Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mikkelin Päämajakoulun 4M-luokka on Lukevin luokka – kirjoja luetaan vaikka vanhemmilta salaa peiton alla

Etelä-Savon Lukevimman luokan tittelistä kilpaili 17 luokkaa Mikkelistä, Pertunmaalta ja Puumalasta. Päämajakoulun 4M-luokka voitti 1167 pisteellä.

Viisi uutta tartuntaa Essoten alueella – lähes sata ihmistä karanteeniin

Altistumispaikkoja on muun muassa Kalevankankaan koululla ja Sport Pub Jälkipelissä. Essotelta muistutetaan, ettei korona ole alueelta kadonnut ja pienienkin oireiden ilmaantuessa on syytä hakeutua koronatestiin.

Riksayrittäjä: "Tässä työssä ei näe mielensäpahoittajia" – polkupyörätaksin kyytiin voi hypätä useassa kaupungissa

Sähkökäyttöisten polkupyörien eli riksataksien kyytiin voi hypätä kaikkiaan kahdeksassa Suomen kaupungissa. Moni tuore yrittäjä on itse toiminut aiemmin riksakuljettajana muun muassa Kuopiossa. Bike Taxi Oy aikoo laajentaa toimintaansa ensi kesäksi jälleen uusiin kaupunkeihin.

Savonlinnan Oopperajuhlien oopperat siirtyivät jälleen – festivaalijohtaja: "Riski kasvoi liian suureksi"

Savonlinnan Oopperajuhlat joutui jo toisen kerran peräkkäin raskaan päätöksen eteen. Viimeiseen asti Oopperajuhlia suunniteltiin pidettäväksi puolitetulla yleisömäärällä. Oopperajuhlat oli tarkoitus järjestää heinäkuussa.

Antti Pihlström sai raviohjastajauralleen huippualun ja kehut kärkikuskilta – kellotti debyyttistarttien ennätyksen

Jääkiekkoilija Antti Pihlström on ollut ravimies jo kymmenisen vuotta ja debytoi tiistaina Mikkelin raveissa raviohjastajana. Kymmenen vuoden takainen kiekon maailmanmestari osoitti heti hallitsevansa myös toisen lajinsa.

Pääkaupunkiseutu vyöryi viime kesänä kotimaanmatkoille – Yrittäjä: "Korona on ollut mökkimatkailulle piristysruiske"

Kotimaan matkailu kasvoi viime kesänä kymmenkunta prosenttia. Kasvusta vastasi pääkaupunkiseutu, sillä kotimaan matkailu sieltä lisääntyi peräti puolella. Osa matkailuyrittäjistä teki ennätysmyyntejä, ja uusia ennätyksiä saattaa tulla alkavana kesänä.

Tällainen on SPR:n uusi evakuointikeskus – kulkee auton perässä tai helikopterin kyydissä

Peräkärryssä liikuteltavaa evakuointikeskusta voidaan käyttää esimerkiksi silloin, jos tapahtuu suuronnettomuus ja evakuoidut tarvitsevat lämmintä paikkaa, jossa he voivat odottaa pääsyä pois onnettomuuspaikalta.

Kesä on täällä: helleraja rikki ensimmäistä kertaa tänä vuonna

Lähipäivät ovat kesäisen lämpimiä suuressa osassa maata.

Lyökö lämpöaalto koivut kukkaan? Kukinta on myöhässä, mutta siitä odotetaan runsasta

Koivun kukinta on reilun viikon jäljessä normaalista aikataulusta. Todennäköistä on, että koivun kukinta ryöpsähtää käyntiin hyvinkin nopeasti tälle viikolle ennustettujen lämpölukemien ansiosta.

Kolme koronatartuntaa Essoten alueella – rokotusvauhti on hurjaa

Essoten laskujen mukaan 54,8 prosenttia alueen yli 16-vuotiaista on saanut ensimmäisen koronarokotteen. Kolme uutta tautitapausta ovat ensimmäiset sitten viime torstain.

Viitostien varteen lisää toimintoja Mikkelin Visulahteen – leipomon tontille polttoainejakeluasema

Tontille nousee ensi vuoden kevääseen mennessä 1000 neliön leipomo ja noin 400 neliön ravintola. Tontille tuleva polttoaineenjakelukenttä rakennetaan samalla aikataululla.

Mikkelin Palloilijoiden kausi starttasi tasapelillä - ensimmäinen kotipeli edessä helatorstaina

Kauden ensimmäinen peli pelattiin Rovaniemellä ROPSia vastaan. Ensimmäisessä kotipelissä vastaan asettuu EIF.

Rovaniemen Palloseuran kauden avausottelu päättyi tasapeliin

RoPS:n ohjelmassa on tällä viikolla kaksi ottelua.

Akkutuotantolaitoksen sijaintipaikaksi valikoitui Mikkeli – työllistää 30 henkilöä

Yritys valmistaa korkean suorituskyvyn akkuja ja on etsinyt sopivaa kuntaa tuotantolaitokselleen. Pääkonttorin sijainti säilyy Helsingissä.

Mikkelin 5-tien kuolonkolari: molemmat kuljettajat poliisin epäilyn alla

Keskiviikkona yhdentoista jälkeen aamupäivällä sattunut onnettomuus vaati noin 30-vuotiaan mikkeliläismiehen hengen. Poliisi epäilee henkilöauton kuljettajaa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja rekka-auton kuljettajaa rattijuopumuksesta. 

Mikkelin Voimistelijat harvinaiseen yhteistyöhön Etelä-Savon urheiluakatemian kanssa

Ételä-Savon urheiluakatemian kanssa tehtävän yhteistyön kautta MiVon cheerleading-urheilijoiden treenikerrat lisääntyvät 72:lla vuodessa. Urheiluakatemia-yhteistyötä tehdään Suomessa harvoin cheerleading-seurojen kanssa.

Henkilöauton kuljettaja menehtyi nokkakolarissa 5-tiellä Mikkelin Otavassa

Henkilöauto ja täysperävaunurekka törmäsivät noin kolme kilometriä Otavan liittymästä etelään. Henkilöauton kuljettaja menehtyi nokkakolarissa. Rekan kuljettajalle ei aiheutunut vahinkoa.

Keskelle korpea vedetty valtatie halkaisi hirvien kotimetsän ja nyt eläinten elämä on sekaisin vuosia eteenpäin

Viime syksynä avattu uusi Viitostie sekoittaa hirvien elämää Mikkelin ja Juvan välillä. On epävarmaa oppivatko eläimet hyödyntämään alikulkuja päästäkseen vanhoille laitumilleen. Jos hirviä ei häiritä, ne elävät sukupolvesta toiseen samoissa metsissä tuhansia vuosia.

Kun Anu Markkanen huomasi The Guardianissa Suomi-maininnan, hän sai idean – pian alkavat Suomen ensimmäiset junaristeilyt

Junaristeily toimii samalla periaatteella kuin laivaristeilykin. MaRa ry:n toimitusjohtaja Timo Lappi kertoo, että kotimaan matkailuinnostus on koronan myötä kasvanut ja tullut todennäköisesti jäädäkseen.

Olli Jokinen etsii tenniskaveria uudesta kotikaupungistaan – legendan elämä ei ole pelkkää jääkiekkoa

Olli Jokinen aloitti Mikkelin Jukurien päävalmentajana toukokuun alussa. Puoliso ja nuorimmat lapset muuttavat hänen perässään Floridasta Suomeen, mutta Mikkelin sijaan he asettuvat Helsinkiin. USA:n automatkojen jälkeen parin tunnin ajo ei haittaa.

Päätös Mikkelin energiaomaisuuden myynnistä siirtynee uudelle valtuustolle

Mikkelin kaupunki suunnittelee arvokkaiden Suur-Savon sähkön osakkeiden myyntiä välttääkseen kriisikunnaksi joutumisen. Energiatyöryhmän oli tarkoitus saada esitys omistajajärjestelyistä valmiiksi viimeistään toukokuussa.

Liike Nyt keräsi Savonlinnassa yli 20 nimen listan, Sininen tulevaisuus hakee jalansijaa Hirvensalmella

Asemansa vakiinnuttaneiden puolueiden lisäksi kuntavaaliehdokkaita asettavat Etelä-Savossa muun muassa Liike Nyt, Sininen tulevaisuus ja eri kunnissa toimivat sitoutumattomat ryhmät.

Auto ja mopo törmäsivät Mikkelissä

Mikkelin Lähemäenaukiolla sattui maanantaina iltapäivällä liikenneonnettomuus, jossa henkilöauto ja mopo törmäsivät. Mopoilija jäi hetkeksi auton alle ja loukkaantui.

Korona sekoitti Paukkulan Näyttämölinjan pilottivuoden

Koronatilanteen vuoksi Näyttämölinjan opetus on jouduttu järjestämään osaksi etänä ja vuoden pääproduktio kuvataan tallenteelle. Opiskelijoita harmittaa, etteivät he pääse esiintymään elävälle yleisölle.

Ammattikorkeakoulu Xamk keksi yhden ratkaisun sairaanhoitajapulaan – ulkomaalaisia opiskelijoita kalasteleva Nursing-koulutus opettaa ammatin ja kielen

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakouluun avataan kahdeksan uutta opintomahdollisuutta. Nursing-koulutuksella halutaan edistää työperäistä maahanmuuttoa ja helpottaa sairaanhoitajapulaa. Muut opinnot auttavat valmistautumaan nykyisiin ja tulevaisuuden vaatimuksiin.

Mikaelin koronavuoden tulos oli torjuntavoitto: vain 3 500 euroa miinusta

Mikaelissa valmistaudutaan tulevaan varovaisen positiivisesti.

Jukureiden kausikortit jälleen myynnissä – toimitusjohtaja: "Toivottavasti ihmisillä on patoutunutta tapahtumatarvetta"

Kausikorttien myynnissä saattaa myös näkyä ihmisten halu nähdä uusi päävalmentaja Olli Jokinen.

Mikkelissä jaetaan 3000 kiloa ruoka-apua – toiminnanjohtaja: "Kaikkien perustarpeet ei tule täytetyksi"

EU:n ruoka-avun määrä ei ole noussut, mutta kysyntä on lisääntynyt.

Etelä-Savon yritysten näkymät kirkastuneet huomattavasti – kauppakamari: "Tämä on erinomainen signaali"

Entistä harvempi yrittäjä Etelä-Savossa ennakoi lomautuksia ja aiempaa useampi uskoo liikevaihdon kasvavan tai vähintäänkin pysyvän ennallaan. Kolme neljästä arvioi, että etätyön lisääntyy pysyvästi.

Marjojen ja omenapuiden taimet loppuvat, kun koko Eurooppa ryntää puutarhaan – "Viime vuonna myytiin usean vuoden edestä", sanoo yrittäjä

Taimien kasvatus vie puolestatoista kahteen vuoteen. Siksi viime kesänä loppuun myytyjen varastojen täydennys ei onnistu hetkessä.

Kokoontumisrajoituksia höllennetään hieman Itä-Suomessa – toukokuussa tapahtumiin voi osallistua korkeintaan 50 henkilöä

Ainoastaan Itä-Savon sairaanhoitopiirin alueella on jatkossa voimassa 6 hengen kokoontumisrajoitus.

Presidenttipari vastaanotti vapputervehdykset, Kotkassa kilisteltiin sisätiloissa, Kaivopuistossa iloinen tunnelma: "Me rakastamme vappua" – Yle seurasi vapunviettoa

Vappua on juhlittu eri puolilla Suomea, vaikka korona teki tunnelmista poikkeukselliset jo toisena vuonna peräjälkeen.

Jari Mutanen on Etelä-Savon ely-keskuksen uusi ylijohtaja

Anttolasta kotoisin oleva Mutanen on toiminut aiemmin muun muassa Etelä-Savon ympäristökeskuksessa.

Mikkelissä koulutetaan jälleen digitoinnin ammattilaisia – Kysyntä työelämässä kasvaa jatkuvasti

Haku Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun digitoijakoulutukseen aukeaa toukokuun lopussa. Digitoijien lisäksi hankkeessa koulutetaan digitoinnin asiantuntijoita suunnittelu- ja esimiestehtäviin.

Viitostietä Mikkelistä Juvalle remontoidaan koko kesä

Vehmaan eritasoliittymän silta kunnostetaan ja Mikkelin–Juvan, Juvan–Nuutilanmäen välinen tieosuus päällystetään.

Milloin työikäiset on saatu rokotettua? Viisikymppiset vuorossa pian monella paikkakunnalla – katso isojen kaupunkien aikataulut

Valtaosa suurista kaupungeista on rokottanut vähintään neljäsosan asukkaistaan. Tarkkoja aikatauluja kaikkien työikäisten rokottamisesta on vaikea antaa, sillä rokotteiden saatavuus voi vaihdella nopeastikin.

Uusi kaupunkifestivaali Mikkeliin – Saimaa Sounds järjestetään Mikkelipuistossa

Bilemusiikkiin ja elektroniseen musiikkiin keskittyvä tapahtuma järjestetään 30. - 31.7.

Mikkeli vokottelee etätyöläisiä vakiasukkaiksi kirjeellä: "Asettuminen on todellinen vaihtoehto"

Toiveissa on, että kesämökkiläisiä innostuisi asettumaan seudulle pysyvämmin.

Ihan Mikkelistä -verkkopalvelulle valtakunnallinen palkinto – projektipäällikkö: "Lähtölaukaus syvemmälle yhteistyölle"

5 000 euron palkinto jaetaan tunnustuksena parhaasta yhteiskunnan kehittämiseen tähtäävästä projektista.

Etelä-Savo porskuttaa THL:n rokotustilastojen kärjessä – maakunnassa yksi uusi koronatartunta lauantaina

Pian puolet Puumalan asukkaista on saanut vähintään ensimmäisen rokoteannoksen.

Mikkelissä tilattiin 1 200 pitsaa vähävaraisille ja hyväntekeväisyystempaus auttaa myös paikallista yrittäjää – avunsaaja: "Meille nämä pitsat ovat arjen luksusta"

Mikkelissä ravintoloiden sulkutilan aikaan järjestetty hyväntekeväisyystempaus keräsi toista tuhatta pitsaa vähävaraisille. Keräys auttoi ravintolan pahojen viikkojen yli.

Ruohonleikkuri paloi autotallissa, isommilta vahingoilta vältyttiin

Leikkuri syttyi tuleen polttoaineletkun vaihdon yhteydessä.

Mikkelin Jukureiden maalivahtiosasto uusiksi – Salminen ja Ignatjew verkonvartijoiksi

Mikkelin Jukurit kertoi perjantaina ensi kauden joukkueen peräpään hankinnoista.

Ravintolarajoitusten höllennykset helpottavat, mutta tilanne on silti haastava – mikkeliläinen ravintoloitsija: "Aamuneljään on vielä matkaa"

Essoten alueella ravintolat saavat perjantaista eteenpäin olla auki iltayhteentoista ja tarjoilla alkoholia kymmeneen saakka.

Ylen aamu tänään: Talouden raameista on käyty tiukkaa vääntöä – onko nyt elvytyksen vai sopeutuksen aika? Katso lähetys tästä

Janne Taalas aloittaa CMI:n johdossa. Koronarajoitukset hellittivät ja torikahville pääsee taas. Vieraana myös Kaija Koo.

Saimaan heinäkuinen verkkokielto jakaa hallituksen kahteen leiriin: "Päätös pitäisi saada vaikka äänestämällä", sanoo ympäristöministeri Krista Mikkonen

Kalastajille heinäkuu olisi tärkein kuukausi, suojeluväen mielestä suojelua heitetään hukkaan jos verkkoja lasketaan heinäkuussa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle