Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kari Enqvistin kolumni: Ennen miehet olivat miehiä ja luuserit luusereita, eikä tämä asetelma ole mihinkään muuttunut

Meillä jokaisella on vastuu maailmasta ja toisistamme. Vain luuseri sanoutuu joukosta irti, kirjoittaa Kari Enqvist.

Legendaarinen keikkapaikka Lallis tekee comebackin tänään – kerro muistosi bussimatkoilta, metsähengailuista tai parhailta keikoilta

Legendaarinen keikkapaikka Köyliön Lallintalo eli Lallis eli kulta-aikaansa 80-luvulla. Lalliksen toinen tuleminen on saanut ihmiset innokkaana odottamaan uusia keikkailtoja.

Wigwam ja Kolmas Nainen esiintyvät Ilovaarissa

Joensuun Ilosaaressa kuullaan heinäkuussa kotimaisia rockyhtyeitä 1960-luvulta 1980-luvulle.

Oletko huumorin knoppitietäjä? Tee huumoritesti ja paljasta tietoutesi!

Tee huumoritesti ja jaa koko maailmalle kuinka paljon tiedät

Etsitään: puuttuvia Lista Top 40 -jaksoja!

Onko sinulla arkistosta puuttuva Lista Top 40 -jakso?

Annika Eklund, Anna Hanski, Sani ja Juhani Laitala ensi kesänä Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan Uuden Kesäteatterin ensi kesän näytelmä on Suklaasydän. Näytelmä tuo Hämeenlinnaan muun muassa tuttuja laulajia.

Amatööriavustajat sitovat kesäteatterin kiinni kaupunkiin

Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri haluaa sitoa teatteria aikaisempaa tiiviimmin kaupunkilaisiin ja ympäröivään yhteisöön. Kesän kaupunginpuiston esitykseen etsitään parhaillaan avustajia eri-ikäisistä teatterinharrastajista.

8,000 march against gov't austerity plans in Helsinki

An estimated group of 8,000 people gathered in Helsinki on Saturday to demonstrate against the government's proposed austerity measures and budget cuts. The group formed an impressive kilometre-long procession as it moved through the capital city. Many of the protesters said they want the country's leaders to change their ways, others are demanding that they resign outright.

Kilometrin mittainen mielenosoittajien joukko vastusti leikkauksia Helsingissä – "Hallituksen pitäisi tajuta erota"

Helsingin läpi on marssinut lauantaina jopa kilometrin mittaiseksi kasvanut ihmisjoukko. Mukana 8 000 ihmisen kulkueessa on ollut niin nuoria kuin vanhojakin. Mielenosoittajien viesti on selvä: hallituksen pitäisi muuttaa linjaansa.

Koomikko haluaa tarjota unohduksen – "Kun eletään vaikeita aikoja, koomikolle on tilausta"

Koomikon tärkein tehtävä on olla hauska ja vasta sen jälkeen tulee kaikki muu, sanoo Mikko Kivinen. Vaikka huumorin on oltava jollain tasolla ajassa kiinni, ei yleisö välttämättä jaksa huvittua ajankohtaisista keskustelunaiheista.

Mikko Kivinen muistaa ikuisesti roolinsa kissankusenhajuisena seetripuuna

Lapinlahden linnut -yhtyeestä ja lukuisista tv:n huumorisarjoista tunnettu näyttelijä Mikko Kivinen starttaa syyskuun puolivälissä 35-vuotisjuhlakiertueelle. Monologiesitys "Kivinen tie" kertoo koomikon kommelluksista teatterin liepeillä.

Kivinen juhlii lavan ulkopuolisia muistellen: "Aika raadollisilla kuvioilla on menty"

Viihdetaiteilija Mikko Kivinen aloittaa juhlakiertueensa tällä viikolla Porista. Rakastettu näyttelijä näkee, että nimenomaan lavan ulkopuolella sattuneet kommellukset ovat tehneet hänen urastaan ikimuistoisen. Eli mitä tapahtuikaan Riitta Havukaisen kanssa kammottavassa kaksiossa Imatralla?

Kenen vika, jos ei Syntipukki vedä kansaa kesäteatteriin?

Syntipukki Frans Esko Ylermi Adalbert Koikkalainen kantaa harteillaan tavaratalon henkilökunnan töppäykset ja asiakkaiden kiukunpuuskat. Onkohan sitten Mikko Kivisen vika, jos Hämeenlinnan Uuden Kesäteatterin Syntipukki ei tuo kansaa katsomoon?

Klassikkonäytelmän avulla kesäteatteri uuteen nousukiitoon Hämeenlinnassa

Hämeenlinnassa haetaan uutta potkua kesäteatteritoimintaan klassikkonäytelmän avulla. Pari vuotta talousahdinkosuossa rämpinyt Hämeenlinnan Kesäteatteriyhdistys meni konkurssiin syksyllä. Nyt asialla on uusi Tuotantoyhtiö Iltama Oy, jonka vetovastuussa on Otto Kanerva.

Selfie-mies, nettiperhe ja klassikot tiristävät pikkujouluväen nauruja

Pikkujoulusesonkiin kuuluvat illallisten ja tanssitahtien lisäksi teattereiden jouluhupailut. Kajaanin kaupunginteatterin ja suomussalmelaisen teatteri Retikan joulunumerot imevät huumoria niin ajattomista vitsien aiheista kuin myös ajan ilmiöistä.

Tankki täyteen -kesäteatteri Oulussa yleisömenestys

Mikko Kivisen tähdittämä komedia Tankki täyteen yltänee 20 000 katsojaan. Pääroolissa esiintyvä Kivinen nauttii jopa parintuhannen katsojan näytöksistä, sillä yleisön reaktiot vaihtelevat illasta toiseen näyttelijöiden improvisointien mukaan.

Kajaanin teatterissa iloitellaan Lapinlahden Lintujen hengessä

Vappukonsertti 2014 järjestetään Kajaanin kaupunginteatterissa 31. kerran, ja tällä kertaa näyttelijä Kari Suhosen johdolla. Hän myös valitsi tämän kevään teeman kolmeen Vappukonserttiin.

Juhlittu Jokeri-legenda oli itsekäs - "Turha odotella mitään syöttöjä"

Yle Puheen kiekkoasiantuntija Juha Lind muisteli lähetyksessä aikakauttaan Petri Variksen rinnalla ja kertoi yhden kuvaavan tarinan illan sankarista.

Etsinnässä Kemin hauskin tyyppi!

Ei naurata yhtään! -tapahtuma etsii Kemin hauskinta tyyppiä. Lupaavaa imitaattoria, aloittelevaa stand up -kykyä tai muuten vain erityisen hyvää vitsiniekkaa etsitään marraskuun alussa järjestettävässä tapahtumassa Kemissä.

Sedät eivät jaksa heilua - Lapinlahden Linnut lopettaa

Suomalaisia pitkään viihdyttänyt yhtye järjestää jäähyväiskiertueen ensi keväänä. "Lapparit" täyttävät samalla 30 vuotta.

Tangomarkkinoiden finalistit valittu

Semifinaalit ratkesivat Turussa. Jatkoon pääsi muun muassa viihdetähti Tapio Liinoja.

Liinoja vakuuttaa: Tango ei ole himmentänyt järkeäni

Moni on ihmetellyt, miksi tunnettu näyttelijä ja laulaja Tapio Liinoja on lähtenyt tavoittelemaan tangokuninkaan titteliä. Liinojan mukaan hänen järkensä valon ei tarvitse pelätä himmentyneen, vaikka vanhempi tanssimusiikki ja tango vievätkin nyt miestä mennessään.

Tangomarkkinoilla kisaa tänä vuonna tunnettuja nimiä

Tangon taikaa tulkitsemaan ovat tänä vuonna lähteneet myös yllättävät musiikin ammattilaiset. Tangomarkkinoiden ensi maanantaina alkavassa nettiäänestyksessä pääsee kuulemaan muun muassa näyttelijä-laujajien Janus Hanskin ja Tapio Liinojan karsintakiertueella tallennettuja esityksiä.

Viisi satakuntalaista jatkoon tangokarsinnoissa

Viisi satakuntalaista on valittu jatkoon tangomarkkinoiden karsinnoissa. Netissä käytävään äänestykseen ovat selvinneet Marika Haavisto Ulvilasta, Marianne Kankaanmäki Porista, Piia Päivike Raumalta, Sini Tuomisalo Porista ja Kim Willman Porista. Lisäksi kilpailussa nähdään Vampulasta lähtöisin oleva tunnettu näyttelijä ja laulaja Tapio Liinoja.

Maire Gullichsen ja Mikko Kivinen Porin Teatterissa syksyllä

Maire Gullichsenin kasvutarina värittää Porin Teatterin syksyä. Helena Anttosen ohjaama kantaesitys Maire seuraa nuoren naisen matkakertomusta Noormarkun Havulinnasta Helsingin kautta Pariisiin, Välimerelle ja takaisin. Mairen jälkeen lavan valloittaa brittihuumorin kyllästämä Hulvaton hotelli. Farssin ohjaa viihteen monitaituri Mikko Kivinen.

Pakkoliitokset yhä rajummiksi: Pohjanmaa osaksi Ruotsia?

Lapinlahden Lintujen karttauudistustoimikunnan jo vuonna 1990 tekemä Suomen uusjako leviää videona netissä. Ehdotuksen mukaan Etelä- ja Keski-Pohjanmaa liitettäisiin ”tarpeettomina” Ruotsiin. Toimikunnan presentaation mukaan ratkaisu nostaisi älykkyysosamäärää sekä Suomessa että Ruotsissa.

Juicen shortsit muistetaan Discolandissa

Lestijärven Discoland oli oli suosituimpia keskipohjalaisia tanssipaikkoja 1980-90-luvun taitteessa. Nykyisin rakennus seisoo tyhjillään ja hylättynä, mutta muistoissa elävät tuhannet tarinat.

Helsingin Ylioppilastalot täyttävät pyöreitä vuosia

Vanha ja Uusi ylioppilastalo täyttävät perjantaina molemmat pyöreitä vuosia. Satavuotias Uusi ylioppilastalo toimii edelleen osakuntakäytössä.140-vuotias Vanha toimi 1980-luvulla paitsi suosittuna kuppilana, myös mm. Lapinlahden linnut -ryhmän kotipesänä.

Saimaannorpan paluu -gaala Lappeenrannassa

Saimaannorpan suojelutyön tukemiseksi vietetään tänään gaalailtaa Lappeenrannassa. Tilaisuuden järjestää Saimaan norppaklubi Raija ja Ossi Tuuliaisen säätiön tuella.

Onni pettää

”Onni täällä vaihtelee.”, lauloi Lapinlahden Linnut aikanaan. Ralli kertoi autokuski Onnista. Kävin hiljan katsomassa upean Prinsessa-elokuvan ja sen innostamana kaivoin levyhyllystäni Lintujen vanhan vinyylin. Leffan ja bändin tuntevat löytävät kaiketi asiayhteyden.

Millaisen pureman Monty Python jätti suomalaisiin komediantekijöihin?

Suomalaiset komediaihmiset kertovat Monty Pythonista.

Mikko Kivinen arvostaa vapaudentunnetta

Näyttelijä on onnistunut yhdistämään työn ja loman mitä nautittavimmalla tavalla.

Spelien esiintyjät selvillä

Eteläpohjalaiset Spelit järjestetään tänä vuonna Lapualla elokuun ensimmäisenä viikonloppuna. Kulttuurikeskus Vanhassa Paukussa pidettävien Spelien esiintyjät on nyt julkistettu.

WSOY:n kriisipalaveriin saapui kaksi kirjailijaa

Kustannusyhtiö WSOY:n toimitusjohtajan Anna Baijarsin maanantaina järjestämään kriisipalaveriin saapui kaksi kirjailijaa. Tapaamiseen saapuivat näyttelijä ja sanoittaja Tapio Liinoja sekä saksalaissyntyinen toimittaja ja ohjaaja Roman Schatz.

Lapinlahden Linnut: Kärttynä esiintyy

Mikko Kuustonen esittelee suositun mieskansanlauluyhtyeen.

Lapinlahden Linnut: Palkinto

Duunarin mielialaa kohennetaan komealla mitalilla.

Lapinlahden Linnut: Nummisuutarit Karaoketeatterissa

Entäpä jos karaokea sovellettaisiin myös teatteriin?

Lapinlahden Linnut: Imurikauppias

Pölynimureita tarjoava myyntiedustaja keskeyttää lepopäivän.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle