjalaiskirkko sulkee ovensa sydäntalvella – lämmityskuluja säästyy parhaimmillaan jopa 10 000 euroa

Pohjois-Pohjanmaalla ainakin Siikalatva, Lumijoki, Tyrnävä ja Vaala laittavat kirkkojaan kiinni muutamaksi kuukaudeksi.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Yksitoista Pohjois-Pohjanmaan kuntaa on parantamassa työttömien palveluita – kuntakokeilut aiotaan aloittaa keväällä

Pohjois-Pohjanmaan kuntien hakemuksia valittiin valtion vielä valmistelemaan työllisyyden kuntakokeiluun.

Ylioppilas Lotta Yli-Hukka-Siira lukee kirjaa.

Suomen paras ylioppilastulos syntyi lähes 1 000 tunnin pänttäämisellä – Lotta Yli-Hukkala-Siira kirjoitti kahdeksan laudaturia

Kempeleen lukiossa opiskeleva Lotta Yli-Hukkala-Siira kirjoitti kymmenen ainetta, koska ne kaikki kiinnostivat häntä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle