Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Valkealainen Anna Lintu tyhjentämässä S-ryhmän noutopisteeltä noudettuja elintarvikkeita keittiössään.

Linnun perhe ryhtyi tilaamaan ruoat netistä säästääkseen aikaa – äiti yllättyi, kun ruokakulut puolittuivat

Netin kautta tilattavien ostosten yhteishinnan näkee jo ostoksia valitessaan. On myös muita syitä, miksi kauppareissu paikan päällä voi tulla odotettua kalliimmaksi.

Kauppamme on suljettu ulosmarssin johdosta -teksti kaupan ovessa.

Salen myyjät marssivat illalla ulos kaakossa, päivällä palkkaneuvotteluiden jumia protestoitiin Vantaalla: ”Voittoa pitäisi jakaa myös työntekijöille”

Palkkaneuvottelut ovat jumissa, sillä Kaupan liitto odottaa muiden alojen palkkaneuvotteluiden päättymistä.

Lahden Sokoksen jouluinen näyteikkuna.

Kauppiaat odottavat joulumyyntiä epävarmoissa tunnelmissa – nyt toivotaan, että joulu saa varovaiset kuluttajat höllentämään kukkaronnyörejä

Kuluttajien luottamus talouteen on heikoilla, mutta kohtuullisesti sujunut syksy virittää kauppiaiden toiveita siitä, että joulukaupasta saattaa tulla kannattavaa.

Tuomas Jokelainen ja Sari Jokelainen suunnitelmissaan olevan kauppakeskuksen tontilla Paltamossa.

Paltamoon rakennetaan uusi K-Market: samaan rakennukseen tulee ainakin apteekki, myös Alko harkitsee

Uuden kiinteistön rakennustyöt alkavat ensi keväänä ja se valmistuu loppuvuonna 2023. Rakennuksen kokonaispinta-ala tulee olemaan noin 1 400 neliötä.

Hämeenlinnan Hämeesaaren citymarket marraskuisena iltana.

Kauppojen mainosvalot sammuvat myös Hämeessä – pienillä teoilla säästöjä jopa 20 prosenttia

Kauppaketjut ovat panostaneet energiatehokkuuteen jo pitkään. Aurinkopaneelien ja uusittujen kylmälaitteiden rinnalle otetaan nyt kaikkein pienimmätkin keinot käyttöön.

Kaupan pakasteosasto.

Mainosvalot sammuvat öisin kaupoista Turun seudulla – Kesko ja TOK alentavat sisälämpötiloja ja himmentävät valaistusta

Myös isot toimijat säästävät sähköä monissa eri paikoissa. Turun Seudun Osuuskauppa suunnittelee myös parkkipaikkojensa ulkovalaistuksen säätämistä.

Nainen poimii mustikoita marjanpoimurilla.

Ihmiskauppaepäilyjen takia vangittuna oleva Jukka Kristo on siirretty pois tehtävästään – kaupan ala seuraa tutkinnan etenemistä

Ihmiskauppatutkinnassa vangittu marjanhankintayrityksen toimitusjohtaja on siirretty pois tehtävästään, ilmenee Patentti- ja rekisterihallitukselle toimitetuista tiedoista.

Annele Naroma, apulaismyymäläpäällikkö, Sale Pispala.

Kauppa meni kiinni ja tilalle ilmestyi kontti – kurkkaa sisään Pispalan Sale-konttiin, jossa kalja, tupakka ja banaanit menevät kaupaksi

Sale-kontti on korvannut Pispalan remontissa olevan oikean kaupan reilun puolentoista kuukauden ajan. Kontin matka jatkuu vuodenvaihteen jälkeen Ylöjärvelle.

Keskon uusi pääkonttori / Kalasatama /työpajankatu 12 / Helsinki 13.04.2020

Keskon kokonaismyynti kasvoi Lounais-Suomessa – päivittäistavarakaupan kasvu pysähtyi kokonaan

Kauppayhtiö Keskon kokonaismyynti on Lounais-Suomessa pysynyt pienellä kasvu-uralla tammi-syyskuussa. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa käy edelleen hyvin.

Vaaleahiuksinen nainen järjestelee rullia rautakaupassa.

Yöllä kävi vain kaksi maksavaa asiakasta, mutta toimitusjohtajan mielestä aukiolo kannattaa – kurkista videolta öiseen rautakauppaan

Suomessa on runsas sata kauppaa, jotka ovat avoinna ympäri vuorokauden – lähinnä ruokakauppoja ja hypermarketteja. Seurasimme, miten yö sujuu rautakaupassa.

Hoitaja pistää koronarokutksen naisen olkavarteen.

Korona kaataa nyt väkeä työpaikoilla, mutta uutta rokotusta ei tipu – THL:n mukaan yksi syy ovat rokotteiden aiheuttamat sairauspoissaolot

Työpaikoilla tuskaillaan koronan aiheuttamien poissaolojen takia. THL:n mukaan neljänsien rokotusten laajentamisesta olisi toistaiseksi enemmän haittaa kuin hyötyä.

Maanviljelijä Antti Lepola kuvattuna yläviistosta keskellä ruispeltoaan.

Suljettujen ovien takana päätetään, mitä sinä maksat ruoasta – MOT selvitti, miten kotimaan erikoiset ruokamarkkinat toimivat

Ruokakassin hinta hipoo pilviä ja energiakriisi on laittanut ruoantuottajat polvilleen. Samaan aikaan kauppajätit takovat ennätystulosta ja määräävät tahdin kulissien takaisissa hintaneuvotteluissa.

Henkilö kumartuu ottamaan jotain valmisruokahyllystä ruokakauppassa.

Kauppiaat: Moni suomalainen saa leikattua ruokakorin hinnasta nykyään jopa puolet pois – taustalla monenlaiset niksit ruokaostoksilla

Kauppaketjut nostivat kesällä hintoja, joita ne maksavat elintarviketeollisuudelle. Satojen miljoonien lisäpotti helpottaa omalta osaltaan elintarvikeketjun kustannuspaineita ja estää hintojen nousua.

Kajaanin Sammonkaaren talo.

Kajaaniin avattiin uusi K-market – entisen tilat kävivät hankalaksi kaupan pidolle

Ruuan kallistuminen tuo erityisesti pienille kaupoille paineita laajentaa valikoimia.

Sähkölinja

Sähkönmyyntiyhtiö Karhu Voima asetettiin konkurssiin – Kesko vastusti konkurssihakemusta

Kymenlaakson käräjäoikeus on asettanut Karhu Voiman konkurssiin. Yhtiöllä on velkoja noin 8,5 miljoonaa euroa. Suurin velkoja on Karhu Voiman emoyhtiö KSS Energia.

Tyhjiä vessapaperihyllyjä Vaasan Prismassa

Kaksi vuotta sitten kauppojen vessapaperihyllyt ammottivat tyhjyyttään – nyt SOK ja Kesko vakuuttavat paperin riittävän

Metsä Tissuen viime viikolla antama varoitus pehmopapereiden tuotannon supistumisesta on otettu kaupoissa rauhallisesti vastaan. Päivittäistavarakaupat kertovat, että koronakevään 2020 kaltaista hamstrausta ei ole vielä näkynyt.

Kuljetusrobotti ja laatikko laatikkovaraston yläpuolella kulkevilla kiskoilla.

10 miljoonan euron kellarissa robotit keräävät ruokaa asiakkaille, Espoossa ne seikkailevat jo kadulla – videot näyttävät ruokakaupan tulevaisuuden

Kauppaketjut uskovat ruuan tilaamisen netistä yleistyvän entisestään. S-ryhmä on tuomassa kuljetusrobotit myös Helsingin kaduille, Kesko puolestaan on investoinut miljoonia uuteen keräilyjärjestelmään.

Kristiina Lehtimäki hymyilee kuvassa Prisman maitotiski ja muita asiakkaita taustallaan.

Kylmyys hohkaa monen ruokakaupan avohyllyistä, vaikka ovet säästäisivät sähköä – asiakas Kristiina Lehtiniemi arvostaisi energiatehokkuutta

Kaupan alan suurimmat ketjut S- ja K-ryhmä sekä Lidl kertovat, että ovien ja kansien käyttö on suositus kaikissa uudistettavissa myymälöissä. Monissa myymälöissä on kuitenkin avoimia kylmähyllyjä ja -altaita vielä vuosia.

Kalatiski Hyvinkään Prismassa.

Ruoan hinnan nousu jatkuu – lounaissuomalaiset ostavat kaupan omia merkkejä, punalaputetut tuotteet kiinnostavat nyt kaikkia

Esimerkiksi tuoreen kalan, kahvin ja kananmunien hinnat ovat nousseet alkuvuoden aikana kymmeniä prosentteja. Kalan hinta on kuitenkin alkanut laskea. Ruokapulaa ei suomalaisten tarvitse pelätä.

Ihmiset tekevät ruokaostoksia hedelmäosastolla.

Hintojen nousu näkyy jo ruokakaupoissa: yhä useampi valitsee tarjoustuotteen

Keskon ja S-ryhmän mukaan tarjoustuotteiden ja kauppojen omien tuotemerkkien myynti on lisääntynyt. Samaan aikaan myös kaikkein kalleimpien tuotteiden kysyntä näyttäisi kasvavan.

Ostoskärryjä kaupassa.

K-ryhmän rakentamisen ja talotekniikan kauppa kasvoi Pohjois-Savossa

K-ryhmän rakentamisen ja talotekniikan myynnissä nousua oli noin 11 prosenttia vuoden ensimmäisellä puolikkaalla Pohjois-Savossa. Päivittäistavarakaupan myynti oli viime vuoden tasolla.

kärryjä

Oulun asemanseudun uusi K-market valmistuu ensi keväänä

Kaikkiaan K-ryhmä on investoinut Ouluun rakentuviin kiinteistöihin noin 40 miljoonaa euroa.

Keskon uusi pääkonttori / Kalasatama /työpajankatu 12 / Helsinki 13.04.2020

Kesko ylsi taas tulosparannukseen – "Pandemian vaikutukset liiketoimintoihin selvästi vähentyneet"

Ravintolatukku Kespron myynti kasvoi selvästi, kun ihmiset palasivat ravintoloihin.

Kespron uusi noutotukku rakentuu Oulun Äimärautiolle.

K-ryhmän Kespro rakentaa uuden noutotukun Oulun Äimärautiolle

Uusi noutotukku korvaa nykyisen, ja se vastaa kasvavaan ravintola-alan kysyntään.

Kaupan kylmähylly, jossa vegaanisia proteinivalmisteita.

Vegaanisten tuotteiden myynnin huima kasvu taittui – paljon puhuttujen lihankorvikkeiden myynti on Suomessa jopa vähentynyt

Kasviperäisten tuotteiden myynti on viime vuosina kasvanut nopeasti, mutta nyt kasvu on taittunut. Kauppaketjujen mukaan ilmiölle on monta syytä.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Otanmäen ainoa kauppa sulkeutuu, koska vuokrasopimus päättyy – Keskon aluejohtaja ymmärtää, että päätös hankaloittaa elämää

Keskon Pohjois-Suomen aluejohtaja Jari Saarinen kertoo, että Kesko olisi mielellään pitänyt kohtalaisen kannattavan K-kaupan Otanmäessä.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Supermarketin laajennus herättää vastustusta Kangasalla

Naapurikiinteistö pelkää, että laajennus vaikeuttaisi kulkua sen tontille. Kangasalan kaupunki aikoo esittää valituksen hylkäämistä.

Elintarvikemarkkinavaltuutettu Olli Wikberg istuu tyhjän neuvottelupöydän ääressä ja katsoo suoraan kameraan.

Kauppajätit neuvotelleet tuottajien tukemiseksi hankintahintoja uusiksi – elintarvikemarkkinavaltuutettu muistuttaa myös monen kuluttajan olevan jo tiukilla

Elintarvikemarkkinavaltuutettu Olli Wikberg pitää kauppajättien päätöstä uusista hintaneuvotteluista oikeansuuntaisena, mutta kysymyksiä herättävänä. Neuvottelujen taustalla ovat maatalouden kannattavuusongelmat.  

Havainnekuvassa Kittilän uusi K-Supermarket.

Kittilään rakennetaan uusi K-Supermarket – vanhan kaupan paikalle parkkialue

Uusi kauppa tulee olemaan tiloiltaan tuplasti suurempi kuin nykyinen.

Keskon uusi pääkonttori / Kalasatama /työpajankatu 12 / Helsinki 13.04.2020

Yle seurasi tulospäivää: Keskolla historiansa paras ensimmäinen vuosineljännes | Amazon rojahti tappiolle | Nesteen käyttökate parani

Yle seurasi tässä jutussa pörssiyhtiöiden tulospäivää. Osavuosikatsauksensa julkisti perjantaina muun muassa Kesko, Stockmann ja Neste.

Riihimäen kaupunginjohtaja Jere Penttilä

Jere Penttilä siirtyy Keskon Itä-Suomen aluejohtajaksi

Kontiolahden entinen kunnanjohtaja aloitti Riihimäen kaupunginjohtajana maaliskuussa 2021.

Kinder suklaamunia kaupassa.

Pääsiäismunat olivat monissa kaupoissa jo ennen pyhiä loppu, S-ryhmä: "Kindereiden takaisinveto aiheutti niin ison loven valikoimaan"

Kinder-munat ovat värittäneet makeishyllyjä jo vuosia pääsiäisen aikaan. Nyt suuri osa sesonkimunista vedettiin pois myynnistä, ja hyllyt tyhjenivät muistakin munista ostajien kasseihin jo ennen pyhiä.

Jouko ja Riikka Voutilainen.

Sotahinnat tulevat, mutta kuka ne maksaa? Näin kysymykseen vastaavat professori sekä kolme ruokakaupan jättiläistä

Aalto-yliopiston professori Minna Halmeen mukaan on hyvä asia, että jotkut asiat maksavat nyt aiempaa enemmän. Näkemys kuulostaa äkkiseltään yllättävältä, mutta hän katsoo jo Ukrainan sodan jälkeiseen aikaan.

Iltapäivälehtien lehtitelineet. Lehdet nurinpäin.

Sotauutisointi riitti monelle K-kauppiaalle – ottivat iltapäivälehtien lööpit pois näkyvistä

K-kauppias Marko Puustinen on yksi heistä, jotka ottivat sotaisat lööpit pois ja käänsivät iltapäivälehtien etusivut piiloon.

Ukrainalaisia pakolaisia saapui Przemyslin juna-asemalla Puolassa.

Maanantai 28.2.2022 (radio)

Enemmistö suomalaisista kannattaa Nato-jäsenyyttä. Venäjä jatkaa hyökkäystä Ukrainaan. Yli 420 000 ihmistä on paennut Ukrainasta. Ukraina haluaa heti EU:n jäseneksi.

Sari Rouvinen pitää lehmiä työkavereinaan. Maitoa ja lihaa tuottava tila on Kiteen Kiteenlahdessa.

Maitotilallinen sai tarpeekseen kauppojen jatkuvasta hinnan kilpailutuksesta – pyytää nyt kuluttajia ostamaan kalliimpia maitopurkkeja

Lypsykarjatilallinen herätti keskustelun maitopurkin hinnasta sosiaalisessa mediassa. Maidontuottaja pyytää kuluttajia talkoisiin, jotta hinnanpolkeminen loppuisi.

Liikenneasematyöntekijä Ida du Jardin lataa kahvinkeitintä

Yritys haluaa korvata käyttämäänsä turvetta kahvijätteellä: kerää nyt tuhansia litroja kahvinporoja liikenneasemilta

Berner oy kerää kahvinpuruja talteen ja käyttää niitä raaka-aineena multatuotteissaan. Kiertotalouden asiantuntija kannustaa muitakin vastaaviin kokeiluhin.

Oulun Ideaparkin kauppakäytävä.

Oulun keskustan pohjoispuolelle rakentumassa suuri kaupan keskittymä – Ritaporttiin halutaan suuria tavarataloja

Rajakylän pohjoispuolella sijaitsevan Ritaportin kaupallinen rakentaminen on Oulussa nytkähtämässä eteenpäin.

Juha Wickströn ruokkii sikoja.

Maanviljelijöiden tulot romahtivat, mutta kauppa takoo rahaa – sikalaa sulkeva yrittäjä: "Totta kai mietitytti, että enkö osaa tätä hommaa"

Keskon mukaan sillä ei ole vaikutusvaltaa siihen, paljonko tuottajat tienaavat. Ministeriä väite hämmentää.

Kämmentietokone ja elintarvikkeita

Ruokakaupan ostokset saa nyt tilattua Woltin kautta kotiovelle Kuopiossa – kauppias odottaa jopa sataa tilausta päivässä

K-kaupan toimitusalue ulottuu Kuopion keskustasta esimerkiksi Petoselle, Kelloniemeen, Neulamäkeen ja Päivärantaan. Kauppaan palkattiin uuden palvelun myötä kaksi uutta työntekijää.

Tyhjä koronaviruksen kotitestihylly kaupassa.

Koronan kotitestit on myyty loppuun, vaikka Suomeen lennätetään miljoona testiä viikossa – Yle selvitti, missä "kadonneet" tuotteet ovat

Kotitestien saatavuusongelmat näyttävät johtuvan siitä, että päivittäistavarakaupat ja apteekit aliarvioivat kysynnän kasvun.

Työntekijä kaupan pakastekaappien edessä.

Sijoittajien ja kuluttajien ilmastovaatimukset näkyvät yritysten toiminnassa – tuulivoiman suosio kasvaa ja kauppa lupaa tietoa ostoskorin hiilijalanjäljestä

Yritykset ovat valmiita ilmastotekoihin. Suuret sähkönkäyttäjät sitoutuvat tuulivoimaan, kuluttajat tekevät sähkösopimuksia uusiutuvaan energiaan ja kauppa kertoo ostoskorin ympäristövaikutuksista.

Kartta tontin sijainnista Ruskon eteläisessä osassa

Kesko rakentaa Tampereen Ruskoon uuden logistiikkaterminaalin – tontin hinta yli miljoona euroa

Keskolla on tällä hetkellä jo terminaali keskemmällä Ruskoa, mutta se on käynyt ahtaaksi, eikä tilaa laajentamiselle ole. Tavoite on, että uusi terminaali olisi valmis vuoden 2023 keväällä.

Kaupat vaikeuksissa joulukaupan suhteen

Kaupat eivät Itä-Suomessa saa kaikkea tavaraa joulumyyntiin – pula-ajan joulusta ei ole kuitenkaan pelkoa

Kaupoissa ei tiedetä tarkkaan, milloin ulkomailta tilatut joulutavarat saapuvat hyllyihin. Seurasimme suorassa lähetyksessä, etenevätkö joulukaupan valmistelut normaalisti juuri remontoidussa Kuopion Prismassa.

En kvinna plockar gurka i sin påse i matbtutiken.

Kaupan ala suhtautuu nihkeästi ajatukseen hedelmien ja vihannesten muovikiellosta – "Aika radikaalilta kuulostaa"

Ranskassa iso osa vihannesosaston tuotteista pitää ensi vuoden alusta myydä ilman muovipakkausta. Suomessa kiellon pelätään muun muassa aiheuttavan ruokahävikkiä.

Nainen puhuu puhelimessa toimistossa.

New normal? Eight employers describe hybrid work plans

Following around 18 months of remote working scenarios, Finnish employers are looking for ways to maintain productivity while also addressing workers' needs.

Suomesta, Lidlistä ostettu koronan kotonatehtävä pikatesti

Koronan kotitestien myynti on lisääntynyt päivittäistavarakaupoissa, ja osasta testit ovat jopa loppuneet

Negatiivinen tulos ei vapauta karanteenista, ja positiivinenkin tulos vaatii terveydenhuollon tekemän varmistustestin sekä karanteenipäätöksen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle