Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Jokihelmisimpukka kädessä.

Ministeri, Finlandia-palkittu kirjailija ja kuvataiteilija taistelevat uhanalaisen lajin puolesta Nokialla

Jokihelmisimpukka eli raakku on erittäin uhanalainen, ja se voi hyvin enää muutamassa Suomen joessa.

Kuusi kuvaa -ohjelman pääkuva. Ihmisiä vuoristoradassa.

Kuusi kuvaa lähetykset ja kuvat

Kuusi kuvaa -ohjelman valokuvat löytyvät Yle Areenan kautta.

Kuvassa kolumnisti Jari Ehrnrooth.

Jari Ehrnroothin kolumni: Turha pyhittää luontoa

Luonto ei synnytä arvoja. Arvokasta voi olla vain se, minkä ihminen on luonut, muokannut tai omakseen ottanut, kirjoittaa Jari Ehrnrooth.

Posti piti taideteosmyynnin pääkonttorissaan.

Yleisöryntäys – Posti myi arvokkaita taideteoksiaan kehysten hinnalla

Postin taidemyyntitapahtuma aiheutti lauantaina yleisöryntäyksen sen pääkonttorissa Helsingissä. Ovien ulkopuolella kiemurteli satojen metrien pituinen jono jo varhain aamusta.

Mies katselee ikkunasta ulos maisemaa.

Herätys: Pk-seutu johtaa taloutta, Saksan vaalit lähestyvät, luvassa aurinkoinen päivä

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Osmo Rauhala

Taiteilija Osmo Rauhala hoitaa satoja lampaita – talvet hän viihtyy New Yorkin taidepiireissä

Osmo Rauhala on jo 30 vuoden ajan sukkuloinut Nokian ja New Yorkin väliä.

Waltteri Torikka Myllykolussa

Marco Bjurströmin, Osmo Rauhalan ja Waltteri Torikan yhteistyö: Maailman ensimmäinen Sillanpää-ooppera kesäteatterissa

Myllykolun kesäteatterissa Hämeenkyrössä tehdään historiaa monellakin tavalla: Kyseessä on teatterin ensimmäinen ooppera, maailman ensimmäinen F. E. Sillanpää-aiheinen ooppera ja kolmen tunnetun taiteilijan ainutlaatuiset roolit oopperamaailmassa.

Art Goes Logomo -taidenäyttely

Logomo muuntui värejä räiskyväksi taidegalleriaksi

Art Goes Logomo -näyttelyssä on mukana nimekkäitä taiteilijoita niin Suomesta kuin ulkomailta.

Taiteilijat Kuutti Lavonen ja Osmo Rauhala tekivät Tyrvään Pyhän Olavin kirkkoon 101 maalausta.

Tyrvään paratiisi ja passio

Kuutti Lavonen ja Osmo Rauhala tekivät 101 kirkkomaalausta.

Arkkipiispa Mäkinen vei paaville terveiset Tyrvään Pyhän Olavin kirkosta

Suomen luterilaisen kirkon arkkipiispa lahjoitti katolisen kirkon johtajalle kopion Osmo Rauhalan Tyrvään kirkkoon tekemästä maalauksesta.

Kuvataiteella ei Suomessa helposti rikastu

Yle Uutiset poimi esimerkkejä kuvataiteilijoiden tuloista. Vaikka joukossa on tunnustettuja tekijöitä, vuoden 2012 ansiot eivät päätä huimaa.

Gutai: Splendid Playground Guggenheim-museossa.

Guggenheim-vastustus on reviiritaistelua

Kuvataiteilija Osmo Rauhalan mukaan Guggenheim olisi silta kansainvälisille areenoille. Rauhala pitää hankkeen kohtaamaa vastustusta reviiritaisteluna.

Suunniteltu alue, johon Helsingin Guggenheim-museo rakennettaisiin. Näkymä Katajanokalta päin.

Kaupunkitutkija kyseenalaistaa Guggenheimin hyödyt

Helsingin kaupunginvaltuuston varavaltuutettuna toimiva Kaarin Taipale suhtautuu kriittisesti arvioihin 550 000 vuosittaisesta museovieraasta ja 4, 7 miljoonan euron pääsylipputuloista.

Jyväskylän yliopiston päärakennus.

Jyväskylän yliopisto esittelee uusia taidehankintojaan

Jyväskylän yliopistolla on laaja, yli tuhannen teoksen taidekokoelma. Sitä on kartutettu toista sataa vuotta. Nyt esillä on nimekkäitä nykytaiteilijoita.

Osmo Rauhala

Osmo Rauhalasta Sillanpään juhlavuoden suojelija

Tänä vuonna vietetään kirjailija F.E. Sillanpään 125-vuotisjuhlavuotta. Juhlavuoden suojelijaksi lupautuneella taiteilija Osmo Rauhalalla ja Sillanpäällä on yhteys.

Henri Murto käsittelee palsternakkoja kellarissa.

Luomutila voisi katsoa kauemmas

Yksi Suomen vanhimmista luomutiloista sijaitsee Kangasalla. Jo 40 vuotta toimineella Rekolan tilalla tehtiin sukupolvenvaihdos viime vuonna. Uudet yrittäjät uskovat vahvasti luomuun.

Vuoden nuori taiteilija 2013 Jarno Vesala

Jarno Vesala valittiin vuoden 2013 nuoreksi taiteilijaksi

Ensi vuoden nuoreksi taiteilijaksi on valittu Jarno Vesala. Installaatioita tekevä Vesala saa 20 000 euron stipendin ja yksityisnäyttelyn Tampereen taidemuseoon.

Tyrvää kirkko.

Pyhän Olavin kirkon suosiolle ei näy loppua

Tyrvään Pyhän Olavin kirkon suosio on jatkunut suurena alkukesän aikana. Talven kiinniolon jälkeen toukokuussa kirkossa vieraili päivittäin jopa 20 ryhmää. Kesäkuussa ryhmävierailut vähenivät, mutta yksittäisten kävijöiden määrä on lisääntynyt runsaasti.

Kuutti Lavosen maalauksia Tyrvään Pyhän Olavin kirkossa.

Tyrvään Pyhän Olavin taiteet yksiin kansiin

Kuutti Lavosen ja Osmo Rauhalan Tyrvään Pyhän Olavin kirkkoon maalaamista teoksista julkaistaan tänään kirja.

Tyrvään Pyhän Olavin kirkko.

Kirkkotaide tuo taas yleisöryntäyksen Sastamalaan

Sastamalan Tyrvään Pyhän Olavin kirkko avataan kesäkaudeksi 2. toukokuuta. Kirkkoon odotetaan yleisöryntäystä. Esimerkiksi ryhmävarauksia on tehty kesäkaudeksi jo 450.

Osmo Rauhalaa mietityttää ympäristö

Torstaina 21.1. Suomen maabrändiä kehittävä valtuuskunta järjesti työpajan, jossa pohdittiin asiantuntijavoimin sitä, miten Suomi-brändiä voitaisiin rakentaa luontoon ja ympäristöön nojautuen. Tilaisuutta isännöinyt taiteilija Osmo Rauhala kävi Aamu-tv:n vieraana.

Osmo Rauhala

Puhdas luonto Suomen käyntikortti maailmalla

Taiteilija ja Suomen brändityöryhmän jäsen Osmo Rauhala patistaa suomalaisia pitämään huolta suomalaisen luonnon puhtaudesta. Rauhalan mielestä Suomen luonnon erityisvaltteja ovat puhtaus ja hiljaisuus.

Tyrvään Pyhän Olavin kirkko

Suosio muuttaa Tyrvään Pyhän Olavin kirkon ympäristöä

Keskiaikaisen Tyrvään Pyhän Olavin kirkon ympäristöä muutetaan kasvaneiden kävijämäärien vuoksi. Ensi kesään mennessä kirkkotietä parannetaan ja kirkko saa uudet sosiaalitilat.

Suosio tuo muutoksia Tyrvään Pyhän Olavin kirkon ympäristöön

Keskiaikaisen Tyrvään Pyhän Olavin kirkon ympäristöä muutetaan kasvaneiden kävijämäärien vuoksi. Jälleenrakennettuun kirkkoon kävijöitä vetävät muun muassa Kuutti Lavosen ja Osmo Rauhalan uudet kirkkomaalaukset.

Yle Areena logo.

Tyrvään kirkko paljasti uudet maalauksensa

Uudet kirkkotaiteilijat Osmo Rauhala ja Kuutti Lavonen kuvittivat Pyhän Olavin kirkkoa vanhoin aihein mutta 2000-luvun taiteilijan siveltimien vedoin. Alttarialueen teemana on paratiisi.

Kuutti Lavosen maalauksia Tyrvään Pyhän Olavin kirkossa.

Kirkon kulttuuripalkinto Tyrvään kirkon maalauksista

Kirkon tämän vuoden kulttuuripalkinnon saavat kuvataiteilijat Kuutti Lavonen ja Osmo Rauhala. Kirkkohallitus jakoi tiistai-illalla palkinnon Lavoselle ja Rauhalalle tunnustuksena Tyrvään Pyhän Olavin kirkon maalausten ja kuvaohjelman toteutuksesta.

Kuutti Lavosen maalauksia Tyrvään Pyhän Olavin kirkossa.

Kuutti Lavonen ja Osmo Rauhala saivat kirkon kulttuuripalkinnon

Kirkon tämänvuotinen kulttuuripalkinto on myönnetty Tyrvään Pyhän Olavin kirkon uudet maalaukset tehneille kuvataiteilijoille Kuutti Lavoselle ja Osmo Rauhalalle. Palkintoperusteiden mukaan maalaukset ja kuvaohjelma ovat vahva puheenvuoro kuvataiteen asemasta kristillisessä julistuksessa ja todistuksessa.

Eppu Normaalin solisti Martti Syrjä.

Eppu Normaali Wins Finland Prize

The legendary rock band Eppu Normaali from the city of Tampere is one of this year's recipients of the Finland Prize awarded by the state. Judges said the group's music fits the national psyche perfectly.

Nainen hoipertelee näyttämöllä sulkapallomaila käsissään, takana kylmälaukku ja miniteltta. Nainen on pukeutunut pieniin valkoiseen hihattomaan paitaan, Adidaksen urheilushortseihin ja Karhu-lenkkareihin. Päätä koristavat aurinkolasit ja raidallinen hikinauha.

Suomi-palkintoja kuvataiteelle, nykysirkukselle ja lastenmusiikille

Vuotuiset Suomi-palkinnot saivat suomirock-ikoni Eppu Normaali, nykysirkus Circo Aereo, dokumentaristi Anastasia Lapsui, kirjailija Maria Vuorio, kuvataiteilijat Kuutti Lavonen ja Osmo Rauhala sekä lastenmusiikkia edistävä Konserttikeskus. Palkinnot ovat suuruudeltaan 30 500 euroa.

Eppu Normaalin kitaristi Juha Torvinen.

Suomi-palkinto Eppu Normaalille ja kirkkotaiteilijoille

Ylöjärveläinen Eppu Normaali -yhtye sekä kuvataiteilijat Osmo Rauhala ja Kuutti Lavonen ovat tämänvuotisten Suomi-palkinnon saajien joukossa. Se on se tekemisen riemu, luonnehtii kitaristi Juha Torvinen Suomi-rockin legendan pitkän uran salaisuutta.

Kuutti Lavonen ja Osmo Rauhala

Suomi-palkinto Pyhän Olavin kirkon taiteilijoille

Tyrvään Pyhän Olavin kirkon maalaukset tehneille kuvataiteilijoille Kuutti Lavoselle ja Osmo Rauhalalle on myönnetty Suomi-palkinto.

Yksityiskohta Kuutti Lavosen maalauksesta.

Tyrvään kirkko sai lisätukea maalauksiinsa

Tuhopoltossa 12 vuotta sitten palanut Tyrvään Pyhä Olavin kirkko on saanut kirkkohallitukselta lisärahaa sisätilojen taideteoksiin ja kameravalvontajärjestelmään. Maalaukset ovat tehneet Kuutti Lavonen ja Osmo Rauhala.

Pyhän Olavin kirkolle merkittävä avustus

Tyrvään Pyhän Olavin kirkon korjaustöihin on myönnetty 145 000 euron avustus. Kirkkohallitus myönsi lisämäärärahan maalausten hankkimiseen ja kameravalvontajärjestelmään.

Tyrvään Pyhän Olavin kirkko.

Pyhän Olavin kirkon korjaukseen lisärahaa

Kirkkohallitus on myöntänyt Tyrvään Pyhän Olavin kirkon korjaustöihin 145 000 euron lisämäärärahan. Seurakunta anoi lisäavustusta maalausten hankkimisesta ja kameravalvontajärjestelmästä aiheutuviin kustannuksiin.

Anni Leppälä heijastuneena teoksensa pinnasta

Anni Leppälä on vuoden nuori taiteilija

Valokuvataiteilija Anni Leppälä on valittu Vuoden nuoreksi taiteilijaksi. Vuonna -81 syntynyt Leppälä asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän saa Tampereen kaupungin myöntämän ja Nokian tukeman 20 000 euron stipendin sekä mahdollisuuden pitää yksityisnäyttely Tampereen taidemuseossa ensi keväänä.

Valokuvateoksessa näkyy vasemmalla epäterävä nuori nainen, jonka taustalla oikealla on öljyvärimaalaus naisesta, jolla on hieman samantyyppiset kasvot ja samanlainen vaaleanpunainen rusetti kaulassa.

Valokuvaaja Anni Leppälä valittiin vuoden nuoreksi taiteilijaksi

Valokuvaaja Anni Leppälä on valittu ensi vuoden nuoreksi taitelijaksi. Tampereen kaupungin myöntämän 20 000 euron stipendin lisäksi hän saa oman näyttelyn Tampereen taidemuseoon ensi keväänä.

Yleisöryntäys Tyrvään kirkkoon yllätti seurakunnan

Elokuun puolivälissä uudelleen avattu Tyrvään Pyhän Olavin kirkko kiinnostaa suomalaisia. Pahimmillaan yli 400 kävijää on ahtautunut samaan aikaan kirkkoon ihastelemaan Osmo Rauhalan ja Kuutti Lavosen maalauksia.

Suunvuorossa Marja Koivula: "Radio ei jähmetä sohvalle"

Päijät-Hämeen liiton kehittämisjohtaja Marja Koivula sai kesälomallaan uuden, uskollisen ystävän. Nimittäin radion. Eikä kyseessä ole mikä tahansa mökkiaitan nurkassa kököttävä 50-luvun alun putkiradio vaan radio-ohjelmat.

Pyhän Olavin kirkon alttari uusine maalauksineen.

Pyhän Olavin kirkko vetää kävijöitä

Tyrvään Pyhän Olavin kirkko on kerännyt jo 12 000 kävijää. Kirkko avattiin uudelleen kaksi viikkoa sitten, minkä jälkeen vieraita on käynyt lähes jatkuvana virtana. Sastamalassa sijaitseva kirkko tuhoutui tuhopoltossa 1997.

Tyrvään kirkosta yleisömagneetti

Kaksi viikkoa sitten uudelleen avattu Tyrvään Pyhän Olavin kirkko on kerännyt arviolta jo yli 12 000 kävijää. Sastamalan seurakunnan hallinto- ja tiedotussihteeri Tarja Kopalaisen mukaan vieraita on käynyt lähes jatkuvana virtana.

Tyrvään kirkon alttarialue.

Tyrvään Pyhän Olavin kirkko kerännyt 12 000 kävijää

Kaksi viikkoa sitten uudelleen avattu Tyrvään Pyhän Olavin kirkko on kerännyt arviolta jo yli 12 000 kävijää. Sastamalan seurakunnan hallinto- ja tiedotussihteeri Tarja Kopalainen kertoo vieraita käyneen lähes "jatkuvana virtana".

Jumalanpalvelus

Tyrvään Pyhän Olavin kirkko täyttyi juhlijoista

Uudelleen käyttöön otettu Tyrvään Pyhän Olavin kirkko on täyttynyt uteliaista vieraista. Sunnuntain juhlamessuun osallistui arviolta 500 - 600 ihmistä. Kirkko täyttyi viimeistä paikkaa myöten, ja osa vieraista osallistui messuun kirkon pihalla.

Pyhän Olavin kirkon maalaukset kertovat monta tarinaa

Tyrvään Pyhän Olavin kirkko avataan yleisölle viikonloppuna. Osmo Rauhalan ja Kuutti Lavosen viisi kesää jatkuneen sisämaalaustyön tulokset esiteltiin tiedotusvälineille torstaina.

Tyrvään Pyhän Olavin kirkko ulkoa.

Tyrvään Pyhän Olavin kirkko avataan yleisölle

Tyrvään Pyhän Olavin kirkko avataan yleisölle viiden vuoden tauon jälkeen tänä viikonloppuna.

Pyhän Olavin kirkon alttari uusine maalauksineen.

Tyrvään Pyhän Olavin kirkko käyttöön

Pyhän Olavin kirkon sisämaalaukset ovat valmistuneet. Taiteilijat Kuutti Lavonen ja Osmo Rauhala ovat uudistaneet vuonna 1997 tuhopoltetun kirkon maalauksia neljän kesän ajan.

Tyrvään kirkko paljasti salaiset maalaukset

Uudet kirkkotaiteilijat Osmo Rauhala ja Kuutti Lavonen ovat kuvittaneet Pyhän Olavin kirkkoa vanhoin aihein mutta 2000-luvun taiteilijan siveltimien vedoin. Alttarialueen teemana on paratiisi ja Osmo Rauhalalle teema oli mieleinen.

Paratiisin syntiinlankeemuskertomus uudella tavalla

Uudet kirkkotaiteilijat Osmo Rauhala ja Kuutti Lavonen ovat kuvittaneet Pyhän Olavin kirkkoa vanhoin aihein mutta 2000-luvun taiteilijan siveltimien vedoin. Alttarialueen teemana on paratiisi ja Osmo Rauhalalle teema oli mieleinen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle