Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Paloauton kyljessä ESPL:n teksti.

Rantasalmella paloi hirsinen kesämökki

Veneilijä teki palosta hätäilmoituksen.

Järvikylän kartano Joroisissa.

Joroisten musiikkijuhlat palaa kartanohistorian juurille: konserttien kielinä ranska, venäjä ja ruotsi, kuten seurapiireissä oli tapana

Joroisten musiikkijuhlien konsertteja järjestetään kartanoissa, joihin yleisöllä ei muulloin ole pääsyä.

Etelä-Savon pelastuslaitoksen vene Mikkelin satamassa.

Etelä-Savossa kaksi hukkumiskuolemaa samana päivänä

Rantasalmella hukkui veneilijä ja Pieksämäellä iäkäs uimari.

Nainen lintutornissa kaukoputken ja kiikareiden kanssa.

Rantasalmen eläköityvä kunnanjohtaja Kristiina Järvenpää: "Seuraaja voi saada hyviä tuloksia aikaan"

Tulevat eläkepäivät tuovat Kristiina Järvenpäälle mahdollisuuden käyttää aikaa rakkaaseen lintuharrastukseen.

Kaavin kunnantalo

Kaavin kunnanjohtajaksi on valittu Harri Korhonen

Korhonen toimii tällä hetkellä Rantasalmen kunnan hallintopäällikkönä ja vs. kunnanjohtajana.

Tummia pilviä taivaalla.

Helteen keskelle saattaa singahtaa sade- ja ukkoskuuroja, mutta pilkkihaalareihin ei tarvitse nyt varautua, sanoo meteorologi

Maanantaina lämpötila on kohonnut laajalti yli 30 asteen. Tiistaina voi tulla sade- ja ukkoskuuroja, mutta lämpötila putoaa kuurojen myötä vain hetkellisesti.

Saimaannorppa rantakivellä

Kaikki haluavat nyt nähdä saimaannorpan omin silmin – ennätysvilkkaaseen norpparisteilykesään sovittiin yhteiset pelisäännöt

Norpparisteilyjä järjestetään tänä kesänä ennätysmäärä. Norppaturismin kasvu on vaatinut pelisäännöt norppaystävälliseen matkailuun. Säännöt halutaan nyt tuoda jokaisen Saimaalla liikkujan tietoisuuteen.

Jatkuuko kotimaan matkailu vilkkaana?

Saimaalla on kysyntää luksusmajoitukselle: "Näitä palveluita on opittu käyttämään ulkomailla", sanoo lomakeskuksen yrittäjä

Etelä-Savossa keskieurooppalaiset matkailijat korvaavat jo osittain venäläiset tulijat.

Rantasalmen tuleva kunnanjohtaja Rainer Lestinen ohjaamassa venettä.

Rantasalmen uudeksi kunnanjohtajaksi valittu Rainer Leskinen nöyränä uudesta pestistään: "helpottaa yhteistyön rakentamista, että valinta oli yksimielinen"

Rantasalmen kunnanjohtajan virka tuli auki, kun nykyinen kunnanjohtaja Krisiina Järvenpää ilmoitti jäävänsä eläkkeelle syyskuun alussa.

Jessica Manninen katsoo ikkunasta ulos.

"Kannattaa olla kärsivällinen ja yrittää uudestaan" – Jessica Manninen reputti ylioppilaskirjoitukset, mutta maailma ei loppunutkaan siihen

Tänä keväänäkin noin viisi prosenttia kokelaista kirjoitti hylätyn arvosanan ylioppilaskirjoituksissa. Kyseessä on nuorelle raskas pettymys, jonka käsittelyssä tarvitaan tukea ja apua.

Ordet "omikron" skrivet på tärningar.

Uudesta koronavariantista ei vielä viitteitä Etelä-Savossa

Pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo, että mahdollisen uuden aallon todenäköisyyttä on hankala arvioida, mutta se voi mahdollisesti toteutua loppukesästä tai alkusyksystä.

Clinton-merkkinen mittausalus ajaa järvellä tai merellä.

Savonlinnan, Rantasalmen ja Oravin seuduilla Saimaalla tehdään syvyysmittauksia – Traficom pyytää väistämään mittausalusta

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom uudistaa Vuoksen vesistön merikarttojen tietoja. Mittaukset alkoivat perjantaina 20. toukokuuta Savonlinnan pohjoispuolen vesistöstä.

Aulatyöntekijä Veeti Karjalainen keskustelee Terttu Karjalaisen ja Pirkko Mäkäläisen (oikealla) kanssa Savonlinnan uuden pääterveysaseman pääaulassa.

Savonlinnan uusi pääterveysasema saa asiakkailta kiitosta, mutta kerrosten numerointi hämää – nyt Veeti Karjalainen opastaa oikeaan paikkaan

Keskussairaalan yhteyteen rakennettu uusi pääterveysasema on nyt valmis. Opasteista huolimatta osa asiakkaista on ollut eksyksissä uusissa tiloissa.

Alanyassa hotellin uimaranta

Moni käyttää nyt kesän lomamatkaan enemmän rahaa kuin aiemmin, vaikka hinnat nousevat rajusti – asiantuntija: Ihmiset säästävät nyt muusta elämästä

Matkanjärjestäjien mukaan kesän lomamatkoja myydään jo samaan tahtiin kuin ennen pandemiaa, ja kotimaahan on tulossa kolmas peräkkäinen hyvä matkailukesä. Hintojen kallistuminen ei ole vähentänyt matkustushaluja.

Etelä-Savon pelastuslaitoksen vene Mikkelin satamassa.

KHO: Mikkelin kaupungin maksettava palomestarille yli 50 000 euroa korvauksia varallaolosta

Palomestari ei voinut poistua paloaseman läheisyydestä varallaoloaikanaan arki-iltaisin ja viikonloppuisin.

Imatran tuleva kaupunginjohtaja Ari Lindeman.

Imatran entinen vt. kaupunginjohtaja Ari Lindeman haki Rantasalmen kunnanjohtajaksi – hakijoiden joukossa myös Anu Sepponen

Rantasalmi hakee uutta kunnanjohtajaa, koska kuntaa vuodesta 2008 lähtien johtanut Kristiina Järvenpää on ilmoittanut jäävänsä eläkkeelle.

Nuija kopahtaa pöytään.

Rantasalmen kunnanjohtajan tehtävään ilmaantui 14 hakijaa, kuusi sai kutsun haastatteluun

Kertyneiden vuosilomien vuoksi kuntaa vuodesta 2008 johtaneen Kristiina Järvenpään työtehtävät päättyvät käytännössä jo toukokuussa.

oppilaita ja liitutaulu

Ukraina järjestää pakolaislapsilleen etäopetusta, suurin osa haluaa silti todennäköisesti tavalliseen peruskouluun

Etelä-Savossa on kirjoilla noin 250 ukrainasta paennutta perusopetusikäistä lasta. Heillä on oikeus opetukseen.

Pieni ryhmä kakkosluokkalaisia istuu pulpeteissaan, jotka on järjestetty turvavälietäisyyksille. Luokan edessä opettaja.

Osa ukrainalaisista oppilaista aloittaa koulunkäynnin Etelä-Savossa jo ensi viikolla

Rantasalmella ukrainalaiset oppilaat aloittavat koulunkäynnin ensi viikon maanantaina. Maakunnan kaupungeissakin opetus alkaa viimeistään viikkoa myöhemmin.

Ukrainasta Rantasalmelle saapuneet Hanna Sofiienko ja Elena Kravchenkon. Heidän keskellä tulkkina toimiva Marina Maricheva-Iavorskaya.

Ukrainasta paenneiden rekisteröinti aiheuttaa päänvaivaa kunnissa – pienen ryhmän reissu Rantasalmelta Mikkeliin kesti paperitöineen koko päivän

Etelä-Savossa ainoa rekisteröintipaikka ukrainalaisille on Mikkeli. Poliisi valittaa henkilöstö- ja laitepulaa.

Marjo Isotalus.

Marjo Isotalus menetti vuoden sisällä kaksi lasta – Ylen selvitys: keskenmenon saaneilla traumaattisia kokemuksia hoidosta

Moni keskenmenon kokenut on tyytymätön saamaansa hoitoon terveydenhuollossa. Esiin nousivat erityisesti henkisen tuen puute ja yksin jäämisen kokemukset. Nykyisin valtaosa keskenmenoista hoidetaan kotona.

Ukrainalaisia pakolaisia saapui Przemyslin juna-asemalla Puolassa.

Rantasalmi vastaanottaa ensi viikolla vajaat 50 ukrainalaista naista ja lasta

Kunta kertoo varanneensa saapuvia ukrainalaisia varten kuusi asuntoa. Asuntoja pystytään tarpeen vaatiessa järjestämään lisääkin. Asiasta kertoi ensimmäisenä Savon Sanomat.

Etelä-Savon käräjäoikeuden aula yleiskuvassa. Edustalla penkkejä.

Isännöitsijä kavalsi useiden taloyhtiöiden rahoja Rantasalmella – käräjäoikeus langetti yli vuoden ehdollisen vankeusrangaistuksen

Isännöitsijä kavalsi taloyhtiöiden rahoja vuosien 2012-2020 aikana. Syytetty tunnusti suurimman osan teoista. Käräjäoikeus arvioi teon motiiviksi lisäansioiden hankinnan rikollisin keinoin.

Helsingin Toukolan rantapuistossa hiihdeltiin joukolla helmikuun 2021 alussa.

Koululiikuntaliiton valtakunnalliset hiihtokisat järjestetään Rantasalmella –osallistujia yli 400

Koululiikuntaliiton mestaruuskisoissa kisataan lauantaina perinteisellä hiihtotavalla ja sunnuntaina vapaalla hiihtotavalla. Järjestäjät ovat tyytyväisiä osallistujamäärään.

Tallipäällikkö Jari-Matti Latvla

Savonlinnan keskustassa ajetaan rallia - ennakkosuosikkina Jari-Matti Latvala

Savonlinnan kansallinen ralli on jouduttu pandemian takia kahdesti perumaan, mutta nyt päästään ajamaan lujaa. Mukana on lähes 140 autokuntaa.

Paloauton kyljessä ESPL:n teksti.

Rantasalmella epäonninen tilanne: traktori sekä apuun otettu kaivinkone upposivat järven pohjaan

Pelastuslaitos kertoo jatkavansa tilanteen seuraamista, jotta koneista mahdollisesti vuotava öljy ei aiheuta vahinkoa.

En äldre persons han på ett bord intill en frukost med juice, smörgås och yoghurt,

Sosterin kotihoito on syvissä vaikeuksissa henkilöstöpulan vuoksi, vain välttämättömimmät tehtävät pystytään hoitamaan, uusia asiakkaita tuskin

Sosterin mukaan kaikki liikenevä varahenkilöstö on käytössä. Tilanne korjaantuu vasta, kun saadaan rekrytoitua vakinaisia ja määräaikaisia työntekijöitä lisää.

Porvoo. Vanha kaupunki. Lumikaaos.  30.1.2022

Runsas lumisade aiheutti ojaanajoja ja tieltä suistumisia Etelä-Savossa – poliisi kirjasi viikonloppuna kaikkiaan parikymmentä onnettomuutta

Onnettomuudet olivat tieltä suistumisia, ulosajoja ja peräänajoja. Poliisin mukaan vakavia loukkaantumisia ei sattunut onnettomuuksissa viikonlopun aikana.

Kesämökin laituri.

Rantamökkien hinnat jatkoivat vauhdikasta kipuamista, korona-ajan kuumin mökkibuumi on silti Etelä-Savossakin taittunut

Etelä-Savossa kaava-alueen rantamökkien keskihinta nousi viime vuonna 10 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Haja-asutusalueilla nousu jäi pariin prosenttiin.

Läheltä

Savilahden sillan uudelleenrakentaminen Mikkelissä nostettu Väyläviraston investointiohjelmaan

Koko Suomen investointiohjelma on seuraaville kahdeksalle vuodelle ja talouskehys siinä on reilut kolme miljardia euroa.

Käräjäoikeus ja nuija.

Syyttäjä vaatii isännöitsijälle ehdotonta vankeutta asuntoyhtiöiltä kavalletuista rahoista

Syytteen mukaan varoja on kavallettu useista asuntoyhtiöistä kymmenien tuhansien eurojen edestä.

Sosterin johtaja Panu Peitsaro.

Keskusta selkeään aluevaalivoittoon Etelä-Savossa – Panu Peitsaro Liike Nytin listalta valtakunnan tason ääniharavaksi

Koko maassa kokoomus voitti vaalit, mutta Etelä-Savossa voittaja oli kuten ennenkin keskusta. Kokoomuksen edelle kiilasi myös SDP, vaikka se hieman kannatustaan menettikin.

Kaksi vapaaehtoista kolaa norpalle apukinosta.

Saimaannorpan apukinos on muodoltaan kuin kahdeksanmetrinen vuokaleipä – vapaaehtoisten kolaamat pesäpaikat ovat lajille elintärkeitä

Saimaannorppa tarvitsee toista metriä paksuisen kinoksen pesäkseen. Aina lunta ei ole tarpeeksi, ja silloin pesintää auttavat vapaaehtoisten kolaamat apukinokset.

Etelä-Savon vaaliteltta

Etelä-Savon vaaliteltta: Kahden Etelä-Savon aluevaltuutetun paikkajärjestys ratkaistiin arpaa heittämällä | Tässä ovat uudet aluevaltuutetut

Yle seuraa aluevaaleja Etelä-Savon näkökulmasta tässä päivittyvässä artikkelissa. Voit osallistua keskusteluun chatissa!

Mies ja nainen kävelemässä Hotel & Spa Resort Järvisydämen ulkoilureitillä, hotellin vastaanotto taustalla.

Lomakohteissa varauskirjat miltei täynnä vaikka koronatilanne pahenee – kotimaan kohteet kiinnostavat suomalaisperheitä

Koko Etelä-Savon maakunta ja Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alue ovat koronan leviämisalueita. Paheneva koronatilanne ei näyttäisi vaikuttavan vuodenvaihteen matkailuun Etelä-Savossa ja Keski-Suomessa.

Läheltä

Viikonloppuna useita onnettomuuksia Etelä-Savossa – Savonlinnassa auto kahtia törmäyksen voimasta

Talvikelien myötä onnettomuuksia on sattunut Etelä-Savossakin tavallista enemmän.

Kolme lääkäriä kävelee kadulla.

Sosterissa etsitään lääkkeitä sitkeään lääkäripulaan: "Tilanne on erittäin huono", yli puolet erikoissairaanhoidon vakiviroista täyttämättä

Kuntayhtymähallitus päätti tiistaina ottaa käyttöön uusia keinoja lääkäreiden houkuttelemiseksi. Vastaavia keinoja käytetään jo nykyään Etelä-Savon Essotessa.

Särkikaloja veneenpohajlla.

Ammattikalastaja Tarmo Tolvanen on pyytänyt uransa aikana kymmenen miljoonaa kiloa särkikaloja

Hoitokalastusta työkseen tekevä Tolvanen on syksyisin järvellä kahdeksan tuntia päivässä, kuutena päivänä viikossa. Eikä työ silti tule valmiiksi.

Graafinen kartta Etelä-Suomesta, jossa näkyy onnettomuuspaikka rastilla.

Iäkäs jalankulkija jäi rekan alle ja menehtyi Rantasalmella

Etelä-Savossa Rantasalmen keskustassa on tapahtunut kuolemaan johtanut liikenneonnettumuus torstaiaamuna. Poliisi epäilee ajoneuvoyhdistelmän kuljettajaa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kuolemantuottamuksesta.

Läheltä

Kunnanhallitus haluaa Rantasalmelle uuden paloaseman – mallia otetaan Sulkavalta

Kunnanhallitus ehdottaa, että Rantasalmelle rakennetaan uusi paloasema. Budjetti olisi noin 2,1 miljoonaa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle