Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Useat teknologiayhtiöt ovat kieltäneet politiikasta keskustelun työpaikalla – Suomessa aihe ei ole noussut esille

Piilaaksossa käydään kiivasta keskustelua poliittisen puheen asemasta työpaikoilla. Monet yritysjohtajat ovat sitä mieltä, että keskustelu häiritsee ydintoimintaa. Työntekijät pitävät keskustelua tärkeänä keinona yrityksen arvojen määrittämisessä.

Nokia investoi isosti Ouluun ja rakentaa uudet tilat 2 300 työntekijälle – kahdeksan hypermarketin kokoinen alue maksaa yli kuusi miljoonaa

Oulun kaupunki myy uusia tiloja varten tarvittavan tontin Nokialle noin kuudella miljoonalla eurolla.

Facebookin uutispimentoon johtanut lakialoite lähellä lopullista hyväksyntää – Tästä Australian kiistellyssä laissa on kyse

Australian lakialoitteessa on pohjimmiltaan kyse koko internetin perusolemuksesta ja siitä, voidaanko maailmanlaajuista tietoverkkoa pyörittää vuosikymmeniä vanhojen ideologioiden pohjalta.

Toimittaja Senja Larsenilla on vahva valmius tarttua jatkuvasti uusiin asioihin

Senja Larsenin mielestä itseään ei pidä rajoittaa.

Pohjoiskarjalaiselta maatilalta pyöritetään nyt amerikkalaisen somejätin VIP-suhteita ja start-upia – Suomesta voisi tulla huippuosaajien etätyöparatiisi

Facebookin, Googlen ja muiden teknologiayhtiöiden toimistot tyhjenevät osaajista. Voisivatko he tulla Suomeen? Juttu on julkaistu syyskuussa 2020.

Koronapandemia kiihdyttää iäkkäiden verkko-ostajien "hopeista tsunamia" – startup-sijoittaja kosiskelee Piilaakson unohtamaa ikäryhmää

Ikäihmisten määrä ja netinkäyttö kasvaa, mutta heille räätälöityjä sovelluksia ja sivustoja on tähän mennessä vielä melko vähän.

Uusi tekoäly hämmästyttää: kirjoittaa uskottavasti mitä vaan – suomalaistutkija: “Tuottaa puppua, joka näyttää oikealta”

Koneoppimisen tutkija muistuttaa, ettei uusi työkalu GPT-3 ymmärrä hypestä huolimatta kirjoittamaansa. Tekstiä tuottavan koneen pelätään lisäävän valeuutisia.

Clubhouse on Piilaakson puhutuin uusi some – sovelluksessa voi päästä juttelemaan julkkisten kanssa

Muutaman tuhannen käyttäjän sovellus arvioitiin juuri 100 miljoonan dollarin arvoiseksi.

Jukka Niva: Kun Google määritti Ylen uutiset vahingollisiksi

Pari viikkoa sitten Yle.fi-sovellus poistettiin yllättäen Googlen sovelluskaupasta. Googlessa ilmeisesti robotit olivat tulkinneet, että sovellus voisi olla huijaus tai jotain muuta kauheaa, kirjoittaa Yle News Labin päällikkö Jukka Niva blogissaan.

Kooste Ylen lukujuttuja sinulle, joka kaipaat pääsiäisenä lepotaukoa koronauutisista – syventäviä tarinoita ja ihmisiä, jotka eivät kaihda vaikeita teemoja

Koostimme tähän artikkeliin aiemmin julkaistuja Ylen juttuja. Aiheet vaihtuvat tietoja lavertelevista kännyköistä mieheyden pohdiskeluun.

Twitterin toimitusjohtajan lähtölaskenta alkoi – Piilaaksossa seurataan sijoitusyhtiön valloitusyritystä jännittyneinä

Nelisen prosenttia Twitteristä hankkinut sijoitusyhtiö Elliott Management yrittää kammeta toimitusjohtaja Jack Dorseyn ulos tämän perustamasta yhtiöstä.

Kopioi/liitä-komennon keksijä Larry Tesler on kuollut

Pitkän uran Applella tehneen Teslerin ansiosta nykytietokoneiden käyttäminen ei ole kamalaa.

Yksi lounas maailman rikkaimman miehen kanssa muutti Sami Inkisen elämän – nyt hän on monimiljonääri

Ruokolahdelta maailmalle ponnistanut Sami Inkinen johtaa jo toista miljoonaluokan yritystä. Juttu on julkaistu helmikuussa 2020.

Googlen perustajat astuvat syrjään, mutta säilyttävät vallan

Larry Page ja Sergey Brin päättivät väistyä johtopaikoilta samalla, kun teknologiayhtiöiden mukanaan tuomia muutoksia yhteiskuntaan on alettu tarkastella yhä kriittisemmin.

Mona Mannevuon kolumni: Haluaisimme ratkaista ihmiskunnan viheliäiset ongelmat nopeasti ja halvalla, ja se tekee meidät alttiiksi huiputuksille

Tutkimustulos ehkä muuttaa maailmaa tai sitten ei, mutta oikoteitä ei ole eikä tutkimusetiikasta voi millään verukkeella tinkiä, kirjoittaa tutkija Mona Mannevuo.

Jyväskylästä visioidaan valotaiteen Piilaaksoa

Jyväskylään suunnitellaan valotaidekeskuksen perustamista.

Inka Meron kolumni: Tasa-arvon ja monimuotoisuuden ryhtiliike tunkeutuu nyt teknologiayrityksiinkin ja hyvä niin

Vaikka Suomea pidetään tasa-arvon mallimaana, on naisten perustamien teknologiayritysten osuus edelleen pieni, kirjoittaa Inka Mero.

Intialaisopiskelija päätti perustaa yrityksen Suomeen – nousukiito alkoi heti: "Huoli on, miten pystymme vastaamaan kysyntään"

Kansainvälisistä osaajista ja startup-yrittäjistä käydään kovaa kilpailua eri maiden välillä. Suomi on ottanut käyttöön uuden oleskelulupaohjelman, jolla houkutellaan uusia startup-yrittäjiä EU:n ulkopuolelta.

Monday's papers: Private health clinic referrals, Silicon Valley of the east, and Finns' drug use survey

Monday's papers discuss a private health care provider's new referral system, high-tech development in Karelia, and illegal substances in Finland.

Suomalainen start-up rakentaa Facebookin kilpailijaa – Suomesta halutaan henkilötiedon ”muumilaakso” vastaiskuna Piilaakson jäteille

Facebook ja Google tietävät käyttäjiensä elämästä lähes kaiken. Näin sen ei tarvitsisi olla, sanoo tutkija-yrittäjä Robert Guinness. Yritys on osa suomalaissyntyistä liikettä, joka kritisoi netin palvelujättien toimintaa.

Politiikka alkoi kiinnostaa Piilaaksoa – Teknologiayhtiöt nousivat suurimmiksi lobbareiksi Yhdysvalloissa

Applen ja Googlen kaltaiset teknologiajätit laittavat lobbaamiseen kymmeniä miljoonia taatakseen asemansa maailman arvokkaimpina yrityksinä.

Kuopiolaisen valokuvataiteilijan idea levisi Piilaaksoon – "Välillä tuli mieleen epäilys, onko maailma vielä valmis"

Valokuvataiteilija Nanna Hännisen kehittämällä metodilla pyritään ratkaisemaan yritysmaailman ongelmia.

Piilaakson kerma lentää Slushiin luksuskone "Nörtti-Tipulla" – Mukaan pääsee myymällä heille liikeidean laskuvarjohypyn aikana

Viime vuonna vastaava lento järjestettiin Finnairin koneella, nyt lennon hoitaa yksityislentoja välittävä Victor-yhtiö.

Torstai 5.10.2017 (radio)

SDP on suosituin oppositiopuolue, kertoo Ylen uusi kannatusmittaus. Syrjäytyminen on tärkein Suomen sisäisen turvallisuuden haaste. Nobelin kirjallisuuspalkinnon on voittanut brittiläinen Kazuo Ishiguro. Uusimmat terveiset 100-vuotiaalle Suomelle tulevat Silicon Valleyn eli Piilaakson Suomi-koulusta, USA:sta.

Torstai 5.10.2017 (tv)

SDP nousi suurimmaksi oppositiopuolueeksi. Kehitysvammaiset haluavat palkkatyöhön. Suomensomalialainen Fadumo Dayip perää apua Somaliaan. Uudet tervehdykset 100-vuotiaalle Suomelle tulevat Silicon Valleyn Suomi-koulusta.

Roope Mokan kolumni: Uudet valtiot nousevat Piilaaksosta

Kaikki toimintamme on hiljalleen siirtymässä alustapalveluihin. Niiden tunnusmerkkejä ovat kansainväliset monopolit ja se, että käyttäjä ei saa vaikuttaa niiden hallintaan, kirjoittaa Roope Mokka.

Trumpin maahanmuuttopolitiikalle paha takaisku

Tuomarin mukaan kaupungeilta ei voida riistää liittovaltion rahoitusta sillä perusteella, että niiden maahanmuuttopolitiikka ei miellytä presidenttiä.

"Bisnestä jalat maassa, ajatukset pilvissä" – oululainen pelifirma tähtää Hollywood-diilillään suurille markkinoille

Mobiilipelifirma Koukoi Games aikoo jatkossa profiloitua laadukkaiden lisenssipelien kehittäjänä. Omaa luovuutta ei suinkaan olla unohtamassa, toimitusjohtaja vakuuttaa.

Perustulo etenee maailmalla – kolme kokeilua Piilaaksosta, Hollannista ja Keniasta

Kalifornian Piilaaksossa teknologiayritys uskoo perustulon lisäävän vapautta, kun taas Keniassa avustusjärjestö haluaa vähentää köyhyyttä. Hollanti pohtii otteen höllentämistä työttömistä.

Piilaakson suomalaisvaikuttaja: IT-alalla vastustetaan äänekkäästi Trumpin porttikieltoja, mutta suurin osa vaikenee

Ohjelmistoalan yrittäjä ja hallitusammattilainen Mårten Mickos pitää Trumpin maahantulon kiristyksiä linjanvetona ja populistisena kokeiluna.

Tuloeroista huolestunut miljardööri ja suosituin selfie-kaveri – kuusi kurkistusta Slushin pinnan alle

Mitä Slushista jäi käteen? Ainakin se, että Helsingin vuotuisessa kasvuyrityssirkuksessa on paljon pintahypeä, mutta pinnan alla punnitaan monia isoja kysymyksiä.

Mineraaleja Kuusta ja älykkäitä seksileluja – Tällainen oli Slushin ensimmäinen päivä

Esimerkiksi avaruuteen suuntaavat yritykset ja ideat ovat olleet laajasti esillä Slush-tapahtumassa Helsingissä.

Dollarijumbo laskeutui Helsinkiin – yhdessä lentokoneessa kymmenien miljardien edestä potentiaalista sijoitusrahaa

Suora lentoyhteys on houkutellut satoja rahamiehiä ja -naisia USA:n Piilaaksosta huomenna alkavaan Slush-tapahtumaan.

Terveyskomissaari ihastui Kuopioon ja KYSiin: "Tämä on yksi koko EU:n parhaista sairaaloista"

Vytenis Andriukaitis uskoo, että Kuopion tavoite kasvattaa terveysteknologia-alaa työllistämään 20 000 ihmistä on realistinen.

Firstbeat pääsi ainoana Suomesta Piilaakson kasvuyritysohjelmaan

Valinta kasvuyritysohjelmaan avaa teknologiayritykselle liikentoimintamahdollisuuksia Pohjois-Amerikassa. Jyväskyläläisyritys on erikoistunut sydämen sykevälianalyyseihin.

Nämä asiat kuntoon, niin Suomi pärjää jopa Piilaaksolle

Suomalaisten suuryritysten olisi ryhdyttävä ostamaan kotimaisia startupeja. Siinä yksi lääke, minkä avulla ajatushautomo Demoksen mielestä Suomi voisi pärjätä kovassa kansainvälisessä kilpailussa. Pelkästään enkelisijoittajien suuri määrä ei yksin riitä.

Hulluna ralliin ja visailuihin – miksi arabimaat eivät kiinnosta pelinkehittäjiä?

Arabimaiden nuoret aikuiset ovat kasvaneet kiinni mobiilipeleihin. Paikallisissa pelifirmoissa kuitenkin ihmetellään, miksi jättimarkkinat eivät innosta länsimaissa. Myös suomalainen yhteistyö kiinnostaisi arabiankielisiä pelinkehittäjiä.

Sävelkello vie Perttu Pölösen Piilaaksoon

Nurmijärveltä kotoisin oleva Perttu Pölönen on saavuttanut nuoresta iästään huolimatta paljon. 21-vuotias mies matkaa keksimänsä sävelkellon perässä palkintogaalasta toiseen. Seuraava etappi on Kalifornian Piilaakso.

WSJ: Twitter potki tiedustelupalvelut pois analyysipalveluistaan

Yhdysvaltojen hallinto on päätöksestä näreissään, sillä sosiaalisen median analyysit ovat olleet varsinainen kultakaivos terrorismin torjunnassa.

San Francisco hyväksyi täysin palkallisen vanhempainvapaan

Kyseessä on toistaiseksi harvinainen etu Yhdysvalloissa. Viime aikoina palkallinen vanhempainvapaa on kuitenkin noussut yhteiskunnalliseen keskusteluun muun muassa esivaalikampanjoissa.

Apple saa tukea tietomurtokiistaan Piilaakson muilta yrityksiltä

Yli 20 teknologiayritystä on ilmoittanut tukevansa Applen päätöstä olla avustamatta FBI:n tukijoita San Bernardinon ampujan iPhone-puhelimen salauksen avaamisessa.

Sosiaalisen median pioneeri Jyri Engeström: Rajoittakaa lastenne ruutuaikaa

Somepioneeri Jyri Engeström haluaa lapset irti ruuduista.

Tampereen Hervannasta taotaan huippuosaamisen kansainvälistä keskusta

Hervannasta löytyy teknologista osaamista, jolla valloitetaan maailmanlaajuiset markkinat. Näin uskovat Hervanta Works -tapahtuman järjestäjät, joiden mukaan alue pistää Piilaaksoakin paremmaksi.

Kolmen yrityksen erilaiset näkymät – usko tulevaan yhdistää

Talouden epävarmuus näkyy eri tavoin yritysten arjessa. Toiset kamppailevat elinkeinonsa säilymisen puolesta, toiset porskuttavat vauhdilla eteenpäin. Toivo paremmasta yhdistää kaikkia. Kävimme tutustumassa kolmeen satakuntalaiseen yritykseen.

Silicon Valley: ”Tehdään maailmasta parempi paikka”

HBO:n draamakomediasta kertoo Yle Kioskin Kaarle Hurtig.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle