Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tapio Salmi tajusi Mynämäen lukiossa 1970-luvulla, ettei opiskelu kiinnosta – nyt hän maskeeraa maailmantähtiä ja valitsee Oscar-voittajia

Salmen tuolissa ovat istuneet muiden muassa Helen Mirren, Keira Knightley ja Brad Pitt. Silti emme tiedä hänestä juuri mitään.

Suffragette – elokuva naisista, jotka taistelivat äänioikeudesta Britanniassa

Draamaelokuvan rooleissa nähdään nimekkäitä näyttelijöitä.

Oscar-tietäjä Anna Möttölä: "Tämän vuoden gaalassa voi tapahtua mitä vain!"

Mitkä elokuvat ovat vahvoilla Oscar-pystien saajiksi?

Meryl Streep haluaa nimestään tuotemerkin – näin ovat toimineet myös Taylor Swift ja Sean Connery

Oscar-palkittu näyttelijä haluaa suojata nimensä käytön väärissä yhteyksissä.

Oscar-ehdokkaat julkaistiin: The Shape of Water tavoittelee 13:a pystiä

Helmikuun alussa Suomessa ensi-iltaan tuleva The Shape of Water kahmi eniten Oscar-ehdokkuuksia.

Tom Hanks antaisi Suomelle lahjaksi baseball-välineitä, Ed Sheeran puolestaan englantilaista perinneruokaa – saimme valtavasti onnitteluvideoita maailmalta!

Keräsimme maailmalta onnitteluvideoita satavuotiaalle Suomelle ja saimme niitä yli sata kymmenistä eri maista, niin julkimoilta kuin tavallisilta kansalaisiltakin. Pyysimme vastaajia kertomaan, mitä lahjoittaisi omasta maastaan Suomelle. Esimerkiksi näyttelijä Meryl Streep ei kuitenkaan osannut sanoa, mitä Suomelle antaisi – olemmehan hänen käsityksensä mukaan jo nyt maailman onnellisin kansa.

Trumpin kommentti Meryl Streepistä: Hän on Hillaryn lakeija

Näyttelijä Meryl Streep hämmästeli aiemmin sitä, miten Trump vaalikampanjassaan jäljitteli vammaisen toimittajan liikehdintää.

Meryl Streep sanoi suorat sanat Trumpista Golden Globe -puheessaan

Streep puuttui muun muassa tapaukseen, jossa Trumpin katsottiin matkineen vammaista toimittajaa.

Seksiskandaali ja toimittajien piina ei ole vieläkään unohtunut – Hugh Grant Ylen haastattelussa

Romanttisista komedioista tunnettu näyttelijä Hugh Grant kokee olevansa liian vanha hurmuriksi. Brittinäyttelijä nähdään nyt pitkästä aikaa pääroolissa. Grant näyttelee oopperamaailmaan sijoittuvassa Florence-draamakomediassa Meryl Streepin rinnalla.

Riemua ja pettymystä: Hollywood-tähdillä kuumia tunteita demokraattien puoluekokouksessa – video

Meryl Streep tuuletti riehakkaasti Hillary Clintonin valintaa demokraattien presidenttiehdokkaaksi. Susan Sarandon ei olisi voinut olla pettyneempi.

Rautarouva

Oscar-palkittu elokuva kertoo Margaret Thatcheristä.

Rare Exports, Napapiirin sankarit ja Kakkosen muut elokuvat joulu-tammikuussa

Ohjelmistossa myös runsaasti lastenelokuvia.

Mamma Mia!

Uusia ja vanhoja rakkauksia värikkäässä elokuvamusikaalissa.

Minun Afrikkani

Menestyselokuvassa Meryl Streep on Karen Blixen

Indie-elokuvan Meryl Streep sanoo ei Hollywoodille

Frances Ha -tähti Greta Gerwig on nyt nosteessa. Hollywood-elokuviakin tehnyt nuori näyttelijätär on päättänyt kulkea omaa tietään.

TV-kanavilta anteeksipyyntö - sekoittivat Thatcherin kuningatar Elisabetiin ja Meryl Streepiin

Taiwanilainen televisiokanava pyysi anteeksi katsojien raivostuttua virheestä. Thaimaalainen kanava lupasi parantaa toimintaansa.

Lemmenlomalla puhuttelee varttuneempaa väestöä

Niille, jotka ovat olleet pitkässä parisuhteessa, jotkut Meryl Streepin ja Tommy Lee Jonesin tähdittämän Lemmenlomalla elokuvan esittelemistä tilanteista saattavat olla hyvinkin tuttuja. Pitkän yhdessäolon myötä sitä luulee tuntevansa kumppaninsa jo niin hyvin, että jo pienestä eleestä on tietävinään millä tuulella toinen on, tai mitä tämä nyt haluaa. Matkalla tulee kuitenkin myös yllätyksiä, kuten nyt tämän elokuvan kuusikymppisille, joiden elämä ajautuu täyteen kriisiin.

Hollywood-käsikirjoittaja Nora Ephron on kuollut

Ephron aloitti uransa toimittajana. Hän siirtyi sen jälkeen elokuva-alalle tehden yli kymmenen elokuvaa.

Sivuosa-Oscar kaikkien aikojen vanhimmalle voittajalle

Parhaan sivuosanäyttelijän Oscarilla elokuvasta Beginners palkitusta 82-vuotiaasta Christopher Plummerista tuli Hollywoodissa järjestetyssä gaalassa vanhin Oscarin koskaan saanut näyttelijä. Meryl Streep sai puolestaan jo kolmannen Oscarinsa napattuaan parhaan naisnäyttelijän palkinnon roolistaan Margaret Thatcherina. The Artist-mykkäelokuva kahmi viisi palkintoa, muun muassa parhaan elokuvan, parhaan ohjaajan ja miespääosan palkinnot. Myös fantasiaelokuva Hugo sai viisi Oscaria.

Rautarouva on pätevä ja hyvin tehty elokuva

Ohjaus: Phyllida Lloyd Alkuperäinen nimi: The Iron Lady Alkuperämaa: Iso-Britannia/Ranska 2011 Pääosissa: Meryl Streep, Jim Broadbent, Harry Lloyd, Richard E. Grant, Anthony Head K-12

Ex-kokoomusjohtaja: Thatcher ei juuri ystäviä saanut

Britannian entisestä pääministeristä Margaret Thatcherista on valmistunut elokuva Rautarouva. Sen nimiosan tekee Meryl Streep, jonka roolisuoritusta on hehkutettu laajasti kansainvälisessä mediassa. Entinen kokoomusjohtaja Ilkka Suominen muistaa Thatcherin ihmisenä, joka ei juuri saanut henkilökohtaisia ystäviä Euroopan demokraattisen unionin eli Euroopan konservatiivijohtajien joukossa.

Meryl Streep saa Berliinissä palkinnon elämäntyöstään

Näyttelijä Meryl Streep saa Berliinin elokuvajuhlilla palkinnon elämäntyöstään . Helmikuussa järjestettävällä festivaalilla näyttelijän kunniaksi esitetään hänen kuuluisimpia elokuviaan 30 vuoden ajalta.

Margaret Thatcherista tehdään elokuva

Britannian entisestä pääministeristä Margaret Thatcherista tehdään elokuva. Brittituotannon pääosaan kaavaillaan yhdysvaltalaista näyttelijä Meryl Streepiä.

Tylsät kiitospuheet halutaan karsia Oscar-gaalasta

Tylsät kiitospuheet halutaan karsia tulevasta Oscar-gaalasta. Juhlan järjestäjät ilmoittivat maanantaina, että ratkaisuna he antavat voittajille kaksi tilaisuutta kiittää palkinnosta.

Tähtihetki: Julie & Julia

Sekä Tarmo Poussu että Anu Silfverberg ovat sitä mieltä, että Nora Ephronin elokuva Julie & Julia kannattaa katsoa Meryl Streepin vuoksi, vaikka itse filmiä kumpikin pitää vain kolmen tähden arvoisena.

G.I. Joe nousi katsotuimmaksi USA:ssa

Toimintaelokuva G.I. Joe: The Rise of Cobra nousi viikonloppuna Pohjois-Amerikan katsotuimmaksi elokuvaksi. Action Force -sarjakuvaan ja -lelusarjaan pohjautuva elokuva keräsi ensi-iltaviikonloppunaan kiitettävästi yleisöä, sillä pääsylipputulot olivat 56,2 miljoonaa dollaria.

Doubt - Epäilys +++

Kaksi amerikkalaisen nykyelokuvan taidokkaimpiin lukeutuvaa näyttelijää - Meryl Streep ja Philip Seymor Hoffman - kohtaavat John Patrick Shanleyn omasta Pulizer- palkitusta näytelmästään sovittamassa ja ohjaamassa draamassa.

Doubt - Epäilys ****

- En usko Isä Flynnin tehneen mitään väärää. - Haluat saada asiat ratkaistuksi, jotta elämään palaisi yksinkertaisuus. Tämä Sisar Jamesin ja Sisar Aloysius Beauvierin vuoropuhelu kertoo paljon elokuvan Epäilys ytimestä. Kyse on moraalista, siitä, mihin tärkeysjärjestykseen asiat pannaan sekä siitä, riittääkö pelkkä epäilys tekoihin. Missä menee hyvän ja pahan raja? Mikä on oikeutettua, mikä ei?

Meryl Streep tähtää ohjaajaksi

Maailman arvostetuimpiin naisnäyttelijöihin kuuluva Meryl Streep haaveilee ryhtyvänsä myös ohjaajaksi.

Slummien miljonääri palkittiin jälleen

Yhdysvaltain näyttelijöiden kilta SAG on palkinnut parhaasta näyttelijäkaarti-suorituksesta Danny Boylen elokuvan Slummien miljoonäri. Palkinto vahvistaa brittiohjaajan ennakkosuosikin asemaa ensi kuussa järjestettävässä Oscar-gaalassa.

Tähtisadetta Golden Globe -nimityksissä

Elokuva- ja tv-alan Golden Globe -ehdokkaat on julkistettu. Ensi kuussa jaettavat palkinnot ovat raskaan sarjan Hollywood-näyttelijöiden juhlaa: ehdokkaina on tähtiä Brad Pittistä Tom Cruiseen ja Leonardo DiCapriosta Meryl Streepiin ja Angelina Jolieen. Viime vuonna Golden Globe -gaala peruttiin, koska näyttelijät boikotoida juhlaa tukeakseen lakkoilevia käsikirjoittajia. Kriitikot arvelevatkin, että tänä vuonna mukaan haluttiin suuria tähtiä.

Kylie Minogue saa ritarin arvonimen Ranskasta

Kylie Minogue palkitaan Ranskan kulttuurielämän rikastuttamisesta. Ranska on myöntänyt tähdelle ritarin arvonimen, jonka ovat aiemmin saaneet mm. Ella Fitzgerald, Bob Dylan, Meryl Streep, Robert Reford ja T.S. Eliot.

Kuka on Hollywoodin fiksuin?

Käsikirjoittaja ja ohjaaja Judd Apatow on amerikkalaisen elokuvateollisuuden fiksuin ihminen - ainakin viihdelehti Entertainment Weeklyn mukaan.

Sofien valinnan kirjoittanut William Styron on kuollut

Yhdysvaltalainen kirjailija William Styron on kuollut. 81-vuotias Styron kuoli keskiviikkona keuhkokuumeeseen sairastettuaan jo kauan, kirjoittaa New York Times -lehti.

Sopranos palkittiin Emmy-gaalassa

Mafiasarja on palkittu parhaana draamasarjana Emmy-gaalassa Yhdysvalloissa. TV-alan Emmy-palkintoja kahmi eniten minisarja , joka kertoo aidsista. Sarjasta palkittiin mm. Al Pacino ja Meryl Streep.