Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kokoomuksen Marttinen: Perussuomalaisten jarrutus on vastuutonta

Perussuomalaisten tapa jarruttaa EU:n elpymispaketin käsittelyä eduskunnassa on kansanedustaja Matias Marttisen (kok.) mielestä vastuuton. Marttinen korostaa, että perussuomalaisten toiminta estää muiden tärkeiden asioiden käsittelyä.

Valkoposkihanhista pyritään eroon häätämällä ja houkuttelemalla – kaikki vinkit toimivista keinoista toivotetaan tervetulleiksi

Raumalla pohditaan parhaillaan, miten valkoposkihanhia voisi häätää lain sallimissa rajoissa puistoista, urheilukentiltä ja uimarannoilta. Porissa puolestaan pohditaan, muuttaisivatko linnut kauemmas keskustasta houkuttelun avulla.

Suomen mestaruus sai Lukko-legendat kyyneliin – maailmanmestari kehui urheilujohtoa ja Pekka Virtaa: "Äärettömän laadukasta"

Lukko-legendat Janne Niskala ja Jari Torkki liikuttuivat kasvattajaseuransa Suomen mestaruudesta. Kaksikko kertoo, millainen merkitys mestaruudella on raumalaisille.

Laiterikko viivästyttää koronatulosten saamista Satakunnassa

Koronan testauksessa käytettävä laite on rikkoutunut Porissa Satasairaalan laboratoriossa. Testitulosten saaminen voi viivästyä vuorokaudella normaalista. Raumalla testilaitteet toimivat tavalliseen tapaan.

Analyysi: Järki unohtui Lukon mestaruuden juhlijoilta

Raumalla juhlittiin tiistaina ensimmäistä jääkiekkomestaruutta lähes 60 vuoteen. Juhlijoita kokoontui sankoin joukoin Rauman keskustaan koronamääräyksistä piittaamatta. Toimittaja Antti Laakso arvioi, että järjen käyttö unohtui juhlijoilta.

Kultajuhlat jatkuvat kanaalin rannalla – katso tunnelmat Rauman Lukon kunniakierrokselta ja fanien dagen efter -riemua

Tuoreet kultamitalistit kiersivät kannattajiensa joukossa ympäri Raumaa lava-autolla, kiertue saapui kuuden maissa tervehtimään torille kertynyttä väkeä. Yle seurasi mestaruusjuhlien jatkoa suorassa lähetyksessä.

Poliisi salli jääkiekkofanien massakokoontumisen Raumalla: "On ymmärrettävää, että mestaruus on ison juhlan paikka"

Arviolta muutama tuhat henkilöä kokoontui juhlimaan Rauman Lukon suomenmestaruutta tiistai-iltana ja koronarajoitukset unohtuivat.

Kuinka raumalaisten 58 vuotta kestänyt tuskainen odotus loppui? Asiantuntija kertoo Suomen mestaruuden taustat

Rauman Lukko juhlii jääkiekon SM-liigan mestaruutta. Yle Urheilun asiantuntija Juha Juujärvi kertoo, miksi. 

Porin ja Rauman teatterit eivät halua striimata näytöksiään – suhde yleisöön rakennetaan läsnäololla

Moni Suomen teattereista on hakenut striimeistä apua yleisön tavoittamiseen koronaepidemian aikana. Lipputulot ovat kuitenkin jääneet pääosin vähäisiksi.

Rauman seurakunta soittaa kirkonkelloja Lukon mestaruuden kunniaksi

Rauman Pyhän Ristin kirkon kellot ja myös Haappusten kirkon kellot soittavat juhlasoiton tänään kello 14.

Pudotuspelien arvokkain pelaaja Eetu Koivistoinen herkistyi haastattelussa – paljasti Pekka Virran viisaiden sanojen merkityksen

Lukon joukkueen yksi suurimmista sankareista, Eetu Koivistoinen herkistyi Yle Urheilun haastattelussa, kun joukkue oli juuri aikeissa lähteä Turusta bussilla kohti mestaruuskaupunkia.

Kommentti: Lukon mestaruusjuhlat palauttivat mieleen kohtaamisen Pekka Virran kanssa – kyyneleitä oli vaikea pidätellä

Ilman Pekka Virtaa kanalin vesi olisi saanut Raumalla virrata vielä pitkään ennen Lukon seurahistorian toista kultaa. 27 päivää teho-osastolla olleen valmentajan paluu vaihtoaitioon oli mestaruudessa tärkeä tekijä, kirjoittaa toimittaja Jussi Paasi.

Kultaa tuli! Rauman Lukon vuosikymmenien odotus on päättynyt – dramaattisen toisen erän salamamaalit ratkaisivat mestaruuden

Rauman Lukko ei suostunut enää venyttämään liigakautta viidenteen finaaliotteluun, vaan huuhtoi kultaa kolmannella TPS-voitollaan. 

Lukon mestaruusunelma on enää voiton päässä – TPS törmännyt finaaleissa raumalaispuolustukseen

Rauman Lukko on lähellä ensimmäistä jääkiekon Suomen mestaruuttaan sitten vuoden 1963. Kolmannessa finaalissa Lukko taisteli 3–1-voiton ja siirtyi loppuottelusarjassa 2–1-johtoon. Raumalaisilla on ensimmäinen mahdollisuus Kanada-maljaan tiistaina.

Talletustilien kustannukset rasittavat Raumaa – kaupunki siirtämässä rahaa tileiltä sijoitusrahastoihin

Talletuskorkojen painuminen negatiivisiksi on Rauman kaupungille menoerä. Rahaa talletusmaksuihin kuluu vuodessa noin 30 000 euroa. Tavoitteena on nyt pienentää kustannuksia ja siirtää rahaa turvallisina pidettyihin sijoitusrahastoihin.

TPS teki odotetun peliliikkeen: Karri Rämö palaa maalille

Jääkiekkoliigan finaalien avauksessa loistanut Karri Rämö palaa TPS:n maalille Lukkoa vastaan pelattavassa kolmannessa liigafinaalissa. Ottelu starttaa Turussa kello 16.00.

Kommentti: Turkulainen baarimikko havahtui outoon tilanteeseen – tiistaina on pakko lähteä Raumalle, vaikka SM-liigan finaali pelataan Turussa

Jos TPS:n kannattaja haluaa kokea omassa kotikaupungissaan pelattavan finaaliottelun huuman yhdessä muiden kanssa, on suunnattava Raumalle, kirjoittaa toimittaja Jussi Paasi. 

TPS joutui Lukon mankeliin toisessa liigafinaalissa – Eetu Koivistoisen osuma siivitti raumalaisten näytöstä

Rauman Lukko laittoi vauhtirallin päälle jääkiekkoliigan toisessa finaalissa ja nujersi ylivoimaisella tavalla TPS:n maalein 4-0. Vauhdikas lopputtelusarja tasoittui 1-1:een. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

Kuuntele tallenne 2. kiekkofinaalista – Lukko jätti TPS:n jalkoihinsa

Rauman Lukko ja TPS pelasivat jääkiekon SM-liigan toisessa loppuottelussa. Kuuntele Yle Puheen kiekkolähetyksen tallemne.

Karejev korvaa Rämön TPS:n maalilla toisessa liigafinaalissa – Lukolta Pospisil pelikiellossa

TPS:n maalilla toisessa liigafinaalissa pelaa Andrei Karejev. Hienosti viime peleissä pelannut Karri Rämö on tällä kertaa luukkuvahtina. Lukolta on sivussa pelikiellon saanut kakkosketjun slovakkihyökkääjä Kristian Pospisil.

Kommentti: Rauman Poikasoittokunta tykitti kasarihitin hyytävässä tihkusateessa – siihen tiivistyi koko kylän suuri unelma

Kolmen minuutin komeaan esitykseen tiivistyi kaikki se, mistä Raumalla on nyt kyse, kirjoittaa toimittaja Jussi Paasi. Voit katsoa esityksen artikkelin kuvaa klikkaamalla.

Kuuntele Puheen tallenne 1. kiekkofinaalista: Raimo Helmisen TPS viihtyi mainiosti Äijänsuolla

Jääkiekkoliigan finaalihuipennusta pystyi jännittämään Yle Puheen taajuudella. TPS oli terävämpi ensimmäisessä loppuottelussa maalein 4-1 Äijänsuolla.

"He ovat omasta mielestään kuolemattomassa iässä" – vakavasta koronataudista toipuvalta Pekka Virralta painava viesti Lukon pelaajille SM-finaaleihin

Rauman Lukon päävalmentaja Pekka Virta valmentaa toista kertaa urallaan jääkiekon SM-liigan finaaleissa. Hän korostaa pelaajilleen finaalien ainutkertaisuutta, kun ottelusarja alkaa perjantaina Turun Palloseuraa vastaan.

Sata tuhatta euroa taas jaossa – Lönnströmin taidemuseo etsii uutta nykytaidetekijää

Raumalaismuseo on tukenut nykytaiteen tekemistä tällä tavalla vuodesta 2015 lähtien.

Lukon toive yleisön saamisesta peleihin elää – ratkaisu huomenna?

Alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä kertoo, että se kokoontuu ylimääräiseen istuntoon perjantaina. Tarkoitus on keskustella tapahtumien yleisömäärien rajoituksista, kun Satakunta on siirtynyt koronaepidemian perustasolle.

Eura, Eurajoki ja Nakkila koronan leviämisvaiheessa, muu Satakunta epidemian perustasolla

Satakunnan koronatilanne on edelleen varsin rauhallinen. Muu maakunta on epidemian perustasolla, mutta Eura, Eurajoki ja Nakkila ovat leviämisvaiheessa. Kokemäen tilanne on rauhoittunut.

Rauman Pitsiviikko järjestetään heinäkuussa – lopullinen toteutustapa selviää alkukesän aikana

Rauman Pitsiviikko järjestetään heinäkuun puolivälissä. Perinteisen kaupunkifestivaalin toteutuksessa varaudutaan kuitenkin muutoksiin, kunnes heinäkuun kokoontumisrajoitukset ovat selvillä.

HKScan pienensi tappioitaan – miljoonainvestointi Raumalle onnistui koronapandemian keskelläkin

Taloudellisten vaikeuksien kanssa paininut elintarvikeyhtiö HKScan onnistui taas parantamaan tulostaan.

Satakuntatalo remonttiin – osakunta toivoo tukea maakunnasta: "Talo on Satakunnan eteläisin kylä"

Vuonna 1952 valmistunut Satakuntatalo sijaitsee Helsingin keskustassa. Se toimii asuntolana ja osakunnan toiminnan keskuksena.

Rauma luo puitteita valtakunnalliseksi joulukaupungiksi – Vanhan Rauman pihat auki joulun aikaan?

Rauman tavoitteena on houkutella matkailijoita myös joulukaupunkina.  

Lukko yrittää avata Rauman kiekkofinaalit yleisölle – viranomaisten päätös ratkaisee

Rauman Lukko toivoo, että jääkiekon finaaliotteluihin voitaisiin ottaa hieman yleisöä. Seura toivoo viranomaisten lieventävän kokoontumisrajoituksia keskiviikkona. Satakunnan koronatilanne on parantunut, ja maakunta on koronan perustasolla.

Lukko ja TPS kohtaavat jääkiekkoliigan finaalissa – tapasimme faneja, joiden usko omiin joukkueisiin on kova

Lukko ja TPS aloittavat taistelun mestaruudesta perjantaina. Raumalaisjoukkueen edellisestä ja ainoasta mestaruudesta on lähes 60 vuotta, TPS juhli viimeksi vuonna 2010. Fanit odottavat jo kuumeisesti, että kiekko putoaa jäähän.

Mikko Petman siivitti Lukon ja Eemil Viro TPS:n liigafinaaleihin – raumalaisten 33 vuoden odotus ohi

Lukko ja TPS ovat selviytyneet jääkiekkoliigan finaaleihin välierävoitoin 3-1. Ratkaisumaaleista vastasivat 19-vuotiaat nuoret miehet.

Rauma myymässä pitsihuvilan Petäjäksestä – talo huokuu porvarillista ja kommunistista historiaa

Petäjäksessä sijaitseva Rientola valmistui alun perin yksityiskäyttöön, mutta myöhemmin sen sai haltuunsa suomalainen laitavasemmisto. SKDL:läisten jälkeen omistajaksi tuli Rauman kaupunki. Kaupunginhallitus päättää talon myymisestä kauppaseuralle.

Tapparan ryhtiliike tasoitti välieräsarjan – Lukko menetti johtoaseman ja kadotti maalivainunsa

Tappara nosti tasoaan ja pystyi tasoittamaan jääkiekkoliigassa Lukko-välieräsarjan 1-1:een.

Tappara voitti Lukon, TPS upotti HIFK:n – Yle Puheen Jääkiekkokierroksen lähetys on käynnissä, kuuntele suorana tästä

SM-liigan välierät jatkuvat. Yle Puheen Jääkiekkokierroksen lähetys alkaa kello 16.45. Lähetystä pääset kuuntelemaan tämän artikkelin kautta. Lukko ja Tappara kohtaavat kello 17 alkaen, HIFK–TPS alkaa kello 18.30.

Metsä Fibren Rauman jättisahalle ei tule varastoja – valmis sahatavara kuljetetaan paketoituna suoraan satamaan

Metsä Fibren uusi mäntysaha valmistuu Raumalle ensi vuonna ja sen tuotanto menee pääasiassa vientiin. Metsä Fibre on tehnyt sahatavaran operoinnista sopimuksen satamaoperaattori Euroports Finlandin kanssa.

Lähes koko Satakunta palasi koronaepidemian perustasolle – tilanne yhtä hyvä viimeksi tammikuussa

Satakunta on taas koronaepidemian lievimmällä tasolla eli perustasolla. Kokemäki ja Eura ovat kuitenkin leviämisvaiheessa. Rajoituksia aletaan purkaa vähitellen. Esimerkiksi ravintolat saavat huomisesta alkaen olla auki pidempään.

Kerrostalon väestösuojassa paloi Raumalla – asukkaat evakuoitiin

Nopeasti sammutetussa tulipalossa vältyttiin henkilövahingoilta. Poliisi tutkii palon syttymissyytä.

Raumalle voidaan kutsua uusi kaupunginjohtaja Hyvinkään tapaan – KH:n puheenjohtaja Kalle Leppikorpi: "Pidän sitä erittäin todennäköisenä"

Raumaa vajaan vuoden johtanut Johanna Luukkonen valittiin eilen Hyvinkään johtoon. Hän ei hakenut kaupunginjohtajan virkaa, mutta antoi siihen suostumuksensa.

Rauman kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen valittu Hyvinkään johtoon

Johanna Luukkonen palaa kotiseudulleen Hyvinkäälle ja seuraa eläkkeelle jäävää kaupunginjohtaja Jyrki Mattilaa. Raumalla hän on toiminut kaupunginjohtajana alle vuoden. Rauma joutuu etsimään nyt uuden kaupunginjohtajan.

Rauman satamalle uusi toimitusjohtaja

Tehtävässä aloittaa 44-vuotias Janne Virta, joka seuraa eläköityvää Hannu Asumalahtea.

Hallinto-oikeus: Merimetsojen ja harmaahaikaroiden suojelu estää Rauman satamaa rakentamasta pengertietä

Uutta tieyhteyttä haluttaisiin käyttää Rauman sataman laajennukseen.

Demarien ex-kansanedustaja Reijo Kallio tekee paluun vaaleihin Raumalla

Kallio asettuu ehdolle kuntavaaleissa, ensimmäistä kertaa elämässään.

Satakunnan koronatilanne parantunut – perustaso lähestyy jo lukuunottamatta Euraa ja Kokemäkeä

Satasairaala korostaa, että tilanne voi myös pahentua nopeasti uudestaan.

Rauman kaupungintalon tornista soi 80-luvun hevi, jos Lukko voittaa jääkiekon pudotuspeleissä

Kaupunki aikoo kunnioittaa kiekkojoukkue Rauman Lukon voittoja soittamalla joukkueen maalilaulua The Final Countdown.

Kesän päällystystyöt ovat alkamassa – rahat tiukassa

Satakunnassa päällystystöitä tehdään muun muassa valtatiellä 8 Porin ja Luvian välillä.

Golfista kasvoi korona-ajan ennätyslaji eikä suosio näytä taittumisen merkkejä – toiminnanjohtaja: "Buumi kiihtyy entisestään"

Viime vuonna Suomen Golfliitto sai 8 000 uutta jäsentä, joista yli puolet on alle 30-vuotiaita.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle