Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Irwin Goodmanin poismenosta tasan 30 vuotta – katso tallenne, jossa nuoruusystävä ja keikkakaveri muistelevat kansantaiteilijaa

Antti Hammarbergin ystävät kokoontuvat legendaariselle Palokunnantalolle Hämeenlinnassa.

Yössä kiitävän auton takapenkillä päättyi suomalaisen kansantaiteilijan elämä 30 vuotta sitten – tiesitkö näitä viittä asiaa Irwin Goodmanista?

Antti Hammarberg eli Irwin kuoli 30 vuotta sitten keikkamatkalla. Katso videolla, miten lapsuusystävät vaalivat hänen muistoaan.

Tiistai 8.9.2020 (radio)

Syntyvyys laskee Suomessa. Suomi helpottaa matkustamista. Tapahtumafirmoilla on vaikeaa. Vexi Salmi on kuollut. Sääennuste.

Läheiset muistelevat Vexi Salmen tolkutonta työtahtia: Kassu Halosen faksi lauloi aamuseitsemästä alkaen

Sanoittajalegendan entiset työtoverit kuvailevat Salmea viimeiseksi mammutiksi ja synnynnäiseksi tekstintekijäksi.

Vexi Salmen synnyinkaupungissa surraan sanoittajalegendan poismenoa – Kiekkopomo: "Vexi soitti öisin ja eli tunteella jääkiekkoa tekstitv:n kautta"

Vexi Salmen rakkaus kotikaupunkiinsa jatkui HPK:n peleissä ja Hämeenlinnan taidemuseoon lahjoitetussa kokoelmassa. Katso video.

Sanoittajamestari Vexi Salmi on kuollut

Vaikea sairaus nujersi suomalaisen iskelmän työmyyrän.

Lähde syyskuussa kiertämään Suomea Elävän arkiston matkassa

Syyskuun tapahtumia Elävän arkiston valossa.

Suomalaisen jalkapallon unohdettu sankaritarina vei maajoukkueen EM-finaaliin – saavutusta juhlittiin Irwin Goodmanin sävelin: "Kun on finaaliin päästy, niin antaa mennä vaan"

Suomen alle 17-vuotiaiden poikien maajoukkue ylsi vuonna 1975 urotekoon, joka hakee vertaistaan suomalaisen jalkapallon historiassa.

Sisko Savonlahden kolumni: Raha toi onnen

Rahaa alkaa kummasti rakastamaan, kun sitä ei ole, kirjoittaa kirjailija Sisko Savonlahti.

HPK:n mies Vexi Salmi muistelee ikimuistoista hiihtokilpailua Irwin Goodmanin kanssa: "Vedettiin Irwiniä turpaan"

HPK:sta kirjan kirjoittanut Vexi Salmi vastasi puhelimeen Saksasta Yle Puheen Jääkiekkokierroksen finaalikiertueen radiolähetyksessä.

Pekka Seppäsen kolumni: Maailman onnellisin vai maailman lohduttomin maa?

YK:n onnellisuusraportista huolimatta suomalaiset eivät ole välttämättä onnellisia, vaan ihan mihin tahansa tyytyviä, kirjoittaa Pekka Seppänen.

Juice ja Irwin joivat itsensä hengiltä, Y-sukupolven idolit ovat brändiään vaalivia yrittäjiä – Ibelle brändääminen on "sikaluontevaa"

Suomalaisten päihdeasenteet liberalisoituvat, mutta artisteilta odotetaan entistä puhtoisempaa elämää.

Toimittajalta: Haluatko elämäkertaelokuvan tähdeksi? Perusta bändi, juo viinaa ja petä puolisoasi

Jokainen ihminen on laulun arvoinen, lauloi Veikko Lavi aikanaan. Elämäkertaelokuvaa eivät kuitenkaan kaikki ansaitse. Kelvatakseen aiheeksi on täytettävä tiettyjä ehtoja, kirjoittaa kulttuuritoimittaja Sanna Vilkman.

Kikka uskalsi olla ronskisti seksikäs – ja sai maksaa siitä

90-luvun iskelmälaulaja Kikka innostaa edelleen.

Tylyt terveiset olympialaisten venäläisläpimurrolle: Tulokset voivat muuttua neljän vuoden aikana

Maurice Manificat ei usko venäläisurheilijoiden puhtauteen Etelä-Korean kisoissa. Denis Spitsov on saavuttanut jo kaksi mitalia.

Hakola selätti flunssan ja sprinttimiehet vaihtoivat Irwinin suomirokkiin: "Ääni on mennyt, mutta onneksi ladulla ei tartte puhua"

Ristomatti Hakola lupaa olevansa kunnossa, kun talviolympialaisten ohjelmassa ovat keskiviikkona parisprintit. Aisaparina ladulla viilettää Martti Jylhä.

Jussi Niemi – kummitusmies Matti Nykäsen hittien takana

Jussi Niemi - tuntematon nero Matti Nykäsen taustalla

Hanne Dahl nosti pienen Hauhon murhamysteeriensä keskuspaikaksi: "Otin salanimen kaiken varalta, jos kirja menee ihan pieleen"

Pienellä paikkakunnalla ikävät tapahtumat voivat leimata asuinpaikat ikävällä tavalla jopa vuosiksi. Kirjailija Hanne Dahl sijoittaa murhajuttunsa Etelä-Hämeeseen Hauholle, mutta käyttää taiteilijan vapauttaan sekoittaessa totta ja tarua.

Sedät jaksaa heilua – teatterit luottavat ikämiesten vetovoimaan

Sodat ja pulavuodet kokenut Mielensäpahoittaja kuuluu tällä näytäntökaudella monen ammattiteatterin ohjelmistoon.

ABBA oli kiellettyä Britanniassa, jazz natsi-Saksassa ja rock Neuvostoliitossa – musiikkia on sensuroitu politiikan, seksin ja alkoholin takia

Musiikille on asetettu soittokieltoja etenkin totalitaristisissa valtioissa ja sotien aikoina.

Satoja keikkajulisteita säilöttiin vuosikymmenet maatilan ullakolla – kertovat tanssilavojen kultaisista vuosista

Muistoja kotimaisen iskelmämusiikin kulta-ajoilta nousi päivänvaloon vanhan vintin kätköistä. Metallican discotansseista Tarvashovissa ei kuitenkaan jäänyt julisteita jälkipolville.

Kaksi haavetta on ollut ja molemmat ovat toteutuneet: "Voin vain olla iloinen"

Pepe Kovasen Korsuorkesteri oli 1990-luvun kuuma orkesteri. Pienen pojan unelmat toteutuivat kovan työn ja uurastuksen tuloksena.

4 700 kappaletta levyttänyt rumpali Ilpo Kallio täyttää 80 vuotta

Ilpo Kallio on Suomen neljänneksi eniten levyttänyt muusikko. Suomalaisen iskelmän kirkkaimpien tähtien kanssa musisoinut Kallio muistaa Olavi Virran viimeisen keikan ja sen kuinka Marlon Brando pyysi häntä paukuille.

Vexi Salmen elämästä kertova musikaali Lappeenrannan kaupunginteatteriin

Lappeenrannan kaupunginteatteri aloittaa syksynsä musikaalilla Villit vuodet. Lisäksi näyttämölle on tulossa farssi Puhtaana käteen.

Mies teki kotiinsa oman huoneen Irwinille ja pihalla heiluu Irwin-viiri – "Olen ajanut yli 50 kertaa paikkaan, jossa hän kuoli"

Pienessä omakotitalossa soi Irwinin musiikki joka päivä. Talon omistaa mies, jonka elämän muutti hetki radion äärellä vuonna 1965.

Eikö Teemu Selänne olekaan kuningas? Nimikirjoituksia myydään pilkkahintaan

Julkkisten nimikirjoitusten keräilyarvo kasvaa sitä mukaa kun ne korvautuvat selfiekuvilla fanien kanssa, mutta kaikkien kohdalla sääntö ei päde.

Suomihittien näkymättömät duunarit

Neljä muusikkolegendaa kertoo tarinan levyjen takaa.

Tallissa Speden ja Irwinin harvinaisuudet – autolla pitää olla tarina

Autoharrastuksen yksi tärkeimmistä asioista ovat auton paperit, joista selviävät menopelin alkuperä ja edelliset omistajat. Tämä koetaan tärkeäksi erityisesti silloin, kun auton uskotaan olleen jonkun tunnetun henkilön käytössä.

Vuonna 1974 Iltatähti vaihtoi väriin ja Mikko Alataloon

Musiikkiohjelmalöytöjä Ylen arkistoista.

Palkittu näyttelijä vaatimattomana: "Opetellaan vuorosanat ja lausutaan pois kuljeksimasta"

Martti Suosalo on ollut valkokankaalla muun muassa mielenterveysongelmainen, Irwin Goodman, isänmaallinen hiihdon ystävä ja Jean Sibelius. Hän sanoo roolin tekemisen olevan vaistonvaraista ja alitajuista.

"Kuka suomalainen artisti on soittanut The Beatlesin kanssa" – Musavisakysymyksistä kirja

Knopit kaakkoon -kirjan kirjoittajat ovat koonneet kansien väliin parhaat kysymykset baarien musiikkivisoista. Kirja kattaa lähes kaikki musiikkityylit 1950-luvulta alkaen.

Sote-analyysi: Ainakin kolme kysymystä rahasta on yhä ilmassa

Tulevat itsehallintoalueet saavat rahoituksensa valtiolta. Se on ison rahoituspäätöksen valmistelun lähtökohta. Kunnat eivät enää voi rahoittaa sosiaali- ja terveyspalveluja, koska ne eivät päätäkään niistä. Hallitus lupaa selvittää myös itsehallintoalueiden verotusoikeuden. Se tuskin tuottaa tulosta. Muutoksesta tulisi niin iso, ettei se sovi hallituksen aikatauluihin ainakaan ensivaiheen ratkaisuna. Tulevina kuukausina luvassa on verta, hikeä ja kyyneleitä.

Radion soittokiellossa olleilla lauluilla hurjat seuraukset 60-luvulla – M.A. Numminen: "Jotkut vietiin sairaalaan"

Yleisradion hallintoneuvosto päätti 1960-luvulla, mitä musiikkia kansa saa kuulla radiosta. Hyljeksittyjen artistien joukossa olivat mm. Irwin Goodman ja M.A. Numminen, joiden keikoille kansa vaelsi sankoin joukoin.

Tiukassa huutokilvassa Irwinin legendaarinen keikkahattu jäi sukuun

Hämeenlinnalaisella kirpputorilla oli jännittynyt tunnelma kun lauantain huutokaupan viimeisenä kohteena tiedettiin olevan Irwin Goodmanin kuvista ja keikoilta tuttu nahkainen lierihattu. Rakastatko todella tuota hattua noin paljon, kysyi ennen ratkaisevaa huutoa toisena ollut kilpakumppani. Rakastan, vastasi voittaja.

Irwin vai Frederik – Kumman biisi kuvastaa paremmin Sasu Salinin elämää Kanarialla?

Sasu Salin viihtyy Espanjan Kanariansaarilla, jossa Suomi-kulttuuria näkyy kaduilla ja Gran Canarian otteluissa. Susijengissä veijari yrittää saada uudet tulijat tuntemaan olonsa mukavaksi.

Toivo Kärki halusi tehdä musiikkia ”Tikkurilan tytöille”

Vexi Salmi muistelee säveltäjämestaria.

Suomalaisten protestilaulujen viisitoista valiota

Tutustu protestilauluihin eri vuosikymmeniltä!

Irwiniltä löytyi vuosikymmeniä kätkössä olleita biisejä

Laulajalegenda Irwin Goodmanilta ilmestyy keväällä levy, joka sisältää liki tusinan aiemmin vain epävirallisesti c-kasetilla julkaistuja biisejä. Laulut on tehnyt musiikki-biisintekijä Tapani Koivisto.

Kuka näyttelijä voisi esittää Juice Leskistä elokuvassa?

Janne Reinikainen oli Badding ja Martti Suosalo oli Irwin. Kenet valitsisit näyttelemään Juice Leskistä, jos hänestä tehtäisiin draamaelokuva?

Montako yötä Linnan juhliin? – Juhlavieras odottaa jo innolla

Lukuisien menestyskappalaiden isä, musiikin monilahjakkuus Kassu Halonen vastaanotti kutsun Linnan juhliin ensimmäistä kertaa.

Irwin Goodman eli hetkessä – lentokoneella Kolille edistämään metsäkonekauppoja

Laulaja-lauluntekijä Irwin Goodman teki moneen hänet tavanneeseen lähtemättömän vaikutuksen. Irwin ehti reissuillaan kohdata monia ihmisiä, jotka muistavat boheemin taiteilijan hänen juomisestaan ja rempseästä tyylistään.

Kauppakeskus Goodmanin ovet avautuivat Hämeenlinnassa – ostohuuma on irti!

Kauppakeskus Goodman on avautunut aamuyhdeksältä Hämeenlinnassa. Ihmiset lähtivät ovien avauduttua juoksemaan sisälle ja täyttivät kauppakeskuksen saman tien. Nyt katsellaan, miltä kauppakeskuksessa näyttää - onhan sitä jo odotettukin.

Äänestä: mikä Irwinin kappale sopisi kauppakeskus Goodmanin avajaistunnelmiin?

Kauppakeskus Goodman avautuu Hämeenlinnassa kaikelle kansalle torstaina. Hämeenlinnan oman pojan Antti Hammarbergin taiteilijanimi innoitti rakennuksen nimen valinnassa, mutta mikä miehen kappaleista sopisi mielestäsi parhaiten aamun avajaistunnelmaan? Äänestä yleisön ehdotuksista suosikkiasi - me soitamme voittokappaleen Radio Hämeessä torstaiaamuna.

Irwin on edelleen kansan ääni – "Hän oli jotain sellaista mitä Paleface yrittää tänä päivänä"

Irwin nousee jälleen lavalle ja ajankohtaisempana kuin koskaan. Näin uskovat rakastetun kansantaitelijan uraa ja elämää näytelmäksi taivuttavat teatterintekijät.

Kerro muistojasi - Oliko Irwin Goodman unohdetun kansan rehellisin tulkitsija?

Irwin Goodmanin tarina kosketti tuhansia suomalaisia 60-luvun lopulta lähtien. Kerro muistojasi Irwin Goodmanista.

Kulttiravintolan henki pihisee – Lahden Tirralle tehtiin kasvojenkohotus

Kulttuuriravintola Tirraa on remontoitu muutaman viikon ajan. Lopputulos palaa aikaan ennen edellistä remonttia muutamien vuosikymmenten taa. Sama henki pidetään yllä, lupaavat yrittäjät, jotka suunnittelevat kuvakollaasia suomalaisten rokkitähtien muistoksi.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle